Monínec – 4 sedačková lanovka 20km od Tábora

mapa_moninec_zima.jpgTak je to tady. Sen se stal skutečností, a za měsíc dojde k otevření čtyřsedačkové lanovky kousíček od mého domu – na Cunkově u Jistebnic, cca 20 km od Tábora.

Tak tu mám první info, z dlouho očekávaného projektu výstavby 4sedačkové lanovky na Monínci. 

Už je to nějakej pátek, co rodinná firma provozující zde hotel a starající se o přilehlou krátkou sjezdovku s pomou a večerním lyžováním, přišla s projektem unikátního celoročního vyžití areálu. Postavit lanovku, zasněžování, parkoviště a celé zázemí, byl opravdu velkej bonbónek, kterej se po několika letech podařilo zralizovat do té podoby, že za měsíc a půl začíná oficálně zimní provoz celého areálu.

 moninec_skirelax_zima_titul.jpg

Já jsem už skoro před rokem a půl, byl poprvé na jednání s příslušnými lidmi, neboť jsem viděl veliké možnosti využití areálu v létě. Nejbližší areál s lanovkou, mám hnusných 14O km v žel.rudě, a cesta tam je naprostý děs, všude jinde je to přes 200 km a tak mě tohle naprosto pohltilo. 

Vize je tedy jasná. Rádi by jsme dosáhli možnosi vybudovat zde bikepark, něco ve stylu Rokytnice, aspoň tak bych si to maluju. Po poslední schůzce byl osloven Michal Maroši, aby se svýma bohatýma zkušenostma a samozřejmě i mediální známostí pomohl s projektem. Takže týden dva po Marosaně začneme konnat.

Areál se nachází ve středních čechách, v oblasti známé jako Česká Sibiř, a jedná se o 1200 metrů dlouhou sjezdovku se čtyřsedačkovou lanovkou POMA, a s 500m dlouhým vlekem. Převýšení činí 220m, což je slušnej svah. Na zimu pokoupili novou rolbu, a snežný děla, který umožňujou vysněžovat už od -2C. Takže o ježdění bude postaráno – loni jezdili 75 dní a to byla zima prostě bez sněhu.

mapa_moninec_zima.jpg

Toliko tedy info, pro vás. Jen prozatímní info. Tedy zůstaňte naladěni, a držte palce, aby vše vyšlo, a my měli příští rok možnost, jak si poblíž v regionu pojezdit. Z Prahy je to 70km, z Písku asi 50km, z Tábora 20km. Což je skoro dokonalé.

Zimní provoz v areálu startuje v prosinci, tak si teď už můžeme jen přát, aby zima byla příznivá (hodně sněhu) a lidem z areálu se tak co nejrychleji vracely prostředky, do výstavby investované. 

Všechny materiály si můžete dohledat na www.Monínec.cz , od kud jsem si půjčil fotky. 

13 komentářů pod “Monínec – 4 sedačková lanovka 20km od Tábora”

  1. Standa

    Konečně seriózní zprávička:-)

  2. KUbajsz

    good luck bros :)

  3. Manas TL

    Bozi, to tam budu v zime jezdit aby byly prachy na leto :-)

  4. Camel

    Tak presne tohle chci na kozakove!!!

  5. coolo

    a ja to chci na Ripu:)

  6. tomaass

    Camel: to by bylo..

  7. Radek - etbikez.com

    Zasněžování? Zakoupil bych na jejich místě místo toho vyhřívání.

  8. Venca

    caw je to super nevíte jestli neplánujuj snowpark boxy a podobne??? diky

  9. ddd - andy

    Snad vse klapne bejbe! :-)

  10. Dudák (krypl team )

    to kdyby klaplo páni , to by bylo něco :-)

  11. Čárys

    4: Venca : do budoucna určitě.

  12. Páník

    a, tak to je parada. Byl jsem jezdit z Javorky v lete, je to tam supr…akorat ty vyslapy (vyjezdy) nahoru jsou peklo…tak snad to vyjde

  13. Romaniuk

    Bezva nápad, patří vám chvála!!!
    Jen ten písemný projev…

Komentář: