bikepark Check – MAYRHOFEN

17072011072-rozliueny-obrazovky.jpgBikeparkcheck : Mayrhofen – MYSLÍM ŽE NEZNÁTE, CO ? Takže konečně o něčem novým v bikechecku od Ovaroviče !

Přibližně před rokem jsem celkem náhodou zjistil že ve známém tyrolském lyžařském středisku vyrostl nový bikepark. Bohužel zde neplatí gravity card, takže návštěva na sebe nechala docela čekat, ale po čase to vyšlo.

Vracel jsem se bez kola z Gardy a padlo rozhodnutí na procházku v horách. Hned mě napadá že bych mohl místo nesmyslnýho pochodování mezi kravincem projít trat bikeparku abych viděl jak to tam vypadá a jestli má cenu tam tahat kolo a kupovat permici. Nechávám se vyvézt lanovkou nahoru a vydávám se po trati…

17072011068-rozliueny-obrazovky.jpg

Trať lze rozdělit na dvě části, horní a spodní. Vrchní sekce vrchní poloviny je vcelku pěkný nenáročný trail s pár dřevěnýma překážkami, spodní polovina horní půlky vede víceméně po sjezdovce + jeden celkem macatej wallride. Mno to by byla horní půlka, není dobrá ani úplně špatná, prostě taková že by to člověk 5x sjel a jel pryč, ale ono to bohužel nelze, protože se to musí sjet až do údolí, lanovka pro horní polovinu samostatně prostě nejezdí, přestože tu sedačka stojí.

17072011072-rozliueny-obrazovky.jpg

Ok, pojďme na spodní polovinu, s tou to bude jednodušší, tu už na víc částí dělit nebudu. Úzká přírodní pěšinka protkaná množstvim anakond kterou vede koryto potůčku, občas je z kopce, občas celkem zásadně do kopce…nevim na jaký kolo je ten park určenej ale na DH to bude asi dost trápení… Jako bonbónek na závěr je menší kousek proti proudu potoka do Mayrhofenu k lanovce.

17072011069-rozliueny-obrazovky.jpg

Pro ty kterým vadí dojet v Leogangu od Hanumana, ani sem nejezděte, tady je to asi 3 km. Celkově ten park hodnotim dost bídně, maximálně zábava na půl dne pro enduro jezdce kterej se v Zillertalu objeví z nějakého naprosto jiného důvodu něž je zdejší bikepark.

Příště si rači vemu lyže a pojedu si zajezdit na TUX.

bikecheck sepsal

-Ovar-

17072011067-rozliueny-obrazovky.jpg

17072011066-rozliueny-obrazovky.jpg

17072011074-rozliueny-obrazovky.jpg

17072011076-rozliueny-obrazovky.jpg

17072011070-rozliueny-obrazovky.jpg

5 komentářů pod “bikepark Check – MAYRHOFEN”

  1. Bogus

    Tux v zimě/letě paráda, ale Burton park v Mayrhofenu v zimě, to je jak z jinýho světa, takhle má vypadat snowpark, doporučuju všem 20ti.

  2. fousmen

    Tady se musim Mayrhofenu zastat. Ovare, píšeš, že jsi to jen šel pěšky a je to poznat. Obzvlášť co se dolní poloviny týče, nic ve zlým, ale podle mě jsi asi zabloudil. Takže bikeparkcheck z mýho pohledu, projeto na kole:

    Dole koupíš permici, cenu už nevim, celkem klasika. Areál má pod křídly rakouská bylinková limča Almdudler, takže s permicí dostaneš nápoj zdarma.

    Horní půlka – Almudler Himmelfahrt – souhlas, nic z čeho by se člověk musel opupínkovat, na druhou stranu je to příjemný klasický bikeparkový povození, nic víc, nic míň. Víc jak 5x za den to stejně sjet nestihneš, ani kdyby ses rozkrájel – o tom později.

    Ke spodní časti – Almdudler Höllenritt – pak vede lesní cesta, kterou máš na druhý fotce odspoda. Jenže po nějakých ca 800 metrech se to láme celkem radikálně do lesa. Následuje prudkej singletrail dolů k potoku, kterej se musí přelézt přes kameny. Pak vyjedeš pár metrů (nic zásadního) dokopec a pokračuješ po singletrailu dál. Některý úseky fakt nejsou zadarmo, jelikož je to namotaný do fakt dost prudkýho kopce.

    Problém je, že ten singletrail končí v půlce kopce, takže se musí člověk dopravit celkem daleko (aspoň, že převážně z kopce) zpátky k lanovce a tim ztrátí dost času – tim pádem si myslím, že to ani 5x za den neni moc reálný.

    My tam byli po cestě na Gardu, mít víc času, tak bych se tam rád zržel dýl. Kdo je navíc ochotnej se na kopec dostat vlastní silou, tomu se nabízí dalších milion možností. Nevim, jestli to je z Čech na samostatnej výlet, ale když už se člověk pohybuje okolo, tak to za návštěvu stojí. Navíc o údolí vedle máš Innsbruck a takřka legendární Nordkette singletrail, tam už to snad nemůže být málo nikomu.

    Celej Mayrhofen mam natočenej na GoPro, až se někdy dokopu to sestřihnout, dám to k dispozici. Tady ještě odkaz na stránky areálu, jsou tam i v pdf popisy obou tratí i s mapkou http://www.mayrhofen.at/de/101006/101013/101057/singletrails.html

  3. Ovar

    Fousmen: Nezabloudil. Prosel jsem to cely… Jinak tvuj pohled mi prijde vicemene stejnej jak ten muj. Akorat vyjezd za potokem ti neprijde zasadni, coz me jo pac sem tlustej a se sadlem to dokopce spatne jede zejo :-)

  4. fousmen

    Jasny, me jen trochu zamrzelo, ze jsi tu nejzajimavejsi z celyho Mayrhofenu stahnul na 4 radky i s cestou k lanovce, haha. Popravde, my to s pritelkyni stihli s za odpoledne dvakrat. Poprvy to bylo jeste mokry, protoze noc predtim lilo a musim rict, ze pro me uz to bylo misty dost na hrane. Nicmene na druhou jizdu uz to docela vyschlo a srandy (pul)kopec.

  5. černoch

    Pánové já jsem tam před měsícem taky byl a musim říct, že na pořádným kole k tomu stvořenýmu to musí bejt neskutečná pecka.
    Jel jsem to jednou na kole 150 150, což bylo většinou málo, ale DHáčko by na to bylo asi zase moc. I tak to byl jeden z nej zážitků na kole. Taky bylo mokro, ale počasí skvělý, který ten pocit ještě umocnilo. A parták, na kterýho se dá spolehnout, jezdecky vyrovnanej, se stejným kolem se taky HODIL.
    Podruhý už jsem jel na svým sjezdovym kole 200 200, kdy se mi podařilo dole u lanovky “sbalit” americký týpky, který tam testovali 2012 Treky Slashe, směřující na trejl, kterej tu jeden z nich jel před pár měsíci s lokálama.
    Když se vystoupilo z hořejší lanovky, muselo se dupat ještě asi 50 vejškovejch metrů směrem jakoby dál od lanovky, pak se sjelo dolů do údolí, po tý hlavní šotolinový cestě pár zatáček a tam začínal neskutečnej singltrailík, v podstatě pouze vyšlapanej od turistů, ale byla to palba furt z kopce, ze začátku hodně v traverzu po louce v kravích hovnech s výhledama pro turisty, jako jsem já. Pak byl milion zatáček, neskutečne zavřených, v prudkým kopci, plným kořenů a v podstatě až ke konci trailu to všechno gradovalo, až jsme z toho dole všichni řvali nadšením, amíci furt vykřikovali “best naturally trail i have even ridden” nebo tak něco a vyprávěli si zážitky z jízdy. A tam dole jsem poznal, že jsou to normální bikeři jako my a né ty namachrovaný frajeři z Améru, na který si celou dobu hráli. Akorát mluví jinou řečí. Dva ze tří se se mnou dokonce rozloučili a pamatovali si jméno :-)
    Chtěl bych tam jet znova, jeden den tohle, oba traily dvakrát, by se asi daly stihnout a druhej den si dát Big Five – ten se mi letos taky podařilo objet akorát jsem byl sám a celej den pršelo a byla mlha.
    Mam na to kolo Scott Genius LT – ideální, dá se použít i do parků, kterých je po ceště BIG5 celkem dost, a stoupání není taky problém. Kdyby se někdo s podobným kolem a podobným zájmem našel, rád ho přiberu, nebo se k někomu přiseru. Chtěl byh to udělat, někdy v druhý půlce září – podle počasí – klidně ve všední dny.

Komentář: