Kozákov challenge 2014

FormatFactoryDSC_0310

Tak a protže teď přes léto jsou závody místem kde shlídneš, jak kdo přes zimu naladil formu, měl bych tu pár slov a obrázků z toho, jak to vypadá, když asfalt je ti vším..

 

Dorážím do Turnova za Tomaassem a že jedem na kolo po místních trailech, nicméně cílová destinace je Kozákov, kde už od úterka probíhaj přípravy na dnešní sobotní race day v podání těch největších pepíků při závodu ze světový série IDF na Longboardech. Tak tuhle srandu si nemůžu nechat ujít (protže i teď když píšu report mám pod stolem nohy na desce). Beru teda větší bágl z auta a nějaký ty skla a že tam i něco cvaknu. Skáčem pak s kolama do cyklobusu a report o místních trailech Vám napíšu jindy abych tady skočil v čase rovnou k místu, když vylejzáme z busu přímo nahoře na Kozákově.

 

 

Všude už spoustu lidí a louky obsypaný autama a stanama. Slunce pere sic mu síli stačí, aby donutilo holky odhodit trika a procházet se kolem třeba v plavkách a tak je můj obdiv pro závodníky, na který postupem času narážíme ještě větší. Riders jsou totiž navlečený v kůži. Jasně, tady nejezdíš v sandálech bez trika kolem pláže, TOP speed tu maj klucí hezky přes kilo a v tom se zválet bez kombinézy nechceš. Beru teda do ruky foťák a po rychlým a náhodným check inu v press centru už mažu k trati. Jsou totiž poslední warm-upy a pak se jde závodit. Lezu teda do jedný z prvních zatáček a čekám co bude.

 

Jo! Co se děje pak mě nabeton utvrzuje v tom, že tady jezdit nikdy nebudu. Burnouty od podrážek když kluci při freeridu brzděj před zatáčkou jsou pomalu větší než na závodech dragstrů a když prolítnou kolem zvedá se vítr. Fakt mazec. V další zatáčce se už pak jde poměrně slušně “na brzdy” a tak publikum i kolem tratě houstně, protže ty slidy co tu klucí předváděj jsou naprosto epesní. Ken Block by mohl závidět. Lidi taky hezky hlasivkama dávaj najevo komu to sedlo. Po chvilce jsou ale všichni pod kopcem a pak se chvilku musí počkat, než autobusy zas vyvezou ridery nahoru. Stánky s pivem tak zatáčkách dostávaj zabrat.

 

Nicméně jsou tu první rozjížďky a tady už jde loket na loket a co rozjižďka to nový kolečka. Klucí a pár holek lítaj z kopce dolů a postupovýmu pavoukovi se sítě rozplejtaj pod náporem jezdeckejch výkonů. N afinále i závěrečnou party už bohužel chybím, ale dle průběhu dne a stavu v jakým už bylo při příjedu parkoviště, to muselo stát za to. Prostě skateboarding.

 

 

 

-a-

 

No a ještě pár rychlejch fotek ode mě zde:

 

 

7 komentářů pod “Kozákov challenge 2014”

  1. Čárys

    Káááámo, Davide, divochu, bějku – tohle je prostě TOP.
    Fotky super, a nádhernej repec…uplně mě to tam vtáhlo.

    Ocenuju co tu děláš za práci, bro.
    Díky.

    Ma.

  2. Hoonny

    No prostě povedená sobota, i ta párty byla parádní ! A já už se těším i na ten zbytek reportu z trailů :)

  3. Andy

    No hele, já se odtamtud nemoh utrhnout, prostě fakt pecka a to se pak i fotí a píše s radostí.. ;)

  4. Ross

    ufff tak tohle fakt nepobiram… bude i nejaky video… jsou to fakt mistri… bozi top diky

  5. Kuba Chl

    Dokument o Kozákově https://vimeo.com/98286266

  6. Jára

    První videa už vyplouvají na povrch http://www.skatehousemedia.com/07/25/2014/raw-run-kebbek-skateboards-at-kozakov

  7. Carel

    Sakra. Škoda že se o takovejch akcích dozvídám až tady z reportů. Nechcete nahodit nějakej kalendář všemožnejch akcí :-D
    Report supr, fotky taky, ale ty videa… :-o Hlava mi to nebere :-D

Komentář: