6h trail, 5000 m.n.m, coca…

dscf0153.JPGChcete víc tripů? Chcete vědět, co je to fakt tripin? To je když někdo vyrazí do Jižní Ameriky. A kdo, a co – vše uvnitř. Vítejme nového dopisovatele, Camela.

Camel sayz : Psal se rok 2005 a ja se toulal se svoji holkou uz druhej mesic jizni amerikou. Nocni bus ze santa cruz nas dopravil po patnacti hodinach drncani do hlavniho mesta bolivie La Paz.
Z terminalu zadnim vychodem aby jsme se vyhnuli kapsarum a prekupnikum kterejch je tady mraky, Taxi za babku, hotel "dirt cheap" a hola amigo pokoj pro tebe mame, ale jen ve tretim patre. No problema nejsem strara baba o holi a kdyz v prvnim patre kolabuju a musim si sednout vsechno je mi jasny. 3700m nad morem – no oxigen baby!!!

 dscf0137.JPG

Tak sem jsem se tesil. Riditka uz jsem nemel v ruce prez pul roku diky baglu na zadech a flakani se svetem a ted to konecne prijde: "The most dangerous road" ; "The road of the death"!!!
64 km downhill, 3400 m prevyseni, nahore snih a led dole destnej prales.

Jo – je to po siroky ceste pro auta. Jo – je to turisticka atrakce. A jo – jezdej to i lidi co nemaj o kolech ani paru, ale kdyz Te svrbej ruce a uz se potrebujes projet – jdes do toho a nakonec proc ne? Hned bych to dal znova!

dscf0149.JPG

Nejlepsi agentury na tuhle akcicku se nachazej v La Paz v jedny mali prudky ulicce a chce si to vybirat. Dobry kolo, dobra cena a hlavne co je v cene?
Kolo staci Hardtail s dobrou vidlí a kotoučema, cena 60$US… V cene bylo zapujceni kola, nepromokavy kalhoty a vesta, helma a rukavice. Doprava dodavkama, 3 vudci (rychej, stredni a pomalej), dve svacinky a bazen sprcha a mega vecere po jizde a druhej den si vyzvednes CD s fotkama a pametni tricko s cool mapou.

 dscf0154.JPG

OK, za odpoledne jsem to vybral, pak super vecere kdekoliv v tomhle blaznivym meste kde kazdej neco prodava nebo nekam jede, koupit balik coca listu at je zejtra co zvejkat a brzo do postele at jsem zejtra ready.
Rano sraz v sest – mesto uz davno nespi a nebo ani spat neslo – probiram se cestou v dodavce – casu dost musime vyjet az do 5000 m nad morem.

29-10-05-054.jpg
Nahore krasne, hned vidim skok vedle parkoviste tak to tam rozdupu a diky ridkemu vzduchu jsem rad ze tam vubec dojedu. Take it easy up here!!!
Delej se skupiny, hned se radim do nejrychlejsi a po par instrukcich uz to perem.

29-10-05-006.jpg

Zacatek po asfaltu az me to sere, ale odbocime a zacina to bejt zajimavy, skrz mraky dolu, skaly a snich vystridaj vodopady a zelen a cesta je široka tak na jedno auto hodne rozmlacena casto mokra a na levo porad strz jak hovado!

 dscf0153.JPG

Tak po dvou hodinkach zastavujem a casem nas dojizdej ostatni skupiny a support dodavka se svacou a nahradnima kolama. Sedime na utesech cumime okolo a je to strasnej narez.

 29-10-05-099.jpg

Totalni jungle! Obcas projede uplne prelozenej nakladak a dole jsou ve strzi videt zbytky tech co setrili na brzdovejch destickach. Nahore byla zima, tady uz je teploucko…

dscf0151.JPG

Zachvilku uz to zas rvem dolu. Kolo jede skvele 16" ram krasne vede, vidle bere vsechno. Pruvodce je super – vidi ze to mame v ruce a pousti to nekdy az dost. On to jezdi denne 6 dni v tejdnu! Odpoledne druha pauza a tam uz je vedro a prasno a taky komari..

dscf0150.JPG

Na konci je tak 2km single track a je to pekny tocivy a záživný, ale jses uz 6 hodin na kole a meles z posledniho. Ceka na tebe raj! Vodopady papoušci, bazen, BBQ a strasna pohoda! Cesta zpatky dodavkama uz je docela maso. Zpatky v La Paz jsme skoro az o pulnoci. Muzu jedine doporucit oranzovou agenturu downhill madness – byli uplne skveli!

dscf0144.JPG

Jeste den dva jsme v La Paz stravili a byl cas se zase pohnout. Cekalo na nas jezero Titikaka, Peru a Machu pichu….

 Travel, ride free, enjoy!

Camel

dscf0145.JPG

29-10-05-056.jpg

29-10-05-008.jpg

29-10-05-002.jpg

29-10-05-102.jpg

22 komentářů pod “6h trail, 5000 m.n.m, coca…”

  1. Čárys

    No a já velice děkuji za článek. Je to fakt něco, tomu říkám trail na den. A trochu závidím, toulat se takhle po světě, můj sen…

  2. Páník

    Moc pekny…jen mit prachy a cas na takovyhle prazdniny

  3. tomaass

    ach krása, někdo si ten život umí zařídit, btw: kdo je camel, jsi hodně podobnej tomu tady od nás, jsi to ty?

  4. Dudák ze ST

    to je dokonalý ! ….mno snad jednou

  5. kokot

    poslední tři fotky… kjása

  6. Kubik

    no ty kravo taky chci .. ale radeji santa cruz :D

  7. fousmen

    parada.. pisu si to do seznamu jako dalsi ze zatim nesplnenych prani :-)

  8. TomKa

    romantish

  9. kotleta

    libovy

  10. The Skreth

    Podlemě s těma penězma to nebude tak horký. Nejdražší na tom bude ta letenka, ale vlastní pobyt a cestování už na tolik nevyjde. Aspoň myslim..

  11. Luk-ass

    Nadhera to musi bejt proste luxus a ten clovek mi strasne nekoho pripomina tomaass ja myslim ze to bude on ale nevim:)

  12. Tom

    Sakryš, to je náhoda. Projíždím Facebook a koukám, že přesně na tomhle trailu teď pracuje spolužák z Francie, anglán, jako průvodce zřejmě :-) Čas sebrat si pár švestek a vyrazit :-)

  13. Slim

    Clank pekne, fotky taky super jen ty pravopisny chyby :) ale tak zase uz je dlouho mimo CR tak se to chape. Jen tak dal.

  14. eMTy

    ty jo boží, dělat toho průvodce by se mi líbilo!

  15. Camel

    Carys:Moc diky za vydani,skvelej pocit se toho tady ucastnit,protoze tyhle stranky fakt stojej za to.Ty fotky vypadaj jeste lip nez original!!!

    Tomaass:Jo zname se,ale jak tam furt nejsem tak ne moc dobre.

    Luk-ass:Tvoje Banshee se prohani po Dublinskejch dirtech u svate Anny

    The Skretch:Presne tak,vytopis letenku a pak uz je to v pohode.Bolivie,Argentina tam bylo levnoucko.Brazilie,Chille trochu vic,ale da se to.

    Slim:Tak jak rikas,kolikrat si nad tim lamu hlavu,ale proste nevim!Sorry.

    eMTy:Hele ja myslim ze by to nebyl zas takovej problem.Malo penez,ale hodne srandy!

  16. Čárys

    4: Camel : My děkujeme, za materiál. Kdybys zase něco měl, (slyšel jsem že hodně cestuješ…) tak se klidně můžeme na něčem domluvit, ať rozšíříme obzory české pragocentrické omladině…

    4: Slim : čeština nejezdí ! :)

  17. Slim

    4 Camel: dyt sem rikal, ze preci jenom ses dlouho pryc a o cestinu tam asi jen tak nezavadis takze se divim zes to tak hezky vubec napsal, ja bych mel problem uz po mesici neco napsat(problem mam i tak:) )
    4 Čárys: to máč pravdu čestina nejezdí

  18. Luk-ass

    camel:Vedel sem ze to ses ty doufam ze ses na nej hodnej byla to moje prvni 66 v zivote:)

  19. Stanislava Hnyková

    Ráda jsem se na obrázky z dobrodružné cesty svého syna a jeho irské přítelkyně podívala. Znovu jsem prožívala vše, co mi o cestě vypravoval. To tričko z cesty smrti jsem mu nechala zasklít a bude to můj dárek pro něj k 30.narozeninám, které oslaví se svými přáteli tentokrát v Rakousku 7.dubna.
    To víte, že se o něj hrozně bojím, když barvitě líčí ta svoje nekonečná dobrodružství, ať už se nechá vrtulníkem shodit na vrcholu nějaké rakouské hory a na milovaném prknu střemhlav peláší pryč od lavin, když mi před nos strčí nádhernou fotku, kde sedí ve společnosti své křehké dívky a třímetrového aligátora, když vypravuje, co to je za adrenalin plavat v jednom šiku s piraňami atd.
    Moc ho miluju a držím mu palce,aby všechna jeho dobrodružství měla šťastný konec. máma
    PS: odpusťte mu, prosím, tu češtinu, nikdy nebyla jeho hobby, zato srdce má na správném místě!

  20. svabis

    Muhahehehee tady se nám ale schází rodina..:-D
    -tetka surfuje po bikovych strankach a ty bráchanče, jsi dal naposled vědět že ještě žijes dyž si odjižděl na zimu..joj a ted tady valim voči, že si dal fota sem, moc pěkné

    ale jinak jen tak dále, vzal si ten život z té nejlepší stránky jak si jen moch, respect + :)
    -si borec u me
    dávej na sebe pozor !!

  21. Čárys

    amen !

  22. Kacer

    Srucne, vtipne a vystizne s paradnima fotama.
    Kdyby jsi se objevil v Dubline dej vedet ptaku, Pavel.

Komentář: