Trailsy v Jičíně s Emo Týčkem

bw.jpgTak eMpTý už nedělá nic jinýho než skáče, a co objevil trailsy v Jičíně a co dostal povolenku, není ho skoro nikde jinde vidět. Report a fotos vevnitř ! 

Původně jsem tenhle report nechtěl vůbec napsat, ale prostě mi to nedá. Musím se zmínit o tom, na čem jsem si poslední dobou dokonale ulítl a o čem se mi v noci i zdá.

Za tenhle rok jsem projel neuvěřitelný množství lokalit a naskákal snad milion různých skoků. Nic mě ale nedostalo tak, jako trailsy v Jičíně. Skoky, o který se stará parta okolo www.bmx-jicin.com v čele s bez nadsázky profesorem ve stavění skoků Houtem.

O tom, že se v lese u Jičína jezdí vím už dlouho, každý rok jsem se tam byl aspoň jednou kouknout, vždy ale bez kola, jen to prostě omrknout. Cestou z posledního Českého poháru ve Špindlu jsem zase plánoval zjistit, jak se to za rok rozrostlo. To, co jsem uviděl, mi ale naprosto vyrazilo dech.

 _igp0011.JPG

Vlezete do tmavýho lesa a před váma se objeví království! Skoro třicet skoků, všechno dokonale upravený, šejplý, koberce všude, zameteno. Skoky nejrůznějších rozměrů, transfery, prostě ráj. Všechno je těžký, má to hrany, prudký dopady, chyby se neodpouští a první, co se musíš naučit je zahazovat… Při mojí návštěvě se tu právě nacházela místní parta a já jen zíral s otevřenou pusou na jejich neuvěřitelně stylový ježdění. A hlavně na strom, na kterém visí jasná cedule: NO MTB! A u toho malým písmem vip only…

 _igp0025.JPG

S klukama jsem se dal do řeči, Mošnika jsem kdysi sbíral v Řepích a volal mu sanitku, když mu nevyšla pro sekce a můj bývalý spolužák Filip Kasal alias Svíce je Houtův spolubojovník v pravěkých dobách bmx…tohle byly pádný důvody odvážně se zeptat, jestli se můžu sklouznout. To, že kluci řekli JO mi asi navždycky změnilo můj pohled na stavění skoků i ježdění jako takový.

jicin-xup.jpg

Nejdřív si mě okoukli na řadě malejch, asi 1,5 metrovejch skůčků, který jsou ale dobrou prověrkou techniky. Prošel jsem a jako další mě postupně čekaly lajny Chicks only (6 skoků), třetí level Just for fun s dvěmi verzemi pokračování buď rovně, nebo klopenkou do nejtechničtější lajny Candle zone, no a jako závěr řada macků: Go big or go home.

Začnete z dropu dva na dva s prudkým dopadem, tam naberete speed a následuje první, lehce do zatáčky postavený, šesti metrový skok. Následuje dalších 5…Na nic se nešlape, lajny se dají kombinovat, prostě úlet. Zapomenout na triky, lítat si pro sebe a pro radost, to je to o co tu jde, ten pocit z houpání, sem tam si to zkroutíte, dáte třeba xko. Ale hlavně si LÍTÁTE!!!

 bw.jpg

Tohle povídání neberte jako pozvánku, kluci to maj daný jasně a skoky si zamykaj. Berte to jako moje vyjádření, co v tuhle chvíli považuji za pro mě nejzábavnější formu ježdění a jako malý popíchnutí k tomu, stavět skoky dobře. Nebo vůbec něco stavět…Klukům patří můj velký respekt a dík za to, že mě a naposled i Klauzika nechali pohopsat:-)

Fotky jsou z mé návštěvy s turnovskejma frackama, fotil Kártíček a Tomaass, díky. Dvě fotky jsou od jičínského lokála Tomáše Berného, výborná práce, taky moc díky.

A to je vše. 

eMpTy 

_IGP0002.JPG _IGP0007.JPG _IGP0011.JPG
_IGP0024.JPG _IGP0025.JPG _IGP0026.JPG
_IGP0031.JPG _IGP0035.JPG _IGP0037.JPG
_IGP0043.JPG _IGP0047.JPG _IGP0049.JPG
bw.jpg jičín les_table_mt doostřeno.jpg jičín xup.jpg

36 komentářů pod “Trailsy v Jičíně s Emo Týčkem”

  1. Los tomanos - Pozing crew

    Pekny to tam maj :)

  2. havros

    Nadhera! Takovyho neco ale s radiusama na celopero je muj sen. Jenom litat a litat. Bozi…

  3. Zápo

    ne lítat a lítat, ale kopat a kopat :D:D:D

  4. cartman

    eMTýVý: jediný co Ti musim vytknout je, že si úplně zapoměl na milhause, který mimochodem též něco vyfotil

  5. cartman

    a víc fotek tady http://flubr.rajce.idnes.cz/Jicin_23.9.07/#

  6. Čárys

    děkujeme Cartmenovi !

  7. Tchitcha

    hmmm tam by se mi moooc líbilo! chci tam!

  8. prochy

    werry nice

  9. 100klada

    Bylo by to na fulla?

  10. Spon

    Co te cedule na tom stromne? “No MTB VIP only” diskriminace. :D

  11. jiřina

    hrozny soukromnici to je to samy jako kdybych v Drachovje zakazal jezdit bmxkarum ale ja ?ja sem jinaci me je to jedno ba naopak jsem rad ze nekdo prijede pojezdit a je mi jedno ne cem nedelam zadny rozdily.mejte to samy mysleni jako ja a budte dobry ne jako ja pa mejte se

  12. dcbomber

    to posezeni je štýlový

  13. Jeliman

    Jiřina: Mas pravdu, ale tadle lokalita vypada tak luxusne udrzovana ze se jima ani moc nedivim… Luxusni prace! ;)

  14. kotleta

    tak co si to postavili tak si diktujou podminky….

  15. Spon

    tyk jako podle me kdyz neni po desti a trailsy nejsou rozmoceny tam MTB s nakejma normalnima plastema typu maxxis holly roller neudela vetsi skodu nez bmx. ovsem kdyby tam vlitl nekdo na nakym RB Monster a mel 2.5 plaste se vzorkem jak na krsoku tak bych mu taky rekl ze to neni OK.

  16. jiřina

    spon ma pravdu

  17. Oswald

    k bajku patri i cestovani po novej lokaliotach a kdyby kazdej soukromnicil tak by stalo za hovno urcite to neni o kole na mtb se taky prodavaj hlatky plaste a kdyz je sucho tak skokum neublizi ani drapaky v drachove sou skoky z pisku a kdyz tam nalitne 10 rideru tak se udelaj pekny koleje a sjedou se hranky a musi se to opravovat ale stejne sme radi ze prijeli

  18. Junior

    na ty ceduli to je akorat blbe vyznaceny…je to MTB ONLY, no VIP

  19. jiřina

    ano oswalde ,hlavne cruzo je nejvetsi demolismen kteryho znam ten nam vzdycky z dirtu udela kopce pisku

  20. jiřina

    ale mi se na nej nezlobime my ho mame radi

  21. eMTy

    100kláda: ani náhodou. i na velkym pevňáku je to dost
    ostatní: pokud někdo něco postaví a dá do toho tolik energie, může si určovat podmínky. a když maj kluci zkušenosti s lidma, co přijedou, ani nepozdraví, čuměj, šlapou po hranách odrazů, aby se koukli, jak je to velký, pak vylezou na rozjezd, desetkrát se rozjedou a zabrzdí se zubatejma gumama na odrazu, pak se odhodlaj, daj to na převodník, nespraví to a nakvašeně odjedou a ještě ti řeknou, že to je blbej skok, tak je plně chápu a schvaluju.

  22. jiřina

    emty mas pravdu ale takovejch pripadu je minimalne teda to sou vetsinou takovy maly neskuseny prckove……

  23. ptr

    jiřina: kdybys videl skoky v Jicine, mluvil bys rozhodne jinak, podle tveho vylevu vubec nevis ocem mluvis, ty tvoje hrbolaty hromadky v Drachovje asi za moc nestojej. A navic, jak spravne rika eMTy pravidla urcujou ti kdo skoky vybudovali a staraji se o ne!! tak kliid. Nevim vy kluci, ze si fut tak radi pletete soukromy skoky s verejnou bikroskou a rozcilujete se ze tam nemuzete krosit kdy se vam zlibi. Nehlede, verim, ze kdo je slusnej a chova se s uctou tak si v Jicine urcite zajezdi at jezdi na MTB ci na kolobezce..

  24. jiřina

    ptr:jenomze ono je rozdil jestli stavis z pisku nebo z jilu ver tomu ze kdybych stavel z jilu tak to bude vypadat urcite hodne podobne jako v jicine!!!! ty kluku vubec netusis,ses na uplne jiny vlne

  25. Čárys

    4: jiřina : No ale pravda je, že kdo staví, ten má mít možnost určovat. Navíc když to maj doma… Jinej kraj, jinej mrav, ani horší, ani lepší, prostě to tak je.

    Je třeba respektovat.

  26. jiřina

    to je mi jasny ale me spis vic nez dost zaskocila ta nesmyslna diskriminace mtbecek ,,NO MTB,,
    kdyz to co psal emty tak to muze udelat i nekdo na bmx seslapat hrany odrazu a brzdit na skokach

  27. mates

    to jirina: kamo az budes v kuse 14 sejpovat 30 skoku do uplnyho detailu ve 3-4 lidech pak odjedes na zovody a druhej den zjistis ze skoky ti nekdo uplne zkurvil(urazeny spicky na najezdech vsude odpatky a vybzdeny diry atd. tak je jednodusi tam dat retez a at si zavola a zepta sejestli si muze zajezdit chapes to uz,to ty vubec nic netusis hlina muze bejt jaka chce

  28. jiřina

    to mates:ja vim o co de, to chapu ale nechapu pro NO MTB kdyz to moch udelat nekdo na bmx!
    jinak myslis kdybych kluky kontaktoval tak by me nechali sject???

  29. mates

    vidis ne V.I.P. only,musis si to zaslouzit a pak si budes moc skocit

  30. Spon

    eMTy vi o cem mluvi, i takovy jsou mezy nami a jeste zapomnel dodat ze nekteri ti i ukradnou lopatu ktera tam byla pro OPRAVU ne UPRAVU skoku. a nebo ji zlomi a nechaj valet na dopadu. a ono jde i konstrukci skoku atd. a Hlavne jsem to tam na zacatku napsal z prdele jelikoz tam je smajl :D A zapomnel sem napsat ze to sou moc pekny dirty.

  31. jiřina

    ok ja bych to udelal jinak pucil bych si od kamose bmx a nemusel bych nic resit ,akorat nevim jak bych si to mel zaslouzit!?

  32. ptr

    jiřina: tvl kamo, ty mas fakt dlouhy vedeni. Predevsim si uvedom, ze neni samozrejmy jezdit jen tak bez dovoleni na cizich skocich!! Proto Mates pise, ze si to musis zaslouzit (nekdy staci bejt slusnej, etc.). A dale je ti snad jasny, ze na skoky pro MTB a BMX sou jiny technicky pozadavky, tzn. ze konkretne pro BMX musi byt mnohem vic vysejply a vymazleny, coz da samozrejme spoustu prace nejen se stavbou ale hlavne udrzbou!! Takze kdyz tam nekdo nabehne s drapakama, perama a jeste na tom neumi, tak nadela paseku nedozirnou!! Proto VIP ONLY!! Doufam, ted uz jsi pochopil o co v Jicine jde.

  33. Hlavy

    Asi tak.Lidi jsou prasata. Je bláto, tak naházej koberce mezi skoky, nebo je sucho nepokropěj skoky, vyházej tam bordel z auta,atd. Za to jak se tam kluci nadřou si to zaslouží trochu respektu, ne?

  34. jiřina

    ano ano uz to chapu! dekuju! timto bych ukoncil tutu debatu
    a nezlobte se na me

  35. Spon

    Amen

  36. honza

    Ja si pamatuju ze kdysi davno davno jsem se prel s Houtem o Pavlu Cahovi, Pavel pred 5-6ti lety daval na horaku triky, ktere tu moc lidi nedava dnes a Hout tvrdil ze na mtb je to lehci a ze dokud si neporidi bmx tak ho to nechava chladnym. no nakonec se tak vlastne opravdu stalo… ale to sem nepatri jen takovy uvod… Hout a jeho parta lidi jsou bmx a ja je respektuji a dokonce jim moc fandim protoze je dobre ze neco takoveho delaji. Me to prijde jako ten anglicky trailsovy svet, to co u nas vubec neni, no proste paraada. To ze si skoky chrani je logicke.

Komentář: