The true story of David Anderle

danday.jpgTy tam jsou časy, kdy si se mohl soustředit jen na jednu věc – kdy jsi mohl jezdit na Xc, nebo na silničce, lítat z kopce dolů, či krmit hrany dirtů, a kdy jsi byl pán. Ne, nyní je doba VŠESTRANOSTI ! Příběh jednoho kluka vevnitř…

Tak si dnes musíme prostě probrat jednoho z nejvšestranějších bikerů, co se v našem okolí vyskytuje. Není to žádnej vyhulákanej mlaďas, co zkrmí vše co dostane pod ruku, ne, je to starej padrál co prostě umí a chce. Dámy a pánové, nechte mě představit Davida Anderleho ! 

danday.jpg

Jak už jsem totiž v nějakém kommentu asi před měsícem psal, David je člověk mnoha tváří, co za ten život už vyzkoušel skoro všechny kola, co vůbec jdou. A není na všech uplně marnej, to že je vyzkoušel, nic neznamená, ne že na nich jel kolem obchodu a pak vrátil, on je pořídil, on je drtil, on je naučil, fakt se vycvičil. 

Korunu všemu nasadli před nedávnem na Zlaté koruně, kde na nás chvilku koukal, jak se tam realizujeme na pěknejch transferech, gapíkách, a kvotrech, a nemoha se na to dále koukat, vzal si svou XC bestii a naflákal to tam taky. A vysloužil si tím náš článek. Davide, vstupuješ nyní do síně slávy vedle takové hvězdy, jako byl například Maňas Tomek !

 davidek-true-story-10.jpg

Davídek Anderle, syn Ivana a Jany, byl již odmala nezbedný chlapec, který prostě musel zkusit vše. Nedlouho poté, co se naučil chodit, učarovalo mu kolo. Nezničitelné mládí strávil naklepáváním své prostaty sedlem pevného Xc kola, lhostejný k děsivým příběhům impotentních závodníků-třicátníků, jež mnohahodinové otlaky z tvrdých sedel silničních biků přinutily brzy po třicítce změnit žebříček hodnot sundáním pozice SEX z prvního místa směrem k spodní hranici oblíbených činností…a tak jezdil, a jezdil. 

 davidek-true-story-15.jpg

Prošel Duklou, vyhrál Krále šumavy . Začal se poohlížet po nových možnostech, neboť Xc kolo přeci jen nebylo již tak in, vlasy ubývaly, elastické oblečky již neletěly tolik jako v 80 letech a doba EMO byla ještě jen v hlavách japonských animátorů komixů. Volné dresy, velké zdvihy, dlouhé skoky…to bylo to pravé, co teď chtěl. A tak se jednou stalo, že ve Všenorech, někdy léta páně 2OO3, potkal mě. 

XC minulost byla skoro zapomenuta. Pořídil si Specialized DH s malým kolem vzadu a začal úročit techniku získanou léty klikování na XC kolech po tratích maratónů a XC sadomaso okruhů. Však byl to závodník, a závodění měl prostě v krvi, a proto se upjal k myšlence, že seřeže všechny v DH poháru. Jak řekl, tak učinil, a již první rok stával pravidelně na bedně.

 davidek-true-story-20.jpg

David je ale neklidný, chtěl víc. Již v té době měl jasno. Čechy mu byly malé, je král, DH mu jde, co dělat dál. To, k čemuž mnozí dospěli až dnes, on udělal již před 5 ti lety. Sebral se, složil Spešla do krabice, a vyrazil na půl roku do Kanady, Mekky a Mediny všech freeriderů, vykonat tu svou hadždž. 

V Kanadě se rychle zabydlel a jeho již tak objemná kniha bike života dostala další stránky v kapitole Freeride. Stránky nabité akcí, pralesem, přírodou a nekonečným ježděním, jak mu je diktovalo severní pobřeží. Leč i on nakonec podlehl tlaku svých gonád a vrátil se zpět do čech za přítelkyní, k čemuž se neprozřetelně zavázal těsně před odletem. Zda dobře či špatně volil, ukáže další část jeho knihy…

davidek-true-story-18.jpg

Návrat do Čech a volby co dělat dál. Freeriding je již nesmazatelně zapsán v jeho srdci, staří přátelé ho přijali mezi sebe jako dávno ztraceného syna, a i žena mu byla celou dobu věrná…kam jít dál ? Závodit se Davidovi moc nechtělo, neboť musel začít pracovat, a taky si to už užil. Jal se tedy vykoušet, ovlivněn kanadským stylem ježdění víc než si připouštěl, nějaký ty univerzální biky. Nesmyslně pořídil Norco Dh, zamítl, posléze pořídil norka Six, aby skončil u kytary od Marina. Na všech těch kolech jezdil vše, ale červíček stagnace již hlodal v jeho mysli. A tu on nechtěl, král všech kolo ladičů ! Chtěl jít zase dál…a tak…

davidek-true-story-16.jpg

 …pořídil HT, dirtový HT. Rozprodal všechny svoje stroje, nechal akorát silničku, neboť za dlouhých zimních odpolední a temných večerů si s ní uměl užívat a vypracoval si k ní až nezdravej vztah, díky němuž se jí prostě nedokázal zbavit…(věděli jste, že David drží republikovej rekort v jízdě na trenažéru – 5,5hodiny?) a ode mne si hodně jetýho leaderfoxe začal naplno užívat.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Dirty,  tratičky, skoky, HT mu na chvíli byl vším. A nebyla to jen láska a návrat k ratata kořenům, byl to taky nedostatek peněz, co ho nutilo nakládat svým starým kloubům. A ve chvíli, ve chvíli kdy už to vypadalo, že David bude do konce života žehlit lídra, přišel ON.

Jiří. Engram. Povšimnul si nevšedního talentu, fotogeničnosti, a všestranosti stodůleckého blondýna a zahrnul ho vším, o čem se mladým chlapcům žebrajícím o jakýkoliv sponzoring formou samolepek, může jen zdát. Nadělil mu štědré spektrum kol, od XC biků po DH sviňi z dílen legendárního Banshee. David tak dosáhl dalšího skoku vpřed, stal se z něj šponzorovaný jezdec. Drtí teď všechno a všude, jezdí DH, jezdí na silničce, jezdí na dirtech, jezdí na freeridu, skáže gapy a drtí kolokilometry na krosáku.

 mostyandy1.jpg

Že není již kam jít dál ? 

Nikoliv. 

Nevěda už, co by roupama dělal, tušil ale že je ještě kolo na kterém nejezdil. Nedalo mu to spát, viděl ho tam každý den, musel v noci vstávat a insomníí zkroušen jen z nudy vyndavat hlavový a mazat vazelínou nápisy po zdech noční prahy, tagy B.M.X., nešlo to, nešlo – musel ho mít. Pořídil si BMX.

 davidek-true-story-2.jpg

Na BMX teď zažívá to, k čemu celou dobu směřoval. Dostalo se mu konečně exkluzivní možnosti dostávat vejplatu všude, a pořád, na každé trati a skoku, při každém banánu, dostal opět možnost učit se něco nového, a tak…je zase šťastný. Jezdí na něm vše, pokračuje v trendu, jež nastolil on, a to v ježdění na všem a všude a pořád. Skáče gapy na XC, jezdí dlouhý vyjížďky na dirťáku, dirtuje Dháčku, gapuje na BMX, všechno umí na všem a baví se tím čím dál tím víc.  A kniha se píše dál, každý týden vychází online na 720 její pokračování…neodolatelně chceme aby to nikdy neskončilo.

Takže, co je dneska in. DH ? Skoky ? Free ? Silnice ? On nejvyšší, již na to přišel. In je prostě jezdit na kole, všechno, všude, na všem, jedno jak, jedno jestli ve stylu, jedno je to všechno. Jen pro ten pocit, který ti to dává. Davide, jsi náš vzor ! 

Pro Davida, 720 krew.

prodavida.jpg

davidek true story (1).jpg davidek true story (10).jpg davidek true story (11).jpg
davidek true story (12).jpg davidek true story (13).jpg davidek true story (14).jpg
davidek true story (15).jpg davidek true story (16).jpg davidek true story (17).jpg
davidek true story (18).jpg davidek true story (19).jpg davidek true story (2).jpg
davidek true story (20).jpg davidek true story (21).jpg davidek true story (22).jpg
davidek true story (3).jpg davidek true story (4).jpg davidek true story (5).jpg
davidek true story (6).jpg davidek true story (7).jpg davidek true story (8).jpg
davidek true story (9).jpg davidek true story.jpg  

35 komentářů pod “The true story of David Anderle”

  1. Buba

    Anderle, Anderle, to je jak jméno nějakého řecko římského antického zápasníka…ach!

  2. michal

    Jsem proti němu sračka

  3. Duchna

    R.E.S.P.E.C.T.

  4. Motlik

    johoho to je mazec… co všechno sedlá a kočíruje :o)

  5. Wlk

    Až omládnu chci být jako on! :-)

  6. Luďan

    Prostě umí no!

  7. Los tomanos

    Kdykoliv ho někde potkám, mám k němu VELKÝ respekt….

  8. ddd - andy

    Já to tušil.. Muhahahaaa.. :-D

  9. combain

    je to ON, meho srdce sampion!! :D

  10. Čárys

    Jedno oko nezůstalo suché, co ? Já to říkal, já to říkal !
    Davídku, jsi můj vzor !

  11. hout

    Naučit se na bmx drtit bikrosky a nakonec zkusit na tomhle koni pravověrný trailsy. To bych viděl jako závěr týhle bikový knihy, protože pak už asi opravdu není nic. K nám do lesa Řáholce máš cestu otevřenou a já s chutí smeknu klobouk.

  12. ddd - andy

    Ty bláho, pozvání od houta do lesa Řáholce – to abych přes zimu potrénoval..
    Díky, rád přijedu nasázet nějaký koně a vytuhláky! :-)

  13. hýbňoš

    jojo a teď se mu ještě narodí fotbalista

  14. Čárys

    Hýbňoš : Muhahaáá, to by bylo ono ! To musím doplnit do knihy, jen co přijde Pan Tobiáš na svět…
    Hout : ano, tahle kapitola mu ještě chybí – zase je ale radost vědět, že ještě kam směřovat.
    Andy : To bude spíš na několik zim, já ten jejich Řáholec viděl !

  15. eMTý

    ano, do řáholce s ním, hahahaha

  16. Fofik

    znám člověka co na favoritu skáče regulérní dirty

  17. BULWAjsz

    Je to K.R.Á.L. !!! a to nejen Šumavy…

  18. Duchna

    4: Fofík : Jakou má spotřebu favoritů na dirt, sice na sportlifu měli stánek, ale stejně nevím jak by takovou poptávku pokryli.

  19. The Skreth

    Jaký říká čárys, brečím tu jak děcko :-D Tohle si budu muset číst alespoň jednou týdně pro motivaci :-)

  20. Ross

    oooo mocný šejku. Ano i můj jsi vzor, vždy když mě káráš za hranu jak kráva a že to RBéčko podemnou nevydrží a praskne, ano i tehdy jsi můj vzor, a chci aby jsi mě naučil vše co znáš …. Ano jsi to TY TATI…… a přeji ti ať si tyto slova každé ráno opakuje tvůj prvorozený BIKER

  21. dr.zack

    Ladies and gentlemen…he’s a S.T.A.R….

  22. Schwara

    Jak říká Robert Bakalář, “cyklistika je jen jedna – ta dobrá”.
    Ale BMX v dubenským kamenolomu mě fakt překvapilo:)

  23. Fofik

    duchna: 8-10 piv, podle psychickýho stavu

  24. Tůra

    Výborný,výborný!Až ho někdě uvidim hned si řikám od podpis!Teda jestli se na nás pozemšťany ještě podívá:)Ba ne, přesně tak jak je napsáno v článku,je to vo tom, aby Tě to bavilo a užil si srandu s partou kámošů,tak proč ne třeba každej den na jinym kole:)H.E.R.O

  25. fletíno

    ja mel za to, ze v Kanade mel to cerveny Norco a ne Spesla :)

  26. Maaca

    hehe, to mi trosku pripomina my zacatky, taky vse na vsem, no zacatky, docela dlouhy obdobi :)

  27. Maara z Klaanova

    David je prostě frajer! jen tak dál:)

  28. jiřík

    jsem motyvován víc než když si pustím celou sérii NWD. Ano takhle to má být jezdit pro radost z jízdy, pro sebe s partou kamrádů a je jedno jak a na čem…………..

  29. Shamann

    jo to je přesně ono, jezdi všechno, na všem, všude:D to se mi líbí!:)

  30. Čárys

    4: flatíno : Odjel se Spešlem, přijel s Norcem, Kanada tě prostě změní :)

  31. Networ

    Andy byl vždy můj velký vzor co se univerzálnosti týče, jeho kvalit jsem ale nikdy nedosáhl :)(kromě XC) – viz http://www.dolekop.com/fotky/hledani?search%5Bvsude%5D=networ&search%5Btitulek%5D=&search%5Bjezdec%5D=&search%5Blokalita%5D=&search%5Bvkladatel%5D=&search%5Bpopis%5D=&search%5Bcategory%5D=&search%5Bdatum%5D=

  32. Čárys

    4: Networ : Ty jsi taky koukám moc ! Respect

  33. Networ

    Jojo, ročníky 78 a 79 se opravdu povedly:)) Malý a Velký král

  34. Čárys

    a 77 !

  35. SHAKIN

    Uf prostě takovej českej bajkovej Shaun Palmer

Komentář: