SEYMOUR

DSC00315

Seymour – aneb od Skautíka, opět jeden z neskutečných materiálů z bikové nirvány… u nás, uvnitř.
Skautík sayz :
“Po dlouhé době zase chvilka času, takže si řikám, že bych měl něco udělat. Měl bych se taky něco pokusit dokončit když tu máme ty předsevzetí. Takže pokračujem v sérii Year of the (cove) STD….”

Další na řadě je Seymour. Kopec na východě North Vancouver, nad zátokou Deep Cove (bod pro ty, kteří tuší spojistost legendární kanadskou značkou kol). Právě tady Chaz Romalis a jeho banda na konci sedmdesatých let  začali přestavovat takzvané Beach Cruisers (nedávno opět-přišlé do retro módy) pro jejich potřeby. Parta nakonec založila svůj vlastní bikeshop, v kterém ze začátku tunili beach Cruisery od Schwinn, montovali jim přehazovačky, osazovali moto komponenty apod.

Později samozřejmně úspěšně začali vyrábět kola vlastní.

Seymour bych rozdělil na 2 zóny . Officicální a ilegální. Oficiální část začíná CBC trailem a v dolních pasážích přecházcih do několika trailu. V poslední době NSMB opravila a vubudovala solidní síť především AM/XC trailů. Některé starší freeridové bohužel chatrají či se zjednodušují, staví se objezdy pro rodiny s dětmi apod.

Ta druhá část Mt. Seymour ilegalní se nazýva Darkside. Pojem ilegální skutečně je na místě neb se nachází v oblastí v části lesa kde je park. A tudíž vás jedna taková vyjíďka může přijít draho. Tuším, že naposled nás chytil pan Park ranger ještě na parkovišti a unikly jsme triu pokut. Pes bez vodítka, já, moční na veřejnosti ( můj kámoš Devin – excelent timing)  a každy po jednom jěště za zakaz vstupu s kolem do lesa. Naštestí jsme ho ukecali a včas to obratili. Jeden lístak je něco kolem 120$, takž docela drahej bikepark.

Ale samozřejmně nemůžou hlídat vždycky a ten risk za ty traily stojí. Technická obtížnost Darkside je obrovská, strmé skály, technické megaprudké kořenové pasáže. To vše samozřejmně zraje když naprší nebo nasněží :)  Nejznámější traily seřazené podle obtížnosti: D-section, Hangman, Wink a Blink.

Bohužel z gopra skoro  žádné záběry nemám co se týče Darksidu a tak v editu uvidíte převážně jednoduché „oficiální“ traily (až na nejhorši serii skoku v historii NS spolčně s jednou skalnatou pasáží).

Chystám se ale letos s kámoškou Carolyn natočit nějaké traily právě z této oblasti. Tak snad se povede.

Fotky jsou z jednoho letniho dne z trailu Lola Cambodia na který jsem vzal navštěvu z Čech Gaspiho a navstěvu z Whistleru Miru a Banka.

Prozatím snad neurází malý edit nadherných trailu pozkládaný z nenadherných záběrů.

Berte to jako takové PF, přeju všem do nového roku spousta skvělých chvil z kola i mimo něj a hlavně bez vážnějších úrazu,ať se tu sejdem za rok bohatší pouze o pozitivní zážitky.

 

Mimo haku účinkují dále Mouras, Aleš Houska, trojice dam Berny, Lisa a Carolyn a mnoho dalších všem díky za parádní dny!

Foto: Mira Jecminek !

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

9 komentářů pod “SEYMOUR”

  1. D.V. fon Norco

    Nadhera, nadhera, nadhera….

  2. Duchna

    Jedině jako pes a stejně bych byl levej…

  3. ondra simek

    koukam ze haki stale beha :) to je dobre

  4. 100klada

    Zed forever!

  5. bok

    Ahoj, jeden ne tak bikovej dotaz. Psíci jsou češi nebo lokálové? Já jak je to případně s převozem do Kanady, jestli je nějaká karanténa pak na místě jak do USA a jak to vůbec v Kanadě pak se psem je? Vodítko všude?
    Díky

  6. Čárys

    Ach ano…jen doladit, kdy.

  7. Skautik

    D>V. – Dik
    Sima-> porad je jak stene :)
    100klada-> Porad dava neskutecne!
    Bok->

    Psik je muj z cech , mam ji 8let,(ten druhy na snehu je teda lokal:) . Kazdopadne zadna karantena, to bych ji neudelal. Staci potvrzeni o ockovani, tot vse. Doporucuji letet primym treba s Frankfurtu, snizis tim delku letu a stres s prestupovani(prekladani krabice). Do USA jsem zatim s ni nejel, ale imho je to podobne benevoletni, jelikoz ani zadny opatreni nejsou mezi USA a EU. Takze by to melo byt v klidu..

    Carys-> to proste musis zacit resit, starneme ! :))

  8. LosTomanos

    SUPER!

  9. bok

    Skautik: bezva, díky ti

Komentář: