MAROSANA CAMP 2009 – ohlédnutí za akcí

pict0175.jpgKonec července byl letos na Dolní Moravě taky koncem letošního MAROSANA CAMPU. Koučové  MAJKL MATYS, DAMJAN SIRIŠKI, FILIP MATUŠ, SAKI, KUBAJSZ A ČIVAJS už třetím rokem proháněli bikery po tratích UMF parku a nestačili se divit.

Nově upravený terén pro DOWN HILL i SLOPESTYLE ,  foampit a trampolína v kombinaci s videokoučinkem každý večer, to vše  dělalo s účastníky kempu divy. Poslední dny už bylo víc než jasné, že si koučové „zadělali“ na pořádnou konkurenci. Plné ruce práce měl taky Sakitáta, servis střídal servis, jako na tenise.

pict0055.jpg

Jak se zdá, nová generace kluků na kolech nám jistě připraví nejedno překvapení v podobě umístění na žebříčcích nejen českých závodů. Důkazem toho byl v závěru kempu závod ve sjezdu a slopestylu, za kterým se na Dolní Moravu sjela česká biková špička. Slopestyle, kterému kralovaly dech beroucí výkony KUBY VENCLA (samozřejmá 360ka z dropu i dlouhatánský backflip, to vše v klíííídečku), kořeněné pikantními kousky HONZY LOLKA TÓTHA a MAJKLA MATYSE, suverénně dokresloval nejmladší závodník a letošní MAROSANA CAMPer TEO KOVÁČ.

Koho láká sjezd, mohla ho od účasti na závodu odradit skutečnost, že se na startovní listině objevila jména KAMIL TATARKOVIČ a TERKA VOTAVOVÁ. Naštestí mají ale sjezdaři pro strach uděláno a rozhodli se jim vítězství nijak neusnadnit. V triku Marosana Campu  se v dlouhé frontě závodníků na startu objevili mezi nejlepšími MARKÉTA FRAŇKOVÁ , která si odvezla ocenění za nejlepší čas ve své kategorii na kole s pevným rámem a také TESÁK nebo SLÁVEK MORÁVEK.

pict0073.jpg

Co máme pod Kralickým Sněžníkem za příjemný zpestření je kombinace bikecampu s fotocampem. Ideální možnost jak se naučit fintám, nezbytným pro cvaknutí dobré adrenalinové fotky přímo na trati. Kdo někdy zkoušel vyfotit obstojnou fotku při závodech nebo při skákání triků ví, že mít celý týden na kopci hvězdy ve svém oboru, které znají jak má takový snímek správně vypadat, to je k nezaplacení.

Sedm dní  tedy po trati, v lese i přilehlých prostorách parku neúnavně pracovala partička fotocamperů, na krku aparáty, v rukách lampy a  generátory, které jako každý rok ochotně zapůjčily firmy Fomei a Olympus a fotilo se a svítilo o stošest. Koučování Petra Hoffelnera – Hofika z atelieru TOSAMO šlo… dá se říct samo. Tedy hlavně v případě „překvapení roku“ v podobě fotografa Míly Štáfka z Chomutova. Taková drobná figurka, ozdobená od půlky kempu sádrou, protože ji nenechala chladnou možnost půjčit si superbike UMF, nenápadně postávala tam, kde se něco dělo, nebyla nikde a byla všude, hlavně u večerního koučingu, kde potom nejen, že nebylo co vytknout, ale muselo se chtě-nechtě chválit. Nu, co už s ním. Má dar vidět co jiní nevidí a ještě to umí vyfotit…. Uf.

pict0025.jpg

Tím měli ostatní kempeři stíženou naději vyniknout, ale protože to nebyla žádná ořezávátka, činili se a dělali pokroky den ode dne. Výsledkem je nejen rozsáhlá fotogalerie, ale také spokojenost všech zúčastněných, kteří si odváželi své zhmotněné úspěchy díky báječné „sublimačce“ a ochotě Pepy Duchoslava, posla Fomei, strávit s námi celý den nad fotkami.

Závěrečnou burzu fotografií si jejich autoři opravdu užili, stejně jako BIKEFEST, který celou akci zakončil ve velkém stylu. Sunset Trail (Damjan Siriški předvedl bravurní výměnu řidítek svého kola za krk kytary), Boron, Shater a brněnský Rhodian. Kapely nám rozpumpovaly krev v rytmu natolik, že se muselo pokračovat superdiskotékou, kterou prostě všichni, kteří jsme poskakovali po terase Větrného Vrchu MUSÍME zažít znovu na konci léta, 28.8. 2009.Kemp se letos opravdu povedl a stále dýchá, nejen na stránkách facebooku.

 pict0175.jpg

Ti, kdo se snažili a dělali každý den pokroky, ale i ti, kteří se flákali a lumpačili s napětím očekávají video Márty Smolíka z MOABu nebo Zuzy. Záběrů je spousta, bude tedy potřeba i spousta trpělivosti. Všichni, kdo se letos podíleli na campu se těší na ten příští a už teď kují pikle aby byl zase lepší. Krátké video z fotocampu je ke shlédnutí na http://www.youtube.com/watch?v=e3BJd5EJW0c.

Tak zase za rok!

PICT0025.jpg PICT0034.jpg PICT0055.jpg
PICT0059.jpg PICT0073.jpg PICT0076.jpg
PICT0081.jpg PICT0086.jpg PICT0088.jpg
PICT0089.jpg PICT0090.jpg PICT0092.jpg
PICT0098.jpg PICT0103.jpg PICT0104.jpg
PICT0106.jpg PICT0107.jpg PICT0112.jpg
PICT0120.jpg PICT0126.jpg PICT0136.jpg
PICT0141.jpg PICT0147.jpg PICT0157.jpg
PICT0165.jpg PICT0168.jpg PICT0175.jpg

12 komentářů pod “MAROSANA CAMP 2009 – ohlédnutí za akcí”

  1. SPYKE

    Prostě paráda – Marosana kemp, lidi, nálada apod. … asi se jako starej veterán zkusím příště zúčastnit :-D

  2. prochajda

    Neni Marosana Camp jako Marosana Camp.. ted už to prostě neni ten pravej MRSN Camp.. neni tam Majkl ani druhej Majkl… to je o ničem..

  3. HansCV

    jojo Mila fotit umi doporucuju shlednout portfolio http://www.stafek-foto.cz

  4. filipmat.us

    prochajda: no když jsi tam nebyl, tak předpokládám, že nemůžeš soudit, jestli to nečem bylo, nebo ne ;) ..každopádně letos se to naposledy jmenovalo Marosana camp. Do budoucna nejšpí DéeM Camp…MM se měl ukázat, ale nedorazil. Loni se campu zůčastnil i spolu s Krauzíkem..

    Jinak můj report z akce here: http://filipmat.us/2009/08/922-marosana-camp-na-dolni-morave-09/

    a mobilreport here: http://filipmat.us/2009/08/932-mobilni-deem-camp/

  5. markéta

    jo. prostě paráda.

  6. MATiO

    Tyjo, parádní fotky, muselo to tam být super…

  7. KUbajsz

    dal bych hnedka další …

  8. prochajda

    ale nemyslim o ničem, ale že když to nese název někoho kdo tam vubec neni tak že je to bad.. jinak to musí bejt good, o tom žádná, takhle jsem to myslel Fíku:-)

  9. Zuza

    prochajda: zveme Prochajdu na příští kemp, ať si udělá obrázek sám :-)

  10. filipmat.us

    Nene, on hrozně chlastá!!

  11. Switch

    yeah, už i brněnští mlaďoši na 720 =)
    http://720.cz/wp-content/pict0025.jpg

  12. Zuza

    …Tak jestli chlastá, tak si udělá alespoň “podvobrázek”.

Komentář: