Monínec TES DAY – LAST INFO !

tesdday.jpgDNES VŠE VYHRABÁNO, SNÍH NA TRATI NENÍ, v lesích sucho. KOMPLETNĚ PŘIPRAVENO NA ZÍTŘEK. LANOVKA POJEDE OD 10H, KDO CHCE, AT PŘIJEDE. MÁ BEJT KRÁSNĚ :)

Monínec, Areál ležící asi 20 km od Tábora, a cca 15 km od Sedlec Prčice, cca 60 km od Prahy, je areál obsahující jednu čtyřsedačkovou lanovku, na níž se váže mnoho atrakcí. V zimě lyžování, snb, v létě milion dalších aktivit, k nimž díky nám letos a hlavně na příští rok přibyde i možnost pořádně se vyřádit na kole. 

 pict0028ttre.JPG

Od konce srpna do dneška jsme tam svépomocí vytvořili hrubej profil DH tratě. A Nyní bychom vás rádi pozvali, aby jste to s náma v neděli 18.10.2009 otestovali.

Trať je dlouhá asi 3 minuty v podání Petra Heiníka, já to jedu dýl, Máára 4:20, hehe. Trať je vyčištěná, vyhrabaná, a snad pro vás připravená. Prosím přesto o shovívavost, neboť všechno jsme dělali jen rukama , stroje zatím nebyli k dispozici, a proto to není žádnej bikros.

Začíná se na sjezdovce, kde časem samo ještě přibudou klopenky, ale to s nadcházející zimou není reálné. Skočí se do prvního lesíčka, vyskočí zpět na sjezdovku, a kolem lyžařské boudy až do cíle už to motáš v lese. Povrch je ode všeho trochu, stejně tak profily – odkloněný točky, kameny, písek, hlína, lesní směs, rychlý točky, a i prudký pasáže, kamený pump track a i pár skoků. Na loukách ještě není nic, ale to vám snad nebude vadit. 

moninecstavba-191.jpg

Byl jsem tam teď už i jezdit, a s Petrem Heiníků natáčet video.  Z něj je patrné, že se skoro nikde nešlape, až na jeden výjezd – ale nemusíte se bát, že je to nějaká rubačka. A až se to vyjede, vše se ještě mnohem zrychlí. Tady je :

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Pročež, přejděmež k faktům. 

Na neděli, 18.října, vám pustíme lanovku, za cenu 200,- kč na 4 hodiny, a nebo za 250,- kč na celej den. Kola se vyvážej jako např v Rokytce s tím, že u nich můžete sedět, samozřejmě. V areálu je hned u nástupu na lanovku výborná restaurace, s hotovkama, všema do 100 kč a příjemnou obsluhou – např polívka 18kč, kuřecí plátečky s rejžičkou za 85, atd..a velký parkoviště, kam se všichni vejdou. Mytí kol zaručeno.

Takže, i když možná nebude úplně košér počasí, přijeďte, jestli se vám chce – jste zvaní VŠICHNI. Když už pro nic jiného, tak jen okusit novou trať, a probrat nějaký věci, co a jak. Myslím, že jsme poslední lanovka, která ještě letos vyváží. 

Na areálu budeme i nadále pracovat, plány jsou velký, ale to se nechte překvapit. Nyní tedy, pro vás, zatím, toto. 

mon.jpg

Velké díky patří panu Krejčímu za ochotu, Petrovi Heiníků, Vlčákovi, a mladejm pracantům z Tábora – že sem jezdí se mnou makat. Tak v neděli čauves.

čárys.

61 komentářů pod “Monínec TES DAY – LAST INFO !”

  1. Los tomanos

    V neděli práce :( škoda…

  2. Páník

    Už se těšim, snad vyjde i počasí

  3. Pitris

    Moc pekna trat, jen skoda, ze je to tak daleko hned bych zajel.

  4. Manas TL

    Zkusim dorazit :-)

  5. deutsch

    good job,škoda že jsem nachcípanej,počkám si na příští rok

  6. vóťa

    Čárys: Kdyžtak čtu o velkejch plánech, bylo by reálný stvořit tam nějaký enduro okruhy? Mám na mysli něco podobného Rychlebským stezkám či Toulcovým maštalím…Jedinců s takovýma s/m sklonama všechno si nejdřív vyšlápnout a pak až to sjet přec jen přibývá…

  7. Krotitel

    Pokud nám nic nevleze do cesty, přijedem s Lindou!

  8. Duchna

    Vypadá to gut a je to kousínek za Práglem, koukám že příští rok budu mít kde padat :))

  9. Maaca

    to neni spatna nabidka… mam to 50 tak mozna taky prijedem :)

  10. Čárys

    4: vóťa : Rychlebsky stezky ani Toulcovský maštale neznám… Enduro se přece nemusí tvořit, to se přece prostě jezdí, ne ? Nehledě na to, že vyšlápnout a pak si to sjet – jakej tohle přinese přínos pro areál, to nevím… :) Takže určitě – my budovat NEBUDEME.

    4: Krotitel, Maaca, Manas Tl, Páník : great !

  11. OVAR

    Prijedu, vypada to supr

  12. tomaass

    jedete někdo z prahy a máte místo?

  13. Petr Heinik

    To vota – Vim co myslis, a rad bych neco podobneho v ramci arealu uvital. Myslim ze prinos by to rozhodne melo, mozna vetsi nez samotna DH trat – zalezi ovsem na konceptu a urceni trati, nejlepe pokud by to bylo pro opravdu sirsi cyklistickou verejnost. Lanovkou na kopec ( pro S/M po ose ) a nasledne po hrebeni a z kopce singlem zpet k lanovce.

    Tato vec, ale neni naprosto v nasich silach a moznostech, dokonceni DH trate a navazne FR/EN trate do podoby nasi predstavy je prace na dlouho a nedovoli nam budovat neco dalsiho v nejblizsi mozne dobe.

    Navic projekt EN/AM okruhu/singlu uz neni veci ciste arealu – povoleni, souhlasy u pozemku, atd – ale sirsiho okruhu zainteresovanych stran. Je to vec mnohem slozitejsich, dlouhodobejsich jednani, zmapovani samotnych moznosti atd. Toto je tedy otazkou spise na jinou partu lidi, ktera by se tim hodlala zabyvat.

  14. Tůra

    Vypadá to luxusně!Jestli se mi udělá líp a bude čas,taky dorazim.Skvělá práce!

  15. OVAR

    Tomass: Ja

  16. ddd - andy

    2tomaass: ano.

  17. ddd - andy

    ..a samozrejme se tesim! :-)

  18. ice

    jj, prijedu se podivat, prazaku bude asi o trochu vic

  19. tomaass

    OVAR, andy: vymyslím, jak se dostat do prahy a kdyžtak se ozvu

  20. winard

    jen takový malý nápad…když už se v tomto parku mimo jiné angažuje Petr Hejník tak proč neudělat i půjčovnu kol RB? mají to jinde tak proč ne i zde…

  21. hýbňoš

    ypadá to hodobóžově musim se nějak utrhnout

  22. Petr Heinik

    To winard – v ramci parku se angazuji jako poradce u DH trate a levna manualni sila. Nic vic, nic min.

    Co se tyka dalsi formy parku ci jeho podpory, vse je otazkou jednani – tezko v soucasne dobe rici zda se zde budou pujcovat RB, velke S nebo treba Velamos.

  23. dr.zack

    Prijedu asi s Kanonem neco vyfotit…

  24. shimano

    přijedu vyvenčit konu…

  25. Čárys

    4: Petr Heiník : Ber to jako výcvikovej armádní tábor. My z tebe uděláme ramenatýho chlapa !

    4: all : Prej jako poradce – většinu jeho návrhů musím tak o polovinu seřezat, jinak by to bylo nejetelný – viz např obvyklé řešení nejetelných pasáží : “tady se odrazíš a hup hup a jsi za tím..” nebo třeba klasické….já : “teda, tady je kamení, to v životě nevysbíráme…” na to si pobrukuje…”já bych sem přidal kamení, je ho tu málo…”

    atd atd.

  26. Maara

    koukám že přibylo pár skoček. to jsem na to zvědav. platí v sobotu náká ta brigáda? případně od kolika.

  27. Čárys

    4: Máára : Jasně, skočky přibyly…jen dopady nejsou ideální, ale máme ty celoodpružený horský kola…

    Brigáda bude, celej den v sobotu – kdybys přijel, byl bych rád. Musíme ještě skácet dva stromy, jeden dost složitej, postavit dvě lávky – jednu na přemostění odvodňováku u silnice, druhou nahoře po RNR sekci, aby to jelo, a dodělat dvě kamenné sekce – jednu nad silnicí, a poopravit ten kamenej gap – dopad.

    Taky nahoře pod lanem udělat kamenej dopad – teď je to z hlíny a tý není dost – a bagr mít nebudu.

    dále tu celkem občas leje, takže opravit všechny strouhy od vody, a pak celodenní ukol – vyházet všechno listí c celí tratě (pujčujeme 2 fukary, ale když to bude mokrý, přijdou na řadu hrábě)

    Celkově tím chci říct -

  28. Čárys

    A.N.O.

    přijeď, práce dost :)

  29. Maara

    pokud bude fukar kvalitní, nezastaví ho ani morký listí. já tim uklízim aj kamení:) každopádně pokud nezasáhne vyšší moc ak dorazim.

  30. Vojta

    Hmm, je to zajímavý, jen abyste si místo kol nepotřebovali lyžičky nebo prkýnko :-)))))

  31. Vojta

    kua jednu větu napíšu a mám tam hovadinu, to si tam nepatří

  32. koZa

    dobrá sakra práce.Bohužel daleko

  33. Čárys

    4 MAARA : Tak prej maj jen elektrický :( Takže hrábě.

    4: vojta : hele, víš že v pátek otvírak 603 ? A že se to jmenuje 604? Nezajdeme zavzpomínat na starý časy, kdy jsme tam byli na káru ve středu, pátek a sobotu, pravidelně každej tejden ? vystřílet nějaký coury ? Atd ?

  34. miki

    Zdar, neměl by někdo z Prahy ještě místo v autě?

  35. Vojta

    4 Čárys: jo to jsem zaslechnul i že to bude 604. Mohli dát rovnou 720 :)) V pátek jedu do Načeradce, ale určitě bych tam někdy zašel zavzpomínat a rozjet to na baru. Kybych náhodou nejel, tak bych se ti ozval

  36. Čárys

    To mohli !!!
    Kujebáci.

    Jup. Zavolej, budu pod barem.

  37. oneone;

    Jee to je parada žýe se tam něco řeší tjo.. Přijedu určo:) moc dík!

  38. ice

    bude to jetý, když napadne snih? podle webkamery bylo ráno lehce nakydáno

  39. Kozel

    A kdyz si v nedeli vemu lyze, veme me vlekar nahoru. Nebo to je jen pro cyklisty?

  40. Čárys

    4: ice : bylo, bylo, ale v sobotu má bejt krááásně, a v neděli taky. Tady se sníh nikdy dlouho neudrží – a ten kopec není bahnivej – je to lesní směs. Myslím že jetelný to bude, za každýho počasí. A má bejt obstojně.

    4: kozel : Muhahaááá, nezklamals !

  41. Zemánek

    Zdarec,
    koukám jak jste zamakali, to je super, je to i relativně blízko. Mám jen jeden malej trapnej dotaz: na pevňáku to asi nebude k tomu zajezdit což?

  42. Čárys

    4: zemánek : hele, video jsi viděl, posud to sám – Petr to naskákal na AM 140 140, ale to víš, Petr.
    Myslím ža na HT se dá vše, jak říká Manas Tomek.

    Promysli, jestli na to máš skušenosti, a když jo, tak přijed. Od nás to mladí klucí na Ht bežně jezdí…

  43. Ross

    jo jo tak Petu Hejnika si beru do parady ja ……A na tu nedeli si ani kolo brat nemusis nahoru to budes behat s kladou nadhlavou a dolu s pneumatikou kolem pasu ….. jasny a chci slyset jen PANE ANO PANE a maximalne otazky typu jakou rychlosti PANE….

  44. Petr Heinik

    To Zemanek – myslim, ze na HT neni potreba se toho bat, minimalne 3/4 trate jsou i na HT velmi pekne jetelne. Problem bude asi jen ve 2 kamenitych usecich, ktere na HT v soucasne dobe sice pujdou, ale nebude to asi plynule a bude potreba vice prislapnout. Navic ty nejtezsi useky jde objet.

    To Ross – Hmmm, vidlici ze shanis? Popremyslim, popremyslim.

  45. Vita

    Co v tom povedenym videu hraje za song ?

  46. Páník

    4:Čárys: no snad to sleze, ale vcera vecer jsem jel pres Miličin a bylo tam snad 10 cisel snehozla…

  47. marsch

    nemůžu ject sakra, sem už střelil kolo. Vymlíkovaný to bude uplně jiny než…

  48. Chmelda (Gee)

    tijo přijedu se podívat a možná něco ulovit

  49. PEETY

    Zdar jak to tam u vas vypada se snehem ? zadny -stredne -hodne-nevim
    v nedeli asi dorazime pokud neprijde nejaky uragan :-D

  50. Ross

    Petr Heinik : ajajaj no nic jsem nerekl….. pane prominte pane….

  51. Radek / etbikez.com

    Přemejšlel jsem, že přijedu, ale nějak nevim, pod kterou sněhovou hromadou je moje auto:o)

  52. Carys

    Pisu od Petra. Zítra brigáda platí, od 10h, pocasí nám myslím bude nakloněný, zatím nic nerušíme, a ani asi nebudeme – lanovka prostě pojede, a tak jestli chcete – přijedte. Jeste sem napíšu snad zítra večer, co a jak, last info. Ju ?

    Carys

  53. Ross

    jedu z jihu cech z CB a mam misto v aute tak kdo chce se prida volejte nebo piste 777 053 788

  54. Čárys

    DNESKA JSME TO KOMPLETNĚ PŘIPRAVILI NA ZÍTŘEK.
    Snih z tratě odklizen, lesy suché (!) a myslím že to bude pecka.

    Lanovka jede od 10h. Kdo chce, může přijet, cena lidových 250 na den.

    Počasí bude lepší.

    VLČÁK, PH, ANDY, MAARA, ZUZ, CARYS.

  55. Vlcak

    OK, budem tam na 10hod.

  56. Páník

    no byl jsem trochu nalomenej, ted jsem jezdil pres Milicin a tam je dost bilo. Ale kdyz je to ok, tak to prijedu zkusit

  57. Pavel Janda

    Nazdar všichní!
    Tak jsem byl dneska pojezdit jen 2 jízdy a trať je super!Až se to vyjezdí a dotvarujou se klopenky,tak bude parádní.Škoda počasí, přes tu mokrou trávu se nedalo najet na první skok,ale ten bude fajn.Zdar.

  58. Motlik

    tak jak se povedlo bajkování???? Chtěl jsem dorazit… ale manželka mi dala malou na hlídání… a jezdit jako indiánská babička… to bych si neužil :) …. ale to počasí dnes nic moooooooc

  59. Janek

    Příští rok pojedou se tam nějaké závody ….?

  60. ice

    píšu report, bude na DK. bylo to super, jen to počasí nepřálo, MXX moc!

  61. Čárys

    4: Pavel Janda : dalo, ale byl to děs :) Svůj první pokus, kdy jsem se spíše zřítil za odraz, než abych letěl, mám dosud v živé paměti – bolej mě klouby :) Za 14 dní poladíme další kousky, a snad to bude na příští roík ready.
    Ještě sem napíšu – možnost pustit lanovku je tu stále, kdyýž nás bude přes 25…cca…

    4: ICe: už se ně něj těším a trochu se bojím :)

    4: motlik : Je to v druhém článku – sucho nebylo :)

    4: janek : určitě ano.

Komentář: