Zlatá koruna s Kletí

dubne0-falll-12.jpgPo včerejší meníčku bych vám tu ještě měl napsat, že jsme jezdili i v neděli, již se nebudu opakovat ve stylech, a proto tu máme normální report z nových lokalit. 

Kleť asi všichni znáte, Zlatou korunu asi ne. My v neděli dalo oboje, a teď si to probereme. 

Večer v sobotu jsme se za 150 kč nažrali k prasknutí a odmítli jsme nabídku jet na Hanyho konzert, především proto, že parkovat 3 dodávky s kolama, foťáka, a kompama vevnitř v centru Budějovic, známého to mafiánského města, bylo prostě neúnosné. Takže starej dobrej rokec v podání oslavence si musíme dát jindy. 

My odletěli pod Kleť. Tady jsme si udělali velký depo, Máára má nové topení na plyn, David nemá nic, já se mám dobře, a šli jsme si k Davidovi domu pustit film. Byla velká pohoda, venku teplo, stromy šuměly a ani lehká noční přeprška nemohla zkazit skvělou náladu kterou noc v přírodě prostě nastolí.

Ráno nás budí buzerantskej hlídač, kterej prostě trvá na tom, abych si auto přeparkoval o 2 metry vedle. Když už si myslím, že mu dám tečky, měkne Andy, a přeparkovává, a tak měknu taky. Bože to byl kretén, já nemohl. Doráží ještě další lidi a jdeme na lanovku. 

 dubne0-falll-4.jpg

Cena je tu jako obvykle děsná (100kč jízda) ale jako obvykle se se slušností dá dojít daleko, takže nakonec dostáváme velkou slevu a jezdíme celkem za dobře. David si to s náma dává lanem jen jednou a pak na Ruině 2x nahoru po svejch, dolů s náma. 

Kleť je a dycky bude hodně přírodní trail, kterej díky svý lokaci v chráněné krajiné oblasti ponechá většinu zatáček čistě na přírodní benevolenci – to co les dá, my využijem. Tak to i činíme celá dopoledne, já jdu samo na držku, protože jsem jel děsně pomalu. hrajem stupidní hry na vyřazováka (vrhneš se listím dolů z kopce, až spadneš, si vyřazenej, vyřadíme se všichni) a pak konečně doráží Ross, a jedeme dál.

Naším dalším cílem je Zlatá koruna, která tomu dle slov Rosse, nasadí korunu. Tak tam dorážíme, neefektivnost je naše druhé jméno (5 lidí, 5 aut) pakrujeme u hřbitova a jdeme zkouknout to udolíčko. 

dubne0-falll-12.jpg

Je tu vše mohutně pod listím, ale bereme větve a jdeme to odhrabat – kupodivu to máme hotový asi za 5 minut, což jsem nepochopil. holt když vemou lidi za práci…takhle nám to odsejpat na Monínci, měli by jsme už 3 tratě kompelt hotový. Zdejší trail obsahuje spíš menší věci, krom jednoho pěknýho gapovýho sestupáku s koplým odrazem. Začání nájezdem z louky, transferem, kvotrem, dělí se na step up a lávkový drop, a nebo na menší lávku a onen gap, pokračuje klopenkama step upama, a končí hřbitovem. Perfektní servis ! 

Na dH je to tu takové pomalejší, ale přesto jsem statečný, a dřu do plnejch. Funkční pyžamo od HF je sice děsný na pohled, ale mě je v něm TAK vzdušně ! :)

dubne0-falll-1.jpg

doráží Diego a dáváme fotosešn a různě si tak ladíme lajny. Máára mi ukazuje rychlost, a pak už mám vše v kompletu, a můžu bejt happy. Korunu tomu nasazuje Andy, kterej to skoro celý dává na XC kole se sedlovkou zaraženou v análu. Bože kamaráde, ty si prostě moc. Dostaneš asi samostatnej článek…ano, asi ano. 

 dubne0-falll-16.jpg

No a je nádherně, je teplo, je superpohoda, a nikomu z nás se nechce dom. Nicméně Andy nás opouští jako první, neboť musí zpět do PHA, a tak i my to pak se slzou v oku prostě balíme. Jedeme zase na jídlo, neboť nikde se nežije tak levně jako na jihu čech, a pak se rozjíždíme k domovům…

A to je z víkendu vše. A nyní, zatímco čtete tenhle článek, já se vzbouzím v Čerčanech, a jdu skákat. A přichází víkend, a jdu jezdit. A sluníčko zalévá vše svou bledou podzimní září…ať i vám svítí na víkend.

Zdravím.

dubne0-falll (1).jpg dubne0-falll (10).jpg dubne0-falll (11).jpg
dubne0-falll (12).jpg dubne0-falll (13).jpg dubne0-falll (14).jpg
dubne0-falll (15).jpg dubne0-falll (16).jpg dubne0-falll (2).jpg
dubne0-falll (3).jpg dubne0-falll (4).jpg dubne0-falll (5).jpg
dubne0-falll (6).jpg dubne0-falll (7).jpg dubne0-falll (8).jpg
dubne0-falll (9).jpg dubne0-falll.jpg  

8 komentářů pod “Zlatá koruna s Kletí”

  1. Aaron

    epesní pyžamko…

  2. Los Tomanos

    Kdo mi to tam drti kolo?

  3. Duchna

    Velmi, velmi pěkné. Až jsem se z toho zakuckal :))

  4. Pól Bulva

    a zatímco si Čárys poskakuje v Čerčanech, já prdim ve škole, ach jo…

  5. ddd - andy

    Byl to kopec srandy! :-)

  6. dr.zack

    Yeah bejbe dneska a zejtra party u nas…

  7. Radek / etbikez.com

    love your pyjamas! :D

  8. Čárys

    V tom budu příští rok jezdit závody ! Prosím o trochu úcty :)

Komentář: