CHAINLESS 2014 – Unchained !

DSC_0396

Inu, je to odjeté…
Jme akorát dorazil z Monínce, rozbitej jak SSŽ dodávka, a jdu vám tu vyŤukat pár slov, o tom ,jak jsme zavřeli sezonu na Monínci.
A než se o tom rozepíšu, tak dodám – VELKOLEPĚ.
Aneb 105 startujícíh. 93 kluků a 12 holek ?
Hm….

Takže jako každej rok, zavíráme Monínec. Čím ? Chainless racem, tedy závodem bez řetězu, což jsme si vymysleli před pár lety, a jehož se jako tradice držíme.

Koncept je jasnej – na parkingu sundáš řetěz, přehazku, někteří i řazení, a pak už se zapresentuješ u dvojice chlapců v M2 restauračce, dostaneš číslo, vyfásneš gumy od sponzora, protože se bude píchat, a vodfrčíš nahoru. Nic těžkého, zdá se.

No a taky že ne. Dvě hodiny tréningu utekly, sanitka byla na místě a já jsem s Andym a Kozmenem s Vlkem jako předjezdci vyjel lanovkou nahoru, rozjet tu šou.

Již to máme zmáklý, teda parádně – takže dole trůní Petr Heiník s časomírou, tuká do kompu, a je mi přítelem na telefonu, kdyby náhodou něco. Snad nebude nic. Uvidíme.

Je 12h a start je tady ! Protože nemužu mluvit, jak jsem nemocnej, a ochraptělej, šeptám na lidi, pěěět, štýýýři, tři, dfá, jedná, pčích ! a už se odrážej a za mocného pumpování mizej za prvním kornerem.

Modely účastníků závodu, podléhají přísné aerodynamice, dámy a pánové ! Speciálním oblečkem se blýsknul Radko Dyntár aka Junior, který se neuvěřitelně narval do jakési šprcky, a díky vypracovanému pupku snížil těžiště do tak aerodynamické a stabilní pozice, že vzbudil takovou paniku v řadách soupeřů, že jeho příkladu bylo okamžitě následováno hned několika jedinci !
Např Los Tomanos byl fakt sexy, nemohl jsem se na to vynadívat, narušovalo to mou heterosexualitu, heheh…a další odmontované kšilty od helem odlétaly v dál, atd atd.

Hodně bylo holek, které se přihlásily do našeho závody, a k tomu bych napsal mnoho, ale stačí asi jediné : díky. Víc holek než na svěťáku, víc jezdců než na ČP, co dodat – respekt a bereme to jako velkou poctu.

Si určitě říkáte, že jsme se zahojili na startovným co ? Houby !
Jedeme si v prodělkách, prodělky a mínusy milujeme, takže jsme startovný radši ani nevybírali – chainless 2014 byl tedy opět  FOR FREE RIDE. : )

A neřikám nic, vše vneslo jen hladce. Třeba mi došel čaj a byla mi zima.. : )

Ale hlavě co bylo nepříjemné – někteří závodníci předcenili své schopnosti a zkušenosti a s vidinou získání božských cen, které Petr Heiník nadělil a Vlčák zkompletoval, se do toho pustili „Chainless Unchained“ a prodloužili si race až do místního táborského hospitlu. Všech mi samozřejmě bylo líto, protože někdy to nebylo moc pěkné, např když se vyndala Ivča od Pupáka – ach jo, no a nebyla sama…ale záchranka byla v permanenci, a o všechny jsme se postarali co nám obvazy a transfůze stačily…hehe, ne, jen ty obvazy, neděste se. : )

Všem přeji brzké UZDRAVENÍ !

A jak to pak dopadlo ?
Kluci a holky, nejlépe jezdil Mára Petelík – fakt básen…ale když jsem viděl v tréningu Cruza, jak si s lehkostí lítá, věděl jsem že bude bedna – on je fakt chlapík, co to má velice v paži, velice…takovej Schwara styl“ s lehkostí, a rohlíkem na držce. Tak bral po zásluze druhej flek…a třetí : Mááca a kanadskej Mára Škoch.

První místo : Mára Petelík
Druhý místo : Cruzo
třetí a čtvrtý místo : Mááca a Mára Škoch

a ženy ? Nejlépe zasloužilá mamina Linda, což jsem si přál, protože ona je a dycky byla prostě srdcař. Kongras a po zásluze vítězka !

A jak to bylo dál ?
První místo : Linda Cirkovská
Druhý místo : Nika Exnerová
Třetí místo : Martina Procházková

A výsledky ke stažení jsou tady !

Mno, a jen co jsme odjeli chainless race, vrhli jsme se na WHIP contest.
Do whipu se letos přihlásilo rekordní množství lidí, a víte co ? Fakt dávali. Ostatně uvidíte ve fotogalerii, kterou připraví Andy na uterý. Bodovalo se to, zda umíte dát whip na jednu, a whip na druhou, na dvou skocích – takže variabilita, a čistota vedly !!

Viděl jsem tam whipy, až jsem si říkal, že to snad ani není možné – takovýhle placky – a celá akce byla slučně rozjětá až do chvíle, kdy to rozmotokrosil Kuba Danovič, a vhodil tam takovýho Bučence, kterej už prostě nešel odjet – a tak ho neodjel a rozmotal tam pana- vorel –rameno- zlo.

Po téhle akci jsem viděl na obličejích mnohých lidí, že už je to přes závit, a tak jsme to odpískali, teda popravdě už by to asi nebylo v pořádku ještě dál pokračovat – kor když Kubu  a nesli do sanitky a další byla na cestě.
Tak jsem sečetl výsledky a šli jsme to v kompletu vyhlásit.
Co mam jasnej plán – příští ok budu uvádět WHIP contest slovy : „tak vás tu všechny vítám, a musím upozornit, že dycky aspoň jednoho z vás odveze sanitka. Tak jsem zvědavej, kdo to dneska bude…“
Prostě, je to tvrdej sport a pady k němu, bohužel patří…

Kubo, get well soon  !

A pak již jen vyhlášení. Jarda, náš šéf areálu, dal super ceny jako třeba pobyty na hotýlku, wellnessy, žranice, atd, Pan Brambůrek z Chiobohemia nadělil 20 beden (!) brambůrek všech druhů (první dávka dycky zdarma : ) )a já přihodil nějakej ten hadr 720.cz a Vlk rozdal epesní ceničky co vyrobil…a všichni snad byli spokojení.

My maximálně. Já velice.
děkujeme…

A co chystáme na příští rok ?
Kluci ? Holky ? Ste napnutý ?

BUDE NOVÁ TRAŤ.

Více, brzy, u nás na 720.
Bikeři sobě, přece  !

Za celou Moníneckou KREW – Martin Čárys, 720.cz

30 komentářů pod “CHAINLESS 2014 – Unchained !”

  1. Manas TL

    Bylo to nejvic nejlepsi, tenhle pojezd si nemuzu nechat ujit. Ani kdybych mel deset deti :-)
    Dekuji kluci!

  2. Čárys

    Díky !
    Viděl jsem na fotkach držák na dítě, ocenuji : )

  3. Cruzo

    Velice zdařilá akce..díky

  4. Caryfuk

    Velice rad jsem se zucastnil a opet nelituji. :) Take diky. Za tuhle akci, byste si zaslouzili kluci i male startovne. Treba symbolickych 100 Kc, to by jiste kazdy prezil. :) Ovsem trochu prekvapen jsem byl po zavode a vyhlaseni najednou prazdne parkoviste, az se tam clovek bal. Cekal jsem mohutnou kalbu a ono nic. Ze by to bylo tim Budvarem? :) :)

  5. BULWAjsz

    Díky! Skvělá akce :)

  6. LosTomanos

    Bylo to super, díky, příště dorazím zas!
    A pár fotek od mé ženy here
    https://www.facebook.com/chlupata.obluda/media_set?set=a.10202838009335141.1073741831.1348670687&type=1

  7. kassar

    Byla to super akce ……. přišli tomu ježdění bez řetězu na chuť, že zavíračku na Špicu dáme taky bez :-D Co Bulwajsz a Tomanos?

  8. Maara z Klaanova

    Tak Mára byl až čtvrtej jo? Člověk se tu vo něj stará jak o vlastního, dvoufázovej trénink, každej den na kole v bikeparku, do Utahu ho vemu, osobní trenérky a kundiční příravu měl, kvalitní stravou z KFC sycen byl a přesto všecko zalít až čtvrtej? Mažu tě Bejku:D
    Linda tu byla před dvěma lety a i tak zalítne první flek, velice dobře ty!!!
    A Čarysovi pošlu asi lokty, nák nám z toho potápění zapomněl jezdit:D:D:D

  9. Pedro

    Bylo to boží. Nějaký hnusný cvaky zde – http://pedro404.rajce.idnes.cz/Chainless_Moninec_2014

  10. Dudák

    super akce =) diky

  11. Čárys

    4: Máára : Muhahahááááá !!!
    Já jsem se zamknul v klopce, nějak jsem byl přemotivovanej…ale jinak, vše jak zamlada ! :)
    A Mára lítal ve štýlu a to se cení : )

  12. Manas TL

    Tak kratoucky edit z jizdy .. http://youtu.be/AZCDiPzVx_g
    Diky!

  13. Maaca

    Bozi akce, jiny nez srandaakce tutoho lokalniho charakteru uz jezdit asi nebudu, pac jsou BOZI! Trat zabavnejsi nez na spicaku, hafo stop (tak to ma sakra bejt!) a super skoků, paradni ucast; kdy pulku lidi znas… jen klady a pozitiva, jen tak dàl, klucí!!

  14. KOZMEN

    Byla to jedna velká legrace už od začátku co jsme s Přémou dorazili, po mnoho budvarech, pár sériích zelených, lahvince Vlkovice (po který jsem v sobotu neviděl na levý oko :-D – kecám bylo to tim zkurveným zubem pitomým …slívka byla parádní!!) Pak už doráží Demo s baristou Adamem, dáváme lahev Kapítána a přesouváme se nahoru na meteorit :-D aerobičky jsou přítulný, probíhaj maséže, návštěvy blízkého lesíka, nějaký šáňo, Frisca, Božkovskej rum prašivej, kterýho když si jenom čuchnu chce si mi blííít :-D Adam se jde opět vykoupat do bazénu, rozkládá si postel pod stromem a my chrníme namačkaný v dodávce, páč na pokoj jsme se nedostali :-D :-D PROSTĚ CHAINLESS JAK HO ZNÁME!!!! ….Jenom ten Roos nám tam trošku chyběl!!! … Závody pecka, focení taky super…fotky nikdy nebudou, to je jasný :-D

  15. Schwara

    Kubovi jsem volal a žije, klička, zle pohmožděná ruka…
    Jinak Kruzo, jak víno, čim starší, tim lepší! To nechci vidět až mu bude 50:)

  16. Čárys

    4 Schwara : A že tys fotr nedorazil ? : )
    Kozzmen – líp bych to nepopsal, díky : )
    Mááca : Děkujeme ! Letěls jak balvan utrženej !

  17. Jr.

    Díky za závod a skvělou trať, hombre! Takhle dobře jsem si v parku dlouho nezajezdil.
    Budem ty aero obleky na příští rok muset posunout ještě dál, Mára nám strašlivě naložil :).

  18. Manas TL

    2 Jr: Jakoze nahatej, jo? A nebudou volne visici veci prekazet? :-D

  19. Jr.

    MTL: duct tape!

  20. Manas TL

    Jr: Tak to pak nechci videt az to budes na parkaci sundavat. To uslysim az v restauraci :-D

  21. LosTomanos

    příští rok jedu v potravinářské folii!

  22. Andy

    Všechny si Vás píšu a běda jak ten “dress code” nebudete mít.. :D

  23. Manas TL

    Takze Jr ducktape a Los ve folii.

    Ja klidne pojedu v saku s kravatou … abych ukazal ze v hadrech to urcite neni :-)

  24. Jr.

    Není :) vědecky potvrzeno… první jízda 2:31,8 / druhá jízda 2:31,8

  25. LosTomanos

    V hadrech to je, se podívej na můj rozdíl v jízdách…

  26. Čárys

    NEní, Mára vyhrál v XXL dresu a Cruzo měl největší MX kšilt na planetě Zemi !
    : )

  27. Schwara

    Prodal jsem freerida a bál se o své XC ráfky na trail biku. Musim to na podzim prodat “v top stavu, jeté rekreačně dívkou na trase Hluboká – ČB”. Takže tak :)

  28. Dan

    Super mega akce, já antibiotika a čtu reporty :-(

  29. HAvran aka >III< (trojka)

    Za koloběžkáře zvedám palec nahoru za tuhle akci. Fakt parádní místo a příjemný lidi. Škoda pro nás toho lesa sme holt v začátcích ale pár vysokobřichejch sme taky dali, hehe. Síí ja nekst jíar. Chainless forever!!!
    >III< – No Control Scooters Punx

  30. kuba d

    čáu chtel bych ti tímto vám všem podekovat za super akci….!včera me pustily z nemocnice po operaci za tři týdny jdu na další….no:ramení kloub rozbil jamku pak kličku..no nemam ani sílu popsat co jsem zažil za bolesti….!)ale ted už dobrý moc díky za trofej je paradní a všem co mi pomohly….teším se na příští rok atd.))zatím užívejte konec sezony!! pro me je řádne zakončená!) jeste jednou velkej dík !!

Komentář: