Máára – 2013 v obrazech a slovech

Skok do krve

“Další rok za náma a jak bejvá zvykem, je třeba ho pěkně zrekapitulovat. O tom jakej byl rok 2013 pro mě, slovem i obrazem uvnitř…” píše Máára z Klánovic..
A že ten jeho rok byl fakt snovej, o tom se můžete přesvědčit uvnitř.

Děkujeme, my všichni.
A jen tak dál…

Maara 2013

Do roku 2013 sem vstoupil o berlích, s urvanym vazem v koleni. Zhruba měsíc sem se potácel akorát z postele na rehábko a zpět. Bez příjmu a díky úžasné pojišťovně Allianz, sem navíc musel solit za každý rehábko 80 dolců ze svýho.  Nakonec sem byl nucen odletět domů na operaci. V Čechách pobyl 2 měsíce. Nechal si spravit hnátu, užil si rodinu, kámoše a zároveň se přesvědčil, že Čechy za stávající situace opravdu ne. Podle toho se zařídil a koncem března už sem seděl v letadle směr BC. Zde sem zažádal o rezidenci (trvalý pobyt), koupil pořádnou káru a přestěhoval se s přítelkyní a partou kámošů do chajdy v lese. Stihnul sem si ještě zalyžovat, ale jelikož jaro klepalo na dveře, mohl sem začít prozkoumávat XC traili co mám nad barákem. Díky Agangu sem si dovezl k Ninje ještě Culta, na kterým bylo objevování jedna radost. Do toho sem samozřejmě drtil bikepark a okolní DH destinace. Kára nám umožnila se podívat po krásách Britské kolumbie. Nutno podotknout, že Whistler je vesnice. Avšak veškeré ostatní destinace byli asi tak desetinou toho co je Whis. Některé vesničky se skládají jen z obchodu, hospody a pár přívěsů. Jelikož sou ale dost odlehlý, na mapách se zdají jako velkoměsta. Po příjezdu se ale nestačí člověk divit. Všichni vylejzaj ven, podívat se kdo to sem zabloudil. Mnoho občanů vypadá, že jejich rodiče byli zároveň sourozenci, no prostě pohodičkaJ O pořádný asfaltový silnice je tu docela nouze. Vedou jen do těch opravdu větších měst (rozuměj rozloha pulky Whistleru). Všude jinde jen dirt roads, takže 4×4 nezbytná. Ale o to větší dobrodružství to pak sou. Krom vnitrozemí, je velkym zážitkem Sunshine coast. Současná domovina Semenuka a Coastal crew. Zdejší atmosféra je, co se týče přívětivosti místních, ještě o několik levelů vejš, než je BC standart.  Do toho miliony trailů, skoků a podobných.

V pulce léta se mi poved jeden z mejch největších rozstřelů, což mi vystavilo opět stopku. Zároveň sem si ale uvědomil pár věcí (třeba že strom zádama neporazíš, nebo že příště radši rovnou v backflipu.)

Přijeli mě navštívit naši s bráchou. Konečně sem měl možnost jim ukázat proč se mi tu tak líbí. Dali mi za pravdu a potvrdili, na co sem přišel během ozdravného pobytu doma.

Dále sem rozšířil svůj seznam koníčků o surfing. Tofino, nacházející se na Vancouver islandu, je regulerní hippie kolonie. Pravidelný vlny a písčitý dno, je ideální pro nás začátečníky, se vcelku bezbolestně nechat řádně vyprat. Ale já se vrátímJ

Pak následoval roadtrip snů na Rampage. Zážitek kapitola sama pro sebe. Zde předposlední den opět rozstřel, kterej mě opět odsoudil do role kulhající bestie. Ale pár XC vejletů sem před ski sezonou ještě dal. Trochu sem se zamyslel nad budoucností, udělal kurz a byl přijat k horský službě.  Zatím jako dobrovolník ale pro mě je ted hlavní se všecko naučit. Je to velká výzva a ty já rád.

A zhruba takovej byl muj rok 2013. I když sem ho skoro polovinu strávil dobitej, o berlích a podobně, stál rozhodně za to. Užil sem si ho zas o něco víc něž ten předtím. Poznal spoustu novejch lidí, míst a zážitků. Uvědomil si mnoho věcí a věřim, že sem získal zase o něco větší rozhled. Člověk se neustále učí a poznává.  A i díky těm několika rozstřelům sem si do života odnes zase pár věcí (třebas že tu maj dobrý drogy:D Jak říká moje mamka „Na všem špatném je vždycky něco dobrýho“ a toho já se držim. Každá, i negativní zkušenost je dobrá a všecko je třeba brát pozitivně. Ono to nějak dopadne.

Velký dík patří Vandě, za to že na všecky ty super zážitky nejsem sám a že při mně stojí, když to potřebuju. Mamce, tátovi a bráchovi za super dva měsíce doma a měsíc tady. Všem doktorům a sestřičkám co se o mě tak hezky starali. Kámošům za super pojezdy a ještě lepší kalby. Járovi z Agangu za super kola. Filipovi z Meatfly za fešný hadry. Čárysovi, že mám ve svém livestylu spřízněnou duši. Andymu za super články. A všem ostatním ještě jednou velký Dík!

Uživejte života!

Maara z Klaanova

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

17 komentářů pod “Máára – 2013 v obrazech a slovech”

  1. čelkis

    Móc pěkný, a nám zbylým bijcům v čechách nezbývá nic jiného než se rvát za lepší zítřky a vymačkat z toho “mála” maximum.

  2. Duchna

    Pokud se tu bude řešit kvalita videjí (viz Andy) tak kupte na Vimeu HD update. Jinak se musí jít přímo na stránky Vimea.

  3. Cortez

    ..moc pěkný shrnutí roku.. a ukázání toho, jak se taky dá žít.

  4. Tomáš "wejžín" Víška

    nádhera!!!!

  5. Lukáš

    Mohl bych prosím dostat mail na Máru ?

  6. krenda

    Super clanek.
    Zivot jak ma byt, ten mail by se taky hodil, mel bych par dotazu :)

  7. Maara z Klaanova

    Muzete mi napsat na fb Maara z Klaanova. Jinak dost informaci najdete v prvnich clancich v zalozce Maara v Kanade;-)

  8. Andy

    A my děkujeme za tu chuť se s náma o to všechno dělit.
    Je to super!
    :)

  9. Dudák

    bomba =)

  10. thomasNF

    Dobra prace:) Ale na muj vkus trochu moc rakveni;)
    Chapu to dobre, ze tam fungujes s cestovnim pojistenim od Allianz? Ja myslel, ze to je casove omezeny. A nevyplatilo by se koupit pojistku tam, abys pak nemusel na operace do CR?

    Hodne zdaru!

  11. Maaca

    palečky, na jaře jsem u Vás!

  12. tomaass

    hodně povedený!
    čelkis: vždyť si tu žijeme jako prasata v žitě :-D

  13. Michal

    Super Máro!! jen tak dál ať alespoň máme co číst když nemáme koule na to odtud vypadnout :)

  14. Maaca

    BTW: Maara, Velice chválim střih, kterej parádně pasuje do muziky! Tak to má bejt :) Hlavně ten text, paráda, já už 2 měsíce vymejšlim songy k mýmu editu z léta… je to zlo na něco dobrýho přijít…

  15. ladis

    vzdycky kdyz si myslim ze muj zivot stoji za hovno, sef me sere, vedouci me sere….vsechno me sere…..se podivam na 720.cz a vim ze to je pravda :(
    ale zase po precteni a zkounuti techhle veci se cejtim lip. takze se tesim na dalsi varku mejch nesplnenejch snu :D

  16. Čárys

    Jdem do toho !
    Zejtra další.
    a den na to další.
    A pak tak dál…až do konce života.
    :)

    Drž se !
    I my všichni . . . . . .

  17. Horys

    Super!

    Na konci roku musím taky sestříhat něco s open spacu, meetingů, kanceláří, kantýny i z firemního večírku. :-)

Komentář: