Motocross Bělčice, vol. 2

1190.jpgTakže tu máme další závod šumavskýho poháru MX v Bělčicích, napsáno Elim…
Vyrážíme s Michalem v sobotu po šestý ráno, všechno pobalený, motorky oservisovaný, povoleným dopingem vybavený. V půl osmý už v depu, stavíme stan, vybalujem…

Z Příbrami přijíždí eště Rosťa na Kawě, Panty na Husqarně a Kožich na Hondě. Takže celkem slušná bandička fajn týpků. Předpověď nějak nevycvhází a je jasný že bude celej den výhen. To zas budu trpět. Jdem se zaregistrovat, Michal č. 55, Rosťa 111 a já 720 :).

V deset volnej trénink, 15 minut. Docela v pohodě to objíždim, zkoušim asi čtyři rychlý kola, na několika místech dělám pořád chyby. Trať je příšerně rozbitá, je jasný, že toho budu mít dneska plný kecky. Není kousek, kde by si člověk trochu odpočinul. Nicméně zkusim to nějak přežít, bude motocross !!!!!!

P1010003.JPG

Těsně před polednem kvalifikační trénink, tady se to jede jako závod, takže normálně se startem. Už začíná bejt pekelný vedro, mam novou vestu s rukávama, takže sem mokrej, eště sme nevyjeli. Start, mam ho docela dobrej, byť se nikam necpu, nerad bych skončil hned tady. Ale nějak v půlce sem to odpálil. Michal mi dává až v prvním kole, Rosťa někde přede mnou, Kožich i Panty daleko za mnou. Jedu ne uplně špatně, nicméně ty rychlý mi dávaj.

P1010020.JPG

Trať je už uplně na sračku, ruce mam tvrdý po třech kolech. V předposledním kole mě předjíždí první o kolo, zavřel mě v zatáčce čimž mi uplně zkurvil mojí fajnovou stopu, smotávám se, ten za mnou do mě vletí, vidlicí mi servává helmu a odrbe mi pleš. Morda jako svina, mám mžitky ale vstávám, snažim se vyrvat motorku na stranu, palice docela bolí, šahám si na ní, plná rukavice krve, ajajaj. Vidim kousek sanitku, nevim jestli to není na štychy, tak tam sjíždim. Je to dobrý, lejou mi na to nějakou zelenou sračku, pálí to jak čert. No nic je po kvaldě…

P1010044.JPG

V půl třetí první rozjížďka. Palici mam nateklou a neustále to chčije a dělaj se mi tam takový srandovní krvavý bubliny, jako by mi vařil mozek. V helmě to bolí, nicméně jdu do toho, nejsem bába. Start horší než předtim, ale nejedu na výsledek ale na přežití, takže si z toho nic moc nedělám. Trať eště o kus horší než v kvaldě, navíc do toho výjezdu u lesa, kterej je asi nejhorší nalili hasiči mega vody, takže je z toho takový blátokoryto s dírama tak akorát na kolo, mazec strašnej. Vůbec nechápu jak v tom mohli před chvílí jezdit na čtyřkolkách, s těma malejma kolama. Asi v pátým kole už mam mžitky jak svin, hlava bolí jako střep, ale mam chuť to dojet, nicméně mi to padá z rukou, na skok do cíle už nechtěně najíždim po zadním, mam toho plný brejle. Seru na to, končim.

V depu nic moc, motá se mi kebule, chvíli je mi na blití, ale nějak to ustávám.

P1010004.JPG

Další se jede až před pátou hodinou, tak se zkusim dát nějak dohromady.
Je to pořád stejný. Přišel Martin z Příbrami na pokec, to je týpek co jezdí docela kudlu, ale prodal motorku a teď aktuálně nic nemá. Rozhoduju se v zájmu zdraví nejet. Domlouváme se, půjčuje si moje všechno, od bot až po motorku, pojede místo mě. Není to blbý, potřebuju body do šumaváku :) .

Start, chodim s foťákem. Michal horší start, Rosťa tak nějak v půlce, Martin na 720 libově, první kolo čtvrtej, Kožich s Pantym už odjeli, že prej na tohle nemaj vůli. Trať už je uplně příšerně rozsekaná, je to už hlavně o vůli. Michal toho má taky dost, ať je to jak chce, je 5 měsíců po operaci páteře, takže velkej respect. Martinovi to ve třetim kole někde ve spodním úseku zdechlo, najednou není. Než to nastartoval, byl předposlední, sakra to je smůla. Nicméně se s tim pere statečně, ale je vidět že mu taky dochází, jak letos nejezdí je to jasný.

P1010001.JPG

Výsledky nevim, o těch to tentokrát nebylo. Myslim Michal tak kolem 15. místa, Rosťa taky tak nějak, Martin asi třetí od konce.
Unavený, zmordovaný ale vcelku spokojený balíme depo, nějakej poslední pokec a valíme dom.
Tak zase za 14 dní v Žáru :).

P1010007.JPG

Eli
Foto: Eli, Sláva, Leni

P1010031.JPG

P1010040.JPG

P1010028.JPG

P1010021.JPG

14 komentářů pod “Motocross Bělčice, vol. 2”

  1. Čárys

    Ty jo, Eli, jsi střelec ! Motocross je vostrej sport ! Dikys za report, super počtení… (720 číslo je gut moc :) )

  2. raf

    huaaa! … na te prvni fotce tvoji kamaradi vypadaji minimalne stejne velky jako ty!!!

  3. Čárys

    Taky sem si vsimnul ! Ten vpravo je snad jeste vetsi nez elda… Hruzná trojka MX zlobrů :)

  4. Radek / etbikez.com

    Nechtel bych takovy obry nekdy nastvat;-)

    Dobra prace a pekny cislo!;-)

    Na bike jeste obcas vlezes, nebo uz jen MX?

  5. manas tomek

    jj,tak tohle mi občas chybí…

  6. ddd - andy

    No to je strasny! Eli respekt! Zustavam u biku.. :-)

  7. Hubajz

    No vidíš to, a já byl zase pryč.Zajed potrénovat do Jinína, nebo do Nihošovic a dej včas vědět.Ale hlavně do Strunek…provětrat kolo.

  8. Eli

    2 Hubajz: Strunky nevim, měl bych jet do Žáru, uvidim.
    2 Andy: to neni strašný, zatim sem strašnej já :-)
    2 všichni: jednou někam moje MX kámoše přivezu a bude masakr !!!!!!!! ne, nejsou tak obrovský, to se vám jenom zdá :-)

  9. maso

    opět super počtení můžu se zeptat co je to za závody? a jestli máte nákej rozpis co a jak kde? díky

  10. Eli

    nějakej rozpis asi je, ale já ho nemam, termíny tak nějak dostávám od kluků. je to šumavskej pohár. ale takovejch sérií je po čechách víc, myslim tak čtyři pět. v podstatě se jede něco každej tejden. třeba teď v neděli se jede Kříše, to je někde u Zaječova na Rokycansku.

  11. maso

    jo těch poháru je mega kříše sem nestihnul ale v sobotu vyrážíme do stříbra na houska cap takže represent versus tábor:)

  12. glady

    cus tesim se na dalsi zavod je to bomba

  13. glady

    cus tesim se na dalsi zavod je to bomba

  14. řízek

    zdar kluci potrebuju kontakt na trat v žáru

Komentář: