Neděle – Monínec, Vápenka, Bikroska, Bechyně NS

bechynefall09-10.jpg4 lokace v jednom dni, jen teda pořádně poježděná jen jedna…ale budiž. Stejně 4 lokace, jak kde bylo a tuna fotek vevnitř…

Přejel jsem ze středu světa (čti Praha) na balkán (čti Jih) a s Máárou si dal moc pěknou neděli – srazem na Monínci, v noci. Fakt už jsme hodně kempový, sám se sobě směju, proč se potkat ráno, když se můžeme potkat v noci :)

Ráno je nádherně, slunce, zima nikde. Na Monínec ale postupem času nikdo nedoráží – PH nám dává košem skrz nechu´t drtit na Moníci HT, Vlčák se vožral, zbytek jezdí ve středu světa a blízkém okolí. My si dáváme plán na dnešek – vezmeme to přes Milevsko do Bechyně. Všechno pojezdíme.

 bechynefall09-39.jpg

Na rozehřátí se vezeme nahoru na Monínec, neboť stejně jedem přes vršek do Milevska, tak není důvod proč si to jednou nedát. Jedním autem anhoru, druhý čeká dole na parkingu, a pak oběma zeshora pryč. Pohoda… Je to zase na mikinku, skoro až na triko, a povrch je hodně suchej, a tvrdej – prostě parádní. 

Trať je vyjetá, až jsem to nečekal – už i louky jsou celkem tvrdý, dobrý ! V lese trocha listí, a spodek je metalovitost, prostě nádhera. Dolítáváme na parking, a jedem do Milevska, na bikrosku.

Milevská bikroska je celkem zklamáním – když už si kluci dali tolik práce s klopenkama, a podobně, co to udělat trochu logičtěji, bezpečněji…takhle moc nerozumím trendům – velkej odraz, malej dopad (nejlépe o kus níže ještě) atd…horní dvojitý hrby skoro nesmyslný, první dlouhej jak kráva a váže druhej koplej kraťas s minimálním rozestupem…nerozumím. Spousta práce, z těžko hledatelným bodem zábavy. Dřív to tu bylo fakt pěkný, poslední dobou to nestojí za zaježdění. 

Mizíme směrem Vápenka. Tady je bohužel hodně, ale hodně zazimováno – koukáme na to, klucí to maj fakt zle vychytaný – obrovský plachty, zatížený špalkama, přikrytý dopady, krásná práce. Bohužel je tu není uplně tvrdo, a to by jsme i ty věci, co jsou volně ložený, celkem rozjezdili – nesmysl. Tak jen fotím Mááru, jak brečí. Já se vrátím ! 

bechynefall09-10.jpg

Okej, tohle teda nevyšlo, ale jeden telefon Vlčákovi, co Bechyně : "Ach vole, sem vožralej, teď jsem vstával, přijeďte, shrabal sem listí, je to datelný, sucho…" Jedem ! 

V Bechyni jsmei s jední zákazem vjezdu za 15 minut, smykem točíme k lávkám, a ž se to sjíždí – Mladej M, vlčák, z Č.B. doráží Ross (zlitej) a jdem to lehce okouknout. Je to fakt suchý, a v pohodě. Povrch před wallridama, radši nezkoumáme, a budu věřit, že je to jen černá hlína, a ne bahýnko :)

Následuje obvyklý Bechyňský řádění – skok sem, skok tam.  Gap váže gap, váže klopky a waalridy, je to fakt pěkný.Něco fotíme, když tu jede Ross…řvu na něj : "SPADNI, SPADNI!!" a von ty voe, si dává hroznou tečku o wallride, muhahaháá, to sen neviděl. Děsnej lazy boy. 

bechynefall09-27.jpg

Jo, taky jsem vymysleli novej trik, převzatej samozřejmě z motocrosu. Jmenuje se Dead body. A je to můj signature trick (česky čteno vytuhlák). To jen tak abych byl in, a mohl hlásit ty US názvy… Takže je sázím kde se dá :)

Poklízíme tu nějaká věci, aby je lidi nekradli (prkýnka totiž mizej, ochlazuje se, a pak ještě asi hodinu krmíme, fotíme, a nasazujeme dead body. Vlčák je mám obstojným následovníkem, především na prvním stepupu ! :)

bechynefall09-24.jpg

Nakonec kecačka u dodge, a protože nám zase začínaj zhasínat, a to je teprve půl čtvrtý (děs) tak to pomalu balíme. Já Tábor, Máára Klánovice, Ross ČB, a Vlčák hospoda. 

Dobře bylo, moc dobřa. 

Díky všem ! 

bechynefall09 (1).jpg bechynefall09 (10).jpg bechynefall09 (11).jpg
bechynefall09 (12).jpg bechynefall09 (13).jpg bechynefall09 (14).jpg
bechynefall09 (15).jpg bechynefall09 (16).jpg bechynefall09 (17).jpg
bechynefall09 (18).jpg bechynefall09 (19).jpg bechynefall09 (2).jpg
bechynefall09 (20).jpg bechynefall09 (21).jpg bechynefall09 (22).jpg
bechynefall09 (23).jpg bechynefall09 (24).jpg bechynefall09 (25).jpg
bechynefall09 (26).jpg bechynefall09 (27).jpg bechynefall09 (28).jpg
bechynefall09 (29).jpg bechynefall09 (3).jpg bechynefall09 (30).jpg
bechynefall09 (31).jpg bechynefall09 (32).jpg bechynefall09 (33).jpg
bechynefall09 (34).jpg bechynefall09 (35).jpg bechynefall09 (36).jpg
bechynefall09 (37).jpg bechynefall09 (38).jpg bechynefall09 (39).jpg
bechynefall09 (4).jpg bechynefall09 (5).jpg bechynefall09 (6).jpg
bechynefall09 (7).jpg bechynefall09 (8).jpg bechynefall09 (9).jpg
bechynefall09.jpg    

18 komentářů pod “Neděle – Monínec, Vápenka, Bikroska, Bechyně NS”

  1. Čmelda

    To nevypadá že by ste na vápence lítali.. :)

  2. ddd - andy

    ..a já chtěl jet s váma a vzít jen BMX – to by to dopadlo.. :-D

  3. Čárys

    4: čmelda : přečti si článek ! :)
    4: ddd Andy : Ještě žes nejel :)

  4. Jr.

    já ti děkuji…aspoň vim, že na vápenku se v příštích sedmi letech nechystam :D tohle už je jinde

  5. assassin

    Jr. no ja vim ze v minimalne pristich sedmi letech nebudu mit skillz a pak uz budu moc starej.. :) takze me se tenhle motokros vubec netyka:)

  6. Čárys

    4: JR : Jako je to tam dost, ale minimálně 4 věci bys tam skočil. Myslím, že jo. Je tam dokonce jedna lavice na rozskákání…

  7. Schwara

    Milevská bikroska: To víš vzal si to do parády Pošvák, on se tam asi baví náramě, ale pro zbytek světa to neni:)

  8. "dasty"

    Bikroska – Čárys dík, konečně tu kritiku uslyší ten náš místní lempl co to takhle zkurvil i od někoho jinýho než pořád jen ode mě… že to stojí za hovno vím ještě z doby, kdy mi koleno fungovalo..

  9. Maara z Klaanova

    věčná škoda birkosky. byla boží… jinak vápno, já se vrátím! :D

  10. Čárys

    4: “dasty” Hele, já právě hrozně nerad kritizuju práci jiných lidí, a na bikrosce je odvedeno práce hafo. Fakt bych nechtěl, aby to takhle vyznělo – kluci makaj, a makaj tam asi fest.

    Jen mi přijde (a to jsem už projel stovky tratí) že dřív to bylo fakt zábavnější, skákavější, bezpečnější, a mělo to flow. spíš sem si teda tak jako povzdechl, nad formou jakou to má teď. Bohužel jsem se neudržel…

    Kdybych aspoň to samé říkal sám, ale když mi to nezávisle na sobě začnou říkat jiní – a když už i takovej skokan, jako Máára dá první rovku, a řekne že je to píčovina – tak na tom asi trochu pravdy bude. škoda…

    4: Schwara : No jo, Pošva. Peklo.

  11. winard

    Jen pro zajímavost, na bikrosce se tuto sezónu realizoval pošvi a proto vypadá tak jak vypadá (zvláště dva dably nahoře). Je taky zajímavý že nejvíc keců maj v Milevsku ty co tam nic nestaví a ani nejezdí…no nic, budem bojovat

  12. Čárys

    4: winard : jojo, Pošvi je šílenej… Loni byla fakt pěkná, byli jsme tam na roadtripu, a kluci chrochtali blahem…a šlo to i na sjezďáku. Skoda.

  13. 108ds

    Musim souhlasit s Dastym. Já tam třeba nejdu předevšim proto, že mě trať nebaví. Se spojenim bmx nemá už skoro nic společnýho, dokonce ani s tím ala 80´léta, ze kterýho původně vycházela. Je to nějaký plácek skoků na sebe nenavazujících a navíc postavených často nesmyslně (winard) nebo příliš obtížných (pošvi). Nejspíš to nebude úplně Pošviho vina, protože on určitě nepřišel a nezačal sám od sebe něco kopat a předělávat aniž by mu to někdo dovolil. Ten někdo kdo asi nabyl pocitu, že teď může rozhodovat o tom jak bude trať vypadat. Nejspíš ten samý, co si myslí, že když tam poslední 2 roky hazí lopatou, může se navážet do těch, kteří tam házeli předchozích 10 let. 108ds

  14. winard

    Proč teda ti co mají takový propblém se současnou podobou bikrosky (neříkám tím že se mi bikroska v tuhle chvíli líbí) nevezmou taky někdy lopatu do ruky a nejdou tam něco udělat? Ono je velmi jednoduchý říct ,,za to může on” než se domluvim a to jedno odpoledne tam strávit. Když si spočítám kolik takových řečníků v Milevsku je (ať už s jakýmkoliv názorem) a kolik práce by se dalo udělat kdyby se jednou všichni sešli a energii kterou jinak plýtvají při psaní podobných textů nasměrovali na lopatu tak by byla bikroska jako nová a každý by si tam našel svoje. Tímto příspěvkem nechci nikoho nijak urážet jen bych byl rád kdyby se každý alespoň trochu zamyslel

  15. Čárys

    Obecně : To je to oč tu běží. Jak jsem již psal v kommentech nahoře, trať ztratila svojí FLOW. Myslím, že není problém naskákat velký věci, ale když je to neplynulý, je to NEZÁBAVNÝ, tudíž nechápu, proč na danou lokaci jezdit.

    Konkrétně : Myslím že je to, jako vždycky, o komunikaci. Každá komunita má svůj komunikační problém, a myslím, že nechuť s některými kamarády/protivníky trávit volný čas společným házením lopatou, je jádrem pudla většiny těhle “stavěcích/nestavěcích” sporů.

    Taky si umím představit lepší zábavu na víkend, než jít stavět něco, co bych osobně raději nechal ve stavu současném.

    To je prostě tak.

    My např na Monínci stavíme ve 4 lidech. Hlavní slovo máme demokraticky, s právem tyranie které držím já. Ani to jinak nejde, v takhle malé skupince je jakýkoliv jiný systém neudržitelný.. V Bechyni ho má Vlčák. V tvaru zatáček na Monínci Petr Heiník. V tvorbě skoků Máára. V právu veta na Moníci já.

    Je to všechno o komunikaci.

  16. 108ds

    Tady je spíš podstatný, že trať neměla špatnej tvar, nebylo potřeba do ní nějak výrazně zasahovat nebo přestavovat. A už vůbec ne timto stylem. Stačilo na jaře opravit skoky, klopenky a posekat trávu. To že maj kluci potřebu pořád upravovat, přestavovat, je možná chválihodný, ale podle mě úplně špatnym směrem. A podle vyjádření ostaních, ať už v článku nebo pod nim, si to zřejmě nemyslim sám….

  17. Čárys

    108ds :

    Já mám naprosto stejnej názor. Bylo to tam fajn a lidi tam jezdili. Stačilo to jen po zimě šejpnout, a jezdilo by se dál.

    Už kdysi, když jsme ještě dělali skoky na Cihelně, jsem byl pro to, stavět DALŠÍ skoky, VEDLE stávajících, a ne PŘEDĚLÁVAT neustále těch 5 odrazů, až pak nebylo možno jezdit žádnej.

    Koukám, že do stejného stádia jste dospěli v Milevsku. Bikroska je teď po těch úpravách, defakto nejetelná.

    No jo no.

  18. "dasty"

    Takže hoši závěrem: Děkuju všem starým pardálům, co mají mozek tam kde mají a rozumně konstatovali současnou situaci. Těm, co to dovedli do “nejetýho” stavu vzkazuju, ať si tu lopatu vezmou a jdou to předělat do původního stavu. amen P. S. “lepší nemakat, než tímhle stylem..”

Komentář: