Trip to SAN REMO – část první.

dsc00001.JPGZdravím všechny naskillený řízečky, jsem zpátky. 2550 km, 25 stupňů, šorty a biking na azurovém pobřeží. A za pár korun… Klik na víc akce.

Takže co se vlastně upeklo. Už nějak v prosinci jsme se domluvili, že letošní zimu budeme trochu víc jezdit do tepla, ani ne tak kvůli tréningu, neboť u mě nějaký zlepšení forny nečekám, ale spíš skrz nutnost přežít nějak tuhle dlouhou zkurvenou dešťivou chladnou část roku. 

Už dva roky za sebou mě můj nejhodnější kamarád Petr Heiník bral sebou do Monaka, kde slunce svítí 300 dní v roce, a kde jsem dycky luxusně polítali. Nejinak tomu mělo být i teď nicméně ze společného tripu jaksi sešlo, a část výpravy musela zůstat doma. Já ale byl rozhodnut jet, a páč už konečně mám káru co to je schopná dát, tak mi nic nebránilo chystat se dál i přes neúčast PH, Kamiloje, a Boba…

No dost omáčky. 

Den první. Vyrazili jsme ve složení VW transporter se mnou a Mavem (a dvěma děvkama na bokách) a s Filipem a Hubajszem v Multivanu. Sraz v Budějkách na benzínce, a už jí praskáme, nakupujeme dálniční známku a skrz říši směrem na Insbruck, Brener, Lago. Tady zastávka, 731km a 50 litrů spotřeba, jedu za  8 litrů na 100 a to jí praskáme tak 130kmh, to mě baví. S Mavem je pohoda, kecačky, dozvěděl jsem se spoustu věcí ze života Pražáka, no něco. 

 dsc00009.JPG

rRdbulík, a mrskáme to dál, teď zrychlujeme, 140 – 150, už se těšíme… Jednou špatně odbočujeme, protože navigace není jen tak :) A kolem 22h už sjíždíme k moři, odbočka San Remo.. A teď to ještě najít. A začíná první peklo. Navigace strašně kecá, teda nekecá, ale žene nás hroznejma stezkama pro kance. Po hodině to vzdáváme, a já volám Kamilovi, kterej mi to naštěstí zvedá, a vysvětluje mi jak se tam dostaneme. Pak už to nějak dáváme, a nějak po půlnoci jsme na místě. Parkoviště trochu punk, a je celkem zima. Jdem spát.

Den druhý. Ráno nás budí Mave, (spali jsme fakt dlouho – asi do 10ti hodin) kterýmu byla zima (stan a tenkej spacák, hehe, mladej kluk) a že už to našel, zaparkovali jsme shodou okolností přímo u tratě, máme to k ní 20 metrů. Boží. Oblíkačka, a nanadaváme kola na Filipovo Miltivitamína,  kterej ho dal do placu na vyvážení. Střídáme se všichni, i Mave za volantem, stejně jde jen o cestu dolů, a takhle je to spravedelivý – a taky Mave je zkušenej driver s bohatejma skills. 

dsc00017.JPG

Cesta nahoru je po silnici, a asi tak ve dvou třetinách se stáčí doleva na takovou (dle slov Kamila punkovou) cestu. Hodně toček, a po necelejch 5ti km jsme nahoře, u vysílače. Vysílač bzučí, že by ti z toho mrdlo, ty jo. Husté. Trať je značená, takže no problema, a jdem to očekovat. 

Zmínil bych počasí – je azúro, ani mráček, klucí nevěřej nic. Tak 20 C na slunci.  

Trať.

Příjezd k ní je po takový cestě, který je na rozjetí tak akorát, jeden skočík, a nějaká ta zatáčka. Celkově na rozehřátí a už jsi u startovací budky. Hned za ní začíná dost rozbitá, kamenitá, zatáčkovatá pasáž, která je fakt dost. Dá se to i rozletět, ale není to trať k zahození. Klopenky, a už jsi na místě, kde se to rozděluje do dvou tratí. 

Vybíráme si pravou. Stáčí se to hodně z kopce, a je to fakt mordor, kameny a hlína, ale rozšukaný, a hodně technický. Zatáčky se daj nadjíždět, ale chce to dávat stále požór, aby jsi nešel z kola ven. Dál pár navazujících klopek, a jedna rovnější pasáž, a pak už jen konec, kde to fakt valí, skok, a klopenka do cíle. Není to málo brácho !

dsc00047.JPG

Dáváme dneska každej cca 4 jízdy, a jsme fakt unavený. Přeci jen to není ouplně easy. Padá soumrak, a my se přesouváme na nejvyšší místo na kopec, ještě asi 200m nad trať, k takovýmu kostelíku, kde vybalujeme stan a děláme si depo s nejlepším výhledem jakej jsem kdy měl. Grilujeme masíčko, hermelín, tortilly, a decentně kalíme vínko. Zima ale padá, přesouváme se ke mě do obytňáku, bufík, a párty inside… Po půlnoci na kutě.

dsc00024.JPG

Den třetí. 

Opět vstávačka později, Jedeme s autama dolů, a Mave s Hubajzem si to dávaj na rozehřátí po trati po ose. Dole parkujeme na stejným místě, a jdeme na to.

Objevujeme druhou trať. Ta je asi po 6OO metrech od začátku, nedáš se doprava na tu prudkou, ale pokračuješ rovně a po takovým 200m traverzu začíná super singletrack, samá votáčka a klopenka, sem tam kamen. Pecka ! Jedem to poprvý, jedu první a na oči, a jsme tak nadšený že to horzně vraždíme. Klopky držím a nevím co je za tím, za mnou Hubajsz, a pak vyhlašujeme tuhle jízdu nejlepší jízdou dne. Fakt pecka. Eště že tam nebyla žádná past :)

dsc00035.JPG

Vyjedeme na silnici, a objevujeme pokračování tohodle tracku – a je ještě lepší než ten začátek. Klopky, a koleje jak na MX, no super, letíme tu fakt dobře. Já beru skoro v každý klopce pedálem zem, ale ne tím vnitřním, ale vnějším – je to tu fakt centrifugový. Jo, a když se klopí, musíš rvát vidlí zem, jinak je to vo hovně :) Muhahááá…

dsc00039.JPG

Dáváme pak už hlavně tuhle. Začátek rozbitej, střed polorozbitej, spodek klopky a MX točky – super trať.

Klucí odpoledne jdou na takovej hřeben, ze kterýho se vine cestička dolů do neznáma. Berou si vysílačky a mobil, a já svážím káru zpátky na parking, že to zkusí, co se bude dít. Přijížděj po hodině, ale spokojený, prej je to super… Pak dáváme ještě asi 3 jízdy, a už začíná bejt šero, a tak to pomalu balíme…

 dsc00054.JPG

Dneska jsme si fakt zajezdili ouplně nejlíp. Počasí samozřejmě nádhera. Ach jo. Večer se přesouváme směrem do Peille, kde už jsem byl, protože klucí projevili přání svézt se taky na tý druhý trati…

Takže balíme, a mizíme směrem La turbie, Peille….

To be continued…

DSC00001.JPG DSC00002.JPG DSC00003.JPG
DSC00008.JPG DSC00009.JPG DSC00011.JPG
DSC00012.JPG DSC00013.JPG DSC00014.JPG
DSC00015.JPG DSC00016.JPG DSC00017.JPG
DSC00018.JPG DSC00019.JPG DSC00020.JPG
DSC00021.JPG DSC00023.JPG DSC00024.JPG
DSC00025.JPG DSC00027.JPG DSC00028.JPG
DSC00029.JPG DSC00030.JPG DSC00032.JPG
DSC00033.JPG DSC00034.JPG DSC00035.JPG
DSC00036.JPG DSC00037.JPG DSC00039.JPG
DSC00040.JPG DSC00042.JPG DSC00044.JPG
DSC00045.JPG DSC00046.JPG DSC00047.JPG
DSC00048.JPG DSC00049.JPG DSC00052.JPG
DSC00053.JPG DSC00054.JPG DSC00055.JPG
DSC00057.JPG DSC00059.JPG  

34 komentářů pod “Trip to SAN REMO – část první.”

  1. Radek - etbikez.com

    Paráda, jel bych hned!

  2. pitris

    parad no snad se tam letos taky dostanu :-)

  3. tomaass

    maverick má pěkný pyžamo, jinak je to nuda, tady je tak krásně a nevidím tam žádný ženský, no prostě škoda peněz, vůbec vám nezávidím, ne a ne a ne

  4. Mráča

    docela uslintavam:)

  5. The Skreth

    tož neni to nejhorší :-P

  6. filipmat.us

    Teda kucí..já tam vidím samý vytuhláky .. jsem zvědavej, jestli jste se z toho časem rozjezdili … ;-)

  7. Manas

    filimat.us: lol :-)
    Jinak avist nezmerna, ja akorat tak tedka trenuju svaly, zase se stehuju … chjo

  8. coolo

    pekne ste se tam meli nezbejva nez zavidet….. obavam se ze ten kostelik budou muset vysvetit

  9. Čárys

    4: Filip Matuš : Blázníš? Rozjezdili? Ani náhodou ! Je třeba vytuhnout, protože v uvolněným štýlu umí jezdit každej…

  10. Hubajz

    Bylo to super!Měli jsme tam ještě zůstat!
    4:Matuš: higiena v horském potoce…. a budeš taky vytuhlej!hihi

  11. raf

    Návrat do reality byl STRAŠNÝ!!! Ach joo.
    4:Čárys: Kdybys mi nepřepnul foťák z programu golfisty, tak fotky mohly být i ostré :-(
    Byla to paráda.

  12. dr.zack

    taky vam moc zavidim…kameny vypadaj docela dost vyzivne…vyraz mordor me docela pobavil:)

  13. ddd - andy

    2x VW s kostelikem, ta romantika! (povzdech)

  14. Éro

    Teda…se máte…tady hnus fialovej…héééj Mave od čeho máš to odřený čelo?? :D

  15. Buba

    Miluju Mavericka rapaz style…stay real homie;-)

  16. Los tomanos

    Carys: sem myslel ze GPSce neveris?

  17. tomaass

    raf : no jo s carysovym fotakem vzdy a vsude na golfistu, to je jasny

  18. Mira

    O víkendu se tam chystám taky…-))). ..už se těším

  19. Dudák ze STrakonic

    jedním slovem …závist hehe

  20. MisHa

    mave luxus pyžámko…tý joo…to počasí :-)

  21. Junior

    Mave..bíly hadry…ach jo…fox sem si chtěl taky koupit…přejdu asi na sombrio když ti vidim

  22. Junior

    a rukavice sis zapomněl nebo ses rozhod že prostě styl a bez nich?

  23. Wlk

    Bledá závist kucí … Dobrý fotky

  24. eMTy

    mave, ten pižamovej komplet se ti poved…

  25. kotleta

    ty hadry fox mega uchylarna to bych si nevzal ani na ryby ble

  26. DD

    nuda. v brne je vic teplo a levnejsi pivo. fox je nej.sk8 for all

  27. el kloko

    Mave tak spěchal z postele, že se nestačil ani převlíct…

  28. Junior

    takový věci od foxe si totiž kupujou jenom vaťáci :D

  29. Frankq

    no koukam pekna kolekce od Foxe teda :D jinak pekny pojezdeni teda cumim a šoupu nohama;)

  30. Maaca

    mave hadry: presne, leda na nejakou pizamo party, a nebo na HipitiHopiti Batttle… :D

  31. Maaca

    jinak teda potvrzuju ze tady je pekne, kazdej vikend stavim a jezdim a v poho… proc si jezdit tak daleko nicit plaste :D ale jinak pekny, taky se tam nekdy chci kouknoot…

  32. Czert

    s těma hadrama se nemusíš bát vstoupit ani do šapitó

  33. karlssonNGC

    at si jezdi kazdej vcem chce…a jak rika dr.zack slovo mordor je fak vtipny velice,vystihujici situace…jinak traily asi paradicka…:)

  34. ant

    sanremo mi prijde celkem tezka trat to montecarlo bylo trosku lehci:) btw za mesic se tam snad taky dostanem a spojime to s okolnim freeridem uz se moc tesim.

Komentář: