Bechyně lávky – otestováno

284.jpgV sobotu, sraz s Hajdou a Mórou u 720, 12h, frčábos tu Bechynos Frírajdos. Tahle lokace, loni se strašnejma tvrdejma dopadama na placáky, se letos presentovala prudšíma dopadama, a celkovějším vymazlením. No neváhali jsme a spou se soběslav FR crew, sme v sobotu vyrazili…

Na místo sme dorazili ve 13h, z Tábora je to nějakejch 30km, takže velká pohoda. Po zčekování, jsme šli na to. Začnem odshora, popis a fotos.

1221.jpg

Takže nahoře je jeden či dva zasíláčky, a dvě lajny. Jedna s úzkou sviní,  která byla jedinou překážkou, do které se moc lidem nechtělo. Z úzký svině si to rozrubal na Gap cca 2,5 mv na 3md. (Vysvětlivky : MV – metrů výšky, MD – metrů dálky.)

1713.jpg

2214.jpg

Nebo na skočík, pak doprava na lávku stoupající do kopce, a seskok do zatáčky. To jsme jim pak s Cruzem trošku vylepšili – není teď tak odkloněnej nájezd…doházená hlína… Snad se nebudou zlobit.

 293.jpg

A konec zde…

2511.jpg  2610.jpg

Pak následuje wallride. Celkem nevelký Wall, který však má svinský nájezd klouzavým blátíčkem. Stejně to tam však zasílali slušně. Především místní týpek, to teda byl mortal. Rubačka, totál rozhoz s driftem, vodlet, párkrát i po držce. Uch.

 1812.jpg

1912.jpg

No a pak je klopna, vedle ní little simmonsík, kterej se asi dá skočit celej, hehe. Vymlaskneš klopnu, a je tu transfer. Já ho měl na blbou stranu, tak jsem to tam jen tak nějak ladil, Skříp hezký poťahy. Nu fotky zde.

 1418.jpg

1613.jpg

Po klopně je několik možností, buď pokračovat po rovině a skákat malinká skoky, nebo se vrhnout vlevo do svahu, a tady na výběk dvě lajny. Jedna vedoucí na gapík o rozměrech asi 3mv na 2,5 md, kterej se dá snadno přeletět na placáka. Viz foto : 

1134.jpg

Cruzo si zde dával nohy, ruce, ruce teda nevyšla žádná fotka, ale nožičky jsou zde. 

 922.jpg

Slušně to tu nakládal i Hajda, kterej ke konci dne skočil nakonec vše. Hezký štílo, dobrá práce.

630.jpg

A nebo je tu ta menší lajna, s užšíma sviničkama, končící dropíkem do slušný tvrdky. Foto zde.

729.jpg

Na konci celý tratě je malej doublík, ale pohoda.

Tak jsme tu lítali asi 3h, něco fotili, a celkem si tu užívali. Nakonec že si dáme eště město, že prej Cruzo tam má nějaký dva vyhlídlý gapy. Tak jsme vodfrčeli do města.

Ty krávo ! Ve měste – gap 1. 10 schodů, dlouhejch, dole chodníček, končící 15cm vysokým obrubníkem, jasne vyznačujícím Dead line. Odrazový schod lehce utopen pod úrovní asfaltu. DĚSIVÉ. Tak to necháváme být, a jdeme na ten druhje, že prej bude menší.

Uch, je menší, ale zase mé na odrazu silně vylezlý obrubník, cca 7cm. na dopadu již menší obrubníková dead line. Mu říkám, že to bude rána. Ještě než se o tom stihnem začít bavit, tam Cruzo pokládá další kus obrubníku jako odraz, a řka : " tady máš odraz, tak a pojď " to tam vysíláme. On, já, Aleš. Je to mrd mrd odraz, ale celkem zábava – rubal jsem přes celej park :)

540.jpg

Z fotek to samozřejmě vypará,že je to pro teplý.  

360.jpg

 269.jpg

No a tím jsme to zakončili. Kluci Soběslavský ještě jeli někam na DH, se proletět lesem, chtělo se mi moc taky, ale nakonec jsem musel jez na kalbu na svatbu a vodfršeli jsme dom…

Dobrá akce, doporučuju Bechyni všem. Není tam nic MEGA, ale proletět se tam dá slušne, pro začínající freeriders motivační a pro pokročilé zábava. Jen víc skoků, víc. Místa je tam spousta, a pozemek jejich…

Tak zatím.

čárys. 

foto : Móra – THX !

 2312.jpg

 

207.jpg

 

2116.jpg

 

1320.jpg

 

1516.jpg

 

1023.jpg

 

824.jpg

 

453.jpg

10 komentářů pod “Bechyně lávky – otestováno”

  1. cruzo

    Další příjemně strávená sobota….

  2. Čárys

    jojo, taky myslím. PS: Co ve ctvrtek k vám? A ve středu u nás doladit 3 a 4?

  3. shimano

    stvruzuji jest že je to fakt fajnová lokalitka. A ty pouštěný ruce und nohy sou teda just…!!!

  4. 100klada

    Dobry to se mi libi :)

  5. iBE

    No jako vzdy nadhera – uz se tesim na roadtripik ;-)

  6. havros

    No konecne nejaka lokalita, kde neni vsechno uplne mega. Tesim se tam moc.

  7. T.H.O.mas

    2havros: hele kdy mas v planu tam jet? ja jenom ze bych se pridal (-: … kdyztak my ICQ: 231-869-791 , a muzem se neak domluvit (-: …

  8. rajtyš

    luksus. určitě se stavim.. a pak na piva na protivku!

  9. Hubajz

    pěkný ….hlavně ten skok pro teplý!

  10. Čihoun

    plíz, ty nový skoky jsou v původním místě, kde se dřív jezdilo, tj. dole u řeky za mostem? nebo je to někde jinde?

Komentář: