Livigno – stále v plným

18

Tak i když jsem kompletně změnil svůj život a pracuji v oceáně, nezapomínám, odkud jsem přišel.
Jsem biker, byl jsem a budu, krom jiného.
Že mi kolo vždy dávalo hodně, nemůže být pochyb, a že mi chybí při tom všem cestování za oceány světa, je bezesporu pravda.
Proto mě tuhle napadlo, co vyrazit na tejden někam, jako za starých časů? Co vzít XC kolo, a DH bike, a prolítat vše co lokalita bude nabízet ?
Volba padla na Livigno.

Livigno a jeho Motolino bikepark nabízí ježdění všech možností. Jsou tu lehčí DH tratě, vostřejší FR metelice s moc pěknýma skokama, a pak i nově budovaný slopestyle track, vedle nějž bude kanadská A – line dětskou hrou. Vyrazil jsem tedy s Vlčákem, Juniorem, a Bobem prozkoumat co se tu nabízí.
Dávali jsme jak za mlada.

Mě nějak odešel do věčných lovišť jakýkoliv „strach z rozstřelů“ a jdu do všeho jak kdyby se nemohlo nic stát a jedu si v Immortal modu. Prostě mi to přijde, že vidím step up, tak proč ho nazandat. Vidím klopku, proč jí nevymlasknout. Na to že jsem na tom dva roky v podstatě neseděl – zjištuji, že je to stále jak kdybych nejezdil týden. Takže jak kdysi poznamenal Petr Heiníků – „je to fine, mohu jezdit ještě méně a stále budu v pohodě stačit většině…“ (poté co rok nejezdil a zajel 2 místo na CP DH Spindl…)

Hrozně si to užívám – fakt moc. Celý to kolem. Ať již jsou to traily ve 3000mnm, nebo DH metelice na bahně v lesích (a že bahna bylo) – pořád mám na obličeji rohlík, jak kdybych byl na začátcích ježdění na kole.

Kempujeme, mejeme se v řece, popíjíme a kecáme o všem nemožným a možným, a já s každým dnem cítím, že tohle nikdy neodejde. Dycky to pro mě bude naprostá srdcovka, a já budu jezdit co budu žít.

Tejden v Livignu utekl jako voda. A že jí bylo – chcalo každej den, zima, 9 stp, no prostě pecka kamaráde. Nakonec jsme to tedy nevydrželi psychicky a o den dříve vyrazili k domovu…ale stejně, bylo to super.

Potrénoval jsem fyzičku XC ježděním ve 3000mnm, polítal pořádný skoky na bahně, pokalil s kámíkama, a jak jsem se vzal, tak jsem zase zmizel. Na měsíc a půl, učit do oceánu.

Ale to již je jinej příběh.
Brzy o něm třeba napíšu.

Užívám a děkuji všem za podporu, kluci z Horsefeathers a Racebike !

Martin Čárys,
ČR.

4 komentářů pod “Livigno – stále v plným”

  1. Duchna

    Jsem Vám psal aby jste přejeli 30km do Moritze, tam bylo od 10 odpoledne fajne a ty trailíky jsou epesní.

  2. Čárys

    My máme přejet 30 km do Moritze, a ty jedeš 1O m od nás a ani se nezastavíš ?
    hm…. hm…. hm…

  3. Duchna

    Bych dostal průplesk za ty hovna z hákama co tam padaly, že jsem je přivezl :D

  4. Čárys

    To si piš ! : )

Komentář: