Bikepark Monínec otvíračka 2020

Bikepark Moninec otviracka 2020-61

Klopenky šejplý, lano jede, dřeva voněj novotou.. Ale jakej tedy je moníneckej kopec na vlastní gumy?
Standartně žoviální report uvnitř.. hihi..
Tak klik!

Sobota 10hod – lano se na Monínci rozjíždí a před turniketem čeká nejeden sjezduchtivej biker, aby i letos zakusil monínecký klopky a vůbec to vše kolem, co bikepark nabízí. Já si tak nějak dávám na čas  a na lano se s poklidem dostávám až po polední pauze, která je tu mezi 12:30-13:30. Jak jsem zatím zaslech, tak povrch je idoš – dělaj se kostičky, ale některý odrazy jsou prý přeci jen ještě trochu poměklý. No nic, na pověry mě neužije jdem jezdit!

Bikepark Moninec otviracka 2020-30

Už cestou nahoru je vidět, že VLČáK a Zdena tady zase i letos nechali práce jak Michalangelo v tý šestnáctý kapli. Nejen šejplej vršek na louce, ale hlavně několik zbouranejch a znovu postavenejch lávek z novýho voňavýho dřeva, dávaj kopci jasnej punc, že se tu zas makalo jak pod bičem otrokáře. Dřeva tedy svítěj už z dálky a tak se člověk může už cestou nahoru z lanovky kochat, co na něj čeká. Vršek je pak nově, alespoň na kousek, posunutej na vedlejší louku. No a já jsem nahoře a mám divnej pocit. Dva měsíce jsem neseděl na endurku a tu vyvoněnou potvoru co teď mám, jsem prakticky včera dostavěl. Takže nový kolo a nulový skliz – to je ta pravá kombinace jak otvírat sezonu na domácim kopci. Ale dost keců jdem… plužit!

Bikepark Moninec otviracka 2020-47

Vrchní část na oči dobrý, slejváky tu trochu podmáčely ten místní písčitej podklad, takže klopky neprášej, ale držej a je jasně vidět, kde si člověk může dovolit si dvoják, nebo tejbl polítnout a kde by hrozila stopka. Vesměs, je ale vše rozumně menší a klopky i ke konci pěkně uzavřený. Pak příchází první les a buď step-up nebo objezd, dvě klopky a už je člověk na prvním pomyslným odpočívadle. Odtud už začíná starej dobrej les, ve kterým je uprostřed nová lávka a parádně zpracovaná odbočka na North-Shore sekci, člověk ale zrovna v tom místě dost letí, takže si tu odbočku musí trochu vyčíhat.

Bikepark Moninec otviracka 2020-62

Přicházej zpomalovací klopky, pak trochu DH sekce, dvě velký wóla a po nich nový obrovský klopky, se kterjma si bagr a následně lopaty fakt vyhráli. Pak už skok a výjezd nahoru na louku těsně před přemostěním. Tady je taky nová lávka, pak levá dolu, dvě klopky a opět nový dřeva v podobě Simonse s levym nájezdem a pak už to, kolem čeho jsou vždy na Monínci největší debaty a to jsou 4 spodní lavice.

Bikepark Moninec otviracka 2020-77

Letos si je tak trochu pod křídla vzal Dlouhán a protože se konečně podařilo navézt tam hlínu, kluci se s tím moc nemazlili a každou z lavic navýšili tak o půl metru. Člověk by si řekl, že když lavici navýšíš, tak se logicky horní tejbl zkrátí a skok bude kratší – to ale platí jen matematicky. A jak víme už ze základky, matika kecá, že jo. Haha!!! Prakticky jsou totiž odpaly tak vysoký, že když se ke skokům blížíš nevidíš ani tejbl nahoře natož dopad. Jako na poprvé dopadneš tak do půlky a pak už je to “jen” o tom zrychlovat a zrychlovat, až to do toho dopadu na jistotu padne.

Bikepark Moninec otviracka 2020-59

No, za mě to tam ale nepadlo. A je jedno, že jsem na tom dva měsíce neseděl, ale trochu jsme to s klukama pak probrali a konce odrazů se po zavíračce lehce strhli, aby to nebyly takový výstřely do vesmíru, který si naskáčou Loose riders a ostatní zůstanou jen u Loosers riders. Každopádně posun je tu zas obrovskej a polítat se na kopci dá parádně. Nově je i částečně zavezená štěrkem dětská motanice po louce a tak je vidět nejen integrálky, ale i XC a různý tůristy, jak si to dávaj po týhle variantě dolů.

Bikepark Moninec otviracka 2020-13

Konec dobrej, všchno dobrý. Vzhledem k situaci je bohužel spodní restaurace M2 pořád zavřená, ale na jídlo lze dojít nahoru na hotel na terasu, nebo si dát párek a tyčku dole, tam co se kupujou permice. Já za den potkávám spoustu známejch a dáváme pár jízd ve vláčku, nějaký hecovačky a tak a tu otvíračku si užívám, že nakonec zůstáváme i s Hannie a prckem spát ještě do neděle a projedu si kopce ještě v neděli dopoledne. Pak už jen nacvakat pár fotek s prcek na zádech v nosítku a je hotovo.

Bikepark Moninec otviracka 2020-29

Za mě se kopec zas povedl! Na ty prostředky se kterýma se tady VlČáK potýká, z toho vymačkal zas maximum a za to jemu, Zdeně a crew kolem patří obrovskej dík.
Takže DÍKY a brzy zas tam!

-a-

 

Jo a galerie bude brzy.. ;)

Komentář: