Whip contest Monínec a konec sezony

a_01_118~1

Tak a po sobotním Chainlessu, tu máme neděnlí závěr letní sezony na Monínci a s ním spojený i Whipcontest. Opět pár slov a velká galérka od Kozmena uvnitř..

Neděle ráno. No ráno, spíš bych to tituloval ospalým dopolednem, nebot večerní procházky růžovým sadem končí většinou raním procitnutím v bodláčí na konečný autobusu. Nicméně taková hrůza to zas není a tak když se kolem desátý scházíme s Vlčákem na eMdvojce v hospodě nad šálkem kávy a půllitrem čaje, máme s dnešním dnem jasný představy. Whipcontest je vypsanej a riderů ze včerejška ještě taky pár zbylo a tak pojedem v programu dle plgátu. Tu a tam teda někdo dorazí, nahlásí se nám a tak si začínáme vést prezenčku pro odpolední session a ladíme bodovací systém. Všechno máme jak se zdá pod kontrolou a tak beru kolo a jedu se podívat jakých změn dozanala trat po včerejším průlet tak nečekanýho množství riderů. Lanovka pohoda, za chvíli jsme nahoře a už se sunu k dropu. Lávka je suchá a tak si jí zaskakuju, tečuju wolo a už jí mažu klopenkama dolu.

No jestli to včera bylo dobrý, tak dneksa je to ještě lepší. Dělaj se kostičky a drží to jak svině. Vrchní klopky tak začínám lítat bez brzd tak, až jdu na třetí jízdu samozřejmě v jedný z nich ven. Ustřeluje mi předek, tak jdu lehce do záklonu a je to jak dát plnej vztelkýmu dvoutaktu. Braaaaap.. předek letí nahoru a já málem hážu záda. Cestou dolu se tlemim, jak tele co sežralo sousedovi jahody ale taky si říkám, že bych to měl lehce krotit. Přeci jen se mi nechce jít na držku třeba v rockgardenu. Po chvíli to teda spokojenej zahazuju u skoků, kde už čeká Vlčák s lopatou a startovkou, kterou si od něj opisuju a doladujeme tak náš papír-tužka bodovací systém.

Whipaři se nám pomalu začínají rozjíždět na svojí provozní teplotu a začínaj se tak ladit štýla i vytuhláci. Čtrnáct kousků se nám sešlo na tuhle nedělní seanci a tak budeme mít celkem pohodovou průtočnost na trati. Dávám klukům tedy ještě jednou jasný pravidla: Teda dva skoky za sebou, na jendom Whip na jednu, na druhym Whip na druhou. Dáš na jednom perfektního Whipa a na druhym rovnej polet, máš to za 10/0 a děláme průměr takže odcházíš s pětkou. Hvízdám a jdem na to!

Klucí se do toho hned pouští, ale zatím se lítá tak na jistotku, nikdo to moc nehrotí a tak prvních 20min uběhne jak nic. Všichni koukaj, že to bylo jako krátký, ale po pauze je připravený hned druhý kolo kde tomu dáváme přes půl hodiny whipování, vytuhnutí a vůbec různejch kreací a každej se realizuje jak může. S Vlčákem si píšem body a ocenujeme snahu, byt třeba u Rosse je velká dřina, neb jeho pohyb hlavou do strany, se za whip opravdu považovat nedá. Sázej se tedy pěkný věci a když velím posledních 5min každej do toho šlape co může – všem zní totiž v halvě ještě myšlenka, že kdo to zlomí, jasně vyhrává. Probíhaj poslední minuty a rozjíždí se Vít Pechek, kterej je vyhrocenej už od zažátku a ktoutí to tam zle. Na prvním skoku je to pěkná devade, sice solidně nevrácená, ale žene to dál aby ho to na druhym koplo a na dopadu poslalo přes klacky z kola ven. No nebudu to protahovat, má to za zlomenou kličku, odvoz sanitkou do hospitálu, ale taky za první místo v tomhle contestu. Kámo srůstej a díky! Balíme teda fidlátka, čekáme na sanitku a po zdrárném odvozu to jdem vyhlásit do hospody. Jarda dal za areál opět super ceny a tak si to klucí budou zas moct užít, stejně jako PéHá ponechal nějakou tu lahvinku. Na druhym místě pak zasahuje Sir Demo a na třetím nám vyšli Kuba Povolný a Tomáš Včelák.

Tak a je to za náma. Chainless, Whipcontest, ale i celá sezona je pryč, když se kolem třetí hodiny zastavuje lano a je dokonáno.

Za mě bylo fain. Těším se tak nejen na závěr příští sezony, al ena celej její průběh, protože jestli klucí z Votic, Vlčák a areál a my ostatní vytrváme, máme se na co těšit!

 

A velká galérka od Kozmena zde – děkujeme velice!

 

A dole výsledky z Chainlessu..

 

6 komentářů pod “Whip contest Monínec a konec sezony”

  1. drzhor

    Vejtek pozlomil zle :D !! pěkný fakt pěkný!

  2. Manad TL

    Dusane, ja za to fakt nemuzu :)

  3. coolo

    Vítku srůstej, ať brzy zase můžeš lítat v MX stylu!!.)

    Fotky parádní..díky.)

    A ještě jednou DÍKY všem, co měli co do činění s touhle parádní akcí…

  4. Čárys

    bomba.
    Ach jo uplne zamačkavam slzu : )
    Dik…

  5. Kachna

    Stesk.

  6. 2013/09 Monínec dh chainless | Zeli, Stone & belter

    [...] .  Jukněte na fotky a videjko. Hlavní report je samozřejmě na čárysově webíku na whipcontest a chianless race moninec report This entry was posted in 2013, downhill on November 3, 2013 [...]

Komentář: