Okolo kol a DH očima Kuby Nepraše

klinovec_nesika.jpgTak jelikož se po Božáku Karlovicemi rozvířené vody českého downhillu poněkud uklidnily, přináším vám článek o tom, jak to vidí ti z druhé strany. Kuba Nepraš o 4 závodech ČP DH. Inside.

Prosím, předem upozorňuji. Vyvarujte se výkřikům do tmy a nepromyšleným komentářům – ničemu to nepomůže, a jen to sníží vaší inteligenci před zbytkem republiky. Tento článek vydávám proto, že je třeba vidět, jak to někdy vypadá z druhé strany.

Myslím že se to letos někam hnulo a snad to bude příští rok zase o kus dál. Kuba Nepraš má tedy slovo, a jak on viděl ty 4 uplynulé závody, vám poví on sám. 

KRUPKA:

Jedu ráno lanovkou asi půl hodiny a těším se co bude letos v poháru nového, nic?? Uvidíme. Trať změněná, XC to není. Pravý DH taky ne, ale ono se nedá moc nového tady vymyslet. První rovina Vás musí štvát, zkusíme (já a DT) někoho přemluvit příští rok. Trať jasná, jen drop na mokru bude zábava. V jedenáct jdu znova a trať PŘEMLÍKOVANÁ asi na dvou místech!!! To si někdo dělá prdel, ne??

Opravuji do ranní podoby. V neměřeném tréninku jsem si schválně sednul za mlíko abych nebyl vidět a sorry ale někteří vymatlaný jedinci používají zajímavá slova: "To jsou čůráci, oni tu nejsou; Ty píčo kde jsou a tak…". Prostě ukázka jedinečného myšlení! Plamenovi jsem dovolil opravit mlíko opět na ranní stav. Dodělala se objížďka dropu a to není změna tratě jak si někteří myslí. V neděli ráno Šliksbírovci změnili tu klopku a to je bohužel moje chyba že jsem jim málo vynadal a oni to nedali do sobotního stavu. Závody v pohodě, myslel jsem že bude více úrazů. Každý kdo to sjel je borec…..

ŠPINDL:

UCI závod a tak nám šéfuje Holanďan, v pátek projíždíme DH trať na 4kolce. Mára je magor a pořád plnej!!! Holanďan (45 let, 100 kg) z toho byl trochu špatnej. Ještě jsme projeli XC trať (nuda, ale víc KRNAP nedovolí). Trať pořád stejná a stejná bude pokud se nepodaří vyjednat s KRNAPem asi 7 miliónů povolení, protože tam žijou žáby, mloci, žížaly apod. A samozřejmě rostliny: borůvky, tráva, mech atd. Skiareálu je všechno jedno, hlavně ať nejsou komplikace!

Nová trať by měla být mezi černou a červenou. Peťan jí má už nakreslenou tak jen ty povolení. Ze stávající tratí toho fakt moc nevymyslíme. Dřevěnný kolíky jsme nakonec psali i do zprávy o závodě a prý si to pořadatelé vezmou k srdci!! A Vaše kecy že jste kvůli XC nemohli trénovat dojezd tratě neberu, ten konec je dost easy….

KARLOVICE:

Dálka jako svině, ale nic proti Moravě. Stejně tam žijou stejní lidi jako jinde v republice. S Davidem jdeme na kontrolu, je ještě trochu připitej. To víš, už nejsi nejmladší kámo. Dost chybí mlíko, pořadatel slíbil nápravu až přijede mlíko (13:00). Občas dáváme pryč nějaké klacky z tratě, klacky s hřebíky atd. Skok ze sjezdovky do lesa mezi dvěma stromy hodnotíme jako efektní, ale dost nebezpečný. Slibují nám obalit trochu stromy. Úsek před sjezdovkou se rozhodujeme změnit aby nebyl jednostopý. Pořadatel nám pomáhá, nic proti tomu nemá. Myšlenka byla abyste u toho víc přemýšleli a nejezdili jednu stopu. Trefit se mezi ty stromy nebylo úplně jednoduchý, ale mohli jste je objet. Zbytek tratě super, hlavně nový úsek s gapem. Líbí se nám více stop a i měnící se povrch po každým riderovi.

To co se strhlo po přemlíkování při ranní kontrole bylo docela maso. Já a ani David jsme to rozhodně nečekali, ale budiž. Nepřijde mi že bychom Vám vzali nějakou techniku. Úsek nejvíce vadil partě asi 10 mśtních (nejvíce „řvali Gergel, Polášek a Kotrla), kteří se na nás slétli jako kobylky a řvali jeden přes druhého. Pánové jestli chcete něco řešit tak v klidu a s jasnými argumenty. Kdo mě ale nasral byl Gergel a to jeho příspěvkem do diskuze na MTBS: Hanzi, odpověd je snadná…. Jak by ti "pan" Takač a Nepraš s jeho slečnou (která tomu rozumí nejvíc) řekli, nemáš jen tady kecat na internetu a jít postavit trať do Špindlu sám. Zato oni dva jsou opravdu muži činu… ovšem špatným směrem. Přijít ráno na trat, změnit ji a hned si ji schválit, mi příjde docela ubohé (ale to už jsem jim řikál). Prej ale mužem být rádi, že trat nevedla třeba do jineho udolí, že oni by si to tak mohli klidně vypáskovat. Podle Nepraše bylo v tom narovnaéem úseku minimálně 18 stop… (na výzvu, ať si vezme kolo a ukáže mi je, nereagoval). Dále mi přijde docela smutné to, že většina lidí (i předních eliťaků) se asi bojí Takače a nejsou mu ochotní říct, že vymyselel uplnou hovadinu! Hold asi je to pan "důležitej"….

Neobouvej se do mé slečny, nic špatného Ti neudělala. Teďka na Božáku si před ní klopil zrak a ani jsi se neomluvil. Jseš normální křupan a pokud pojedeš na Bouřňák tak by jsi ji měl koupit kytku a vyseknout omluvu. Změnit celou trať je ubohé, ale změnit 50 metrů není tak strašné. Že je tam 18 stop jsem netvrdil, říkali jsme něco o pěti až osmi. Při závodě jsem tam byl a jezdilo se tak třema stopami (to je o dva více než v původním úseku). Na výzvu jsem nereagoval, protože se sjezďáku už mám strach když jsem si málem rozpůlil hlavu a loni i koleno. Fakt si mě pěkně vytočil, já ale omluvu nepotřebuji….

KLÍNOVEC:

V sobotu ráno v osm jdeme na trať, zima že zmrzne i lední medvěd. Trať lehce vlhká, klouzavá. Sem tam odhodíme klacek, hokejky jsou hustý. Padají hlášky o tom, že příští rok tam budou zapíchané karbonové a vyjde to asi na milion korun. Celá trať luxusně vymlíkovaná, problémy z loňska zapomenuty. Nové zatáčky nad Vancouverem jsou luxusně široké a musíte přemýšlet kudy. V novém úseku koukají pařezy, musíme sem ještě jednou a odřezat je. Úsek je to perfektní, sláva stavitelům tratě. Pod Pašeráckou změněný zatáčky, víc to klouže – tak je to správně!! V jednou výletu zamýšlíme srovnat klopenku se zemí – nakonec nerealizováno. Pod sjezdovkou to tak musí být bohužel.

Konec u lanovky – pro závoďáky dobrý, pro Horskou dobrý (aspoň Heňda nemůže skočit na sanitku) a mě to je jedno. Možná to odtržení od depa trochu naprd. Jdeme odsekat pařezy. Vyndavám z auta sekeru Fiskars (vozím jí tam pro strýčka Příhodu). David mi jí bere se slovy: "my topíme dřevem a Vy jste amatéři." Po 5 ranách říká: "Kubo zavolej mi sanitku, sekl jsem se do nohy." Jenže to pako seká dá. Se šéfem tratě jsme vysmátý, ale když Davidova nohavice červená tak nás to celkem přechází. David odjíždí sanitkou z Pašerácký a my likvidujem pařezy. V jednu jedu pro Davida, doktor arogantní. Stehů mraky…. Povinný trénink není a ptáte se na to asi tisíckrát. Nechápu to, Vy nečtete pravidla??? Závody dobrý, jen Oriho odvezli ráno do nemocnice zase k tomu arogantnímu doktorovi. O tom jak to probíhalo je škoda mluvit. Trať pěkně vysychá, Henďa za 4:15 – děs! Srbík 3:59 – příští rok elita – takhle jsme se rozhodčí dohodli:o)))) Adam klasika, ale jen o prsa korejské ženy.

David "sekáč" Takač 

klinovec_nesika.jpg

ASOCIACE:

Už jsem to zkoušel rozhejbat loni, ale nic. Dohodnete se?? Myslím že ne, ale rád budu překvapen. Rád budu spolupracovat s rozumnými lidmi a rozumnými názory místo partou překřikujících se osob (Karlovice). Shamanova aktivita se hodnotí pozitivně.

ÚPRAVA TRATÍ:

V sobotu do 10:00 kontrolujeme tratě, opravdu tam chodíme!! Já vždycky, David nebyl v Krupce. A chodí s námi i šéf tratě. Zde apeluji na Vás: když už protrhnete mlíko při tréninku, opravte ho prosím. Jiná kapitola je úmyslné přemlíkování tratě, dělají to někteří z Vás. Klidně mi to nabonzujte, když někoho uvidíte, budu Vás držet v utajení:o))

KANCELÁŘ:

Občas je slyšet od Vás že se tvoří fronty na přihlášení. Proč si myslíte že na to máte 2,5 hodiny? Je to proto aby se nedělala fronta na začátku. Někteří to pochopili a chodí třeba půl hoďky před koncem a jsou happy.

LICENCE:

Je to tak, že není žádné omezení s licencí Elite. Někteří jí mají aby se jim lépe jezdilo ve světě. U nás můžou jezdit Hobby i Elitu jak chtějí. Jedno omezení je a to že nesmějí měnit kategorii v průběhu roku. Máme chybu v pravidlech a to v omezení kategorii Expert. Jde o to horní věkový limit 29 let což je blbost. Příští rok to zkusím zařídit aby se to zrušilo. Kauza jednodenní licence: ČSC je umožňuje, ale pokud pořadatel nechce tak prostě nejsou. V rozpisu DH poháru není ani slovo že jednodenní licence jsou možné. A když se někdo rozčiluje, že má ubytování, zaplacený lano a projetý benzín tak je to jen jeho chyba protože si nepřečetl pravidla.

Snad z toho nemáte hlavu jak pátrací balon, já jo. Pokud máte připomínky tak zde: jakub.nepras@lomtrading.cz

Kuba Nepraš.

A já děkuji za pozornost, a článek. Za tvůj čas…

Následující fotky nemají urazit – ať svými kometáři či obsahem. Trocha recese… take it easy

David Sekáč jako záškodník v Karlovicích :) 

karlovice_dt-predelava-trat.jpg

David T jako sprejer božídarských kamenů…

klinovec_dt-sprejerem.jpg

A na závěr, in memoriam Davidovu hladkému nezjizvenému lýtku… 10 sekund před tím než to rozsekl…

klinovec_za-10s-ma-nohu-v-prdeli.jpg

25 komentářů pod “Okolo kol a DH očima Kuby Nepraše”

  1. plamen

    boží článek !! Kubo přeju pevný nervy nebýt tebe a DT tak by to šlo jen a jen dolu díky vám se to aspoň hýbe.Díky

  2. PES

    pěkná noha

  3. Jr.

    kdo nadává ve špindlu na pořadatele je dle mně tupoň…KRNAP je kapitola sama pro sebe :pivo: … na božáku sem letos bohužel nebyl, ale podle fotek je jasný, že ta trať je jinde-víc stop,možností.. fakt se mi to líbí :pivo: …noha :pila: ….ve VK sem nebyl nikdy, skok mezi stromy vypadá na fotkách trošku jako kamikaze, ale jestli se dá objet… fakt se těšim na příší rok…a bouřňák… :pivo: :pivo: :pila: :fyou:

  4. Radek / etbikez.com

    To bude komentářů:o)

    V první řadě díky za pochvalu Klínovce.

    Pravidla: Donutit lidi si je přečíst, je samozřejmě problém. Rozhodně by ale pro těch pár, co je to zajímá, bylo dobrý, kdyby se k nim mohli snadno dostat. Myslím, že kdybych si o ně Petrovi nenapsal před Krupkou a nevystavil je u nás, o sobotním povinném tréninku by nikdo netušil. Třeba na stránkách ČSC, kde by je člověk hledal, jsou pravidla všech disciplín kromě mtb, kde je jen loňský fourcross. Chválím, že letos poprvé jsou brzy k dispozici výsledky.

  5. Kuba

    to plamen: díky, někdy to je o nervy :o)))

    to Radek: díky, za Klínovec si můžeš chválit i sám sebe :o)) Hledat informace, pravidla a výsledky na ČSC je fakt blbost. Ty si jedou silnici…. Rozpis DH poháru se objevil tak 14 dní před Krupkou na mtbs, ono se to taky dodělává na poslední chvíli!!!! A výsledky se na netu poharmtb.cz dokonce objevují i v průběhu závodu. Zhruba 30 minut po dojetí kategorie…..

    kuba

  6. afroush

    zastal bych se těch co si zaplatí ubytování a cestu na závody v domění že jsou jednodení licence běžně k vydání při registraci. Na to jsem doplatil i já, když jsem volal jistému panu Vořechovskému na ČSC, který mě po tom co jsem mu řekl že je to DH v karlovicích a dotazy kde licenci dostanu ujistil že stačí vyplnit listinu, která je pro všechny disciplíny ke stažení na webu ČSC a donést ji normálně k registraci a bude to OK. to se ale nedělo

  7. Mára

    taky jsem byl svědkem nevydání jednodenní licence zrovna na krupce a kamarád v karlovicích,ten si to zjištoval už měsíc předem jestly to jde,od všech možných kontaktů a lidí z ČSC dostal jasnou informaci že to jde,vyrazil tedy do karlovic ale marně,jinak s přemlíkováním trati mi přijde jako nesmysl na lidi kuli tomu řvát a brát si do huby někoho kdo o tom ,,vůbec,, nerozhoduje nakonec,trat je pro všechny stejné ne? DÍKY ZA ČLÁNEK :pila:

  8. Houska

    Nevim proc by se mel Jura Gergel nekomu omlouvat…Je celkem ubohe vynucovat si omluvy.

  9. Čárys

    David Sekáč je opravdu dost. Měl jsem velké pokušení najít na netu useknutou nohu, a udělat trochu fake… :)

    Nicméně díky Kubovi za článek, teď spatřil světlo světa i pohled druhé strany. My rádi dáme prostor.

    4: Radek : Pojedem na Gravity meeting ?

  10. Jr.

    Čárys…ty radikále…to ti nestačilo, jak si to tam všechno pošéfoval minule…

  11. Čárys

    Teď budu šedá eminence, a taky chci mít srovnání…asi bych jel, kdyby jel můj nezbedný přítel z konkurenčního bulváru…

  12. Jr.

    DD?

  13. KUbajsz

    článek bych řekl přínosnej, chválím.

    Jinak dneska jsem na bouřnáku dosekal další useky a už je průjezdnej. Bohužel tam cikáni nebo kdo trhaj mlíko,ale trat je myslím si dost jednoznačně vidět. Chystám se tam v týdnu ještě párkrát s tím, že o víkendu bych byl rád, kdyby to bylo ready for visitors !

    Jinak, zkoušel jsem si ji dát na FR, má něco kolem 1,2km … a jakejch? To se přesvědčte sami, já doufám, že po vyjetí pár stop to bude technickej oříšek pro všechny …

  14. Jr.

    to už se dá mlíko zpeněžit?nebo to pijou?fakt se tam těším…když sem nemohl božák, tak doufam že tohle mi zlepší náladu na konec prázdnin…jak to vypadá se skokama? hih

  15. KUbajsz

    no zatím mam v planu dva, jeden menší, posílák, druhej větší, cirka 10m sestupák, aby se neřeklo :) A samozřejmě nějaký přírodní …

  16. Kuba

    to afroush, Mára: už jsem to několikrát psal a říkal: “Hledat informace, pravidla a výsledky na ČSC je fakt blbost. Ty si jedou silnici….” Poslední slovo má pořadatel a tím není ČSC!!!!!!! Když jedu někam na závod tak si snad najdu pravidla a ty jsi pořádně přečtu, bohužel platí známé: Neznalost neomlouvá!!!!!!!!!

    to Houska: I když by byla nějaká dívka sebevětší píča tak se to prostě neříká. Je celkem ubohé být takhle nevychovaný……

    to KUbajsz: a my Ti to v neděli přemlíkujem a budeš v p….. :o))) neboj…..

    kuba

  17. jose

    mala diskuze, pojdme…at mam vecer co cist…jen dotaz na vsechny poradatele jakyhokoliv CP. Je tak tezky poslat tiskovku na vetsi weby s pravidly a propozicemi? kazdej poradatel i nejmensi lokalky to dela, prej to pomaha aby lidi vedeli co a jak :-)

    o ostatnich jednoduchych vecech, jako je on line registrace a dalsi “drobnosti” co se probirali milionkrat nemluve. Bozak byl cajk, snad uz to bude jen lepsi. Kazdopado vsem diky za snahu…

    Jaktože Radek Brož nestih start finale? není nahodou podvodník?

  18. Čárys

    4: jose : ne, nechytnu se, s podvodníkem tu neuspějěš :) Jsem striktně asertivní…
    4: Kubajsz : 10m sestupák ? ty voe, tak to asi není nic pro dědky !

  19. David Takač

    2: Čárys: moc děkuji za PR
    2: všichni: Pain heals, chicks dig scars, glory lasts forever

  20. Keli

    Tak tato veta by se mela zaramovat: “A Vaše kecy že jste kvůli XC nemohli trénovat dojezd tratě neberu, ten konec je dost easy….”
    A co priste udelat trenink v Spindlu jenom od pulky, zacatek je taky easy …

  21. Jr.

    nechci konfliktovat…ale na druhou stranu…je to jenom rovinka…tam se stejně nic natrénovat nedá…to je pak jenom o tom, kdo má ještě síly a může šlapat do konce…takže mi příde fakt zbytečný to vlastně řešit

  22. Čárys

    Taky myslím že tam nebylo co řešit…

  23. Jr.

    špindl je špindl a špindlem zůstane dokud nebude ta nová dráha…ta co je teď by byla třeba podle mě uplně boží…jenom jí naklonit tak o 30 stupňů…i tak se mi líbí…

  24. poli

    to kuba: nemyslim si ze naše debata v karlovicích byla tak jednostranná,jak zde popisuješ,spíš to bylo otom že vas moc nezajímalo co sme vám snažili říct. ale ted uz to nema cenu resit,karlovice jsou prece davno za nama!priste (kdyz nekdy neco takoveho bude) snad takova debata dopadne jinak.treba rozumnou domluvou,či nějakým kompromisem!je škoda že lidi v čechách se dokážou domluvit v pohodě,ale když ma byt domluva češi a moravaci tak to nějak vázne…..škoda toho

    ps:jinak podle davida bylo v tom novém úsek 12 stop,a měl 8 metrů na šířku(tuhle větu si pamatuju dost dobře)

    …ale jen tu zviditelňuji svuj nazor na tento jinak podle mě poučn článek,do nikoho se nerypu…..

    zdarec všem

  25. -=mouras=-

    sekyru držet pevně! přeju brzký a noproblem hojení!

Komentář: