EXPEDICE SUMMERCAMP 2006

1919.jpgEXPEDICE SUMMERCAMP 2006

Myslím si že Prachatický Summer Camp neni třeba nějak zvlášť představovat. Kdo tam byl tak ví, kdo ne tak jen težko pochopí o čem že ten skateboarding vlastně je… 

Ve stručnosti se jedná o 4 denní skate camp s dlouhou historií, kde se sjiždí zvířata z celý republiky. Ať už jsou to starý psi, průkopníci českého skateboardingu jejichž věk již dávno překročil čtyřicátou hranici a na starý kolena mají ještě pořád co ukázat, nebo mladí punkáči kteří se sem s mírem v duších každoročně vrací aby si  zalítali přes funbox, zgrindovali nějaký to heďż˝?o a také se přesvědčili kolik toho lidská játra dokážou, respektive musí vydržet. Za letošním již 21.ročníkem opět nestál nikdo jiný než Míra Bartoš (pro neznalé majitel firmy FINAL) kterému patří největší DÍKY a RESPEKT nás všech.
Prachatický skatepark se nachazí v přijemném prostředí areálu TJ TATRAN kde také leží jedna z nejstarších vertikálek v ČR a na každý den je zde připraven bohatý kulturní program. Ať už jsou to kontesty v různých odvětví, exibice zahraničních profi skaterů kteří tudy každoročně projiždí na víkendový navazující Mystic Cup, nebo příjemné posezení v knajpě přímo ve skateparku a kladení si otázek typu: „ty vole jak tam dostal ten dvoumetrovej nosebone přes pyro? To se na to vyseru, nalej nám ještě jedno…“ Zkrátka o kulturní vyžití zde nouze nehrozí. Pravé peklo začíná až po odpolední skejtovačce kdy probíhá přesun na stanoviště které se nachází na nedalekém Kandlově Mlýně, kde se také  konají večerní punkové koncerty s vyhlášením vítězů proběhlých kontestů a brutál probíhá až do rána… Brutál ten myslim jako Brutál.
To je jen ve zkratce co od Prachatického Summercampu můžete očekávat.


DEN PRVNÍ:

Naše expedice, se sem vydala již čvrtým rokem a to ve složení : Roubitch, Dino, Brába, Fanda Knotek a MiraZz, s tím že tam už od pondělních dopoledních hodin kopingy brousil malej Vincek s Pinďusem a Mílou Hrubým z Třeboně.
S odjezdem jsme si nedělali vůbec žádnou starost a po zkušenostech s minulých ročníků a dopravou ČD která zapříčinila vypití 2litru rumu při cestě Tábor-Budějice jsme byly odhodlaní zvolit variantu pohodlnější a to Dinův Megan. V sobotu jsme tedy nafasovali stickery 720, vytunili tak svá vozítka a mohlo se začít balit a psychicky připravovat na 4 dny Totálního Nasazení.

 

1819.jpg

Všechno začalo úplně nevinně. Sraz na 1 u Dina, zewl, pojistka pár Plzní a domácí mandlovička před cestou a tradáá do Prachatic. Po cestě sme se jen kochali krajinou a mimo jiné zavítali do Hoštic u Volyně se záměrem zjistit, kdeže to ty Škopkovic měli sqot. Odsud jsme poslali pár pohledů rodičům a přítelkyním aby měli co do alba. Až na Brábu, jehož stylizace textu neprošla normami České pošty a vyklidněnej týpek co točil Starouše za sedumnáct mu pohled prostě neposlal. Uznejte sami, vzkaz: „PRVNÍ DEN ZDRAVÍME“ a adresa napsaná fontem jak když se někdo pobleje opravdu nikoho nepotěší. No nic. Osedlali sme Megouše a za pár minut sme přejíždeli Prachatickou hranici.
835.jpg
Ihned proběhla prohlídka sk8parku který se od lonska moc nezměnil (zato nová žlutá barvička…radost k pokochání) a kde zrovna probíhal ollie contest. Největší JUMP předvedl Rakovnický Pavel Jaroš, který zdolal laťku ve výšce 90 cm. Respect. Inu, přivítali jsme se s místními domorodci, zamířili na jedno od cesty a skoukli Bank contest, který vyhrál neznámý týpek svým bekvarem na dangeru. No comment. Po skončení jsme ještě chvilku pojezdili a poté se vydali rozložit své obydlí na Kandlák.
Po pár minutách již naše vigvamy tyčily vstříc dobrodružství (a však nemaje tušení co se v nich za těch pár dní odehraje) sme už všichni seděli v hlučném hloučku před nimi a kopali do sebe Tuzemáky jak o život. Zde jen připomenu jak Roubičův opilecký instinkt zaznamenal, že z jeho stanem který okupoval z Mirasem není něco v pořadku a tak pro jistotu zlomil hlavní trubku která to celé držela pohromadě. Proběhlo pár nadávek do debilů a nebýt šikonosti camperů neměli bysme kde spát. Zanedlouho už nebylo co pít a tak jsme se přesunuli do Kandláku kde už vyzívavě začínala hrát americkočeská partička Freak parade, po nich nastoupili Hazydeca, Uchazim a jako zlatý hřeb večera The Hysterics.
Kalbička probíhala přesně podle plánu. Prachatický roští roste rok od roku víc a víc, všichni mají větší chuť chlastat a tak jsme šli do plnejch. Zelená tekla proudem, pivko jak by smet. Holt nikdo se ten rok od roku zkrátka nemění. Po pár hodinách už nám všem došlo že když to takhle pude dál tak nemáme šanci přežít. A tak sme dali hlavy dohromady a souhlasili ze skvělym nápadem že vezmeme skejty a pojedem do města za poznáním. Nikdo se nebránil. Fanda měl sice trošku problém ovládnout svou koordinaci ale cesta byla z kopce. Takže No problemo amigo. Kopli sme štamprli na posilněnou a už si to frčeli třistametrovým padákem do centra Prachatic. Zavítali sme na námko kde padla mega larva Dinova modelu, který opravdu nakopl náš seznamovací večírek…. Hul ať seš cool…. Proběhla návštěva prvního nočního podniku, kde Brába musel vysvětlovat starší paní v nejlepších letech že nemáme zájem o její 5ti promilové názory a tak jsme byly nuceni se přesunout o dům dál. Netrvalo dlouho a už jsme klopili ve vedlejším nonstopáči. Zde jen připomenu jak Rouba z Mirasem zaběhli do kuchyně kde předstírali že močí do rohu a barmanka která měla větší ruce než oba dohromady zasáhla jak fízlové na CzechTeku, takže šel MiraZz zpátky bez rukávu a s natrženým tričkem. Následovala lidová soutěž kámen, nůžky, papír o exování piv kde už to Fanoušek psychicky nezvládl. Zkrátka byl v tak opileckém stádiu že mu z toho vypadla kontaktní čočka. Bohužel ani nebyl schopný pít sám, natož nahmatat půllitr, tak do něj Dino napral presso brčkem a v časných ranních hodinách jsme se sice pomalu, ale za to motavě a hlučně vrátili zpět ke stanu a zdárně ukončili první den SummerCampu.

 1719.jpg

DEN DVĚ:

Probouzečka na jedenáctou, žádnej štréés, slunko pálilo jak svina, inu dali sme si ranní zvětralou desítku aby se kocovina nedostavila a začali vymýšlet náš denní line-up. Skate nepřipadal v úvahu pač teploměr se zastavil na 30ti stupních Celsia, návštěvu pohostinství sme také opomenuli a nezbylo nic jiného než vyrazit na nedalekou Husineckou přehradu a trochu svlažit svá po včerejšku polorozpadlá těla. Zbalili sme saky paky a za necelou hodinku už sme válely šunky u vody. Bylo vidět že nejsme jediní koho napadlo se jít vykoupat a tak sme měli jedinečnou příležitost zahlédnout např. Příbramského Kubu "VEJCE" Jarolíma jak leze do vody a nad prdelí má nakreslený tanga. No asi také prožil krušný večer. Po asi tříhodinové osvěžovačce, s vyschnutými hrdli prahnoucími po chmelové chuti sme se odebrali zpátky do skateparku kde se měl konat Funbox a rail contest. Všichni si do pohodky skejtovali, popíjeli pivka, sluníčko furt pařilo jak kráva a tak nikdo nikam nechvátal. Kolem šesté hodiny se ozval speaker Roland a vyhlásil první kolo Fun contestu. Mohli sme zahlédnout skvělé triky od Havířovského Martina Juráška který svými mega protáhlými nosebony a bennyhanami lítal přes třímetrovej centrál jako by se nechumelilo.

1426.jpg

 
Aleš Bindr narval asi nejvíc stylovej nosebone co sem kdy viděl a nakonec přidal nosebone 270 přes rohovej centrál. Malej Matěj Šabatka lítal nosebony a airwalk transfery, Nikolas Tušil 360 flip a bek kino přes roh, zkrátka diktát jak má být. Po kosmo jamu následoval contest numero uno a to handraily. Každý si mohl vybrat libovolný rail a na něm vyprásknout jakoukoli prasárnu a že těch prasáren bylo spousta. Lítaly triky jako kick to fróno na centrálu do šikma, transfer to fs nosebluntslide, croox bs lipo, flip bs boardslide, fs nosegrind přes poctivej 4metrovej rail a nebo kick bs bluntslide.

 1230.jpg

Zkrátka radost k pokochání. Po contestu sme na parku ještě chvíli zůstali, dali lehkej pojezd a pomalu se odebrali do Penny marketu nakoupit munici na dnešní večer. Vyrazil sme tedy na Kandlák, proběhla lehká véča a těžká kalba a vyrazili sme do víru dění. Na Kandláku už to rozjížděli němečtí Shoemakers, The Outsiders ovšem super překvápko na konec, Phantoms on Fire. Super koncert. O after party se postaral Mr.Yaman ake Ales one. V průběhu se opět kalilo jak o závod. Připomenu jen střípek jak Budějovický PIMP Písty začal navazovat bezprostřední kontakt s nákou místní domorodkyní a když viděl že se mu dostala odezva, chytnul rybu za její provokující tanga, přetáh si je přes rameno,škubnul jak kráva že roštěnka zakvičela jak když de prase z bukvic a domů si odvezl krásný suvenýr v podobě ženského spodního prádla ve tvaru T.Chudák holka. Potkali sme tu taky "LEGENDU"Davida Klose jak se bezúčelně snaží vzbudit Petra Komárka který si myslel že zídka před Kandlákem je jeho konečná. Nebo Zrza z Lišova, který  se nám svěřil že už je z něj táta a že za chvíli bude hrát nejlepší kapela na světě Ramones. A svým lomeným krokem zapadl do hloučku pogujících zvířat. Bohužel ten večer už byla naše veškerá energie pryč, alkáč taky nedával co by měl a tak sme se odebrali na stanoviště a s mírem v srdcích zapíchli den numero uno.


DEN TřI:

Sluníčko nás ze stanu vykopalo asi kolem desáté dopolední. A tak se nedalo nic dělat a museli sme začít fungovat. Fanoušek se s námi rozloučil a z pracovních důvodů musel odcestovat zpět do Tábora, tak sme dali checky a začali vymejšlet co bude. Po chvíli už sme měli  sbalené vše potřebné k přežití a tak sme osedlali Megouše a vyrazili na námko K Jelenovi probrat naše zcvrklé žaludky. Proběhla debata o Mílovo podomácku vyrobených skejtech který sou Opravdová OdMatella a po těch pár letech co se zabejvá jejich výrobu to dotáhl dá se říct k dokonalosti (kdo by měl zájem ať sleduje web http://www.shopeek.wz.cz). Dali sme chálku a vyrazili na Prachatický Plavecký Areál,kde už sme byly z minulých ročníků poučeni že s trojkou v krvi a botami na nohou nás tam prostě nepustí. Před vstupem sme našli Vinckův povalující se skejt a když sme vešli byly sme svědky toho jak Vincek obvinuje plavčice že mu ho určitě ukradli oni. Měli ste vidět ten výraz když sme mu fošnu podali. Ty vole,kde byla? Prominte pani. A už bral kramle. Dali sme teda osvěžující brčko a koupačku a po dostatečném relaxu a rehabelitací našich těl sme se přenusuli na Tatran. Dnes zde měl být MINI a VERT contest. Na to sme byly docela zvědaví páč na soupisce riderů jedoucí Halfpajpu vládl průmerný věk zhruba 35 let. Také sem dorazil další Peace Rider Ondra Mihalo který prosvištěl skejtrpark triky jako bs lipo na centrálu, ollie transfer nebo fs pop-shove it nosebone ve velkym. Všechno čistota skvoucí. Pak už se jen ozval  Rolandův chraplák a mohl začít první kolo mini contestu. Jelo se formou jamu a dohromady se přihlásilo asi 20 riderů. Zabíjel David Klos svými bs smithgrindy bs out, nebo bs tailslide bs out. Vláďa Lahváček má prachatickou mini najetou takže jezdil ve štýlu triky jako fakie 180 blunt bs 180 out, airwalk, nebo finger fli rock´n´n roll.

 646.jpg

Příbramák Vejce narval oldskoolovej mctwist nebo fs boneless 360. Pankejr Jakub Halfar si to frčel bazénovym štajlem takže trika jako fs fávo, fs smith, fs rock. Díkyčau. Old skool skejtr a táta od rodiny Venca Paták z Litoměřic ukázal že to v nochách pořád má a že mladý se maj ještě co učit. Zkrátka padalo to tam od airu po grajndy co to šlo. Ovšem největší diktát předvedl Martin Jurášek. Vlítnul do koryta s obrovskou energií a svym pank stajlem zařádil jak tornádo lou. Triky jako blunty na všechny způsoby a to i na switch. Airy které pod metr a půl nad koping nešly, grajndy že jiskry jen lítali a to všechno v rychlosti a čistotě. Jasnej winner. Po skončení následovala lehká pauzička aby se každý dle své vůle a chuti mohl osvěžit a pomalu se všichni odebrali do zadní části parku skouknout vertku. Prachatická halfka má něco kole tří metrů a stojí tu už víc jak dvacet let. Bohužel jen hrstka lidí v ní umí zajezdit. Přesto byly k vidění věci veliké. Ivan stará páka z Prachatic už v ní má nákej ten pátek odjetej a tak věci jako fakie ollie rock, bs 50/50 a ve finále blunt rock fakie není problém. Panker převedl luxusní záležitosti v podobě fs 5-0 a to i s laybackem Viva la Dogtown. Brett Whittley, týpek z Kalifornie žijící v Budějicích dal svojí premiéru v podobě fs smithu. Karel Houdek z Brna předvedl krásnou surfovačku. Michal Musil z Prahy podpořil bs kinem nebo Martin Jurášek který se nenechal zahanbit a vyprásk krásný, vysoký Fs Indy.

 742.jpg

Největší kotel však zandal starej pankáč žijící už dlouhá léta v Prachaticích Franta Zíka který dal triky nevídané v podobě handplantů a muller flipů který má fakt najetý. Hustohustá hustost. Po contestech sme chvíli zablbli v Zrzově minimini a vyrazili si užít náš poslední SummerCampový večer který sme nazvali "DO MRDEK".
Atmosféra začala houstnout už u stanu, každej do sebe lil co měl po ruce a skéér voněl široko daleko. Ve skvělé náladě sme tedy vyrazili na Kandl. Po cestě sme jen zahlédli partičku týpků jak demolují odstavenou 1203ku a protože jsme kamarádi a skejt nás spojuje pomohli sme jim jí obrátit na bok.(Den potom jí někdo dokonce zapálil). Vlítli sme tedy na Kandlák a to už nám k poslechu a tanci vyhrávali Idoru, po nich přišli 5th April, Frantix a na konec, asi nejlepší koncert co sem viděl, Třebonští SUFFER. Všichni se bavili vrchovatě. Roubič dokonce potkal svou sličnou kamarádku z Letního tábora kam kdysi jezdil, bohužel byl tak silně pod vlivem že když se mu ztratila z dosahu už si nevzpoměl jak vypadá a celý večer jí tak nemohl najít.

 476.jpg

Brába klofnul taky nákou ale nic si bohužel nepamatuje takže slečně musel druhý den ráno telefonovat jestli spolu měli nějaké pletky. Holt Chlast Slast. MiraZz se pro změnu vykalil na baru s karlem Houdkem od kterého se dozvěděl že skejtuje od roku 1983 a je mu 42 let. Ale to nejlepší potom přišlo. Spíchli sme se Brettem Whittleym z Budějc a už to lítalo, každej otočil rundu, dal ruku v pěst, osedlal své vozítko a už sme seděli v nějakém nonstopáči v centru Pracha. Kalba to byla hustá. Brett si nandal umělou zubní protézu a začal dělat dojem na přísedící slečny které v zápětí odešli. MiraZz při pokusu o čelo na baru vylil celý pivo na inventuru se kterou se pani výčepní psala něco málo přes hodinu. Na Dina zase začala dělat dojem majitelka nonstopu ze svou 18ti letou dcerou. Takže se tancovalo jak mi sme zpívali. Osudová minuta začala až ve chvíli kdy MiraZz s Roubou začali na podlaze zkoušet backflipy a přitom rozbíjet pullitry což už pani výčepní nesnesla a tak nás kolem půl desáté dopolední s pánembohem vyprovodila. Roubič to teda vzdal a ustal si v křoví vedle baru.

2109.jpg

Zbytek šel do Penny pro snídani kde probíhali věci typu strkání hlav do mrazáku mezi nanuky nebo házení různých potravin,různým lidem do košíku. Brett to nakonec vzdal a šel si lehnout do skejtparku pod strom a my jsme se odebrali na Kandlák. Tam sme ještě zbourali Brábův stan ve kterém vyspával opičku a pak už byla tma..

DEN ČTYřI:

Za necelou hodinu nás probudil Dino s lebkami místo zorniček a slovy ať se sbalíme že se žene Tsunami.Ani nevím jak,ale do půl hodiny sme byly ready a sbalený. Jen co sme nasedli do káry spustila se šílená chcačka. Udělali sme tedy Prachaticím pá pá a vyrazili směr rodná díra. Jelikož byl každý včetně řidiče Dina ještě vykropenej cesta proběhla v cajku a všichni sme se s novými zážitky a mírem v duších navrátili zpět do svých realit. Tečka.

PS: Kdo dočetl až sem určitě ví jakej byl SummerCamp mazec.Takže natužit číra,nasadit křiváky a Falleny a do roka a do dne zase v Prachaticích. PEACE.

396.jpg

1171.jpg

933.jpg

1032.jpg

1172.jpg

 1327.jpg

1525.jpg

1620.jpg

 

7 komentářů pod “EXPEDICE SUMMERCAMP 2006”

  1. bolekkrutor

    nechápu-jsem abstinent…

  2. start

    nice….fakt moc pekny cteni…

  3. Čárys

    Taky by mě zajímalo, jestli si vůbec kluci ty skejty měli brát… :) Chastání jim jde líp, hehe

  4. chorontochrontochor

    SK8 love it !!!!

  5. nutel

    no jo vole, muzu jenom zavidet se sadrou na ruce, nastesti ten previt pude co nevidet dolu…

  6. Brába

    Brutálni dovolena,jakou nezažijete ani v Hrvatsku!Byl jsem jiz po čtvrté a mohu jedině doporucit!!!Malé upozornění,zde se z jinak poklidného mestečka na jihu stava město skejtáku!!!!!! Sex,SK8 and Rock´N´Roll !!!!!!!!!!!

  7. jakub

    mám 8 let učím se na skejtu

Komentář: