Rozhovor s mistrem – ONÝZ inside o MM

0036

A ač je premiera za náma, a zejtra vám o ní napíšu a rozeberu vm tu to videjko, tak tu ještě máme poslední rozhovor – trochu retrospektivně, ale o tom, jak točení viděl mistr ČR v dirtu – ONÝZ.
Uvnitř, jak jinak.

Klik.

1, Tak se malinko asi představ, protože rozhovor nebude až tak o tobě, jako o tobě a točení dokumentu, takže je třeba aby lidi věděli, kdo jsi a odkud jsi přišel, co jezdíš a jak strašně jsi dobrej ! :)
Čau jmenuji se Martin Čapek pocházím z Milevska a nyní bydlím v Praze.Jezdím dirty a trailsy už  10 let.Pro rok 2012 jsem  Mistr České republiky.

2, Tákže, na jaře 2012 jsi se stal jedním z vyvolených, kteří byli osloveni Davidem a Vojtou (dále již jen Mad Moss bros.) za účelem natočení jakéhosi jihočeského bike videa. Věděl jsi, kdo kluci jsou, a o co půjde, nebo jsi do toho skočil rovnýma nohama ?
Kluci mě oslovovili sami jestli do toho nechci jít…Vždycky jsem chtěl udělat video jen na vápence a nakonec se vše podařilo.

3, Co tě na tom projektu nejvíc oslovilo, když jsi byl klukama zkontaktován ?
Byl jsem celkem překvapený,že ještě někdo tyto projekty dělá…Překvapili mě svoji aktivitou a chutí něco vytvořit…Tak jsem je v tom nemohl nechat,byla to pro mě výzva.

4,  Jak probíhal výběr lokalit, na kterých jsi se měl natáčet ? Byla to tvá invence, nebo s tím přišli kluci?
Nakonec jsem se s klukama shodli, že bude nejlepší udělat celé video z Milevské vápenky.Je to můj spot, na kterém jezdím dost často a snažím se ho propagovat co nejvíc to jde.

 

5, Co jsi chtěl především ve svém profilu mít, a kde jsi chtěl natáčet, a kde jste potom opravdu natáčeli ?
Točilo se jen na vápence.Chtěl jsem na svém spotu předvést všechno, co umím.Překazilo mi to zranění kotníku na Vans Kill the line ve Francii,kde jsem si špatně odšlápl ze supermanu.Každě točení jsem měl nohu stáhlou nohu obvazem a dával si bacha, abych si na ni ještě jednou neodšlápl.Omezovalo mě to zkusit zase něco nového.

6, co jsi říkal na jejich svépomocí vyrobenou techniku ?
Kluci to mají celkem vychytané.David si vždycky stáhne na netu ,,how to“ a jde na to..hehe. Vše jim funguje plynule, klobouk dolů.

7, Jak probíhalo natáčení – co jsi čekal že bude, a překvapilo tě něco ? Jak to probíhalo ? Bylo možný do toho klukům kecat, nebo jsi musel, dělat jak bičem práskali ?
Co se týče domluvy,neměl jsem sebemenší problém…Vždycky jsme si dali vědět upřesnili den a hodinu.Pár věcí jsem s klukama ladil,např. jak vychytat lanovku, aby jela jak má.Při natáčení jsem se moc dobře necítil.Musel jsem se víc soustředit na kotník než na kolo.Bylo to celkém těžké.

8, Sfoukli jste to jedním vrzem, nebo jste to měli naplánovaný do více dní ?
Točili jsme video celkem dlouho.Myslím že to bylo cca 5 dní natáčení.

9, Jak tě vlastně koncept videa oslovil ? Není tajemstvím, že video bude postavené i na mluvení, ne jen na rychlý akci a macatých poletech.
Byl jsem rád že video bude i o mé sezóně,kamarádech a stavění.Jsem rád že jsem k tomu mohl říci své.
10, V současné době je hotovo, a probíhá dolazení maličkostí stran střihu, hudby, a tak. Když to máš celé zhodnotit, jak se ti s klukama pracovalo,a  je něco co bys ve zpětném pohledu vylepšil ?
S klukama byla dobrá domluva jak s natáčením lajn ,tak i  jen triků.Věděli, co mají dělat, akorát se mnou to bylo těžší.Buď za to mohla únava nebo nesoustředěnost…Všechno jsem s klukama prodiskutoval, jak bych si video představoval.Prodiskutovali jsme jaké záběry,jaké bych tam chtěl,kdy a kde jaké slowmotiony atd…Během půl hodiny kluci věděli jak to bude.

11, Zleješ se na premiéře ?Na premiéru se moc těším…Uvidíme podle situace,ale nějaké to pivo a Jacka si dám..hehe

12, A na závěr, řekni kdybys byl osloven s další spoluprácí s rukama, šel by jsi do toho ? Určitě s klukama zůstanu v kontaktu a něco na tuto sezónu vymyslíme.Je na ně spoleh.

13, Tak jim hezky poděkuj, pusť své moudro  na závěr a zamávej.
Kluci byla mi čest s vámi spolupracovat a držim palce ať se vám všechno podaří,tak i do budoucna.

Díky čau.

Komentář: