Totále Retro

dsc_0133_resize.jpgJe zimní nedělní odpoledne, píše s rok 1978 a tady u nás na jihu, po sněhu ani památky FRbikes pořádá již druhý ročník, pro nás, legendárního závodu RETRO RACE

   
Každý z nás již dlouhé týdny před tím ladí nejen své stroje, ale především obíhá seckond handy aby poladil i svůj autfit :)
A pak jednoho krásného odpoledne to vypukne. Přehlídka těch nej bicyklů a nej oblečků a naše stará dobrá vráž se přesune do dob našich otců a dědů, kdy tady brousili pneumatiky, lámali řídítka a kliky a domů se vraceli otlučený jak píštalky.

Ano, to jsou oni…

dsc_0133_resize.jpg

Sešli jsme se v docela hojném počtu, cca 20 závodních speciálů značek liberta, skládačka, ukrajina , rmx, a mnoho dalších a dalších, i když musím pozdvihnout především silničku Pošviho, klasický silniční žiletky a samo i berany. Ten kluk zná opravdu moc.

Trať se oproti loňskému ročníku trochu změnila a to nejen díky absenci sněhu, ale i díky pánům lesa za vykácení půlky nebezpečně vyhlížejících stromořadí. Ale i tak nebyla nouze o odklopené zatáčky, samozřejmě v ledu, o malé odpálky, díky pařízkům co tu zbyly a tak dobrždování v klasickém bordelu nebylo opravdu zadarmo.

 dsc_0101_resize.JPG

A komu byla zima, ten se mohl dole ohrát u ohníčku, připálit si řádně špekáček a nebo se posilnit domácí hruškovicí.

Samotný závod, jako loni, byl rozdělen do dvou kategorií. MTB open a torpédo (pro neznalé, to jak se brzdí šlapkami dozadu) Byly zde k vidění mnohé kreace, jak v zatáčkách, který se vyjely v jeden led a kdo si nedal pozor tak ten vypadl z kola ven. Ale také na odpálkách, kde např Milda zkoušel 180tku na skládačce, dobře on.

No co vám budu povídat, srandy kopec a přihlížející otcové zamačkávali slzu a s úsměvem vzpomínali na starý dobrý časy, kdy tady vládla DA-LI-DA (http://da-li-da.mudrc.cz/). Takže už těd polaďte nové stroje, přivařte šlapačky a řidítka a příští zimu ahoooj.

Ps: úplná galerka a další videa na FRbikes.cz 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

DSC_0004_resize.JPG DSC_0012_resize.JPG DSC_0013_resize.JPG
DSC_0015_resize.jpg DSC_0040_resize.JPG DSC_0057_resize.JPG
DSC_0070_resize.jpg DSC_0077_resize.JPG DSC_0101_resize.JPG
DSC_0112_resize.jpg DSC_0130_resize.JPG DSC_0133_resize.jpg
DSC_0155_resize.JPG DSC_0169_resize.JPG DSC_0178_resize.JPG
DSC_0189_resize.JPG DSC_0220_resize.JPG DSC_0224_resize.JPG
DSC_137_resize.JPG DSC_28_resize.jpg DSC_64_resize.JPG
DSC_74_resize.JPG    

12 komentářů pod “Totále Retro”

  1. Čárys

    schwara, ten obleček ? to nééééé, to je na mě moc, ty elastáky, neeee : )

  2. Čárys

    a děkujeme CRUZOVI za fotos !

  3. Bogus

    To video je bomba, škoda že sem to nevěděl, to bych se stavil. Pecka!

  4. Krotitel

    Hovada!!

  5. CERW

    Tak to je luxus. A ty oblečky? Nejvíc :-D

  6. Šarýk

    No gut teda, koukám, že se to moc povedlo :-) u tý 4.fotky jsem řvala smíchy :-D pěkný pane Ross, pane Šálička

  7. Schwara

    Supr fotky i video! Jinak ty elasťáky jsem chtěl brát už na chailness race kvůly airodynamice, bohužel jsem je zapoměl doma…

  8. posvi

    kradu fotky na FB….to jen aby jste vedeli……. :-)

  9. Rudík

    Tak to je nej!!!!! :D :D

  10. Čárys

    4: pošvi – když tam necháš tag, vem si cokoliv…ty silniční cyklisto !

  11. čelkis

    něco podobnýho možná úchylnějšího se pořádá každý rok v Prysku akce s názvem “PREŠKAVSKÁ ROZHOĎDRŽKA” letos se koná 2.4.2011 já jedu na stopro a Vy ? http://www.stream.cz/video_world/A57YBkQQQzM

  12. Ross

    tak vyslo na FRbikes.cz dalsi galerka a video… tak linkujte

Komentář: