Lipno DH – Fundownhill od FRbikes

Lipínko DH

Klucí jihočeský si tak pořádají závody mezi sebou. Prostě pro srandu. A kdo komu vypálil tentokrát rybník na Lipně se můžete dočíst inside..

Co si budeme povídat, nejtechničtější to Lipno zrovna není, ale to nijak neubírá na zábavnosti. Schwara i místní krů moc dobře vecpali luxusních 50klopenek pod lanovku se spoustou skoků a dřevěňáků a tak si tu člověk může vychutnávat ty vysoký klopky a pokládat se do nich víc než Hill do drážky při svěťáku. Na druhou stranu, když k tomu nahoře někdo řekne, že to máš ject na čas, radikálně se změní pojetí trati a i její obtížnost, protože až doposud zábavná tratička se změní v sérii zavřenejch klopek, kde si pomalu cvakáš dorazama, všechny skoky jsou kurva krátký a když to přeženeš s plnynem, jdeš ven víc než baníkovec ze sparťanský hospody.

Nicméně všechno je to pro srandu a tak i probíhali sobotní závody na Lipně. Na registračku dorazilo cca 100lidí a i přes nově otevřenou atrakci, což je promenáda v korunách stromů, která tam denně tahá tisíce lidí (který okupujou lanovku, padaj z ní, tudíž se zastavuje a ta tak posouvá spojení – pomalá lanovka na Lipně – ještě o další rozměr) nečekalo se ale ani v nejmenším na lano jak třeba při otvíračce Špičáku. Tréniky tedy probíhaj za mocného přihlížení tůristů z hůry lana a vše je pak připraveno na start kolem 14:30.


V kategoriích začínaj děti do 15ti, pak jedou holky, Mástři nad 40, nadupná kategorie Open a nakonec ještě nadupanější Elite. Čas na startu ubíhá tak nějak pohodově, časomíra šlape a snad až na pár opzdilců v Elitní kategorii (který se nechali předběhnout důchodcem z holí ve frontě na vleku) vše odsejpá jak má. Jeslti někoho zajímají časy tak může kouknout ke klukům na frbikes.cz. Nicméně nejvyostřenějším soubojem se stává duel Alexe Sidora (kterej si povodil všechny na svý trati – Lipnánkovi) a Schwary, jako lokála. Nebudu to napínat – Alex Schwaru porazil a tak i zde odnáší fist place.


Před vyhlášením ještě na spodních lavicích prbíhá menší dirt contest, kde se kope nohama, mává rukama, motá se řídítkama a to vše za mocného spírkování Kojce se speciálně vybroušeným hlasem. Předání cen, focení, gratulace, televize, rádia, reportáže, rozhovory, všechno bylo, stačilo jen dorazit.
Tak doražte třeba příště.

-a-

3 komentářů pod “Lipno DH – Fundownhill od FRbikes”

  1. křeček

    Hohooo dekuji hned na druhe fotce od shora jsem ja :P

  2. Schwara

    Dík za supr report a krásný fotky! Komplet výsledky najdete u nás: http://www.frbikes.cz/a/2249_frbikes-fun-downhill-2012-je-za-n-ami.html

  3. Olina

    Čtivý report a krásný fotky jako vždy. :) Díky

Komentář: