Sraz topenářů 2015

FormatFactory7

Inu, není to tak dávno, co jsme se s Andym a Máárou z Kanady rozhodli udělat si v zimě něco trochu neobvyklýho, a to v našich obytných automobilech jet na opravdovej survival – na Kínovec, na 3 dny, chrápat v autě a freerajdovat…
A letos, jsme tuhle akci udělali již popáté.

Sraz topenářů na Klíňáku uvnitř !

 

Nu, ač jsem akci avizoval dopředu, bylo to tak nějak alibistické ode mne, protože jsem stejně věděl, že na celou tu anabázi nakonec pojedeme s Andym opět jen my dva – a tak se i nakonec stalo. Nám to nevadí, spíš to tak nějak dáváme vědět všem, aniž by jsme čekali velkou učast, protože my hlavně jedeme navštívit mou adoptivní Mamku a celkově rodinu Stokladovic + u toho trochu pokempit.

Letos to bylo již od začátku trochu jednodušší, protože nebylo – 29C a taky jsem zateplil auto a přidal koberečky, takže muselo být vše trochu lehčí. A bylo. Cesta z Prahy je vždycky veselá, kor když opouští tohle město prací znavený pražák MakroAndy, takže srandičky a těšení se na vejlet.
Klínovec je tu hned, a hned koukáme že dostal zcela novou silnici i s osvětlením, to teda čumíme! Vine se to až k hornímu parkovišti, kde nás vítá opět otevřená závora a tak se jedem schovat za budovu, kempíme, a celkově se hážeme do pohody pomocí flašky červeného a spousty keců. Venku fičí meluzína a je jasný, že zítra prašan nebude.
Ve 23h již ťukáme naposled, poslední hlášky ve stylu „jestli budeš prdět, spíš venku“ a pak už jen chrrr…

Ráno se nás ujali bratři 1OO kladové a máme s nimi spicha na spodní stanici nové lanovky na Jáchymovské sjezdovce – to je ta co tu kompletně nově vyrubali ti samí lidé, co nás nechtěli při DH zábodech pustit o 2 metry mimo trať do borůvčí, protože by jsme zabili krtka a strom. Takže brutální úpravy tratě ala Zimní olympiáda v Soči, a novej areál je na světě. Bereme Snowscooty a jako první jí řežeme dolů. Mám nový širší klacky a snowscoot je ted mnohem stabilnější a já jí držím tak moc, až mám rohlík na ksichtě co nejde odlepit.

Profil tratě super.

Dole již k nám běží ten největší muž světa a po partičném vyznání lásky kupujeme tiket na 3 hod protože víc asi nedáme, a jdem to podřezat.
Zkoušíme tu vše možné i nemožné, rychle, pomalu, bokem, smykem, a popravdě, po 2h se sjezdovka začíná měnit v motokros národů, a lidí je více než na povánočních slevách v Lídlu. Sitace se značně dramatizuje a tak to kolem poledního balíme a jedeme kam ?
No přece směrem na Potůčky, do bazénku.

Cestou se ještě stavujeme na novém areálu Plešivec, který hodláme podříznout zítra, a to je teda taky něco. Uplně novej kopec, s asi 7mi sjezdovkama, kompletně vosvětlenej, no prostě nejvíc. Tady děláme pěší procházku tratě, plánujeme, dáváme čaj a kávu a pak již letíme do bazíku. Zde sraz s Terezkou a Vítkem, sauna, a není čas ztrácet čas – letíme dál, na párty.

Párty letos bohužel není na Jahodovce, což kdo byl ví, kdo nebyl, radši nebudu popisovat, protože by pak chtěl. :)

Tentokrát Jahodovku obsadili jiní a tak Vítek dává do placu svůj nový byt na kolaudaci : )
Nicméně ta je v pohodě, prozože už jsme starý a rozumní, a také se obvyklé bike kecy trochu mění v rozebírání geopolitické situace, tendencí extrémistických skupin, mravního a moráního úpadku společnosti, situaci v české kultuře a vzdělanosti, a…. trendech v jackass, blití, kakání, párty. J

Prostě klasika, staří a rozumní pánové a dámy.

O půlnoci to s Andym balíme, a jdeme spinkat do autíčka, co jsme vokempovai před 2OOkladů baráčkem.

Ráno nechávám Andyho spát a bloudím směrem na Plešivec, nakonec se musí vzbudit a odnavigovat mě, jinak bych bloudil ještě TED. Plešivec se nám trochu dramatizuje, protože je hnusně a tak si užíváme konečně pravého krušnohorského počasí – sníh, vichr, viditelnost 1Om, pecka  ! Učíme se 360 na skutech, a oba se to naučíme ve stejnou chvíli, a pak již vlvneme, padáme a řádíme ve stylu :“Pust to rovně“ až do oběda.

Promočený opět míříme do Potůčků a na klasické vyvrcholení Srazu Topenářů – žranici u Mamky a Tatky Stokládovic ! Dostali jsme luksusní pozvánku i s meníčkem a musím říct – Mamka se fakt vytáhla.
Mexická polévka, špenátová pasta s česnekem, vařená brokolice, jako dezert jahůdky, kukuřice, a mnoho dalšího – ach ano, to prostě bylo opět dokonalost sama.

Vínko které jsem dovezl také sklidilo uspěch, a jen mě moc mrzí, že se tenhle večer nedá vždycky protáhout až do noci – protože musíme jet. Bývá to tak super…a pokaždé se mi nechce domů…

Tím sraz Topenářů skončil. Moc děkuji klukům že nás opět přijali do rodiny, Mamce a Tatkovi 1OOkladů že nás pohostili jak kdybychom byli opravdu jejich děti, a já taky Andymu, že se mnou opět vyrazil a že jsme tuhle kórovou akci opět dali. Díky moc !

A snad zase příští rok – naviděnou…

DĚKUJEME !
Martin Čárys,
720.cz founder.

 

5 komentářů pod “Sraz topenářů 2015”

  1. perry

    Letos jsem to maličko vojebal, protože sjezdovku nemusim, ale jsem rád, že jsme se mohli vidět aspoň večer a maličko pokecat. Ten běhací kemp mi trošičku leží v hlavě, ale tenhle termín fakt nedám. Tak snad zas příští rok po pás v prašanu.

  2. 200klasa

    Ty jsi rychlej jak dítě po prvním kari. Takhle rychle vydat report.

  3. Čárys

    PErry : Snad jo, kamaráde ! Letos to bylo víc o podřezávání svahu a zewlingu a vysoké teplotě, ale stejně – takhle to máme rádi, protože jsme na Božáku a jsou tam kamarádi ! : )

    2OO klada : Bylo to tu již včera ve 21:30 : ) Jsme nejrychlejší !
    A po mexické polívce jsem byl opravdu rychlej, to ano : )

    Moc děkujeme za azyl, ještě jednou !

    PS: A rychlej ? Ty nevzpomínáš na naše časy z dob DH ? Kolik jen jsem napsal reportů cestou domů za volantem. . . . :)

  4. 200klasa

    Jojo, ty časy, kdy se fotky na web nahrávaly rychlostí 5 kb/s ještě ze závodů.

  5. Andy

    Bylo to zase super! Jasně že chyběl powder, ale zábava kolem ho směle nahrazovala.. :)

    200klasa: hehe si neviděl jak rychle se data loudujou u mě.. ;)

Komentář: