Marosana 2010 očima Mááry

_dsc8009.JPGDalší ročník tradičního zakončení sezony, Marosana vol.12 je již minulostí. O tom jaký byl se dovíte uvnitř…

Na Marosanu se těším každým rokem víc a víc. Již několik dní s předstihem láduju auto zásobama. Je mi jasné že bude v lepším případě pršet, v horšim sněžit, tudíž veškeré závodní i nezávodní věci nejméně 2x. Na místo činu dorážím společně s mou drahou polovičkou Alčou již v pátek ráno. Ačkoliv zatažená obloha dává tušit blížící se zlo, povrch je zatím relativně suchý. I když oba bojujeme s angínou (zdravím paní doktorku:), neváháme a jdem se zaregistrovat. Alča hodlá vyzvat holky a já fasuju media pásku (díky Navy:) abych vám o tom všem mohl podat svědectví. Zároveň plním jakousi roli předjezdce, aby Alča věděla co a jak. Hodní páni vlekaři nám spomalují sedačku, takže nejjednodušší zpusob zavěšení kol nalézáme vcelku brzy.

_dsc7713.JPG

Už z lana je patrno několik změn. Tu nejmarkantnější je absence dropu ze zídky v dolní části, namísto toho vyrostl pěkný posíláček následující transferem. Dále oblíbený přescesťáček je trochu zmenšen, ale to mu na zábavnosti neubírá. Poslední změnou jest vynechání skalky v pulce trasy a místo toho je cesta vedená lesem. Nahoře vše při starem, jen nájezd do kořenů je zmírněn dřevěnou lávkou, což velice vítáme. Na startu krátká porada a rychle dolů, neboť teplo vypadá jinak. Všecko jedem na pohodu, Alča nemá s ničím vyrazný problém, takže sme oba spokojení. Následující jízdy zrychlujem což se Alče vymstívá při přejezdu cesty kde se nepěkně smotává a naráží si krk a rozsekává obočí. Je to ale holka statečná a jezdíme dál, stále v rychlejším tempu. Bohužel při prvním pádu se láme zbytek pružiny v Alčině vidli (tímto opravdu neděkuji trutnovskému Cyklo worldu za neprofesionální pseudoopravu) a to si vybírá svou dan hned při následující jízdě kdy na dropíku vidlice nepobírá nic a Alča jde opět k zemi, tentokrát to odnáší zápěstí tudíž stop. To jen pro vysvětlení všem chytrákům, kteří neučast v závodě přikládali páteční kalbě. 

Necháváme toho a jedem vyměnit vidlu (díky Pospovi). Pak už jen relax a příprava na kalbu. Parkáč neni zaplněn ani z třetiny, ale nechybí tu klasická partička Prochajda, Charvát bros, Krab, Ory, doráží KoleCZ s Márou a další a další. Potkáváme Lemiče, na kukačku doráží Dr.Zack s partičkou, no zkrátka Marosana jak má bejt. Máme hlad, testujem penzion Relax hned u parkáče. Luxusní prostředí, příjemná obsluha, ceny lidový, porce monstrozní a dobrota sama, tímto dávám za 1. Kolem deváte večerní, značně posíleni rybízovým vínem vyrážíme do hotelu Upa na koncík Status Praesents. Kalbu v hospodě vítáme co se týče tepelného komfortu, ale nevítáme nekřesťánské ceny (kola s Božkov rumem za 90,- je dost). Zde opět miliony známejch. Někdo na šrot, někdo na sračku, klasika. Statusáci jako vždy, hity známe, rádi si zazpíváme:) Další dění nechávám v hlavách učastníků.

 _dsc8125.JPG

Ráno se budíme kolem deváte. Zápěstí bolí, tudíž Alča nezávodí, tudíž mužem chrnět dál:D Vylejzáme kolem poledního. Trénink již v plném proudu. Všicí spokojení. Mezi nejpilnějc trénující patří bezesporu Brozák s Luckassem. Však jejich loser cup se blíží do finále a tak se každej bod cení. Počasí stále stabilní. Zataženo ale neprší. Nikdo neni ani od bláta, což nechápu. Pořizuju nějaké ty záběry a kolem druhé se spouští kvalda. Výsledky si najděte jinde, jediné co mě zajímá je ona slavná dvojka. Brozák nakonec nakládá Lukassovi o tři fleky a dvě sekundy. Celkově 70 a 73 místo v elitě- gratuluji:) Jinak na svahu vidím krom táty celý akce MRSN, taky tým mate Slavíka, je tu i Prokop, Čep, Gaspi, turnovská partička Luďánek a Tomass na novém stroji, Maňas Tomek a mnoho dalších. Po skončení kvaldy doráží kámoš Nega se samurajem. plán je jasnej, výlet. Objíždíme policejní hlídku stře žící Krakonošovo panenské – lanovkou vymýcené prostředí a hurá po sjezdovce vzhuru. Od Portášek už nás dělí jen pár set metrů ale vlhká tráva a velký sklon nám dává stopku. Výhled ale peckovej:)

Večerní program opět jasnej. Kupujem vodečku, mixujem s montérem a hurá na párty.  Tentokrát je zpestřena dvěmi spoře oděnými slečnami, které se kroutí u tyče. Jejich akrobatické číslo budí zasložený ohlas. Pak už nastupuje kapelka a opět máte smůlu, kdo nebyl nebyl:)

A máme tu nedělní ráno. Vylezám dřív, abych si to taky párkrát sploužil a natočil něco málo z jízdy. Bohužel unava z ježdění a kaleb je znát a zranění je mnohonásobně více. V kořenové pasáží si Zelí rychtuje ruku, Lemič něco s břichem a pár další by se bohužel našlo. Naštěstí horská funguje na výbornou, takže no problem. A starutje závod. Eliťáci jedou fakt level uplně jinde. Hobíci dobrý, ale to co předváděj HT guys Ružovák, Novotňák a Henďa nejde nikomu do hlavy. Ružovák všechny jízdy bezkonkurenčně první s náskokem. A pokud mě pamět neklame, finále hobíku bylo za učasti všech tří borců – respekt. Další kdo zaujal byl pro mě neznámej třináctiletej klučina kterej nakládal neuvěřitelně. Celej závod stojíme u kořenový pasáže a zejména na výskoku neni nouze o zajímavé triky. Krom totál no control tu protivka od neznámeho borce tu byl i jeden superman s vrácenim nohou asi po sto metrch, Milan Myšík pěknej pokus o no foot, leč asi zapoměl na spd, tudíž jen one foot tu bezkulák.

_dsc8009.JPG

Matěj Charvátu krom pekelný rychlosti pěkný scruby. Ovšem nejvíc, nejvíc byl Mr.MRSN. Již v předchozí jízdě předvedl pěkný frontflip s nástupem zpět a postup. Ovšem toto? Náskok do kořenů v tabletě – ok, letí první místo, naprosto suveréně, leč na výskoku na sjezdovku kope no foot can can. Bohužel nožka nechce zpět přes rám a následuje nepěkná smotka a postup se ztrácí za posledním riderem. Ale diváci šílej takže spokojenost musí bejti:D Jinak proběhlo spousty hezkejch soubojů. Holky pěkný jízdy, finálko si vodí Terka Votavová ovšem Lucka "Bohouš" jí to nehodlá dát zadarmo a Terku předjíždí. Finále eliťáků Krab třetí ale opět pěknej předjížděcí manévr a druhej flek. Bohužel o něj přichází těsně před cílem. Jinak elitu ovládl Ory. S poslední rozjížďkou míříme dolů do aut. Bohužel se ztráci několik kol přímo z penzionu, tudíž musíme absolvovat prohlídku káry od zdejších šerifů. Nešťastníkům přeji pevné nervy a hodně štěstí.

_dsc8698.JPG
A to je všechno. Marosana vol 12 je za náma. Akce to byla skvělá, jako vždy. Hezké poježdění. Letos po dlouhé době dokonce hezké počasí – neděle byla celá bez mráčku. Kalby opět víc než míň takže díky Majkle a za rok naviděnou.

Maara

superfotky najdete jako vždy u Prochajdy – komplet. Děkujeme, šéfé !

_DSC7483.JPG _DSC7596.JPG _DSC7651.JPG
_DSC7665.JPG _DSC7713.JPG _DSC7941.JPG
_DSC7986.JPG _DSC8009.JPG _DSC8125.JPG
_DSC8209.JPG _DSC8231.JPG _DSC8245.JPG
_DSC8254.JPG _DSC8274.JPG _DSC8341.JPG
_DSC8369.JPG _DSC8375.JPG _DSC8412.JPG
_DSC8442.JPG _DSC8477.JPG _DSC8499.JPG
_DSC8540.JPG _DSC8604.JPG _DSC8698.JPG
_DSC8719.JPG    

21 komentářů pod “Marosana 2010 očima Mááry”

  1. Alshy

    opět vydařenej ročník…těšíme se na další..:)

  2. Ovar

    Radku Bravo ! Ja vedel ze tech 20000km v aute a v podstate kazdej vikend za hranicema k necemu bude. Ty 3 vteriny, to uz je jenom sladka tecka za tou celosezonni drinou!

  3. Jr.

    ovar: zabils :D

  4. Čárys

    4: Máára : výbornej report ! Jako bych tam byl. Ten tvůj Destructo team je dost – vybral sis opravdu dobrou přítelkyni. Ve dne se rozmrdá sama, večer to doděláš ty, pecka :) Díkes za repec !

    4: Luckaass : Asi tě sebou začnu brát na vejlety. A vezmem si tě tady v JČR do parády. Jak nemáš trenéra, tak výsledky na hovno. Příští rok mu musíš dát :)

    4: Radek Broz : congras !!! Sejmul jsi ho ! Kdo teda pojede Monínec v trenkách ? Luckaass ?

  5. tomaass

    report ode mě tam máš a já si to klidně vydám u sebe, to mě to máš říct, když napíšu report z jablonce a vyjde nejdřív od kubajsze a pak napíšu z mrsny a vyjde od máry, je to únavný číst slinty každýho, jak se mu tam líbilo, od toho je facebook :-)

  6. coolo

    Tento rok se obzvaste vyvedl a to hlavne diky pocasi.
    4 Carys: Trenky? ja slysel neco o tangach;)

  7. Ross

    sakra sakra….. po sto letech marosana kdy bylo hezky….. ach jo … to me fakt stve ze jsem nebyl….. tak snad za rok….

  8. cartman

    moje fotky tady http://flubr.rajce.idnes.cz/MRSN_4down_-_17.10.10/

  9. Čárys

    4: Tomaass : Já neveděl, že report od tebe je tam, psal jsi že bude nejdřív v uterý. (vydat ve středu) Takže ja rad vydam ještě report od tebe, to já rád, Facebook model je náš vzor ! Máára napsal nečekaně už v neděli, tož Prochajda dal fotos…tož jsem vydal.

  10. Maara z Klaanova

    Nakonec se budem ještě hádat kdo napíše report… tos to dopracoval Marťo:D

  11. hajes

    fotografe Prochazko, vycisti si senzor fotaku nebo objektiv. fotka _DSC8245.JPG je plna bordela

  12. Luck-ass

    Bohužel je opravdu znát že od Monínce sem byl jendou v Rokytnici a jinak sem kolo měl zamčené doma a ani se na něj nekouknul:). I tak mi 20 bodový náskok z Litvínova zatím krásně stačí. Slibuju přes zimu se do toho zase trošku obuju abych si první dva závody udělal náskok a dopřál Vám opětovný pohled na Radkovo pozadí v tangách:D

  13. Čárys

    snad radši ne :) Snad radši prohraj. I když tvoje pozadí v tangách…bože tvůj, to ne !

  14. RMS

    Ahoj Máro, report je pěknej ale mrtě jste mě zklamali, že řešíte kdo,za co a jak může za Alčinu absenci a pružinu ve vidli..už vůbec navážení se do servisu trutnovskýho cykloworldu..kluci dělaji kola snad všem tady od nás, buď zadarmo, nebo za lidový ceny (v případě Alčy to bylo doposavad vždy přednostně, zadarmo a co to šlo..) kluci to dělají rádi, z dobry vůle a pro kámoše bikery.. tohle si nezaslouží :-(.. ať si každý kdo tam chodí s bikem vzpomene, kolikrát mu zachránili prdel :-)

  15. Lemič

    4 Máára: no, ty jo, nakonec roztržená ledvina :-/

  16. Martin

    Mám pocit, že ten 13.ti letej zabiják co jezdil Open je Honza Vacek, 3. na letošním Crankworks Garbanzo DH. Velkej RESPEKT! Jen tak dál!

  17. Čárys

    4: Lemič : to si děláš prdel ? Ty voe, uzdrav se brzy. Držím palce. Ty kráso !

  18. Pól Bulva

    Lemič: hele prosímtě nezůstala ti v autě náhodou moje bílá igelitka s nářadím od blackpesa? prošmejdil jsem každej kout auta i baráku a není, prostě nikde není :((

  19. Krotitel

    ještě že jsem tam nebyl, viz. : “Bohužel se ztráci několik kol přímo z penzionu”
    To by to ještě dopadlo.. :))

  20. Lemič

    Pól: Jo, nějaká se mi, tuším, válí doma. Myslel jsem,že je kámoše. Až mě pustěj ze špitálu, tak to pořešíme. Zatial

  21. Pól Bulva

    Lemič: jéééé, tak to si mi udělal kua radost, já už myslel že budu navždy vez nářadí, bez brzdy a prostě všeho :)
    tak jí hlavně nikomu nedávej, ani nic z ní, a kdyžtak mi tu napiš telefon a nebo aspoň email, ať se můžem pak domluvit rychlejc…
    PS: dej se do kupy chlape!!!

Komentář: