720 Chainless a Whipcontest Monínec 2020 – report + výsledky

Chainless_2020-34

Odjeto. Zavřeno.
Ale abych nebyl tak stručnej, tak celej report o zavíračce a sobotním jubilejním 10. ročníku Chainlessu a Whipcontestu na Monícni najdete uvnitř.
A že jsme to oslavili – i vrtulník přiletěl…

Tak klik..

Pátek večer parkuju na Moníneckým parkovišti a jen zamačkávám slzu nad jedinou dodávkou široko daleko. Kde jsou ty doby, kdy se nejen místní krů scházela před závodem a jel oheň, grily i zábava naplno. Na parkingu teď jediná dodávka, ale aspoň ten oheň nacházím a u něj Vlčák, Zdena a Franta. Kolem půlnoci, se díváme na dno Vlčákovi luxusní pálenky a pak už na kutě, neb v 8 ráno se otvírá riders office.

Chainless_2020_a-1

Je ráno a já ťukám na restauraci M2, kde následně rozjíždím compa a po pár minutách už do něj datluju první závoďáky. Vlčákův odhad na 50 kousků se vyplňuje s naprostou přesností a tak v 10hod můžeme zavřít registraci a vyrazit na kopec. Během tréninků, tu ale máme několik crashů, kdy kluci od záchranky už začínaj mít bohužel plný ruce práce až musí dorazit další sanita a nakonec i vrtulník. Posouváme tedy start o půl hodinky a teda takovej začátek se nám nikomu nelíbí, ale snad bude kluk brzy v pohodě. Oldo – hoj se rychle, držím palce! (Prosím pokud máte na Oldu někdo kontakt, pošlete mě info na: david.and@post.cz)

Chainless_2020-10

Start tedy posouváme a v 11:30 se tak na trať pouští první závoďák utrženej ze řetězu. Pak už to jede, jeden za druhým, pěkně dvě kola, kdy lepší čas se počítá. Lehce po jedný máme odjetej Chainless, kdy na prvních třech místech v chlapech se to nacpalo do vteřiny a kluci jeli pilu jak Aaron Gwin v Leogangu na svěťáku. Na třetím místě skončil Ondra Papež, druhej byl Michal Ledecký a první flek bral mladej Vojta Strmiska. Juniorů se nám tu letos taky pár sešlo a tak třetí flek (s opožděně nahlášeným věkem) zajel Matyáš Macků, druhej byl teprve 13ti letej Honza Šrámek (o kterým ještě určitě uslyšíme) a první byl parádní jízdou Petr Šmejkal. Holky si zajela letos jen jedna účastnice zájezdu a tou byla Šárka Kršková, takže brala první druhej i třetí flek – holt “Elwing” byla vždycky šikovná! Po skončení Chainlessu dáváme malou pauzičku a pak už se vrháme na Whipcontest, do kterýho se i přes mohutný větry vanoucí po celý den zapisuje 10 whipmastrů.

Chainless_2020-34

Whip pak začínáme cca půl hodinkovým jamem a pak už se jede kvalda, každej tři skoky, ze který vybíráme nakonec 6 letců do finále. A tam už se hoši bičuje jak na divokým západě za dob Johna Waynea. Lítá se dveřma napřed, přední kolo k zemi, helmy češou větve v 5ti metrech nad zemí a zadní stavby dostávaj přesně ty rány, že v pondělí bude reklamační technik číst z papíru “..a jak jsem sjel z toho obrubníku tak to samo prasklo.” Faktem ale zůstává že letos to na místě nikdo nezlomil, takže se kluci museli k těm medailím prostě vybičovat.

Chainless_2020-41

Nakonec to skončilo opět hodně těsně na body. Ty se počítají ze dvou skoků a na jednom se musí dát whip na jednu stranu a na druhym na druhou a to tak, že třetí místo vypráskal mladej Honza Šrámek, druhej byl Martin Kubec a první Whipmastera letošního jubilea bral Patrik Malík.

Chainless_2020-28

Ceny pak nadělil nejen Jarda za Monínec v podobě skipasů, wellnesů a ubytek, ale měli jsem opět nádherný medaile od Vlčáka, kterej i celou trať připravil a v sobotu pouštěl ridery na startu a nakonec došlo i na (naprosto neúmylsně zmanipulovanou) tombolu do který nám ceny nadělil komořanskej master-shaper Honza Gil – kluci moc díky všem!

Chainless_2020-21

No a to by bylo asi tak vše. Restaurace i parking se postupně vyprázdnil a poslední co odjížděl jen cvaknul vypínačem na vleku.

Chainless_2020-43

Díky za sezonu. Díky že jste ji s námi přijeli zakončit a doufám, že se potkáme příští rok znovu!

-Andy- za celou moníneckou crew

 

..jo a další galérky se chystaj, takže o fotky nebude nouze! ;)

Výsledky hýr:

Vysledky Chainless 2020

4 komentářů pod “720 Chainless a Whipcontest Monínec 2020 – report + výsledky”

  1. Šárka

    Dík kluci, taky sem si to užila. A to jsem ani nevěděla, že je to jubilejní desátý ročník :-)

  2. -Andy- 720.cz

    Tak to my jsme rádi, že jsi přijela a zvedla z popela tu ženskou kategorii.. ;)

  3. kohoutek mísy bílé umyvadlo

    Aktualizujte prosím častěji, protože se mi líbí vaše stránka blogu. Dík!

  4. -Andy- 720.cz

    kohoutek mísy bílé umyvadlo: Tak jo! :)

Komentář: