RB Kozzy style – hell on wheel

3811.jpgTak a je end. Vyvrcholení všech našich FR akcí letos, vejletů, roadtripů, lesních víkendů, prostě našeho FR ježdění v JČR – RB kozzy slope style – je za náma. Nepřikrášleno, pravdivě, bez skrupulí ale narovinu, ostatně jako vždy, tak jak jsem to viděl, to co si myslím – napsáno. Čtěte zde…

Takže na místo konnání, do jihočeský Kaplice, nebo spíš kousek za – na Kozzí pláně, dorážím v sobotu kolem poledne. Medard ani Skyfly nelhali, a v JČR je nádherně – sem tam svítí, sem tam mráček bílej nadejchanej a lehkej jak muší prd. Pohoda. Už z dálky vidím že je tu fak tlupa lidí…

308.jpg

Hned cestou nahoru potkávám Renču. Je tu sama, Pádlista zůstal doma, prej hlídá psa, nebo co, tak si hned zamlouvám Renču na noc, prej tu bejvá chladno a tak.. Ovšem nepočítal jsem s hlídačem Zvoloušem a jeho čubkou (psem, samozřejmě !) kteří Renču strážili poctivě celej večer… Tímto zdravím Pádlistu,muhahahááá !

Heya, tady je lidí. Těch krů – Soběslav, Praha Manas ST (Supertomek), Brno z držhubu.org , Polsko, Čerčany, Krumlov, milión freeriders snad odevšad. Dobře ! Hudba jede, z lehce uštvaných výrazů pořadatelů Kojce, Schwary, Návyho a holek vidím, že to nebyla zádná frdel, tohle přesunout, znova zorganizovat, respect vy, dobře ! A díky naše. Překážky jste všichni viděli, nebo z následujících fotek uvidíte – nepřeba blíže popisovat, myslím…

3712.jpg

Oblíkám se, jdu na to, s Cruzovitchem, a tak si tak lítám. Zkouším nějaký triky, jsem na to línej, hehe, takže nějaká ta ruka, noha, hm nic moc. Ale zato vidím věci kolem. Přijel Kaschtan z Děčína. Tyjo, tenhle mlaďas má fakt pěkný štýlo, protahuje řádně a především jeho one foot table v Rennie úpravě je fakt dost. Hodně dobře zandavá Klauzík, to ale není žádné překvapení, style tabule, ruce nohy to se ani nezminuju. Je tu Červ ! Ty krávo, Červajze bych tu nečekal. Tenhle oldschool DH drtič s 666 twistrem to tu slušně krmil, především hranky od posledních dablů…hehe… To jen tak mimochodem.

3514.jpg

Vezmu to dál, jak jsem to prožíval. Takže, bimbá třetí hodina, jdem pojíst, a pak na kolo znova. Jdem s Cruzem, Schwarou a Manasem ST na velkej gap. Cruzo se jde rozjet. Ríkáme mu, šlapej, tak 15m předtím už ne. Cruzo šlape. 30m předtím už ne. Schvára volá, " šlapej šlapej ", Cruzo jednou naprázdno šlápne, Manas za mnou prohodí : " ten kluk bude krátkej, člověče" a ten kluk je opravdu o půl metru krátkej, člověče ! Mrdka stršná velemrdka, žere mu to nohu a není moc freš. Ten den končí, otéká, a žbrblá něco o tom, že zítra ano, že je to jen psychický, muhah. Respect tobě…

Hej, odpadl mi spolubojovník, tak si hledám novou obět, nacházím Kaschtana a Schwaru, chvíli se honíme dohromady.  Kaschtan otvírá lehkým kraťasem velkej gap, já hned za ním, je to fakt kotel, paráda… Dávámě i nějaký dual FR, no prostě se bavím. Nakonec mají všichni freeriders najeto vše co chtěli, a kolem 19h končí všichni kromě pár zoufalců, který neukojeni lítají do naprostého vyčerpání…a jde se pivkovat.

Jo ty krávo, teď jsem si vzpoměl – Mlaďák, pražská dirt persóna – ty krávo, superman na posledním desetimetráku – hrůznej protah, z.l.o. !

3414.jpg

Večer se lehce leje. Lidem se nějak moc nechce chlastat v Rum boudě, snad kvůli hezkému počasí, snad kvůli hnusnému pivu, nevím. Rum měli dobrej… Tenhle den byl taky poznamenán velkou laborací a šachy ze strany Vency Mazáka, kterej svými proslovy a neustále měnícími pravidly, dělal pořadatelské crew docela těžkou hlavu. Nakonec se vytasil s placením parkovného a kempingu, drahou permicí, a jedním fakt silným proslovem k nastoupeným freerides, kteří tam chudáci stáli jak žáčci u tabule na něž řve pán učitel. Vencu mám rád, moc se stavbou pomohl, ale tenhle víkend se mu to nějak vymklo z ruky – možná přebral, ale určitě to přehnal.

1237.jpg

Respect Kojco – Schwaro – Navy crew, neměli jste to lehký.

Heja, v noci pogo ve ska stanu. Nine Inch Nails, super, Fitty je vládce parketu, Kojc nejvíc voodoo tanec, předsevzení vydupat trávu až na hlínu dodrženo, ska z jihočeska ! Ve 2h všude klid, nebývale klidné kozzy toto… Díky za nemlácení do mé dodávky, odsral to Cruzo, kterýmu na okno skočil Michal D, až dovnitř skoro proskočil… Dobře oni !

A neděle, závod. Hm, ráno se budím v teplíčku hjundaje, venku velkej klid, a to je skoro 9h. Nikdo zatím nic nehrotí, zatím. První vlaštovky začínaj lítat kolem půl desátý, a pak už se to začíná hrotit. Z Prahy přijíždí Petr H., dáváme pokec, společný sranec (to lidi hrozně sblíží, viď Indoši, vzpomínáš, heh?) a já jdu na to. Nějaký dirty, gapy, dropy, a ve 12h končí kvalda.

3106.jpg

Porota je ready. Dušan z Milevska spolu s Indošem, kterej si léčí zpřelámanou hnátu a drtí zatím berle, Gaspi, A Keli z dolekop.com , to je čtyřka, která bude rozhodovat o postupu do fajnlu. Tak, máme dvě kvalifikační jízdy, tak se na to podíváme.

Hey, vemu to pocitově, na výsledky prdím. Celou kvaldu vodpaluje Kaschtan. Čumíme jak puci – si dělá prdel? Poslyš : Velkej drop, ruka. Step up, nohy. Gap, suicide. Wall. 1dirt table one foot MX, druhej hellclicker, třetí 10m svině suicide. Cože? Co tu dělám voe? A tak to nějak pokračuje dál. Vypíchnul bych nastoupivšího Cruza, kterej potlačil psychiclé problémy ze svého nateklého kotníku a závod jede. Dobře ty. Mlaďák strašnej hell, Tura dobře např, a Schwara ladný štýl, Manas T motoX, co čekáte, Lemič nejvíc dorazy, hruza, proč si nedá tvrdší péro, ten kluk?

941.jpg

Pupák pěkně, ale nervózní je jak pes. Carlos z DRZH se nepochopitelně nezůčastnil, nevím proč. Já taky nic neumím, ale chtěl jsem aspon podpořit kluky, který to pro nás dělali. Tak jedu. Nechápu… Jedem dál… Poláci mortal styl, ty voe, hlavně ten jeden – can can na obě strany, kop doleva, kop doprava, čistě na pedály. Ty bláho..

Kvalda končí. Já si dal velkej drop, malej gap ruka, pak nohy, druhá velkej gap poťah, wall, a přestřel :) Podle očekávání, řekl bych. Jdu si do auta pro foťák, štastnej, že tentokrát pojedu z kozz autem, a ne sanitkou – že by smůla prolomena? Joj. Jdu fotit.

2129.jpg

A je tu fajnl. Hele, takže stručně, rychle, radši koukněte na fotky. Jen co mi utkvělo v paměti.

Schwara – štýlo. Pája ty triky moc nehrotí. To co má v rukávu, má neskutečně vymazlený, krásně potahuje, transferuje, tejblí. Jako jedinej dává ve fajnlu šimona a z něj se trefuje na velkej gap – máš můj velkej obdiv, brácho, tohle byla the best line.

498.jpg

Vzpomínám na Manase T. Ty voe, beko na trensfru, dotočeno, ale neodjeto – blbej skok. Další dvě beka zkouší na exitusu, není to ono, skok neháže nahoru, a Manas se smotává slušným žabákem. Respect velikej, jinak jeho jízdy čistý, can cany, ruce v US úpravě, jo… 

2911.jpg

Mladák? Blázen. Třišede. Nejde tam, pád. Znova. Pád. Ty voe, rána dost. Na poslední lavici neskutečný supermany, to sem neviděl, fakt dost. Velkej drop. Hustě on ! Tejbly že se snad ani nedal popsat. Zčekujte fotky.

1624.jpg

Pupák. Stress. Ty jo, je mladej, dobrej, ale zbytečně se nervuje… Dyť vo co de? Hehroť to tak, čéče. Dával krásný sérky. Drop ruka, šimon, Malej gap suicide, pěkný can cany, ale k dobrýmu výsledk聵 chybělo něco mocnýho. Tak se hecnul, a zkusil beko, už v kvaldě. Zastavil se v půlce, držkou do dopadu…brr. V závodě pak bylo znát, že není úplně freš… Ale stejně respect tobě.

2220.jpg

Polák. Vastně Poláci. Dva. Mladý. Oba hodně dobře. Jeden z nich vyhrál. Nevím co dodat, jezdili moc pěkně, hodně triků, v dobrém stylu, myslím že fakt špička.

2016.jpg

Co jsem moc nepobral, bylo umístnění Klauzíka. Byl myslím 8mej nebo tak nějak. Přitom na HT, super průtahy, tejbly jak kráva, na gapu suicide, vyfilký kan kány, tejbly s nohou v MX úpravě, mocně, všestraně, pojel vše. Jeden z nejvšestranějších jezdců tady. Styl, tricks, good one. Nevím. Je jasný, že rozhodovat v takhle našlapaným finálku bylo těžký… Ale nechápu tohle.

751.jpg

Ueeeeee. Do fajnlu postoupil i u6e, ač toho moc nepředvedl. Dával hodně dobře velkej gap s whipem, pak kule na druhej skok, a třetí. Nikde skoro netrikoval, asi dostal respect od poroty proto, že jel bez chráničů, nebo nevím. To už bych dal do finále radši Káju nebo Cruza… 

2615.jpg

Kaschtan. U mě jasnej vítěz. Nejladnější styl. Největší MX triky. Hodně protaženo. Série po sobě jdoucích triků, všude něco jiného. Nohy v velkýho dropu, ruce, hellclicker, superman, a hlavně ten MX one foot table – nakonec skončil druhej za polákem…

1040.jpg

A další a další. Ofiko výsledky jsou tady :

1 – Wojciech "Wojtus" Gola (PL)
2 – Jan "Kaštan" Šavr
3 – Pavel "Pól bulva" Hospodka

4 – Tomáš "MaĹ?as Tomek" Marek
5 – Ondřej "Mlaďák" Mladý
6 – Jan "Elvis" KiliĹ„ski (PL)
7 – Pavel "Schwara" Schwarz
8 – Láďa "Klauzík" Klauz

Hele mohl bych tu psát ještě hodinu, ale chci jít nějak někam na panáka a spát. Takže lidi, takhle jsem to viděl já. Je toho moc co jsme si tu neřekli, ale každej na to má své vzpomínky, a není důležité co si myslím já, ne pro vás. Užili jsme si to, nepršelo nám, a ti co se zkrešili snad brzy v kupě budou. Tenhle článek snad nikoho nenasral, když ho tak dočítáte, snad jsem vás neokradl o tu čtvrthodinku času.

Takhle jsem to prostě viděl já. 

Bavte se, smějte se, mějte se, a kroťte koně.

Díky Schwaro, Kojci, Návy. 

Čárys. 

A fotky já…

1193.jpg

1192.jpg

661.jpg

573.jpg

845.jpg

1332.jpg

1432.jpg

1723.jpg

1530.jpg

1823.jpg

1922.jpg

2130.jpg

2318.jpg

2417.jpg

2517.jpg

2712.jpg

2812.jpg

3215.jpg

3315.jpg

3613.jpg

 

47 komentářů pod “RB Kozzy style – hell on wheel”

  1. Maverick

    nice report and photos!!

  2. 3mpir3

    drsný!!

  3. KUbajsz

    respect všem, hlavně organizátorům. Hlavně že vyšlo počasí ;)

  4. Buba

    Kastane…I love you man!…Handicup team rulez hehe…

  5. fousmen

    Mno Venca me tentokrat taky nenadchnul, hlavne po tahanici o nasi teamovou plachtu co nam ji serval (a natrh) z auta s tim, ze nam ji vrati jen za 2 kila a muzem ji povesit na valnik.. Holt rozenej businessman :D Kazdopadne umisteni Klauzika me taky zarazilo, ale tim vsechny negativa konci.. Moc diky vsem organizatorum za skvelou akci, secteno a podtrzeno to byla fakt parada! Jen tak dal, stalo to za to! btw report samozrejme taky paradni ;)

  6. ueeeeee

    mě zarazilo dost záležitostí poroty (vcetne myho kvalifikovani hehe), ale co jsem ji tak chvilku poslouchal v práci, tak se ničemu nedivím :)

  7. milhaus

    pěkný povídání, škoda že jsme nepřijeli

  8. Pupák

    buď a nebo…pěkný to bylo….škoda že dably nebyly víc na triky’nu ale na příští rok budu víc trénovat…klucí dávali fuck dobře..Kaštan je pro mě vítěz!

  9. kojc

    Porota – bylo nás 5 a všichni jsem hodonotili zvášť. Vše se sečetlo a zprůměrovalo. Sám jsem se taky divil kdo se tam všechno dostal, ale takhle to bylo!!

  10. Maverick

    me se kozzách líbilo mam new učes takže paráda:))))))

  11. raf

    Super… to bylo… zase za rok

  12. Keli

    ad porota, jak pise Kojc, sami jsme se divili jak to skoncilo. Rozhodne nebylo v nasem zajmu nekomu nadrzovat nebo prihorsovat

  13. Hanz_zlin_CB

    by me zajinmalo co venca vychyloval ja sem nemoh dojet jelikoz prace je sfine a neustoupila

  14. Tom/DHrace.cz

    Super report & nice fotazzz,jenom skoda,ze jsem to prokoucoval:(

  15. tomaass

    pristi rok to uz musi vyjit a prijedem, budu setrit na trabanta :D, jinak kaschtanek moc dobre, gratulace!!!

  16. ddd - andy

    I pres to ze jsem tam byl na chvili bylo to super! Pocasi, riders, atmoska a SPIKR Návy daval hroznej motokros bez majku ve fajnlu! :-)

  17. TomKa

    hahahaaa

  18. Los tomanos

    Nice, bude video???

  19. jose

    porota byla nej…hehe…vysledky jsou pro teplouse

  20. Čárys

    4: Kojc, Keli, Porota všeobecně : Hele, je mě to jasný, sám sem porotcoval dost závodů, a prostě to někdy blbě vyjde. Naprosto chápu. Snad přiště udělat hodnocení jak jsem říkal, 5 lidí, hodnotit každej zvlášt, každej porotce samostatně : jeden: styl. Druhej : obtížnost tricku. třetí vejšku.Ctvrtej : odjetost. Pátej : celkovej dojem. Takhle obdobně se jede známkování v snb zábodech, a je to myslím nejlepší. Je to ovšem spousta čísel, težký na sčítání, však jsme o tom mluvili, naprosto vás chápu.

    Jen mě to překvapilo…

    Mě se tam moc líbilo, to je podstatný, a všem ostatním taky – to je hlavní. Znova díky všem !

  21. 108ds

    jako jeden z porodců musim říct, že nechápu vaše narážky na výsledky..shodlo se na tom 5 lidí nezávisle na sobě. Jednotlivé výsledky porodců byli hodně podobné. Takže vaše subjektivní názory, … tohle je můj kámoš a pod. si můžete strčit ….To že měl vyhrát “Wojtus” je naprosto nezpochybnitelný, ostatní výsledky mi přijdou taky v pořádku a všech 5 porotců s nima souhlasilo. Nemyslim si že by na pořádí něco změnil systém, který navrhuje Čárys.

    To Jose: ..že sis vzal výseldky za své, je chválihodné.

  22. šafy

    bylo to velice pěkné.jj

  23. Čárys

    4: 108DS : To by zcela určitě změnil, kamaráde. Nevím na jaký subjektivní názory “to je muj kámoš” narážíš, nic takového tu nikdo nepíše.

    Takže ani nevím kdo si je kam má strčit. A proč? Na názor tu má každej právo…

  24. Čárys

    Video bude, ale až do Megaprd 5. Teda pokud nekde nekdo jinej nesestriha neco samostatného. Já to zařadím až do MP 5

  25. Navygator

    S tema vysledkama je to zacarovanej kruh. Nekdo by chtel jezdit jam a hodnotili by se jezdci navzajem, nekdo by posuzoval styl+obtiznost+cojavimeste zvlast, nekdo navrhuje aby vsechny tyhle veci hodnotil kazdej porotce sam a vyprodukoval tak z jedny jizdy treba 5 cisel, nekdo si mysli, ze je nejlepsi hodnotit jizdu jako celek. Ostatne na tomhle systemu jsme se dohodli jako organizatori jeste pred zavodem a stejnej nazor na to meli i vsichni porotci. Navic ma kazdej i jiny oko, kazdej to vidi z jiny strany, nekomu neco pride neodjety, nekdo muze dat min bodu za to, ze jeden rider jede dvakrat to samy a ten druhej, ac treba o chlup horsi zajede podruhy neco jinyho… Co se tyce vysledku zavodu RB Kozzy Style 2006, tak ty uz nikdy nikdo nezmeni. Pokazdy, at uz v kvalifikaci nebo ve finale se celkovy poradi diskutovalo a delali se korektury. Finale melo bejt o 12 lidech, nakonec jsme se rozhodli pro 15, protoze tam bylo nekolik lidi bodove hodne vedle sebe. Porotci resili i lidi, o ktrerejch se obecne vi, ze jezdi dobre (nebudu jmenovat), ale jejich hodnoceni na finale nestacilo nebo byli v konecnym poradi na horsich mistech. Po vsech moznych diskuzich ale porota dospela k vysledkum, ktere nikdy nemuzou vyhovovat vsem. Dospela k nim ovsem z vetsi casti jednohlasne, coz taky o necem vypovida. Ja osobne s temito vysledky celkem souhlasim a myslim si, ze Wojtus to vyhral zaslouzene. Kastan vyhral kvalifikaci, ale polak podle me ve finale dal vic (nepocitam jeho posledni jizdu, ta uz stejne do poradi nezasahla, to byla jenom perlicka pro divaky). Takze takhle to vidim ja… Jo… A mas paradni fotky tady… takze te asi okradu… protoze asi okradu vsechny, kdo maji galerie z Kozz a udelam megagalerii na webu zavodu… na priste… priste??? no… cus…

  26. Tygr

    jo, taky si myslím, že Wojtus vyhrál zaslouženě, nebo mě aspon jeho jízda nejvíc rozpálila. ale fšichni, gdo si cestou dolů dávali tríčky na mega překážkách zaslouží respekt a smekám před fšemi. byla to super šou…

  27. Čárys

    Fotky si klidně vezmi, nejsou moc ostrý, fotil jsem to hrozne z dálky, všechno, a stařeckej třes ruky tomu taky moc nepřidá. Vem si cokoli.

    Jinak díky za reakci, nemyslím si že by to bylo nespravedlivý, a chápu že rozhodnout v takhle našlapaným finále je fakt težký…pohoda

  28. JohnLee

    Luxusni akce, moc se mi libila

  29. Loleq

    Sice ta trat neni moc pro me, ale byl to mazec:P uz jen videt ty lidi vo kterejch vim jen diky internetu byla parada. Fkt celaa akce se mi libila a jestli bude dalsi tak prijedu rad :)

  30. manas tomek

    super akce! víc neni třeba dodávat.

  31. Kaštan

    Nechte dohadování…byly to super závody,já sem neměl ani náhodou na poláka,kterej dával největší styl…klauzíkovo umístění mě zklamalo,ale tak to viděli jiní-tj 5 porotců,který věděli co dělaj.Děkuju za skvělej našlapanej víkend!!

  32. mkds

    Zdar všem!
    Rozhodování je věc zapeklitá. Ale myslím, že to není až takovej průšvih. Jelo se především o prestiž. A pořadí si určí každej sám. I to moje se lehce liší od oficiálního. No a co. V porotě bych nebyl ani za zlatý prase.
    Na všech riderech je vidět progres a to je to hlavní.
    Velikej respekt těm co do toho šli (pořadatelům, riderům i spíkrovi).
    Skvěle jsem se bavil a rád přijedu zase.

  33. prochajda

    jo,závody to byly super,těšim se na příští rok :-) Doufám že se něco bude dít…jinak ještě jsou nějaký fotky tady: http://www.bfu.rajce.net

  34. The Skreth

    Byla to Supr akce.. A jsem rad ze se kona.. Kazdej rok si tam posouvam limity milovejma krokama a myslim ze tak to ma kazdej kdo se zucastnil… Pohodovy lidi, lokalita, proste parada :-)

  35. Tůra

    Suprová akce,suprový fotky,takže paráda pro me je vítěz taky Kaštan!pekny stylo…

  36. JohnLee

    Pred autem na kozzach jsem nasel od firmy Oakley takovy ty nalepovacky na brejle co se otrhavaji kdyz se zaserou. Pokud nekomu chybi at se ozve treba na icq 255-590-924 a ja mu je poslu.

  37. Kaštan

    Strhávačky sou mavericka..ale klidně se jich ujmu i já

  38. Čárys

    a i já :)

  39. jose

    2 108 ds – hehe, ac podle tebe buzik, tak porotce s D jako ty bych nenapsal…oujeee…a pro min bystry, bylo to myslenytak, ze kdo resi vysledky je teplej, slo o to ze akce byla dobra… btw, sedel jsem u stanu poroty, tak vim…muj nazor si muzes i tak precist na http://www.jose.tbb-bike.cz/index.php?action=showObject&obejctId=1027&objectType=arc

  40. Čárys

    To rozhodování bylo tak težký, že to byl “porod” Proto napsal “porodce” viš? :)

  41. JohnLee

    Kastan & Carys: tak kdo napise prvni adresu, tomu je poslu… :D

  42. 108ds

    Jo porod to byl, proto ten překlep, viděl sem ho hned, ale už tam byl :O) Jinak pokud si to myslel tak jak píšeš, opravdu sem to pochopil jinak. Článek na tbb sem čet, je ok. Jinak asi nejvíc se řeší umístění Klauzíka, tak je pravda že u mě byl myslim 5. a u Indoše podobně…to co dal součet je ale 8.

  43. Indoš

    ..ostatně kdo se chce dozvědět a přečíst si, jak jsme to viděli jako porotci a co nás vedlo k tomu jak jsme rajdry ohodnotili má možnost na Da-li-de!!..no nic pa http://da-li-da.mudrc.cz/clanek.php?id=226&cas=1156960019

  44. Čárys

    720,
    ul. Kotnovská 183
    Tábor 39001

    díky :)

  45. JohnLee

    ok, zitra poslu, posles mi za to prosim ty novy stikerky na soutez? Ja mam jen tu starou co jsem dostal od tebe na Sportlifeu a na kozzach jsem si o ne nejak zapomnel rict :)

  46. Čárys

    jasné…

  47. bENY

    Kaštan mega polety mooooc hezky :))))

Komentář: