Otvíračka Špičáků

img_37961.jpgJes, takže po návratu a hrátkách s policí v Geiskopu jsme měli naplánovanej Špičák, protože tam byla konečně otvíračka, jako jedna z posledních tenhle rok. A to jsme tam nemohli chybět, kor když se to loni tak vydařilo…
Takže povídám klukům :
"Hoši, v pátek večer musíme bejt na Špičáku nejdýl v 19h, v 2O h tam bude plno."

Jsme tam v 19:3O a nekecám, za čtvrt hodinky nebylo kde zaparkovat. Měli jsme to just. Vytáhli jsme gril od vedlejšch kemperů (díkys) a začli to tam smažit. Smažba byla do půlnoci, a pak už nějak na kutě – zejtra měl bejt TEN DEN !

Takže budíček, hovínko, zoubky, očička, čajíček, kávička, snídanička, oblíkačka, pemanentka, kopec – hle, jak se dá shrnout celý ráno v jedné větě. :)

Stojím před turniketem a řikám si, že jedna z věcí, proč jezdím na Rudu rád, je hlavně ten důvod, že tu na otvíračku je vždycky hodně  lidí, a já si rád pokecám s človíčkama, který jsem dlouho (i rok) neviděl. Jenže tady není ani noha, ač parking je narvanej až po půdu. Nerozumím…

Vyrážíme nahoru, letíme to dolů. Na rozjetí Black Friday, jako vždy…a Andy hned nahoře zjištuje, že má prázdno. Tak si jede lanem dolů.

DOLE šok. A.H.A. Tak tady jsou ty lidi, ty jo : ) Evidentně všichni jezděj až na desítku, a je deset, a fronta je až…ke kase. Nekecám. To je metal, to je asi zlo, nebo co. Andy lepí aby za následující 3 hodiny dáváme 3 jízdy. No tak tohle je fakt něco, takhle má vypadat dobrej marketing při otvíračce bikeparku, Jardo !! :)

Ve frontě probíhaj kecačky, pijou se hektolitry vody a pražící slunce pálí záda všech. Je snad 3O stp a tak to není zadarmo.

ALE MÁ TO POZITIVA !
Protože jak jsi dlouho stál, tak si aspon dolů neletíš jak kretén, ale krásně si můžeš vychutnat vše, co bikepark nabízí za novinky. A že toho je, čoveče…

img_37961.jpg

A za tím si stojím. Slyšel jsem tu občas nějake názor, že toho moc není novýho atp, ale to je naprostej kec od lidí, který nikdy nic nestavěli. Uvědomte si, že v počtu těch tratí a vylomenin, který tu jsou, už prostě 3 měsíce práce na VYCHYTÁVKÁCH A ODBOČKÁCH prostě zaniknou v tý masivnosti již postaveného. Tak to prostě je ! Jen když to vezmu v hlavě, tak – black friday – odbočka do lesa (super zábavná, jezdili jsme pak již jen tu) nějaký boule, novej náskok.

U walla ve střední části nový skoky, sice mocně pod bahnem, ale daly se, odpoledne. Uplně novej úsek dole vedle lavic, z lávek, který lákaly velice. Tuna novejch výztuh, náskoků, či jen lehkejch změn kterejch si oko jezdce nevšimne, ale takovej dělník od lopaty jako já, ocení. Atd atd…

Dobrá práce, chlapi !

A HOW IS MY RIDING ? No asi takhle. S Petrem Heiníků se prostě jezdí jiná liga. Ten kluk tě namotivuje k úplně jinýmu hrotu, kamaráde. Kdyby jste tak mohli na vlastní oči vidět, jak tam to RB mučí ! Jak to tam kvičí, jak se to tam kroutí, až z toho barva lítá ! Co by jste třeba řekli na ty proskákaný kameny v DH sekci ? Na FR monstru v SKu velikosti, který by se hodilo spíš tak Bubovi ? Řekli by jste to samý co já : "Ten kluk je v hlavě nemocný…"

img_39361.jpg

Ale nebyl ten den nejvíc. Nejvíc ten den byl totiž Mister Michal Kosík, za kterým jsem měl tu čest jet jednu jízdu, hehe. Hoši, to totiž není čtyřkolka, to není bike, to je letadlo křížený s prostupností terénem štábního vozidla z "Cesty krve" ! To žere takový věci, že sem nepochopil.
A ten pilot, ten taky není uplně normální, popíšu sekci.

Jedeme odshora, rozmaže to na lavici. Před ní drift, neubírá, srovnává to, drží. Odraz. Letí vzduchem, lehce do křiváka. Přední kola do doapdu, zadek nahoru ! Voe, von to skoro celý dá, sem neviděl !! Dál jedem klopky, najednou to střihne doleva a řítí se borůvčím ze svahu kolmo dolů.

 Vrhám se za ním, maje v kalhotách nasráno. 
O 2o metrů níž brzdy, téčko, a zpět do tratě. Valíme dál. Každejch 3O metrů po dvou kolech, v jedná zatáčce dává handplant o kamen, protože to vypadá, že pujde přes boudu, a chytá klacky, a valí dál… A tak dále.

A pak to přijde :) Lávka, asi 5O cm široká. Jedny kola po ní, druhý venkem, chytá butr jak kráva a už to klopí na dvě…chvíli po nich jede…a pak už to válí pana vorel !! Muhahaááá, to je vono, to je vono ! Jde přes boudu jak v relly káře. Zastavuju.

Plácáme si.

"A co jako teď, brácho ? "ptám se ho.
"Převrhni mě na kola, a valíme dál !" ozve se zpod vozejku.

Hoši, punk je evidentně jinde.
RESPECT, brácho !

img_37731.jpg

A večer akce. Konzerty. Nejdřív holky, u kterejch jsme ještě popíjeli zásoby levného červeného.
Pak německý hroziči, jejichž jméno jsem zapoměl, nebo nikdy nevěděl, nevím. Dobrý byli, jen bych jejich produkci vytknul příliš časté měnění rytmů což znemožňuje kotli to pořádně rozskákat, protože jen co se dostanou do varu, změní se rytmika, a ty se pak kejváš jak dítě po globální katastrofě, místo abys JUMPOVAL AROUND a točil hřívou ! Vše ale vyvažovali výbornou angličtinou, což se dneska u němců skoro neslyší. Dokonalé.

Nicméně zaručenej úspěch na hudebním poli je dycky jen jeden, a nemužeš udělat chybu.

1, Sebereš 4 chlapíky,a jednoho maličkýho bratrance HORSTA.

2, Pořádně se vyžereš, abys k pohublému bratranci dělal pořádnej kontrast.

3, Vychlastáš si hlas hektolitry piva, kterýmžto počinem zvedneš republikovou prestiž v tabulkách spotřeby.

4, Použiješ otřepaný lidový říkadla a nainplementuješ je do HC sypaček.

5, Nazveš kapelu podle postavy z lidových pohádek.


VZNIKNE TRAUTUMBERK !


A rozjedeš děsný HC peklo. Kluci byli prostě skvělý, fakt skvělý. Je mě jedno, že si někdo řekne, že to není umění, nebo tak něco, je mě to fuk, že texty jsou bezduchý a nesdělej žádnou moudrost světu. Tady jsme na stejdži, před cílovou skupinou vychlastanejch rozdivočelejch metaláků nejrubšího zrna, který celej den sázeli život na kopci, který jedou podle hesla : MAKÁME TVRDĚ, BAVÍME SE TVRDĚ ! Copyright The Simpsons) a tak jim to prostě prodáš.

A oni to prodali naprosto skvěle.

img_39871.jpg

——————-

Neděle byla ve znamení opadnuvšího návalu se sobotního dopoledne, takže už to vodsejpalo o moc víc. Bohužel taky úmrtnost naší skupiny stoupala, v sobotu to zabalil Kulda s pravděpodobně vykloubeným prstem, v neděli bohužel odšlapuje v zatáčce Vlk na své pomrdané koleno a pomrdává si ho ještě víc.

My jezdíme jak o život, a chvilkama myslím, že je to fakt  o život. Zjistil jsem že je naprostá pravda, že DH je F1 cyklistiky. Můžeš, opakuji, MŮŽEŠ uviset panu PH na trati jako je Black Friday, když neuděláš chybu a pojedeš technickou hranu bez myšlenek na dožití se důchodu. Bohužel ve chvíli, kdy vletíš do lesa, jsi skončil. Technika a jsi v prdeli. Tam se teprve ukáže…

No a po celodením lítání to nakonec ve zdraví balíme i my, Andy, Petr, kucí z Prahé a já.

A co napsat závěrem. Opět Ruda nezklamala, opět se ukázalo, že je to lídr v českejch bikeparcích, jak svou rozlohou, tak svou návštěvností, a chtěl bych moc poděkovat stavitelům, že to tu takhle mazlej, jen proto, aby jsme to mohli rozbíjet…na jejich web koukněte sem

Tak zase za rok. Nebo, možná, že bych stihnul zavíračku na podzim ? Uvidíme…

Mějte se tu velmi krásně, padám tímto na čtvrt roku pryč. Další report a videa budou už z cest, takže nepravidelně. Stay tuned, přesto, a i proto, že materiál bude zase trochu jinej…

Čárys, pro známý, kámoše, fanclub i Hateclub. 
Aloha.

IMG_3763~1.jpg IMG_3764~1.jpg IMG_3765~1.jpg
IMG_3767~1.jpg IMG_3773~1.jpg IMG_3780~1.jpg
IMG_3781~1.jpg IMG_3782~1.jpg IMG_3787~1.jpg
IMG_3790~1.jpg IMG_3791~1.jpg IMG_3793~1.jpg
IMG_3794~1.jpg IMG_3796~1.jpg IMG_3798~1.jpg
IMG_3799~1.jpg IMG_3801~1.jpg IMG_3803~1.jpg
IMG_3806~1.jpg IMG_3809~1.jpg IMG_3813~1.jpg
IMG_3815~1.jpg IMG_3826~1.jpg IMG_3831~1.jpg
IMG_3835~1.jpg IMG_3836~1.jpg IMG_3837~1.jpg
IMG_3842~1.jpg IMG_3843~1.jpg IMG_3845~1.jpg
IMG_3849~1.jpg IMG_3851~1.jpg IMG_3853~1.jpg
IMG_3854~1.jpg IMG_3856~1.jpg IMG_3862~1.jpg
IMG_3864~1.jpg IMG_3868~1.jpg IMG_3882~1.jpg
IMG_3895~1.jpg IMG_3896~1.jpg IMG_3900~1.jpg
IMG_3915~1.jpg IMG_3916~1.jpg IMG_3917~1.jpg
IMG_3918~1.jpg IMG_3919~1.jpg IMG_3924~1.jpg
IMG_3926~1.jpg IMG_3928~1.jpg IMG_3929~1.jpg
IMG_3932~1.jpg IMG_3936~1.jpg IMG_3947~1.jpg
IMG_3949~1.jpg IMG_3954~1.jpg IMG_3968~1.jpg
IMG_3976~1.jpg IMG_3980~1.jpg IMG_3987~1.jpg
IMG_3990~1.jpg IMG_3993~1.jpg IMG_3996~1.jpg
IMG_4000~1.jpg IMG_4002~1.jpg IMG_4005~1.jpg
IMG_4006~1.jpg    

15 komentářů pod “Otvíračka Špičáků”

  1. KRAJIC

    Opět jsi mne přemístil v čase a prostoru do míst a událostí, kde jsem nikdy nebyl ani se jich neúčastnil – to dokážeš jenom ty ještě Rob Trnka. Ty být dobrý punkopsavec!

  2. Sarin

    Jo jo presne, taky mam ten pocit jako by jsem tam byl :) a hlavne se mi to libi a je dost mozne, ze kdyby jsem tam byl tak by jsem to tak nezral jako ted :) .

  3. drzhor

    po těch němckach mi Trautenberg nesedl, ale asi to taky bylo dany tím chlastem předtím a přechodem z HC do BeerHC, ale rano když se mi to rozleželo tak jo dost dobry, performance a vousatá paní v sukní mě nakonec rozsekali! .. PH sme několikrat viděli z lana… držel ji čubku jednu fakt zkrátka, pecka se na to dívat… pěknej report… jinak repec z našeho pohledu je u mě na drzhor.com…

  4. Michal

    miluju tvoje články je to mazec.směju se až se za břicho popadám.jen tak dál parádně se to čte..díky pane a díky za pojezd s tebou brzy na viděnou

  5. Čárys

    4: Drzhor : čoveče, jak říkáš…zezačátku jsem si taky myslel, že si dělaj prdel…ale přešlo mě to po první vlažnější písničce…Pak to rozjeli děsným AGRO-METALEM a ten já prostě rád. :)

    A vy všichni : Koukněte sem : http://www.drzhor.blogspot.cz/2012/06/na-spicak-meteorit-zpet.html

    PS: Musíš linkovat, oni jsou líní cvakat : )

    4: Michal : Hehe, počkej až uvidíš videjko. Nahraju ti ho na uschovnu :) Song od Beastie boys…Sabotáž, co jiného…rally přes boudu…vše tam je :) Taky děkuju !

    4: KRAJIC : Rob Trnka je se svým stylem psaní mnohem dál než já, jeho považuji osobně za opravdového spisovatele. Popravdě si myslím, že jemu nesahám ani po břicho. Já si bohužel jedu spíš v kvanititě, někdo ty mutanty musí denně krmit, hehe : ))))

  6. Vitas Vary

    Čárys: Super článek,fotky, co k tomu dodat. Text k Michalově stylu na 4kolce to jsem se fakt pobavil-samo je borec a ty taky žes mu stíhal haha, jinak jak píšeš, tolik práce kolik je letos uděláno na Špičáku to je mazec, kdo nestavěl tak fakt neví, a bahenní skoky jsou už poladěný říkal Ofík. čao zas někdy v bikeparku

  7. ondrys

    chci se zeptat jestli nevite nekdo o naky galerce ze spicu krome tech dvou na dk diky

  8. Luigi

    Grande Boss!
    i mutanti ringrazziano per il report!

    http://www.youtube.com/watch?v=y-dSsYioy9s

    :{

  9. bok

    naprosto skvělá akce, bikepark proti loňsku fakt výborně poladěnej, Trautenberk zničující a dohnat Michala na tý čtyřkolý bestii je fakt nemožný :)

  10. Čárys

    jes, přesně tak !!!

  11. Jr.

    Tak já myslim, že Špičák můžou ocenit i lidi, kteří nikdy nic nepostavili :).
    Je to českej TOP platící nefér daň za mrdající tetřívky.

  12. Trautenberk

    Sme rádi, že se naše vystoupení líbilo, hrozně sme si to užili.. Bikeři to umí suprově rozjet.
    http://bandzone.cz/trautenberk

  13. Kachna

    Report pecka, fotky taky, rád sem vás tam viděl, hovada! A ten spodek Strugglu, to je nový ne? To je taková pecka, že nevim.

  14. the Ň

    Trautenberk a jeho zpocený sexy panděro byly absolutní vyvrchol víkendu :D

  15. smeetakk

    neni trautenberku nahodou 5 a jeden malicky Horst ? :-)

Komentář: