3DH Cup odstartoval prvním závodem na Mezáku

DSC_2945

Tak je to tady, sjezďáková sezóna začala a to klasicky prvním 3DHčkem v Meziboří u Litvínova. Já jsem po několika letech strávenejch na akademický půdě ČVUT konečně trochu volnější, protože už se mi to blíží do finiše, tak to nemá cenu moc hrotit že jo.

Ve čtvrtek si místo slavení konce války sám sedím v práci, abych měl vyděláno a v pátek mohl vyrazit po sto letech na závody. Z turnováků se nikdo nepřidává, tak nabírám rovnou přední závoďáky Pícu a Kissáka, abych se něco, co jsem během tý svý závodní pauzy zapomněl, přiučil a už držíme plnej směr Litvínov a konec světa.

Vlek jede v pátek na Mezáku za příjemnejch 200 kč od 15:00, my jsme tu lehce po a lidi teprve přijíždějí, na laně žádná fronta, trať akorát navlhlá aby to neprášilo, no ideál.

Co se týče trati, tak ta se za posledních pár let, co se tu jezdí, vůbec nezměnila. A vlastně asi není proč, protože je hrozně zábavná, my si sem zajedeme jednou za rok a Mulda tu trénuje na první sjezd sjezdový trati poslepu naspaměť do Guinnessovky.

Jdeme se teda vozit. Já si osahávám svůj novej sjezdovej speciál a když kluci vidí, jakej jedu svět, nechce se jim ani do závodu, protože jestli nezklame technika (což by se u RB stát nemělo), bude to již jen boj o druhé místo.

Co se týče nějakejch stop, tak tu moc nevymyslíš a tak je to prostě jen příjemnejch pojezd s kámošema na zábavný dráze, každej si najde někoho s kým si ho navzájem honí. Já si ho nakonec nejvíc honím s Zápem, stavitelem Shibaku, kterej taky po hrozný době vyrazil na závody. Poslední jízdu si dáváme klasicky nahoře brko, probíráme, jak hrozně jsme starý. Respektive já jsem zase klidnej, protože ten vůl má hypotéku. Poslední jízdu nejedu už ani svět, ale intergalaktickou ligu. Měřeno mobilem v kapse 1:18:29 bez šlapání..

Večer grilovačka u Mločka(děkujeme), píva, hokej (děkujeme Jardo!), opět se někdo nachytává a chce okusit kouzlo kouzelnejch sušenek, závodní příprava v plným proudu, obvyklá párty nikde, zima jako kráva.


V sobotu se probouzíme do krásnýho dne a na Mezáku je zhruba o milion lidí víc než předchozí den. Doráží turnovský realizační tým a pomáhá mi sprovoznit čvtrtý rychlostní stupeň na mašině, abych si mohl i šlápnout.

Fronta je klasicky ohromná, nefunkčních pom označených žlutou páskou přibývá a kdo si nezajezdil včera, dneska už se moc nesveze. Na najetí si třech těžších úseků na trati to ale bohatě stačí a závod po poledni může začít.

Za mikrofónem chybí Em Růdénko. Asi ho někde kouří Baumaxovi.

Krom Rudénka chybí i klasickej starťák a je pro toto klání zvolen letmý start od stromu. Trať někde není vymlíkováná. No klasický 3DH, kdo by se na kluky zlobil, hlavně že to dají dokupy, třeba mně vůbec o nic nejde, protože vím, že vyhraju.

Měřák ukazuje, jak to komu jde a jak se to kdo nebojí na úzky trati mezi stromy pustit. Pod 1:40 už musíš jet trochu svižně, pod 35 i šlapat, pod 30 jedou závoďáci, pokořit hranici 25 je o bednu a 1:20 bude magickej zlom. Kvaldu vyhrává Kissak a hrozně by chtěl bejt taky jednou první. Mě přičetli deset sekund, měl jsem vyhrát, byli jsme dohodlý Henďo ne?

No a pak je tu zase to závodní čekání, vyplnění pomlouváním lidí, co nedorazili a plytkejma řečima o ženách a komponentech na kolo. První jízda střídá po technických problémech a dešti druhou a kluci celkem přiostřujou. Teda kdyby jenom kluci. Síma zandává 1:35.46, s čímž by v chlapech obstála v první půlce závodního pole.

V junckách zabíjí domácí Motejl, kterýmu by to stačilo i skoro na bednu v jelitě. Co se týče dědků, tak tady zas komplet pole nestárnoucích hvězd jako je Číža a další. A jedou hroznou. Doufám, že budu ve vašem věku taky takhle lítat pánové. Picek 1:28.61? Dobře Ty.

No a pak už jsou tu jelita. Startovní pole našláplý, i přes to, že se závod kryje s 4X v Polsku a endurem v Sučici,  jak na MČR. Nejvíc letí samozřejmě kluci od Kraba nebo od Kena nebo jak to je. Prostě kluci na trekách. Prostě partička okolo Koulecze a Máry Petelíka. Je vidět, že to berou vážně, je čas na ježdění, je dobrej matroš, jsou peníze na trénování a závody. A kluci to mají sakra v ruce. Další je tu team GT za kterej jede třeba Píca nebo Ondra Fiala a pak dva pankáči Zelenej s Růžovým. No a všichni letěj palici jako kráva a je to o tý jedný, dvou chybách, který na týhle lehký trati uděláš.

Po prvním kole je pořád první Kissak, druhej Pican a z pohledem na oblohu si tajně přejou, aby začlo pořádně dojit a už to tak zůstalo. Což se nakonec neděje a v druhým kole se všichni pokouší ještě zamíchat pořadím. Růžovák jede třeba takovou, až z toho láme svýho Bosse a málem i sebe. Pak přílitne Koule, kterej je spíš ve vzduchu než na trati a nerozumím, že se dá takhle rychle jet. U Kissaka zas nerozumím, že tam kde, já se sotva držím, tak on šlape, asi líp nastavený odpružení, že by byl Trek technologicky vejš než RnB nevěřím.

Kouleczova čistota nakonec vyhrává a zastavuje se na čase 1:20.91, kterej prostě nechápeme. Zasloužený vítězství kamaráde.

Balíme káru, předávka cen, ohňostroj, policejní kontrola na výjezdu, českej smaženej shit po cestě domů, rozvozit kluky a před půlnocí padám do postele.

Co říct na závěr? První závod se vyvedl, počasí klaplo, kupodivu se nic závažnýho nestalo, kolo nikomu neukradli, s nikým jsme se neprali a ani nikdo nikoho veřejně nevojel. Na co jsem koukal hodně, je, jak šla nahoru výbava. Každej má dneska sjezdovou mašinu, má to v kupě, helmy, chrániče, hadry, na startovním poli vypadám jak bezďák na skládačce. Ale držím to, jak jen mi to dovolí. Snad se mi to ještě letos rozjede, abych si taky zazávodil.

No vidíme se už o víkendu ve Špindlu.

tomaass

foto: já, cartman, Ken, Aleš Kocner, Markeeta – snad se nebudou zlobit

 

10 komentářů pod “3DH Cup odstartoval prvním závodem na Mezáku”

  1. Jan Marek

    Nejsi jedinej,kdo jel ve flanelce!:)

  2. profesorikebara

    Nějak mi uchází kde nebylo vymlíkováno? Osobně jsem mlíko natahoval i sundaval.

  3. Máraa

    Nějak mě tyhle tvoje rádoby vtipy už neberou a nebavěj no, jinak report cenim, jseš dobrej…

  4. Čárys

    Mě to bavilo jak sviň.
    Fakt parádní počtení, Tome, a to nepíšu proto, že od tebe chci člány zadarmo, hehe.

    Prostě repec jak za starejch časů a s matrošem od RB jsi mě vyloženě potěšil ! Stejně tak s matrošem od VW.
    Akorát nechápu, že ho Svara prodal…

    PS: Jestli v něm budeš mít bordel, nebo z něj uděláš pelešinec vorezlej, dám ti pěstí : ) a pak to vobrečím. Je krásnej.

    Díkys !

  5. Yeaah

    “třeba mně vůbec o nic nejde, protože vím, že vyhraju”
    PECKA :-D

  6. Marosh

    moc dobře se to četlo :)

  7. Pedro

    Výtečnej report.

  8. tomaass

    ikebara: tak promiň, trať se mezi měřákem a jízdama přemlíkovávala jsem měl napsat, rozumím, že Tě to mohlo za tu práci naštvat, omlouvám se

    Čárys: rozstřelil jsem ho málem hned cestou ke Kissakovi, na dálnici týpek půlkou auta v pruhu, trojúhelník metr za autem a mě přišla sms.. snad to bylo jen malý varování a už se nic dít nebude, mám o něj hroznej strach, už jen proto, že by mě Švára zabil :-D

    díky všem, co to ba, jen vaše komenty jsou mi motivací zase něco příště napsat..

  9. Čárys

    Švára si bude muset stoupnout do fronty ! :)
    Hele, co Votuň svůj dodž s příběhem sem k nám ?

    PS: Jen tak (ale nikomu to neřikej) mezi náma dvěma (hlavně to nikam nepiš) :

    ZÁVIDÍM TI HO !

  10. Martin P.

    Me osobne ten report bavil, to je proste Tomaass style! Asi to neni pro kazdyho.

    A trat se opravdu premlikovala, v meraku nebylo hned po startu mliko a samozrejme ze zkuseni rajdri si nasli zkratku. Na zavodni jizdy uz bylo vymlikovano..

Komentář: