Brigáda na Monínci – poslední víkend

moninec20106-2.jpgAhoj kluci a holky. Tak jsme tam zase něco udělali, a jelikož to byla předposlední brigádka, a přijde poslední, rádi bychom se s vámi podělili o pár slov a fotek.

Tak a je to tady. Byla předposlední brigádka. Sobota, neděle, bylo krásně a dlouhou zimou rozzuřená klíšťata šílela po naší krvi. Klasické jaro na jihu, však. 

V sobotu na mě padá lehká deprese, neboť na brigádku dorazil…Vlčák. a Já. Jsme dva. Cože, říkám si, to není možný. To bude bolet. To nebude prdel. Nakonec za kvikotu potočený Hoň To Pičo Fábie doráží Duchna, s vidinou výcvikového Tábora. My z tebe uděláme chlapa, vojáku !

Jdeme nahoru. V plánu je doladit celou trať aby byla sjízdná i pro Kena – to znamená udělat na sjezdovce přemostění odvodňováků, hehe. Plus nahoře lávky z těch kamenů. S panem Krejčím a jeho T5 v 4×4 vyvážíme nahoru trámky i prkýnka, a po chvíli bezradného koukání na první dva kameny a přemýšlení, kam kurnik umístníme ty dvě lávky, jdeme na to. 

Dvě hodinky. Tolik to trvá, než si Duchna nakope dopad, než my uzemníme 4 trámky, a pobijeme je prkýnkama a než společně vyladíme nájezd na první skok. ( Po testovací jízdě v neděli musím říct, že už se dá první skok dotáhnout až na green! Ověřeno i Máárou:) )

moninec20106-2.jpg

Bereme palety a jdeme dělat přemostění. Necítíme už nikdo ruce, přeci jen ve třech je to peklo, něco dělat. To si neodpočineš ani na chvilku. Přemostění ready, a jdem dolů na jídlo.

Odpoledne následuje úsek pod prudkejma klopenkama, v němž jsem zavelel : "PH tu není, všechny kameny pryč !" a my jsme zde vytvořili teď mnohem zábavnější a jezdivější variantu tohodle traverzu – však já si prostě myslím, že je třeba to vyhladit co nejvíc – DH z toho udělaj až gumy nás všech – kamenů je tu ještě ukrytých mnoho.

Dorazil taky Cruzo i se čtyřma hotovejma odpalama na dirty. Jsou to děsný mackové, nikdo nepřežije, muhahaááá. Tak jsme je o 2 prkýnka ubrali, a snad to bude pro děti. Ha. Haha. Hahaha. Smontovaný to má za 2 hodiny, nechápu nic, je to fakt stroj. Odpoledne si vylosovává svou lopatu a dře s náma.

 moninec20106-4.jpg

V 18h velím konec. Jedu totiž do Prahy, mám tam bejt v 19h. Je třeba bejt vytíženej !

Stíhám to v 18 : 50. A bylo to best.

Druhej den – v sobotu v noci ještě dorážím zpátky na Monínec, a potkávám se tady kolem půlnoci s Máárou. Zkurvený hipísáci, oba dva, ten Čárys i Máára. 

A je neděle. Jak nás bylo v sobotu málo, tak v neděli je nás děsná tlupa. Mnoho lidí z Prahy, Andy, Ice, PH, klucí ze Soběslavi, klucí z budějic, no nechápu ! Dáváme si 3 jízdy na rozehřátí, a jdem makat. 

Dneska doděláváme ten spodek. Děláme macatý klopenky a odvodňujeme bok tratě tím, že zakopáváme do země odpadní trubky, co přivezl Petr z Prahy. Samozřejmě se to neobejde bez vyndavání pár kaménků ze země. Tohle byl myslím jeden z těch největších co jsme tu vyrobili. Nádhera, co ? Koukal 1O cm, musel pryč. Pak se objevilo tohle :)

moninec20106-10.jpg

Skončili jsme tím, že jsme doladili přemostění u silnicie a zpomalovací retardér – aby tam do toho někdo nevlítnul v plným. Oběd. A po obědě ještě doladit spodní les.

Byla to zase výživná dřina, celý dva dny. Moc díky všem, nemám slov, ty jo. Kdybych se vám mohl nějak odvděčit, rád to udělám. Zatím můžu jen napsat – DÍK.

——————–

A co přijde teď. Máme před sebou poslední víkend. Jelikož jsme spoustu věci nedodělali, bude to ještě maso. Čeká nás poslední les, prostě se jím musíme prorubat – nejhorší práce udělá stroj a my to snad jen "dočistíme" krumpáčema a loaptama – bude to velkolepý, takže kdyby jste mohli přijet, byl bych opět moc rád. Už to snad bude fakt naposled, slibuju ! 

Vlčák připravuje kolíky, takže vymlíkovat horní sjezdovku a jak už jsem psal, hlavně ten spodek – posledních 3OO metrů, zhruba. Bože, já už se děsně těším, až to bude za náma… Má pršet, takže kdyby jste někdo mohl, a chtěl, budete opět vítaní.

Jen prosím dejte vědět sem, protože kdyby vás napsalo hodně málo, budeme muset se podle toho zařídit jinak. Takže prosím, přijede někdo ? Oba dva dny – 10h – 18h. Plííís, hrábě a lopaty sebou !!!

Máára, PH, Vlčák, já, jsme jasný. 

DĚKUJI. 

CREW.

moninec20106 (1).jpg moninec20106 (10).jpg moninec20106 (2).jpg
moninec20106 (3).jpg moninec20106 (4).jpg moninec20106 (5).jpg
moninec20106 (6).jpg moninec20106 (7).jpg moninec20106 (8).jpg
moninec20106 (9).jpg moninec20106.jpg  

24 komentářů pod “Brigáda na Monínci – poslední víkend”

  1. Kome

    Dobra prace…

  2. ice

    vypada to ze Rokytnice neotvira, tak mozna v nedeli bych dorazil,ale neslibuju nic

  3. Duchna

    Rozhoduju se mezi sobotou a nedělí, pokud by se mě hooodně chtělo a nepršelo tak bych tam i přespal a nechal se zootročit na celý víkend….jau. BTW ICI, Andy a další prague riders co se nějak dohodnout k spolujízdě???

  4. Čárys

    Otročení bude velice třeba.
    Teď jsem odtamtud přijel. Bagry v pátek (2) tam budou řádit celej den, takže nás čeká pak sodělat ten spodek – a obalit stromy, a nainstalovat záchraný sítě. Plus mlíko, vlastně, kolíky a mlíkovačka.

    No, snad to nějak klapne.

    2 dny tam – dření s lopatou – jsi fakt srdcař !

    4: ICe: Jasný, uvidíš. Rokytka to nestihá ? Doufám, že to nebude 8mýho :(

  5. mara

    mno rad bych pomohl ale nemam se tam jak dostat nemate nekdo v aute misto :)

  6. Vlčák

    Nebojte se otrokari, prijedte!!! Bude sranda.

    4: Čárys: Zítra jdu dělat ty kolíky na vytyčení tratě. Udělám jich tedy 70ks. Hlavně aby byl dostatek mlíka.

  7. Vlčák

    Koukam na Frbikes.cz na výstavbu new trailu a Ross neví kde by dělal dřív. Jestli na Monínci nebo na Lipne. Máš toho mocccc.

  8. Duchna

    4: mara : odkud bys potřeboval přiblížit ???

  9. Schwara

    Jj, taky už makáme, Ross u nás byl na rekreaci a vlastně se jen opíral o hrábě… http://www.frbikes.cz/images/Image/Clanky/LIPNO%20bikepark/25_4_2010/dsc_1166_resize.jpg
    Předtim káva, potom pizza, zkrátka dovolená na Lipně jak má bejt.
    Jinak těšim se na otvíračku, dobře vy!

  10. Duchna

    4: Schwara : už se na Lipno nebetyčně těším hlavně na Big Air a zařádění v pump tracku…jo bude to bomba léto – Monínec, Lipno, atd. atd. …. teď jen si nic neudělat :)

  11. ice

    2duchna: dej mi icq, poresime to

  12. ice

    2čárys: dalsi info neni, nevi se kdy otevrou dh trat a taky nechapu co na ni muzou opravovat. to po snehu telo potok nebo fakt netusim. taky doufam ze to nebude kolidovat

  13. Duchna

    4: ice : icq už šlo do věčnejch lovišť teď mě donutili přejít k ksichtům (facebook) – najdi si mě podle mailu duchacek.petr@gmail.com

  14. Čárys

    4:Schwara : A ještě to máte placený. Ach jo ! Já byl dycky hlupák, ale co bych pro ježdění neudělal. PS: koukám že ross se umí opírat o lopatu stejně dobře u vás, jako u nás ! :)

    Ba ne, díky za pujčení nejsilnějšího, vím že je váš, na hostování na Moníneckých brigádkách…

    4: Vlčák : A jo, mlíko musím naložit do auta. Jdu na to.

    4: ICE : No myslím, že jestli tam ležel metr a půl sněhu, tak to tam při tání mohlo vytvořit velký peklo. Mě to stačilo na mírném Monínci.

  15. Čárys

    4: Schwara : Ty voe, tohle je fotka měsíce : http://www.frbikes.cz/images/Image/Clanky/LIPNO%20bikepark/25_4_2010/dsc_1169_resize.jpg Muhahaááá Ross je fakt už unavenej z toho dvoufázovýho makání.

    jo a co je tohle za stroj ? http://www.frbikes.cz/images/Image/Clanky/LIPNO%20bikepark/25_4_2010/4.jpg To jsme ještě neviděli. Co to umí ?

  16. Čárys

    Tak já mizím. V pátek tam budu od večera, a v sobotu celou noc. Kdyby měl někdo zájem se přidat :) Krom Mááry, teda, ten je jasnej, a Andy tak. Tak hůrá !
    Zatím pap.

  17. mara

    Duchna: kam by si prome byl schopnej spis zajed :)

  18. Duchna

    někde na trati praha monínec – jen ještě nevím kterej den to bude zítra se musím rozhodnout

  19. Duchna

    bohužel jsem si včera trochu poladil koleno na 4crossce – doktorka řikala že je to ok jen mazat voltarenem a ledovat…ale na monínec bych chtěl dojet uvidím, jo život je boj :)) – dyžtak mě napiš na mail (pár příspěvků nahoře je)

  20. mara

    hodil jsem si te na oblicejovou knižku :D facebook :D

  21. ice

    jj, uz xichtaříme,mas tam msg

  22. žiži

    V sobotu prijedu :)

  23. Pavel Janda

    Zdar,tak jak to dopadlo?Sobota bude či ne?Nemůžu se dočkat….

  24. Čárys

    Sobota i neděle ! Viceinformací bude ve středu. Teště se, je to pecka !

Komentář: