Nový projekt

stenka_doma-1.jpgTak já jsem takovej člověk, co prostě musí pořád něco dělat. Jezdím na prkně, na kole, lezu po skalách, plavu, potápím se, chodím na slaclinách a dělám dalšch milion věcí. A abych jich mohl dělat ještě víc, stvořil jsem novou věc.

Předem bych chtěl říct, že já, narozdíl od mnoha lidí, když už si ty věci pořídím, tak je používám. Šílenost mých multi-aktivitových dní již pocítili mnozí z mých přátel, kdy jsem je nutil dopoledne na Dh, odpoledne na stěnu, večer plavat. Asi u mě není něco v pořádku, jenže já znám i takový lidi, který jsou na tom o mnoho hůř. Viď, Teto. 

Takže protože nám před rokem zrušili bouldrovku, nebylo co dělat. Loni jsme ze zoufalství jezdili do Budějek, ale popravdě, není to ono – 8 m stěna by ještě samozřejmě šla, ale strávit 12Okm v autě a 100kč vstup – promiň, ale to je trochu drahej vejlet, kor když chceš lézt tak 4x týdně. Takže po chvilkovém blbnutí s provazovejma hrazdama doma, jsem vymyslel vlastní bouldrovku.

Už když jsme chodívali sem k nám na stěnu na 1.ZŠ, tak jedna z nejoblíbenějších věcí pro nás byla lezení "koleček". Rozuměj, určil jsi chyty, stupy, jakou rukou půjdeš, kde smíš přebrat a tak podobně, a už jsi jí mastil. Kolečko začínalo a končilo vždy na posledním stejném chytu. Měli jsme na to pak už s tetou velký talent, že se některá kolečka stala opravdu oblíbenýma : )

Takže když jsme to doma rozměřil, došlo mi, že se to bude dát. Koupili jsme střešní latě, probrali to s kamarádem a Tetou a jali se tvořit. Franta sehnal desky (250 / 80 / 1,8 cm) a my to s Dušánkem za 4 hodinky u mě namontovali. Jediné co jsem nechtěl, bylo abych nějak moc rozvrtal zeď, nebo kleštiny – nakonec nebylo třeba, jen 6 vrutů do dřeva a do podlahy nic. Jsem spokojen. 

 stenka_doma-5.jpg

Chyty jsem chtěl jen dřevo, protože dřeva mám mnoho ze starejch regálů z krámu, takže se soustružilo, řezalo, vrtalo a výsledek co jsme zatím stvořili, je tady. Včera jsme to s tetou lehce prolezli, a dává to celkem dost – každopádně na hodinku totálního vyšťavení to je – a to je teprve začátek. Další cesty třeba i z kamenů, rozřízlejch stromů atp budou následovat. A možná přijde i sundavací strop.

stenka_doma-1.jpg

Opticky jsem myslím v bytě nic nezničil, a i kdyby z vašeho pohledu ano, tak byt má být místo, kde se cítíš dobře, a já tak rád spím pod stěnou…a nyní můžu. Nehledě na to, že mi byt nyní poskytuje už fakt hodně možností, jak se vyblbnout. ještě tam přijde slacklina, a bude. 

A nakonec bych chtěl říct, že pohled lidí, kteří ke mě přijdou a vidí tohoto…jak jsme ho pojmenovali…JEŽEČKA, stojí za všechny prachy :)

Rozpočet na stěnku byl – latě – 600,- desky cca 600,- (použil jsem jen 4, ještě 6 mám) a nějakej ten šroubeček. Takže lidovka. A stejně  – bod zábavy – k nezaplacení ! 

Děkuji za velikou pomoc Dušánkovi, za desky Frantovi, za konzultaci Tetě. 

Pápá

-čárys-

stenka_doma (1).jpg stenka_doma (2).jpg stenka_doma (3).jpg
stenka_doma (4).jpg stenka_doma (5).jpg stenka_doma (6).jpg
stenka_doma (7).jpg stenka_doma.jpg  

56 komentářů pod “Nový projekt”

  1. Bogus

    máš ty chyty opískovaný? jinak je zamáguješ a bude to klouzat jako svině… jinak domácí bouldrovka, nejlepší

  2. Duchna

    Nádhera, mít vlastní byt tak bych neváhal, bohužel u mě by spíš zvítězily válecí aktivity. Jo a asi tě tajně přihlásím do “Takešiho hradu” nebo “Ninja Faktoru” když jseš takhle multiakční :))

  3. TinkTink

    Nebylo by video, jak se na tom lozi? :))

  4. Vlčák

    Tak někdy můžes přiject ke mě a zajdem k nam na stěnu do Radětic. Maš to 25km a u nas je to zadarmo a můžem jit kdykoliv. Jinak to mas pěkny, ale ty chyty bych řešil z jiného materiálu. Uvidis, třeba to bude OK. Každopadně to máš za minimalni naklady. Zatim Vlcak

  5. Carlos

    Duchna: Ninja Factor by byl pro Čáryse ideální :)

  6. ddd - andy

    Prostě bys měl bydlet v tělocvičně s přírodní 300m vysokou stěnou (vhodná i na rychlý BASE), s 50m hlubokym bazénem s rybičkama, jeskyněma a tak, lajnou dirtů lehce z kopce, navazující na DH trať a se sluníčkem, který by pořád dávalo… Jo a ještě jsem zapoměl – ta tělocvična by neměla stěny… :D

  7. 100klada

    Yeah! Thats great!

  8. Ovar

    Hehe, chtelo by to dodelat nakej poradnej HC, treba strop nad schodama :-P

  9. fanda

    máš to fajn..ale šetři magneziem v bytě…budeš ho mít všude..i ve špagetách…:-)..vlastní zkušenost:-)

  10. blue

    žádný překvapení… čekal jsem něco podobnýho :-)

  11. romy

    tyhle dřevěný samodomo chyty jsou časem dost prasárna na klouby a vazy v prstech, jasně že podle množství tréninku a zátěže, klasický chyty jsou přece jen anatomičtější

  12. perry

    taky chci jednou bydlet v tělocvičně

  13. krišák

    Tak to je pecka práce kámo!

  14. LT

    a nebylo by jednodušší udělat byt v tělocvičně? jinak se mi líbi nápad, už ne tak ty dřevěný chyty…

  15. Mata

    Supr napad respekt Tobe

  16. Lišák-Fox

    Mazec!! Jen by to chtělo nějakou fotku s tebou ať víme, jak je to velký ;))

  17. Blacky

    dobrej začátek. Naber někde na dirtech pytel písku, zakup pryskyřici a můžeš si udělat vlastní chyty. Drží to líp jak dřevo – to na můj vkus moc klouže

  18. Čárys

    4: Bogus, blacky, fanda : Nemám je opískovany, ale teď do nich vyřežávím drážky, aby to bralo líp. Na některý z nich jsem nalepil (protože jsem skatebyznysboss grip – pro neznalé je to samolepící “smirkovej papír” kterej když nalepíš na desku (skate) a pak ho chceš někdy sundat, tak ho nikdy nesundáš – je to děsně nevděčná slepovací práce. Na skejtu mi grip vydržel v dešti, a skate svičkách tak 6 měsíců, a to jsi na tom tahal Ollie a dělal píčoviny, takže tady je to na věky a je pokoj.

    dále m se opravdu nepotí ruce, takže i když nemágluju (v pytlíku jen vytírám stěny) tak jsem v poho – doma u mě bude s maglajzem zaručeně zákaz.

    4: DDD andy – to co jsi napsal, jsem četl se stále se rozšiřujícíma zorničkama. To je přesně ono, co bych potřeboval. Takovouhle tělocvičnu. A nemysli, že nehledám, bohužel bejvalá autodílna mi padla, stodolu kousek od Tábora jsem zavrhl, není to jednoduché. :)

    4: OVAr : Ty čoveče, fakt to dává – je to celý lehce převislý, a když do toho zakomponuješ hrazdu a morálovej faktor že nevíš kdy se to celý utrhne, tak máš celkem dost :)))

  19. Čárys

    PS : videjko bude určitě, žádnej strach, natočím a udělám nějaký příběh “o mučení starého dědkovského těla v bytě”. Ukážu vám co to znamená bolest ! Muhahaááá

  20. Krotitel

    haha tak to budeš asi velkej pískař bez maglajzu :))
    pak ještě napiš report jaký k tomu baštíš bobule :))

    jak bylo psáno pozor na šlachy, neni to jednoduchý vyrobit dobrej chyt. na začátek tyhle stačí ale pomalu bych začal shánět chyty. doporučim ti AIX a “MOŽNÁ” bych ti na to dokázal vymyslet cenu ale musel bych se zeptat.

  21. coolo

    Čau, musím se Ti přiznat, že tvůj nový projekt mě
    > motivoval a inspiroval, plánoval jsem si doma na
    > schodišti udělat cestu, ale nebyl jsem si jist
    > matrošem. Měl bych tedy několik otázek: Z jakého
    > dřeva máš ty chyty měkké/tvrdé? Jsou lakované? Ac
    > o vruty, jak velký si použil? A jak sakra víš kudy
    > máš lézt?:)
    >
    > Za tohle máš můj obdiv:)

  22. coolo

    jak ctu ty komenty asi se vypati koupit chyty, ze?

  23. Čárys

    4: Krotitel : Já bych si asi taky dokázal vymyslet ceničku, ale chtěl jsem to doma přírodní, a tak jsem volil dřevo a kameny a t p .

    4: coolo : No, jenže ta cena? http://lezecke-chyty.heureka.cz/ Si to spočti. Já jich tam mám teď cca 70. A je to jak když plivne. Tak a teď mluvte, klucí. Neříkám že k tomu časem nedospěju, ale…zatím dřevo a grip.

    dřevo – borovice – spíš měkčí. Lakované nejsou, teda ne z tý strany co se řezalo – jinak jo. Vruty jsem použil dle rozmyslu – různý dýlky pro různý chyty – aby to drželo. Velý chyty a spoďáky jsem montoval tak, aby byly skrz desku v místech, kde jsou střešní latě.

    Kudy lézt – pokaždý jinak, zkoušíš, vymejšlíš, občas se vyblbneš velice i než jen nastoupíš do cesty. A nebo lezeš na výdrž, jak dlouho chceš bejt ve stěně.

  24. Wlk

    2Coolo: Se svojí gramáží to nebudeš mít easy :-))

  25. Robbin

    Neni to moc nízký? Já tomu nerozumim tak nwm

  26. Bogus

    ajaj bouldrovat bez maglajzu, je jako šukat v pláštěnce, neřeknu na písku, tam je to fair, ale skill naženeš jenom při ultra boulderingu, a u toho se zapotiš jak bejk…já bych mágoval, i kdybych musel furt vytírat

  27. Čárys

    4: Bogus : Na stěně na Smíchově jsem 3x v týdnu – tohle jako cvičení po večerech, místo nudného posilování na hrazdě, podmínky zábavy sponuje na 1OO procent. Kor když já nemám krom zábavy, žádné ambice…

  28. coolo

    4 Wlk: co ty vis o me gramazi?

  29. coolo

    4 Carys: prave ze sem koukal na cenu tech chytu a to me hned odradilo. Jinak dik za odpoved.

  30. Čárys

    Není zač. Cena je to hrozná, prostě hrozná. Nezdá se to, ale 100 chytů je jak když plivne. Takže já prostě volil samodomo akci.

  31. Jr.

    tak cena chytů je děsivá…jak zmínil někdo výše v diskuzi…nenechaly by se vyrobit? dle mého, když už si s tim člověk hraje, stálo by to zato :) u člověka, jako já, neznalého by byl akorát asi problém aby to neudělal ještě horší, než ty dřevěný…

  32. Bogus

    tak jasný, ale koukal sem, že lezeš aj normálně…a grif prostě poladíš nejlíp na bouldru…ono se to pak hodí, někde v 9tce 15 nad kruhem :-)

  33. Čárys

    4: bogus : 9ka 15m nad kruhem je místo, kam se doufám NIKDY nedostanu : )

    4: JR : Zkazit to nemůžeš. Když nebudou brát, tak je vyměníš. Tyhle všechny byly hotový za 2 hodiny, což uznej, je hodně materálu za poměrně málo práce. A Dušánek se dřevem fakt umí !

  34. Jr.

    já díkybohu nemusim :) v bytě se stropem 2,50 to asi nebude to pravé…navíc na lezbení jsem nebyl proporcionálně vyroben :D a taky mě to uplně nebavilo…díkybohu za ostatní sebemučící aktivity
    ale tomuhle fandim, práce se dřevem každopádně pěkná, a náklady nula…akorát, když už bych to tvořil, asi bych časem výrobu těch “pravejch” zkusil…to jen tak…
    a bude bouldermatka? nebo si to dáš na hárda vždycky na plovoučku?

  35. Čárys

    4 : jr : Bouldermatka nebude, já nikdy nepadám ! Ani na skále :) No control výstřel z chytu jsem každopádně nedal už dlouho – kdyžtak sebou plácnu na zem, at vim, jak jsem blbej.

  36. Horáček

    Dřěvěný chyty jsou naprosto nejlepší. Kdo leze ten ví. Vtip je v tom, že se drží hůř, člověk musí víc zabrat. Rozhodně bych je nezdrsňoval, to by byla škoda.

  37. Zvolouš

    hmm,díky za tip….už je jasný, co budu v sobotu tvořit v garáži… :-D přes celou zadní zeď a kousek stropu, ovšem min. jedna deska padne na dětskou “mírnou” variantu :-)

  38. Jr.

    zvolouš: dalo by se tomu řikat i “výmluva”, jak si postavit datelnou lajnu :D

  39. spyke

    good idea jako vždy :-) a provedení jakbysmet :-)

  40. dusan

    mit tohle v baraku tak by se fotr v byte pod nama posral pri kazdym vypadnuti z chytu, uz ted rve ze dupem jen kdyz jdem do obyvaku :-) kdyz se jednou s kamosem ve tri rano urvala tyc na shyby ve futrech, me malem vydedil

  41. Čárys

    4 All : Tak jsme právě s Tetou 3 hodiny lezli, a pořád jsme nevyčerpali ani desetinu možností, co těhle pár chytů nabízi. Přidal jsem k tomu pár zavěšenejch madýlek na lanech v kleštinách, a je to naprostá pecka. Chyty už jsou polepený částečnš gripem, a není nic lepšího a levnějšího. Na všechny padl jen jeden grip – cca cena 1OOkč.

    Akorát to děsně žere kóžu na prstech, jak po manikůře, haha.

    Já jsemosobně nadšen, a Teta též. Kde jinde lezeš, u toho si uděláš čaj a do sprchy to máš 6 kroků ? Jedině v bytě. Brzy vám natočím nějaký video, pro představu.

    Tak dobrou, jdu si číst autobiografii Bodieho Millera, zítra ahoooj.
    Dík všem za kommenty !

  42. Roman

    Sekra chlape jak já ti závidím. Kdybych si neuhnal ten zasranej zánět šlach, tak z kola ani ze skály neslezu.

  43. Čárys

    Ty čoveče, ten já mám už 8 měsíců. A lezu, jezdím…a jsem 2x tejdně v nemocnici na laserech, elektrice, akupunktura, atd. Jen to víc bolí, ale dělat vše mohu…

    Drž se, zánět (kor chronickej) je zlo.

  44. Roman

    Já už v tom lítám pomalu 2 roky, teď mi chtěj celou ruku rozkuchat a vytahat ze šlach ty nárustky co se tam udělaly. Dneska od rána leduju zítra se jde na bike, takže ruka musí držet.
    Respekt k tobě jestli když to takhle valíš . Kdybys mohl doporučit nějakou léčbu jsem jedno ucho. Na elektrice jsem byl asi 10x a žádné zlepšení. O lasere jsem vůbec neslyšel. Ještě jsem přemýšlel nad rázovou vlnou. Díky

  45. Čárys

    Ty bláho – koukám že procházíš tím samým co já. Rázová vlna mi byla taky nabízena, ale ta cena ? Teda měl jsi to taky za ty prašule ? to jsem zatím nedal..

    Zatím se mi zdá, že nezabírá nic : ) Já jsem se s tím ale nějak naučil žít. Sice na kole nedám bunnyhop, ale dropy udržím a na stěně mě to bolí jen na stiskáčích o velikosti cca 10cm v průměru – a těch moc není, a i když, dá se to dycky nějak omr..t.

    Takže snad ted ta akupunktura. jak bude nějaký výsledek, dám vědět. Operaci mám až jako poslední možnost, protože to je fakt 3 měsíce stopka. Já žiju 5 let se zlomenou klíční kostí, viz foto ( http://720.cz/wp-content/klinovec32.jpg ) a dá se to – jak říká Cruzo, “bolest je jen stav mysli…”

  46. Roman

    Jo rázová vlna pekelec, ale já bych dál za zdravý všechny prachy světa. Jenže pár lidí říkalo, že nic a hlavně bych tam musel 3x týdně dojíždět nějakých 70km. Nad tou operací teď docela přemýšlím. Kdybych to stihl v prosinci, tak březen snad už ok. Navíc zima je ideální na čundrování a tam ruku nějak moc nepotřebuju. Hlavně na konci března se mi má narodit prcek. A pak bych to už asi těžko zvládal.
    Hodně štěstí chlapáku

  47. Čárys

    I tobě. Jen prosímtě, kdybys tam fakt šel, mohl by jsi mi pak napsat, jak to dopadlo ? Jestli byl pokrok ? Chtěl bych ještě vědět, že mám naději, cítit se jednou jako mladík… : )

    Drž se.

  48. Roman

    Já k tomu obracím všechny své naděje. Vzalo mi to rok a půl ježdění, takže se s tím chci poprat. Dám vědět. Zdar

  49. Grifter

    Hlasim se do klubu pratel tenisoveho lokte, ja to nijak extra nelecil, ruka pokrcena v gipsu + brufen a ono to casem jakz takz odeznelo, obcas to trochu zaboli, ale je to na hony vzdalene tomu okamziku kdy sem si to privodil, to bylo jako kdyby mi nekdo prohnal loketnim kloubem hrebik. Jinak teda fakt nepobiram jak s timhle svinstvem dokazes Carysi fungovat jak fungujes, to kolo jeste ale prave pri jakemkoliv clanku o lezeni na stene me v obou loktech taknak neprijemne mrazilo.. a to sem si to jenom cetl :)

  50. bolekkrutor

    K těm chytům…kopyto-model si můžeš vysochat třeba ze styroduru(homogení polystyren bez kuliček) nebo ještě snáz z plastelíny,protože tam bude spousta negativů,formu potřebuješ ze silikonu zde http://www.3tooling.cz/index.php?typ=TLA&showid=8&id=351678 podle mě ideální materiál na chyty samotné bude dvousložková polyuretanová pěna zde http://www.ipibreclav.cz/csz.htm těch je několik druhů,poradí ti,lepší bude tvrdší,zpracevatelnost těchto pěn je cca 30s za 5min to můžeš vylopnout z formy,tedy za den se těch sto jistě dá naflákat…jo a náklady na vše jsou max 1000kč

  51. perry

    Teda chlapci s těma šlachama mi neděláte radost. Jsem asi na počátku těhle problémů, ruka mě bolí cca půl roku, dopracovali jsme se k tomu, že to asi bude šlacha a teď mam za sebou dva tejdny každodenního ultrazvuku. Vono se to doktorce řekne “nezatěžovat”, jenže já nevydržim nic nedělat dva dny, natož třeba pár tejdnů. Bohužel to z dlouhodobýho hlediska asi bude jedinej recept.

  52. Čárys

    4 grifter : není to nic pěkného, ale když musíš, tak musíš. :)

    4 Perry : No o tomhle bych mohl napsat romány. Nezatěžovat. Hahaha. Nejlepší je, že ti dokroři řeknou, že se to třeba v X prcentech lidem potom zlepšilo…ale zkus se jich někdy zeptat, kolik z těch X prcent lidí dělalo pak stejný věci a stejnou zátěž jako předtím – ha ?

    Na to většinou nemají odpověd.

    Moje odpověd na všechny tyhle chronický věci, který vyžadujou buď :

    1, nutnou pauzu cca 6 měsíců, s nejistým výsledkem
    2, poněkud horší fyzické podmínky v daném sportu, ale nepřetržitá zábava

    volím vždy číslo dvě. Zlomeninu vyléčím, utržený vazy vyléčím, všemu dávám čas a na doporučení lékařů, většinou….ale na rady typu – půl roku nezatěžovat zvysoka, naprosto, s čistým vědomím že si to třeba jednou budu vyčítat…SERU.

    :)

  53. Čárys

    No a to je ode mne dnes vše, jedu do Miličína. Ahoj zítra na stěně na Smíchově ! 14h. Carys.

  54. Sarca Parca

    Juuu, ty dřívíčkový chyty jsou parádní. Taky jsme je měli na půdě a je to fajn a je to kráný, užijte si to pane Čárys :-)

  55. hajes

    taky jsme kdysi meli boulder v garazi. dreveny chyty strasne klouzou, obzvlast az se vylesti. sezen si plazovy pisek, ponor pisek do lepidla a obal piskem. mas “profi” chyt.

  56. krota

    koupil jsem chyty na aukru 40 kusu za 550

Komentář: