Nedělní offroadek

vodnik-2.JPGBrácha neví co by roupama dělal, a tak se baví jak malej. Jak utopit doktora Poláka, muhahahááá…

Je sobota 23.února, jsem po stunt  treningu a v TV dávaj předpověď na neděli až 15 stupňů. Jasná věc, že zítra jedem na megaoffroad výlet. Volám Jardovi Příbovi a připravuji ho na zítřejší projížďku. Cílem byla zvolena Česká Kanada. Večer nejdu nikam a raději si pořádně připravím Rm na zítřek. Vše sbaleno a tak jdu s klidem a budíkem na půl devátou spát.

Je tu ráno a já jsem v Újezdci u Kardašovi Řečice přesně na devátou. Po krátkém ujasnění trasy vyrážíme po turistických značkách směr Stráž nad Nežárkou. Nic moc svezení, samé prašné cesty a hlavně nic moc extrémek. Podle mapy to vypadalo zajímavěji ale co naplat. Dalším cílem je Smírčí vrh. Při malém výjezdu to házím na záda, ale nic se na štěstí nestane a mi pokračujeme směr Krvavý rybník.

 p1010181.JPG

Jsme asi 2 km od australských hranic, ale návštěvu u sousedů si raději odpustíme. U „krváku“se domlouváme na další trase a tou je Blažejov , ale už ne po cestách ale pěkně rovně za kšiltem. Je to masírka sračky lítaj a už je to co nás tak baví. V Blažejově dáme káves u kamaráda Toma a dalším cílem je rovnou do Žirovnice. A tady začíná komedie.

Asi po 10km přijíždíme k dost velkému potoku, který asi jen tak nepřejedeme. Po 15 minutách marného hledání přejezdu jdu přímo na věc. Dávám jedna, naseru tam plyn, vlítnu do vody a ouha, voda až po rejdy. Suza chvilku vrčí a pak, kdo by to nečekal sosne dost vody. Jarda se směje a za chvíli zní má taky utopence. Asi po 2 hodinách rozebírání skládání roztalčování vyšlapování vody jedeme dál.

vodnik-2.JPG

V nádrži mám tak 3 litránky a proto musíme napojit ty naše dvoukolí bestie. V Jarošově je pumpa a my tankujeme, jelikož motorky kuckaj tak je ani raději nechcípáme a tankujeme na nastartovaný. Nalejvám olej a vyrážíme směr Deštná. Po 1km přestane moto jet a já vím co se stalo -  nepromíchal jsem si benzín s olejem jak jsem chvátal. Takže povolit odkalovač, odpustit olej a jede se dál. Jenže oleje je teď málo v benzínu na co přijdu asi po 15 km, když se jí  nechce do tahu. Takže co teď.

p2050157.JPG

Udělám pěknou prasárnu – vypustím z převodovky olej a jede se dál. Naštěstí tam leju motorák:) Nyní se ubíráme k domovu, ale ne jen tak po cestách, ale pěkně offroudkem. Jedem kolem Červený Lhoty a tam sjíždíme do údolí k potoku. Jarda to tam hodí na řidítka a je zase vymalováno!

 p1010196.JPG

Ta svině Husaberg nechce chytnout tak vyndavám lano a taháme tu těžkou bestii z udolí na laně. Když už zase jedeme tak zjištuju že jsem ztratil sedlo. Vracíme se a já zbytek cesty jedu jak tragéd v sedě. 5 km před cílem Jarda přetrhne řetěz a je úplně dokonáno. Vybaluju kurt a zbytek cesty jedeme opět na laně.

Co říct na závěr super výlet, který trval 7hodin a cca 130km. Pro příště snad jedno přání „jen kdyby se nestalo takových blbých věcí v jeden den" :)

Kejleb.  

p2050158.JPG

P1010181.JPG P1010182.JPG P1010183.JPG
P1010185.JPG P1010186.JPG P1010187.JPG
P1010189.JPG P1010190.JPG P1010191.JPG
P1010192.JPG P1010193.JPG P1010194.JPG
P1010195.JPG P1010196.JPG P2050151.JPG
P2050152.JPG P2050153.JPG P2050157.JPG
P2050158.JPG vodník 1.JPG vodník 2.JPG

88 komentářů pod “Nedělní offroadek”

  1. Medved

    pekny, ale s motorkama v lese me teda serete pekne! vim ze vas to bavi, ale prastil bych vas s radosti vas potkat! bejt srnka tak bych se z vas posral strachy a bezel bych jako o zivot pryc az bych nepad! Kazdou chvíli tady nakej zmrd krosi na motorce v lese, nechavaj za sebou oraniste jak po traktoru a serou na vsechno.. panove.. motorka do lesa nepatri! az bude delat takovej kravál jako kolo, tak prosim! ale takhle je to akorat na to zarkoutit vam krkem! oraniste je jedno, to se vzpamatuje, ale ty vydeseny zvirata jsou z toho dost spatny!a spousta jich i jen kuli tomu ze tam projede takovejdle kraval muze zahynout! :( takze palec dolu za tyhle a pitbikovy vejlety!! na tohle si musite dojet nekam do ruska na tundru, nebo na saharu! Taky se mi to libi, asi by me to bavilo, ale v lese to nema co delat! grrrr! howg! A ja sem Medvěd! mě mužete věřit!

  2. Vyklef

    Naprostý souhlas s Medvědem, skutečně jste se “pochlapily”!!!

  3. Topka

    Pánové souhlas. Tohle je prasárna. Pak se divíme, že nás ženou z lesa i na kolech…

  4. Blacky

    je mi jasný že po tomhle ohlasu si budete dál krosit lesy a louky jen to sem nebudete cpát. Je hloupý, že dost bikerů bojuje za povolení singlů a trailů v lesích oficiální cestou a pak se setkáváme s argumentem “běžte se podívat jak to v lesích vypadá” no a když se tam někdo jde podívat zjistí, že jsou to vydřený stopy od vašich krav, když se snažíte jezdit prudký technický kopce nahoru a ne od bajků když to my jezdíme dolů.
    Nečekám, že se ve vás hne svědomí, na to jsou to moc drahý motorky a velká masírka, ale když už tak s citem…

  5. kejleb

    Loni sem psal článek o Enduromanii a nikoho to nepohoršovalo jezdit na chráněném uzemí ale asi tady u nás je to jiný, tady to lidi pohoršuje jezdit v lese :(

  6. yeaah

    MX v lese=zacarovanej kruh.

  7. yeaah

    kejleb: Problem v CR je,ze kazdej druhej les je chranenej. Vsude zkurveny pole a vsude zkurveny ochranari

  8. King of dirt

    No motorky do beznyho lesa nepatrej, ale chapu kluky, ze tady co se tyce MX pojezdu asi moc na vyber neni. Ale potkat vas ve svym lese tak vas zenu svinskym krokem :)))

  9. Tomaski

    Tolik moralistů na bulvární 720 ? Nečekané…Předem – rozhodně to neschvaluju, ale – kdo z vás nejezdil na nelegálně postavých dirtech, lávkách, tratích atd… ?
    V poslední době se to tu (JČ – okolí Milzla) “offroadistama” hemží, quady, endura, dokonce i auta. Nicméně když se pak člověk dojde podívat do lesa, co zůstalo po těžbě, je jakejkoliv pojezd v lese pro srandu králikům.
    A že se plaší zvířátka ? Mně myslivci vynadali i když jsem jel lesem na běžkách….Ostatně o tom je přírodní výběr – slabý kusy odpadaj, stádo běží dál !

  10. eMTy

    prosim vás! zastavte ty rádoby moralisticko-diletantský kecy!!!

  11. Petr Heinik

    To eMty – Vse je o slusnosti a nejakemu vztahu k prirode, osobne by mi motorkari v lese naprosto nevadili, bohuzel vetsina z nich ma pocit ze les patri pouze a pouze jim a podle toho to vypada. Staci zajet do lesa u me za barakem a to co tu nekteri dokazali vytvorit v kopci jen proto, ze lesni cesta jim byla malo, je neuveritelne zverstvo – kam se hrabe tezba dreva. Jasne, sam mam maslo na hlave, v lese delam trat s krumpacem a sekerou, bez povoleni a je to taky zasah do prirody, ale myslim ze je to jeste v nejake norme.

  12. eMTy

    PH: tohleto je zas na strašnou debatu o lidském přístupu a slušnosti. znám dost hobíků, co ničej lesy na motorkách a nemám to rád. taky ale vim, že většina pěších turistů udělá v lese větší peklo, než rozumnej člověk na motorce! proto mi vadí to generalizování typu: všichni na motorkách jsou špatný…

  13. koťas

    slyšeli jste někdy traktor, kterým se vytahujou klády při těžbě?? a videli jste, co tam po nich zbyde?? jezdím na biku i na enduru a jezdíme i našim lesem a žádné katastrofy se tam nedějou. většina lidí co jezdí na motorce po lese, drtí cesty, ale je pár idiotů, ktery z cest sjíždí , ale idioti, co se v lese neumí chovat, jsou i mezi bikery !!!! když vám to tak vadí, tak si běžte o víkendu lehnout do lesa na cestu, třeba se něco změní, ale jenom silacký řeči od compu nestačí……

  14. Topka

    PH: jo, myslim, že takhle je to přesný, to to o nějaké rozumné míře…

  15. ctverec

    no jako když jezdíte jen ve dvou tak to je ještě v poho, ale tadyk se raz za čas prožene skupina 30 lidí a to už je trošku moc maso.. to bych ty prasata třílel

  16. DMG

    nevim…řekl bych ale že si trochu pletete bike s crossem.. v tom je docela velkej rozdíl.. a ti co neví jak vypadá stopa po biku a po motorce sou na tom špatně. A potom se divím když na mě nějakej dědek začne hulákat že je to “Soudce” a že nebudeme ničit les.

  17. Radek - etbikez.com

    MT: doporučuju tohle: http://bike-forum.cz/forum/vadi-vam-v-lese-ctyrkolka/800218/forum.html#unread1

    Já jsem k tomu docela tolerantní, někde se jezdit musí pěšíci s petkama nwbo osmikolovej harvestor dělaj u nás v okolí mnohanásobně větší binec: Rozhodně bych se spíš přiklonil k člověku, co se projede po cestách v hloubi lesa než k magorovi z bike-fóra, co mluví o sekání hlav a střílení.

    Co mi fakt vadí je, že si místní motorkáři poslední dobou nějak oblíbili vyjíždět tratě, co my stavíme. Taky rejou hned u kraje města, kam choděj denně desítky lidí a pak to jaksi padá na hlavu všech nepěšáků (typickej nejdeckej důchodce bude přesvědčenej, že 20cm kolej vyjel bike).

    BTW: Vypouštění oleje v lese je už taky dost za hranou;-)

  18. filipmat.us

    Motorky do lesa nepatří..aha..to jsem nevěděl.

    IMHO záleží na to, kdo je za řídítkama..a je jedno, jestli jede na mx nebo trojkolce..hovado je hovado. Je to o lidksé slušnosti..Když kouknu na kejleb fotky tak mi to jako ničení lesa nepřijde..určitě by v případě potkání člověka povolil zápěstí, slušně pozdravil a prděl si to v klidu dál.. :-) .. proti tomu nic nemám..

    A argument se Saharou a Ruskem? Tam maj jiný lesy? tam se jezdit může? Ale no ták..

  19. Qeex

    Souhlas s PH, u některejch MXsařů není poznat že tím lesem projeli, zato naopak když si to nějaký prase žene po totálně promáčený lesní pěšině a nechá za sebou rýhu jak po traktoru… nehledě na to že jde slyšet ten rachot půl kilometru předem.

  20. fousek

    2 medved: ty ses tech zvirat ptal?
    2 King of dirt: a jak bys nas asi hnal?
    2 kejleb:tuhle chybu uz nikdy nedelej (myslim tim to zverejnovat), jinak ste meli docela pekelnou smulu, zas treba to byli vsechny defekty v tahle sezone:-)

    Jinak se divim ze na internetu se pohybujou vetsinou moralisti co cti vsechny zakony a kdyz vyjdu ven z baraku tak nejak zadnyho nevidim, asi 2 paralelni svety:-)

  21. The Skreth

    Do motorek moc nevidím, ale v zásadě jsem taky proti ježdění na motorkách po lesích. Bohužel máme tu smůlu, že ČR je malinkatá zamička tý přírodní krásy tu je opravdu pomálu. O to víc by jsme si jí měli vážit a starat se o ní. Chápu, že zakázat to, tak se budou všichni motorkáři cítit dotčeně. Bohužel tady to opravdu není jako v Kanadě či Rusku (a poznámka o těchto zemích mi přijde naprosto na místě) Tyto státy jsou několika násobně větší, než ČR a panenská příroda zabíra drtivou většinu jejich území. Viz Kanada. Většina z pouhých 30 000 000 obyvatel žije na hranicích s USA a celý ten prostor na sever je krásná, nedotčená příroda, kde je spousta místa jak pro zvířata atd. tak potažmo i pro člověka. Proto tam s ochranáři nejsou takové problémy. Mají prostě ještě ohromné rezervy. Přesto tento přístup, taky neuznávám. Lidí bude čím dál tím víc a i tyto oblasti se postupně zaplní. A pak už tu zbude úplné prd.

  22. The Skreth

    to eMTy: nic proti, ale jak prosímtě může udělat běžný pěší turista v lese větší paseku než jezdec na motorce, byť by byl slušný? To s sebou ti turisti tahají krumpáče a sekery a pořádají různé fire show, či co?

  23. assassin_TL1000

    enduro by me bavilo, ale taky mi to na moto v lese neprijde moc OK tak jezdim radsi po silnici… ale zase lavky a skoky pro kolo v lese…. to uz je taky slusnej zasah do lesa…. takze zrovna FR komunita ma co se tohodle tyce dost maslo na hlave, jak pise PH…. co ja vim tak je dost lidi co na enduru/mx jezdi v lese uz dlouho a v podstate o nich nikdo nevi… ale ted je to moda, na motorku ma kazdy jelito a tak uz se do lesa dostanou i takovi kteri si nepripousti ze delaj co se nema… ze by meli jezdit v klidu, nekde kde nikoho nepotkaj a nebo kde se to tolik nepozna (vojensky prostory, tankace) …. a kvuli nim to koupi vsichni enduristi….

    jak pise fousek… na netu je kazdej hrdina a vylezu z baraku a vidim kazdyho druhyho jak rozbali cigara nebo zvejkacku a obal hodi na zem atd… moc lidi kteri treba z lesa vezou plnej batoh bordelu co posbirali po “neskodnejch” pesich neznam …. a ti co znam by nejspis i vjeli do lesa na moto… jen by se chovali tak nejak jako “lidi”….

  24. Boyz

    Heh ta motorka v tý řece,bo co to je,…ty ryby musej mít radost :D

  25. Junior

    já jezdim na fichtloj po louce…drifutju…taky mi padá řetěz…a když plivnu na motor tak to zasyčí…

  26. koťas

    to Skreth: co myslíš, že je horší 130mm široká stopa od drapáku ( za sucha to ani nepoznáš, že tam někdo jel) nebo nějaký plastový lahve a podobnej bordel??? v našem lese jsme potkali pražský vyžraný prase s rodinkou, kterej si na houby zajel autem do pulky lesa a dali si tam svačinku.zustaly tam odpadky jako flasky od vody, obaly od tyčinek, igelit od salamu….

  27. Dr.Blábol

    V lese to je docela síla, no praděda byl hajnej a měl furt nabito, ale vyháněl vždycky jen Vlastu Buriana s Marvanem a jejich milenky, prej taky dělali kravál. Ale to už je dávno. Chce to asi s rozumem. Tak pic někdy….

  28. Kaschtan

    Kdo nezkusil,vůbec neví.Jde taky o to,zda se jezdí po jedný cestičce,nebo se rejou celý louky a lesní porosty.Když je člověk blbej,tak po něm prostě ty stopy zůstanou…

  29. kiciN

    tady u nás nam boři traily čtyřkolkama a mx!hovada

  30. kiciN

    btw:fichtl je best xDD

  31. prochajda

    motokros je motokros… vše v míře..

  32. Pitrs

    Zkousel jste nekdy nekdo jezdit po konacky stezce,to je teprve motokros a to je kun ciste prirodni.
    Presto bych motorky v lese moc neschvaloval.Rozumny lidi muzou delat cokoliv,ale hovad rychle
    pribejva.

  33. mrdka

    vy jste ale prasata, nenalejt volej do benzinu a pak tam dat sracky z prevodovky s pilinama, to je fakt moc. od tebe bych si motorku kupovat nechtel

  34. Medved

    to niceni lesa motorkama je jedna vec.. to je blby.. ale mnohem vic me vadi ten kraval co to dela! to je proste hnus fialovej! Neptal sem se zvirat, ale neco o nich vím a jedna z veci je i to ze vubec nejvic jim vadí takovejdle neprírodní totálne sílenej kravál! Kdyz sem v lese, tak sem z ticha.. obcas mi trochu cinka retez, to snad jeste neni tak hrozny. Kvuli tomu bych na motorce proste nemoh! Staveni lavek a trailů nepovazuju za niceni prirody, taky proc.. neni to devastace, jen kultivace k obrazu lidskemu .. budiz tak. nikdy jich nebude takove mnozstvi, aby to nejak ohrozilo prirodu. pokud si motorkari postavi svuj trail, budou si to na nem davat a budou pri tom hlasití jak kolaři, tak jsem pro a jdu do toho sportu taky! ale krosit v lese krizem krazem, jak to vídám v okolí černošic a poruznu jinde, nechavat za sebou rejhy jako kráva.. to se mi nelibi! ale i to bych skousl! ale ten kravál ten fakt nezkousnu nikdy! Asi sem fakt medvěd a mám rád v lese klid!

  35. Pavel

    Jako sorry ,,Medved” ale znam lidi co si to krosi na tankaci krizem krazem tankem…nikde zadnej bazant a hadej kde jih je nejvic…na tom tankaci…ale v lese by si jednoho nepotkal

  36. Pavel

    Hoši husíbrka ,,Husaberg”,s tim se budete trapit ale jinak sem s vama

  37. Franta

    Kejleb: a tušíš proč se závod pořádá v Rumunsku ? uspořádej ho třeba v Alpách !

  38. eMTy

    the skreth: petky, obaly od tatranek, oheň…to ti nepřijde jako dost hustý? jsi vzdělanej kluk, tak si to přeber…
    all: prostě abych to shrnul, poslední dobou je bohužel spousta lidí, co maj dost peněz na to, aby si koupili motorku a jezdili s ní po lese. a protože se mi zdá, že platí, že s přibívající sumou na kontě nějak v lidech ubívá slušnosti, se ježdění na motorkách po lese stalo koníčkem většinou omezenejch tupců, co se fakt chovaj jak hovada, celej den hoblujou jeden kopec a nejvíc plynujou na turistickejch cestách nebo zahrádkářskejch osadách. a pokud má ten člověk ještě víc peněz, tak si koupí čtyřkolku, protože je to pohodlnější a nemusíš držet balanc…
    ale pochopte konečně, že je to v lidech! ne v kolech, motorkách, lyžích, nebo pěší turistice…

  39. ITI

    radši nic nepíšu, vím co dělají u nás v lese a je to zlo

  40. DD

    komplet MX vsude a moc…hlavne po pivech…nebo taky ne…sk8vsem

  41. Čárys

    Tak si tak sedím v dodávce, je půl jedný v noci, a konečně jsem se sem podíval, přes Kubajsovu sít. Díky. Teda co k tomu napsat.

    Snad jen to, že díky bráchovi za zvednutí sledovanosti – a vám za emoce, který tu fakt lítaj.

    Polemizovat nad tím co je správné a co ne, se mi nechce, neboť sám mám máslo na hlavě, jezdím rychle v autě, spím s holkama svejch kamarádů, na motorce jsem prasečil, a na disku se chovám jako čuně.

    Tudíž, všechno jsme si již řekli, a můžeme jít spát, ne ? :)

    Držte to pevně, berte to lehce, bojujte s tím. Peace.

  42. The Skreth

    to eMTy: no jasný to je peklo dost. Bohužel jsem normálního turistu poměřoval podle sebe, který v lese žádný odpadky nenechává a snaží se to tam zanecht, jak to našel. Bohužel člověk to asi nemůže měřit podle sebe a musí se jenom smířit s tím, že kolem žije spousta tupců, kterým prach obyčejný selský rozum nic neříká. Ale věřim, že jednou se to zlepší a všichni si budem vážit přírody tak, jak si to zaslouží ;-)

  43. The Skreth

    PS: není to směřované proti slušným motorkářům a všem lidem co mají k přírodě respekt. Já jen pro jistotu, kdyby to nebylo zcela jasné :-)

  44. The Skreth

    PS: není to směřované proti slušným motorkářům a všem lidem co mají k přírodě respekt. Já jen pro jistotu, kdyby to nebylo zcela jasné :-)

  45. kotleta

    nesrat chatare a nejdit pres osadu na pplnej plyn a nesrazet baby na ceste a nepilovat celej den jeden vyjezd a je to v pohode….blby je ze ted si motorky a 4kolky nakoupilo spoustu blbcu a chovaj se jak dšebilove a kurvej to tem slusnejm….ja kdyz jdu nahodou jezdit do lesa tak pres osady pomalu a spis je jim snazim vyhnout a jezdit v hlubokym lese kde nikoho nepotkam…

  46. koťas

    to Medved: tam u vás používají lesní dělníci elektrotraktory?????

  47. DMG

    xDDD

  48. DMG

    xDDD medvěd ty jsi asi fakt dlouho nebyl v lese xD

  49. rajtyš

    uf, tak vše už asi bylo řečeno. snad jen pár otázek k zamyšlení, co je horší co je lepší a tak..

    kdo udělá větší bordel v lese. vůl za řidítkama krosky, nebo vůl v kabině lesního traktoru či harvestoru?

    a co odpadky? kdo nechává v lese PETláhve? turisti? motorkáři? bikeři?

    co viděsí srnku víc? průjezd jendoho motrkáře? nebo třiceti motorkářů? nebo lesní těžba s motorovou pilou, LKT, harvestorem, vyvážecí soupravou, apod.? nebo skupinka hulákajících turistů? chrastění řetězu? nebo už sou na to srnky zvyklé?

    když stavíte tratě, pokácíte strom jen proto, že by na jeho místě byla pěkná klopka, skok? nebo rovnou spousty stromů na lávky? kácíte je motorovkou? zatloukáte do stromů hřebíky?

    kdo z vás má čisté svědomí? kdo z vás (nás) může bez ostychu prohlásit: “já do lesa patřím, ale ty ne!”

    věříte v boha?

    jsou lidé dobří, jsou lidé zlí a některým je to úplně jedno..
    takže každému co jeho jest, pěkný den, slunce v duši, punk´s not dead, mír všem, nebo jak to všechno bylo…

  50. čárys

    Dobře Rajtyš ! Ne, nejlíp. Díky.

  51. The Skreth

    Otázky si položil hezky, ale bez odpovědí se nikam nehnem ;-)

  52. pepin

    Tak řekněte myslim že lesáci dělaj v lese daleko větší bordel než krosáci,a když ste tak chytrý tak zařidte náký tratě,nechápu proč to nefunguje jako v Rumunsku,jezdím tam pravidelně zaplatíš si na sezonu lístek a můžeš jezdit kde chceš a nikdo tam nepičuje jako tady v tom skurvenym státě.

  53. černoch

    Ten hluk no…

    myslim, ze (jak rikal i Medved a s kterym souhlasim) ten neprirozenej, hodne hlasitej kraval z tech masin je pro ty zvirata nejhorsi… je to randal, kterej je slyset fakt ve velkym okruhu kolem jezdce. Je fakt, ze prasat a srnek je ted prebytek, ale jsou i jiny, treba i ohrozeny druhy, ktery kdyz pochcipaj, tak to muze bejt skoda (a to ze muzou kvuli tomu hluku chcipnout je taky fakt – se proste tak leknou, ze bezi/leti dokud nepadnou mrtvy…)

    Taky je fakt ze kdyz si to lesem perou dva, tri, ctyri sjezdari za sebou, tak je to taky docela binec, nebo kdyz nad lesem leti letadlo, nebo vrtulnik (ale ten zas tak casto nelita…), tak ty zvirata asi taky nechapou, ale furt si myslim, ze ani vsechno dohromady nevyda tolik hluku, co jedinej 4/2-takt.

    Jako nejsem odbornik na motorky, nebo na les, ale logicky vidim ten rambajs jako asi jeden z nejvetsich problemu MX v lese, a zatim zadnej bagatelizovatel tohodle problemu mi tady nevysvetlil jak se s tim vyporadava jeho svedomi :)

  54. černoch

    no a vlastne jeste sem chtel:

    to ze lesaci se strojema delaj v lese taky hluk – to je fakt no, ale asi by se dalo oficalne rict, ze je to takovy “nutny zlo” a ty motorky, to jsou takovy “zlo navic”.

    to, ze lesaci napr. tady za nasima barakama v K.Varech kaci zdravy stromy a prodavaj je rusakum, ktery si z toho pak nacerno stavi rezidence v mistech, kde se snad nesmi chodit ani pesky, natoz nakole, nebo motorce, to uz je jina vec, no… :D

  55. Medved

    pepin.. nj.. holt jiny staty maj jiny podminky. tady je prirody uz mnohem min nez v rumunsku a lide tam jeste nepochopili, ze si ji musej chranit aby jim naka zbyla. ja taky nemuzu surfovat na pribojovejch vlnach v cechach a musim si za tim dojizdet do jinejch statu. a u nas mam jen slabou nahrazku v podobe nasich louzí. ty mas u nas jen slabou nahrazku v podobe par motocrossovych trati.. to je stejne! holt spatnej sport do tyhle republiky! Tichým Sportum zdar!

  56. pepin

    Například ohrožený druhy ju třeba mloci:))),v Rumunsku si to dobře uvědomujou jenomže lidi se tam chvaj uplně jinak tady je každej hned nasranej i když člověk nedělá bordel když někdo de tak spomalim a poděkuju že uhnul a když sem dál tk zasejc valim,ale když de čůrák kterej se postavý do cesty a dělá machry a neuhne tak at se nedivý že ho napálim řídítkama a pak čumí s prominutim jak píča.Ať se zamyslí myslim že mezi crosařema sou i slušný a rozumný lidi.

  57. lucka

    ja mam v lese daleko vetsi strach z tech hrdinů s flintickou nez z motorek a rek bych ze takova srnká taky

  58. Tom

    Mno, tak vocamcaď pocamcaď. Motorky v lese nemusím, ale pokud se chovají ohleduplně a rozumně, těžko jim něco zazlívat. Valit to rovnou za kšiltem cestou necestou ale rozhodně za ohleduplný chování nepovažuju, stejně tak jako propláchnout si motorku, která rozhodně není “waterproof” a bez oleje v potoce… To je docela dost prasárna.

  59. el-azar

    ja to vidim tak že si zviřata zvaknou a zvykli už si na horši věci nevim napřiklad vycvikove vojenske prostory. tam se sněma taky neserou.

  60. Otas

    Taky mám enduro a taky by se mi líbilo jezdit po lese ale mám takovej nepatřičnej pocit,že jsem někde kde bejt nemám.Když už na to ale někde dojde tak jedu pomalu a co nejmíň plynu aby nebyl kravál a nejkratší cestou ven.Kdo tuhle záklopku nemá a jde naplno krosit do lesa se vším co to obnáší je hovado.Víte ono se ne nadarmo říká jak se chováš k věcem tak se chováš k lidem.Tento typ lidí se jako hovada většinou chová všude.A to je ten průser ale s tím nic neuděláme protože i kdyby se našel nějaký kompromis tak se vždy najde nějakej debil který to zmrší všem.Mockrát v životě jsem se s tím setkal.

  61. kotleta

    otas je otas kotrba ml?

  62. kejleb

    No tak dnes to byl zase mazec to bylo sraček co lítalo vzduchem –a to je to co nás na tom baví — mi neničíme mi kypříme :)

  63. Medved

    porad dokola.. kypři si jak chces.. ale bud pri tom zticha!

  64. assassin

    medved: neverim ze hluk zviratum nejak extra vadi… uz kolikrat se mi stalo ze srnky se v klidu pasou kdyz okolo projizdim na moto, zastavim a chcipnu motor a v tu ranu zdrhaj.
    jo a bydlim kousek od ruzynskyho letiste, se psem a na bika chodim do lesa pres kterej pristavaj letadla… rev ze bys neslysel 4krosky a zvirat je tam spousta…

  65. Franta

    Vo kypření fakt nejde ! to lesu vadí jako poslední..
    je to prostě vo vychování..
    a srovnávat to s pěšákama co tam hází petky ! ? ! to je trapný né ?
    sou pěší co dělaj bordel a co nedělaj.. co chceš srovnávat ? ! tak je to i s vostatníma návštěvníkama..

    lesníci dělaj kravál s tim nic neudělá nikdo z nás ! rabovat lesy budou ty šmejdi pořád..
    tak na to serme taky (proč voni jo a já ne !) a chlubme se jak sem dnes zas vlčil v lese až sračky lítaly vzduchem.. sem borec !
    prodávám kolo a kupuju krosku, cena je skoro stejná a hurá do hlouby Šumavy kde nechodí lidi a jak zde padlo a tak nikomu vadit nebudu (nikdo mě neuvidí)(a když, tak ať mě chytěj! pche!).. je to jen moje svědomí já s nim usnu vy se poserte
    takže hurá do lese a zejtra vyjížďka do Boubíná ! tam je to ten pravej motokros ! muhahaaa !

    a věřte že v zimě vystrašená srnka neběží až padne jak se tu píše, ale až se zpotí, nastydne a má to spočtený ! kort když jí ten zvuk doprovází přez celej les ! (jko rychlej traktor)

  66. yeaah

    Carys mas jeste ten prima batoh od Dakine s motivem hnedych ctverecku?

  67. slabák

    cao,
    tyhle kecy všech mědvědů a ostatních turistů mě fakt SEROU!! Méďo, ber muj názor jako názor toho, kdo ví, o čem mluví!!…… Je jediná možnost, jak dostat motorkáře z lesů, motocrossová trať ne?? Fajn, tak si uděláme trať, krosáci budou soustředěný na jedno místo a v lese bude klid… Vemu jako příklad trať v Měšicích, kterou se nám jako zázrakem daří udržovat při životě. Postavili jsme trať, hafo lidí si dalo doooooost práce, trať se doladila na solidní úroveň, přijela spousta jezdců potrénovat, důchodci měli místo na venčení ratlíků. Všichni si chrochtali. Paráda …. spousta jezdců se ale sešla i týden potom, a další týden taky ….. no a lidi začali mít kydy. Začalo obíhání po úradech, vyhrožování 100 000,- pokutama, měřením hluku, kontrolou hygieny atd …. no tak jsme to začli řešit. Na úřadě nám řekli, že jsme si vybrali nejlepší místo v Táboře, obchvat, dálnice, hlinněnej val => hluk ždnej a prach si to pobere …. prach mohl vadit jedině motelu, kterej je přes silnici – majitel je OK a domluvili jsme se. Měření hluku, měřilo se u domu toho největšího stěžovatele. Chlápek, co to měřil, si myslel, že si z něj děláme srandu. Pes toho důchodce překročil všechny normy a motorky přes něj nebyly vůbec slyšet. Tak jsme si to všechno poplatili a doufali, že bude konec … a co se nestalo?? stěžovatelům došli argumenty, prostě bylo vše OK, a tak jsme jednoho hezkého dne všichni prorazili gumy o zahnutý hřebíky!! A co udělá endurista, kterej si zaplatí trénování a ještě nový duše a gumy? SPRÁVNĚ — pojede si zakrosit do lesa za srnkama…
    tak nemoralizuj! Víš ho*no!

  68. slabák

    ty vole, takhle mě vytočit na večer, to zase neusnu …”kypři si jak chces.. ale bud pri tom zticha” ….. děláš ty vůbec nějakej sport?!!! (určitě máš doma moooc vyfešákovaný kolo), nebo máš jen našláplýho compa?!
    Víš, takovejm lidem, jako jsi ty, budou korsáci vadit pořád, i když jezdíme po tratích, i když máme motorky jen postavený v garáži. Viď krosáci, maj peněz jak želez, když si to můžou pořídit, tak ať se jednou předvádět někam jinam. Přál bych Ti někdy vidět opravdovej motocross …. kluk koupí motorku za všechny svoje prachy, na benzín si půjčuje a nakonec se ani nemá kde svézt, protože se každej bojí o svojí trať. Ale to od compu neuvidíš chlupáči… My ty motorky po trati nemůžeme TLAČIT!

  69. ant

    to je to proc nejezdim na enduru…motocross respect ale na enduro jsou cechy male..taky mam moc rad ty typy na endurech v lese..moc

  70. Medved

    posledni co k tomu reknu.. motocross je super! bez debat! do lesa to nepatri! bez debat! duchodce co vam hazi hrebiky pod kola je kreten! bez debat! sporty velmi vazne delam tri.. windsurfing, lyzovani, kolo.. a vrazim do toho vsechno co vydelam a neprojim a neprobydlim.. do posledni kacky! to je tez tak. a cas, jakykoli volny cas co mam sem venku a neco delam na kole sem byl tento tyden v pondeli, v utery, streda moc prace, ctvrtech windsurfing na nechra, patek moc prace, sobota kolo, nedele kolo. fakt me to bavi, ziju pro to a pro bytí v prirode, v lese, v horách, daleko od lidi, na mori..atd.. a kdyz tam kdekoli bzuci nakej motor vysokym tonem jak to krosky delaj.. tak me to vadi! a nejen me.. je to proste pitomej zvuk! ale kousnu to.. ale v lese to nekousnu a zviratka uz vubec ne! proti tomuhle bzukotu je kraval traktoru uplny nic! ten je slyset na dveste metru a dost.. kroska na tri kiláky! Motocrossu zdar! Lesokrosu smrt!

  71. dcheaven

    Ahá….. Chápu….. Taková motorka v lese, chudáci zvířátka a životní prostředí….. VIDĚLI UŽ STE VY IDIOTI, CO UDĚLÁ V LESE BAGR?! TRAKTOR?! LIAZKA?! Lesní pěšinka vypadá, jak kdyby se tam prohnlo stádo hrochů ve dvojstupu, stromy i zem sou na sračky a kdo za to může? MXaři a bikeři, samozřejmě…. Dyk to je BLBOST. Na kluka na biku, kterej si v lese postaví drop, a je rád si půjdou všichni plivnout, a lesníci mu ho do dvou dnů zlikvidujou. Nedej bože, aby ale do lesa přijeli dřevorubci… To jim všichni skáčeme šipky do prdelí. Zajímalo by mě, jestli medvěd slyšel to co já. Kroska je hovno proti tomu, jake bordel udělá banda hovad s traktorama a pilama. Můj děd má ve Starejch křečanech chalupu a povim vám, že když vám 50 metrů za domem kácej les, je proti tomu nějaká kroska, natož pak kolo nic.

  72. kotleta

    nemuzete srovnavat jezdeni po lese s jezdenim po trati,trat je motocross a les je enduro,dva uplne rozdilny sporty.

  73. Franta

    traktor to zvoře víc ! tak já můžu taky ! a když do lesa spadne letadlo ! to je bordel ! a když vyhoří ! tak je v hajzlu celej ! tak proč né já ? ! a křičí na mě důchodce béé :_( tak já du na truc do lesa ! a když..
    to sou argumenty jak kráva ! já já jááá jenom jáááááááá jenom jááááááá..

  74. mrdka

    osobne po lese nejezdim, ale rikam si ze jezdit po lesnich cestach popr pesinach na motorce je ok, kdyz to srovnam s lesakama po kterych zustavaji oraniste na nekolik let, bordel nejhrubsiho kalibru, jako vylita nafta, oleje, vykydana vazelina a pohazeny znackovaci spreje. je mi jasny ze pro lesaka je motorka v lese jako pro zemedelce motorka na poli a co se tyka lesni zvere, tak je myslim momentalne premnozena a na kraval a setkani s clovekem celkem zvykla a ohrozene druhy se nachazeji spis v chranenych uzemich.
    takze motorka v lese pro me v pohode, ale je treba mit nejakou soudnost, nejezdit primo po lesni pude, v chranenych uzemich, rekreacnich oblastech, nebo nekde kde se pohybuje hodne lidi, coz je u nas docela problem, ale daji se najit lokality. jako nejvetsi problem bych videl devastaci pudy, na druhou stranu, drtiva vetsina ohrozenych rostlinych druhu v CR je primo zavisla na pastve, nebo na devastaci pudy. nekterym ohrozenym druhum rostlin se skvele darilo na tankodromech, kdyz je armada opustila a prestala rozryvat pudu tak se pocet exemplaru drasticky snizil, takze neco za neco.
    jinac kamos z mnisku, me porad zve na pojezdeni po brdech tak si rikam ze snim asi nekdy pujdu zkusit zvysit druhovou diverzitu

  75. Franta

    to s kytkama je pravda.. ale jak tu už dostkrát padlo de vo kraválobordel a né vo vorání..

    a už na psaní sem taky seru.. kokoti si jezděte jak chcete ale až pojedete přez mou louku tak.. “pokecáme”.. čest

  76. Čárys

    Boží, boží, díky všem :) :) :) Víc, víc víc.

  77. PhX

    Tak tady je to na bouchacky:-)

  78. slabák

    Jo jasně, vždyť po loukách a lesích nelítám, je to vo ho*ně;). Jenom jsem chtěl tou story o trati ukázat na to, že způsob zacházení s timhle sportem nakonec enduristy stejně nažene do lesů:)

  79. DD

    2carys-tady je to uz na umisteni reklamnich baneru-na nakej enduro shop, pak krmiva pro lesni zver a zelezarstvi :-) Vydelas miliony

  80. Maaca

    tykravo :) enduroforum slusny, ty reklamy by se sem fakt hodili :)
    vseho z mirou vsem!

  81. Čárys

    4: DD : jako 1850 shlédnutí…a 80 komentů – není nad kontroverzní téma.
    Až uvidíte článek, co připravuju, tak to teprve bude sledovanost. Možná to i přesáhne tohle :

    Zobrazeno 7211x 78 komentářů – http://720.cz/?p=6525

    Každopádně díky za vaše názory, komentáře, ač to vypadá, že se tu prudí, myslím že je to změna od příspěvků typu – “to je tak krásná fotka..to je ale velkej skok…atd.”

    Díky všem, a berte to lehce.

  82. DD

    a ja vim kterej to bude, ja to vim…dej ho driv, uz ho chci :-)

  83. The Skreth

    to Čárys: s tim pikantním článkem si neměl vůbec začínat… Koukej ho publikovat co nejdřív, ať je zase co drbat..

  84. Čárys

    Čekám až se to dopeče. To zase bude materiál. Muhahaháááá

  85. medveduv kamos z mesta

    Je to sice pekny ale kdyz Nam uzavírají trate atd. tak kde máme jezdit ?? co? kdyz dojedem na zavrenou trat za chvili jsou tam švestky a kdyz jedem lesem?? jen smrky :D :D no proste jsem proti prasení v jednom useku lesa, ale kdyz se jen projízdíme sem a tam nejaky ty kilometry tak to nemuze nekoho polozit a rámus k světu patří a nerikej mi ze traktor nedělá rámus?? tečka :)

  86. medveduv kamos z mesta

    proste jak jsem tu četl punk not deat!!! vykourit si palicu marijánkou !!! a pořádne se vyprasit s klidnou hlavou Vo co jde?? jsme jen lidi snad ne?? proste srat všechno a stejnak jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit jezdit jezdit a jezdit a jezdit a pak se doma dobre prekourit :P

  87. karlssonqs

    je rok 2022 a ja z nudy nasel tenhle clanek,je to slusna prdel to precist:D jinak medved-z drivejsich let znam,asi jsme se nekde potkali na mrazkovi..bydlim tady 30 let..na kolo uz leta nic nestavim,ale vykopal jsem haldy hliny kde se nesmi(v lesich okolo,jednu dobu jsme ozivili v beroune kopec na Dědu) a dodnes tam nektery skoky stojej a jezdej se..ja uz neskacu a obcas jedu tady do okoli na enduro,je to o tom jak se kdo chova,za covidu jsem nasel placek,projel ho parkrat na moto..a pak schvalne jsem vzal kolo a zacal vedle jezdit zatacky, po par jizdach stejny rejhy jak moto…sice mensi hluk,ale rejhy jsou aniz bys potreboval lopatu..kdyz si dam jeden vyjezd na motce je tam taky stopa kdyz je blacko..mesic tam neprojedes a pri kontrole mista na prochazce,co tam zbylo, zjistis ze rejha uz neni..jasny hluk to dela..ale pokud to nedelas dokola na jednom miste..je to proste o lidech..kdyz jedu nechci lidi potkat,kdyz je potkam jedu krokem,pozdravim,podekuju..jednou takhle nejakej vikend jsem potkal celej hon myslivcu,posypal si hlavu popelem ze teda tam nemam bejt a byl klid,nechali me bejt..ale vsichni zname, zakazany ovoce chutna nejlip hosi..tak az budes medved stavit dalsi trail v ramci kultivace,rekni si jestli to treba taky nekoho nesere kdyz jde na houby a kouka, ze tam stoji neco co tam nebylo;)

  88. -Andy- 720.cz

    karlssonqs: Tak a teď si vem jak přišli všechny ty elektrický hračky (kola, MX, Trial..) Najednou jsi prostě nezjistitelnej. Pořád to ale je a bude o nějaký mezidruhový toleranci a jak píšeš, když už někoho náhodou potkáš, tak se prostě chovat slušně ať už na kole, nebo moto.. :)

Komentář: