Pilníkovo pozdní odpoledne numero 3

img00081.jpgTak jako už jednou, a vlastně dvakrát, opět se jelo v Čerčanech Pilníkovo pozdní odpoledne. Spousta akce v reportu od tury uvnitř…

V sobotu kdy se prakticky celá bajková scéna objevila v Hejnicích na místním 3DHčku, se v naší malé vesničce udála událost vskutku nevídaná…Abych pravdu řek, ze začátku jsem taky nevěděl kam zavítat, přeci jenom ani jedno 3DHčko mi letos nevyšlo, ať z důvodu mé neschopnosti a nebo když už jsem tam byl, tak byl v neschopnosti můj stroj. Ale prostě Pilníkovo pozdní odpoledne se v našich krajích dostává do takové pozice jako je mistrák místního fotbalového klubu, tak jsem zkrátka nemohl chybět…

Vše už vlastně začalo tak týden dopředu, příprav okolo akce tohohle formátu je vždy opravdu dost a tak je třeba dát si ňákou časovou rezervu. Ještě, že na to myslel i rider a organizátor v jedné osobě Petr Pilník Pilát, protože den před vyvrcholením celé akce, tedy v pátek, se nad Čerčanama přehnala taková bouřka, že půlka věci včetně stánku, mlíka a podobně byla všemožně možně, jen ne tak kde by měla bejt. Naštěstí Pilník objednal počásko až na sobotu, takže ráno azůro, akorát občas fouká a to místy opravdu fest.

 img000081.jpg

I přes nepříznivou vidinu počasí sem doráží všichni lidi s kterejma bylo domluveno, že tady ukážou svůj um. Za FMX tu je Libor Podmol aká Mouka, Kuchta, Martin Koreň, Zdeněk Showman Fusek a Ondřej Záruba přezívaný Čert (který, jak se později ukazuje, nemá svojí přezdívku jen tak pro nic za nic), samo nechybí Pilník. Se zpožděním jako loni doráží Monkey  crew, tentokrát v trochu chudší sestavě, Bery a Šléz museli někam na závody,ale i tak tu je Opice Kamil Feifer, Dominik Jablonský, Petr Chapli Kaplan, z HumDrumu Adam Vaškovský a k těmhle všem se přidal malej Podmůlek. Jo a taky tady je Bobyn Brnka, ten jak má ten foťák co umí přehrávat ty eMPé3jky, ale nějak nejsou moc slyšet, přeci jenom ozvučení místního DJ bylo trochu hlasitější:)

 
Nakonec vše probíhá podle plánu a ve 2 hodiny tu máme slavnostní zahájení, poté na to vlítávaj malí draci, což je opravdu dost, 2 malí rajdři na motorkách a 1 na 4kolce, kterýmu je teprv 5! Nakonec to strašně zabíjí malej Máťa Česák, kterej tam posílá třinácti slovy třinácti metrovej polet z rampy. Do toho ruce, nohy a nakonec krásnej whip. Myslím, že o Máťovi ještě hodně uslyšíme, ve svejch 8 letech má hodně našlápnuto někam to dotáhnout, holt podpora táty Kamila musí bejt někde vidět, za což mu děkujem!

 img00100.jpg

Po zajetí malejch motorek do depa, se celejma Čerčama začíná ozývat burácející rachot motokrosových motorek. Nejvíc je Kuchtův 4takt, když je v klidu tak to jen tak brblá,ale když za to vezme, tak je to jak Hurley D. Až budu velkej, chci jedině tohle, páč je to fakt boží. A vlastně jsem taky neřek, že u velkejch strojů to nebude jen taková exhibice, ale kluci se domluvili, že se pojede jedno kolo jako MČR v Best triku v FMX. Myslim,že tohle byl fakt super tah, páč o něco šlo a kluci to začali docela hrotit. Ale vezmem to pěkně popořádku-startovní pozici číslo jedna si vytáh rovnou Pilník což byla na jednu stranu škoda, ale na druhou stranu aspoň lidem přiblížil vočem ten frýstajl motokros vlastně je. Ze svého rukávu AlpineStar vytahuje triky jako backflip superman nebo backflip pendulum,ale pro mě byl nejvíc trik od něj fullcancan backflip onehand na super kickeru. Pro ty kteří nevědí jak takovej trik vypadá (věřím,že jich je opravdu málo)se ho pokusim trochu přiblížit.Jedeš na rozjezd, nohu si dáváš do cancana,blíží se strašně koplá rampa,na odraze začínáš točit beko,noha furt v káňu,do toho pouštíš ruku,dotačíš beko,noha stále mimo motorku a zdárně odjíždíš. Podle mě absolutně crazy. Ale předvedli si i jiní Čert neskutečně protáhlý všechny triky, fakt radost pohledět. Kuchta nejvíc whip, myslim že kdyby to nevracel tak dá v poho 360:)

 img000182.jpg

Ale kdo byl nejvíc a vlastně i nejvíc trik celého dne, byl sám Mr.Mouka. Rozjíždí se, fouká, otáčí motorku zpět na rozjezd, tam to chvíli tůruje, je vidět, že se mu do toho nechce, přeci jenom fouká zle. Lidi se dostávaj do varu, tušej peklo. Mouka se rozjíždí a už je na rampě, do beka celkem klasika, ale v beku zandavá cliffhangera  a načisto vodjíždí. Tak přitomhle jsem se fakt posral, lidi řvou, Mouka skáče radostí, všem spadnul kámen ze srdce.

 img00081.jpg

Výsledky jsou dle mě předem jasný-3.flek bere Martin Koreň, kterej se vytáh se superflipem, druhej je Pilník za originalitu (škoda,že nedal backflip tsunami, kterou davá až v posledním představení,ale stejně respekt brotha) a první místo jasně Podmol za svůj výše zmiňovanej peklo trik.

 img000911.jpg

Po bestriku je nařadě BMX exhibice, do který se dostáváme shodou náhod i my :) Od nás jedeme jen 3 páč zbytek je vyrakvenej a tak nemůže nastoupit. Jede se na funboxu, skládacím, jelo se na něm i loni, takže jsme zhruba čekali do čeho jdem. Atmosféra už je celkem vlažná, přeci jenom po klukách na motorkách a obřích backflipem asi lidi moc nenadchnem, ale jdeme do toho stejně.

Kluci z Money začínaj trikovat, padaj tu 360 whipy,tailwhipy,beka,trna. My jedem každej nějak to svoje, docela se i divim, že mi všechno tak nějak vychází, na konci už ani nevim co má dělat za triky,jízd na předvedení bylo dost,což bylo hodně velký plus oproti loňsku, to byly 3 jízdy, nedal si, máš smůlu,si v prdeli. Letos pohoda, no stress tak si myslim, že  by to mělo vypadat. Ovšem kdo to fakt nejvíc zabíjí je malej Podmůlek, má to holt v krvi, ve svejch 12 letech dává 360, kondora a nakonec i krásný vysoký beka.

 img00066.jpg

Kluci ještě zkoušej takovej polet z odrazu funboxu do dopadu lavice, polet je to tak desítka, nájezdová rychlost tak 50,napřed to zkouší Kamil, dává si strašně na hubu,pak jde do toho mladej Dominik, taky na hubu a na koule,ještě,že maj kluci tak úzký džíny, který je ochráněj :) Jo a vlastně jsem zapomněl, že největší smolař je Chapli, 2x za sebou trhá řetěz , to jsem už dlouho neviděl.

Po BMX exhibici ještě nastupujou takzvaný FlyingBoys, což  jsou vlastně gymnasti , uměj dost a ještě si z toho dělaj prdel, takže schválně padaj a tak. Myslim,že pro pobavení lidí opravdu super.Jo a taky přišel i kouzelník, ale nebyl asi moc kouzelnej, jeho číslo mu moc nevychází, ale což lidem to nevadí a aspoň bylo oživení. Nakonec ještě vláčky v podání FMX a tím se už dostáváme do úplného konce…

 img00061.jpg

Teda večer ještě  afterparty v místní piškotéce, rozjíždí se to dost – Pilník na káry, Mouka neví, Čert netuší. V tom přichází moje chvíle a všchny zasvědcuju do tajů nejtajnějších, takže teď se celá populace extrémních sportů nezdraví jinak než the shockerem nebo showstopperem,muhaáááá.

Jinak už asi nic zajímavého se neděje, snad jen, že potkáváme holku, která později dostává pracovní název Pendolinum – zkrátka takovej eMTý v ženskym podání:) A Pendolinem ukončuju tenhle ten článek, koukám jak je zase dlouhej, kua, ach jo, myšlenek mám v hlavě moc, ale pro příště se snad polepšim. Snad na uplný závěr nezbytná děkovačka – největší dík nemůže patřit nikomu jinému než Velkému Pilníkovi, který vše obstaral, připravil, dohod a lidi pobavil. Doufám, že přiští rok bude Pilníkovo pozdní odpoledne zase, protože tahle akce se stává v našem okolí pomalu, ale jistě tradicí…

Jo a ještě díky za fotky Martinu Balákovi a Káďovi, škoda jen že se některý moc nepovedli, páč Káďa nemá na svým foťaku golfistu…

Tůra.

img00001.jpg img00008.jpg img00017.jpg
img00018.jpg img00021.jpg img00023.jpg
img00028.jpg img00031.jpg img00034.jpg
img00036.jpg img00037.jpg img00046.jpg
img00049.jpg img00054.jpg img00055.jpg
img00060.jpg img00061.jpg img00062.jpg
img00066.jpg img00076.jpg img00081.jpg
img00091.jpg img00100.jpg  

8 komentářů pod “Pilníkovo pozdní odpoledne numero 3”

  1. Čárys

    Díky tůro za super čtení, ty jo, jsi hotový špišovatel ! Fakt pěkně napsaný, a asi i dobrá akce. A díky klukům za fotky… Ta gymnastika je MOC.

  2. maverick82

    backflip s cliffhangerem je opravdu síla, to mi hlava nebere…

  3. Jr.

    spíš ty mladý jak to zandavaj…neuvěřitelný

  4. Manas TL

    bozi!

  5. Spon

    cliff-flip je bomba…. vidim ho kazdej den :-D FMX vede!!!!!!!!

  6. Houmik

    Joooooooooo tohle byl masakr jako prase… výborně udělaná akcička!! Jen by mě zajímalo, kdy bude nějaký to video, protože tam bylo pár kluků s kamarama a video je přece někdy lepší než fotky :)) Muhahááá FMX navždy lidiiii

  7. Tůra

    Jéé,díky hoši jsem rád,že se líbí…Ale příště se budu snažit,aby to nebylo tak dlouhý,i když nevim jak to pude,páč já mám vždycky tolik věcí,který Vám prostě musim říct…:D

  8. Manas TL

    2 Tura: nemen to, to by si zkazil. takhle to bozi!

Komentář: