Písek sloupstyl

dsc03247.jpgEmotýčko nám sepsalo report z Písku, kde dojel sedmej. O tom jak rozháněl lidi, padal, trikoval, a jak to celý viděl se dočtete uvnitř…

Jedna z posledních a současně nejnašláplejších akcí letošní sezony se konala o uplynulém víkendu v Písku. Mega akce s názvem XBOX 360 Slopestyle byla v Čechách ojedinělá hlavně prostředím historického města. To přilákalo velké množství diváků, fotografů, médií a samozřejmě zájem jezdců.

Právě počet riderů byl ale omezen jen na pozvanou pětatřicítku, ve které se objevili všichni finalisté z letošního HF Kozzy slopestylu, ti nejlepší Češi, komplet polská špička, svoje zastoupení mělo i Rakousko a Německo.

Propagace závodu byla pojata ve velkém stylu, spousta sponzorů, televize, tři komentátoři, doprovodný program, riders meeting s předáním igelitek s dárky od sponzorů, pro jezdce zajištěné jídlo, pití, velká party po závodě, prostě servis (alespoň tak to bylo v plánu, více na konci článku).

dsc03221.jpg

Vysokou úroveň měly také překážky, vyrobené speciálně pro tuto akci. Začínalo se na konstrukci z lešení gapem cca 2×5 m do dřevěného dopadu, následoval funbox do zatáčky s kozou, 2m vysoká spina, uzký velbloud ve třech metrech a hamtačka na macatý step up-step down. Další byla dirtová sekce dvou skoků, první mírně transférový a druhý klasika, pěkně udělané, dřevěné rádiusy, vyšší dopady, paráda. Následoval velký naskakovací wallride u starobylého mostu, pár metrů po nábřeží a výjezd na rozjezd pro dva dropy 3 a 4 metry vysoké do dost placaté dopadu (auuu) a jako poslední quarter v řece Otavě.

 dsc03266.jpg

Do Písku jsme dorazili v Pátek večer společně s Tomaassem a po příjezdu shledali, že trénink je v plném proudu. V klidu jsme si trať prošli a jezdit jsme šli až po riders meetingu, tedy asi od 10 do půlnoci. To je také jedna z výhod městských závodů – všechno nasvícené.

 dsc03358.jpg

Chladné ráno a začátek tréninku, vše naskákáno překvapivě rychle. První poznatek je, že úroveň závodů bude vysoká, beka, káňa, supíky, barspiny, vše tam padá jak na běžícím pásu. Druhý poznatek je, že Polákům tahle trať sedí, stylaři radost pohledět. Ale ani Češi nejsou pozadu, prostě na finále má ten den nárok snad dvacet lidí. Z kvalifikace, která odstartovala v 13.00 postupuje ale jen deset…

 dsc03279.jpg

Nezávidím porotě, kterou tvořili kluci okolo Vika Plase, rozhodování nebylo jednoduché. Výsledky kvalifikace snad budou někde na netu, tak pokud vás zajímají, hledejte. Za jezdce snad můžu říct, že jsme si to všichni užili a ani se nějak moc neřešil postup, fajn atmosféra.

 dsc03247.jpg

Pauzu mezi kvalifikací a finále vyplnily různé atrakce, prostě show pro lidi. Po vyhlášení top ten začalo tuším v 16.30 finále, kde se odehrávalo opravdové peklo. Většina z nás to vyhrotila, takže nebyla nouze ani o pády. Holt když chceš na bednu musíš to tam poslat hlava nehlava…

To byl i můj případ. V tréninku a kvalifikaci jsem odjel backflip snad 10x na čistotu. Bohužel jsem se nedozvěděl, že na finále se odraz druhého dirtu posunul o půl metru dál. Takže si jedu stejnou rychlostí, na odrazu vidím, že něco nesedí, odrážím se, točím a …Ano, pokud hádáte, že jsem byl o půl metru kratší, hádáte správně. Z hrany mě to kopne do lidí, skáču tam jak na rockovym koncertě. Ale díky všem, co mě chytli, nemám ani škrábnutí, hehe. ( opět beko v Klauzovi, dobře ty, pozn Čárys)

A stupně vítěžů, a něco k výsledkům… 

dsc03309.jpg

K výsledkům:

10. Petr Kaplan-taky beko to klauz, taky nevěděl, že se to šouplo

9. Kuba Kalina-pěknej styl, hlavně cancany krása   

8. Tom „Leader“ Zejda-360 na prvním dirtu, hodně pěkně on
        

7. já-MT

6. Filip „žena“ Kamidra-holka s neuvěřitelnou zásobou technických triků
        

5. Maciej Ryndziewicz-polskej zabiják, dal velký drop, respekt!
        

4. Kuba Vencl-ten zná, trialová technika oblečená v emo hadrech

3. Marius Hoppensack-čistý jízdy, profík
        

2. Bartek Obukowicz-polskej diktátor, jeho 360nose mě dostává
      

1. Damjan Siriški-kdo jinej? Super jízdy, baví lidi, vše čistě!

 

Následovalo vyhlášení, předání cen a odchod na párty. Vzhledem k tomu, že jsem si tu jako jeden z mála zachoval čistou hlavu můžu říct, že tohle bylo dost. Hráli výborní Post-it, nějací hopeři (původně avizovaní Indy a Wich nedorazili…) a United Flavour, kteří rozvášnili dav k šílenství. Brněnská parta dělala bordel, Netro ve 21.05 na plech, místní mládež se toho nebojí, nevídaná koncentrace pěknejch holek, zmoštovanej Tygr excelentní taneční vystoupení na pódiu…
Celkově se to dá shrnout jako fajn akce, závody povedené, hodně diváků, nikomu se nic vážného nestalo a tenhle sport to určitě posune dál.

 dsc03275.jpg

Abych ale jen nechválil, mám tu pár postřehů:

1) Chybí mi velké obrazovky, diváci ani rozhodčí nemají přehled o celé trati a vidí jen část.

2) To je spojeno i s hodnocením rozhodčích – každý hodnotí jen část a horší ze dvou pokusů se škrtá. Takže vyjde v podstatě ideální jízda – chybí celkový dojem, plynulost.

3) Diváci – chtělo by to víc života.

4) Ceny – asi bylo málo sponzorů, že nehodnotili aspoň věcnýma celou desítku. Peace nebo Adio dali málo triček? Komerční banka málo škváry? Nebo si pořadatelé myslí, že když jsi v Čechách v tomhle sportu v top ten, tak nic nepotřebuješ a žiješ si jak hvězda? Tak to asi jinak pořádaj fotbalový turnaje…no nic, tohle je na samostatnou úvahu.

5) Organizační zmatky – např. když se řekne, že večer je jídlo a pití pro jezdce zdarma, tak by to asi mělo platit…

6) Když se změní trať na finále, bylo by fajn, aby to finalisti věděli…

 dsc03207.jpg

Doufejme, že tohle pořadatelé vychytají a my si užijeme příští víc podobných akcí. MT

super čtení napsal MT, a perfektní fotky na krabičku od mýdla nafotil stále se zlepšující Skříp. Díky oběma. 

DSC03183.jpg DSC03193 .jpg DSC03198.jpg
DSC03204.jpg DSC03207.jpg DSC03210.jpg
DSC03213.jpg DSC03216.jpg DSC03218.jpg
DSC03221.jpg DSC03233 kopie.jpg DSC03236.jpg
DSC03244.jpg DSC03247.jpg DSC03256.jpg
DSC03266.jpg DSC03269.jpg DSC03275.jpg
DSC03277.jpg DSC03279.jpg DSC03292.jpg
DSC03296.jpg DSC03303.jpg DSC03307.jpg
DSC03309.jpg DSC03358.jpg  

27 komentářů pod “Písek sloupstyl”

  1. Flora

    fotky vypadaj krasne ale co teda bylo za ceny? xbox360 a dirtbike?

  2. KUbajsz

    mesiáš, sedmej končí, vem si život ! Dobře ty Jugo … a emotý je spisovatel, to se musí nechat :)

  3. tomaass

    report ode mě na bikestuff.cz

  4. Tom

    Hele, kucí, dovolte mi pár slov za organizátory k závěrečným poznámkám. Samozřejmě díky Tome za super report :-)

    Ad. 1: velké obrazovky by nám samozřejmě ulehčily práci maximálně a udělaly by velkou službu pro diváky. Porotcování by bylo díky přenosu z celé trati jednodušší. Bohužel ale jediná použitelná technologie za denního světla je LED stěna. V případě Písku dvě až tři aby viděli lidé všude. K tomu se musí připočíst kamery (alespoň desítka), střižna a veškerý personál. Bohužel se bavíme o pronájmu v řádech stovek tisíc což bylo nad možnosti rozpočtu akce. Ale věřte, že pokud by na to byly peníze, stojí to tam.

    Ad. 2: viz. bod 1. Samozřejmě ale hodnocení bylo pro všechny stejné, tudíž objektivní a spravedlivé. Dělali jsme maximum.

    Ad. 3: Máš recht, byly to mrtvoly. Nejvíc u startu. Nejdřív jsem myslel, že je to mojim dementním komentářem, který vůbec neměl probíhat, načež byl přizván Juan a nic se nezměnilo. Byly to mrtvoly.

    Ad 4: Cen bylo hodně a byly opravdu hodnotnýl. Pro příště je to ponaučení. Mělo se odměnit víc jezdců než tři. Ale když jsme viděli, že nevíš co s trenclema na kterejch není čtvereček, nechtěli jsme ti komplikovat život :-)

    Ad. 5: Tome, v pátek večer jídlo a pití zadarmo nebylo, to jsi asi přeslechl :-) Jídlo bylo na kartu přes den ve stáncích, pití bylo na startu pro jezdce. Večer to zaskřípalo, protože nás trochu podělal personál kulturáku. Vyřešilo se to ale urychleně – na tom malém baru bylo koupeno 150 piv pro jezdce a vydávány byly všem se zelenou páskou, kdo neměl pásku, poslal kámoše. Myslím, že to většina věděla a řekla si… Každopádně sorry za to, příští rok si to víc pohlídám.

    Ad. 6: Ještě jednou si nasypu poplel na hlavu a dost. S tím skokem zřejmě hejbali jezdci, já, jakožto osoba zodpovědná za hladký průběh závodu jsem o tom vůbec nevěděl. Každopádně mi to měli dát vědět lidi co byli okolo trati. A nebo kluci, kteří s tím hnuli měli dát vědět ostatním. Stane se. Tome, tys to ale zvládnul a navíc jsi docela elegantně vyřešil problém s tlačícími se lidmi. Díky, kamaráde :-)

    Jo a ta party nebyla zlá. Lolitky byly dobrý a já vůl si jich vůbec nevšímal. Nafackovat bych si měl. Tak příště.

  5. fousmen

    Ja z pohledu divaka nemuzu rict na organizaci ani popel, dejme tomu ty obrazovky by se hodily, ale budiz, vsechno celkem odsejpalo jak se patri :) co me fakt zklamalo byli divaci, ty vole, to jste tam byli, bikeri? a jen stojite a cumite se zavrenou hubou? nebo byl jen plnej pisek lidi, ktery narikali ze jdou z prace domu a tlacice jizdni kolo se hystericky prodirali skrz nejvetsi a nepruchodnej dav u dirtu..?

  6. tomaass

    Tom : a příště chci víc kolonek na kundy zdarma, dostal jsem akorát facku, takže to asi bylo taky nějak blbě pořešený.. :-D :-D :-D

  7. flat

    a taky moc lidi, dostat se nekam v prubehu finale tak, abych nelezl trati bylo unreal, takze misto fotek rum..

  8. SPYKE

    To ALL: El Kloko dostala ode mě akteditaci jako TV reportér :-) Můžeme se jistě tešit na její super videjko! :-)

  9. flat

    a ja dostal h…o, takze uvidite h…o

  10. el kloko

    SPYKE: Ahoj, moc ti tímto děkuji za projevenou důvěru:-) Video je hotové, nevím, snad se bude aspon trochu líbit.

  11. Čárys

    Já tam nebyl, byl jsem na RB kempu, ale když to tak vidím, tak zřejmě dobrá akce. Lidí jak nasráno, překážky zajímavý, dle fotek i čtení výkony na výši, prostě zřejmě povedené.

    Můj subjektivní pocit : je to takovej skejtpark, příště si vezměte prkna…

    4: SPYKE: Vídeo bude, myslím že zítra…

  12. fousmen

    hej ja chci priste taky reporterskou akreditaci, natacet zprostred davu lidi s kamerou nad hlavou neni uplne ono :)

  13. Tom

    K těm akreditacím a davu… Vše souvisí se vším. Je nepříjemný, že ne každý fotograf, který přijede na akci může dostat akreditaci pro pohyb v trati. Prostor na takové akci je velice omezený a v tomto případě jde především o bezpečnost jezdců, lidí v trati a plynulost závodu. Proto je velice omezený počet akreditací a jejich udělování je vybíráno na základě zaslaných žádostí o akreditaci. Ostatně, akreditace pro El Kloko byla diskutována poměrně dost, jak může dosvědčit Návy, který byl u toho. Někteří z vás mají zkušenost jistě ze zahraničních závodů podobného ražení, kde se do trati dostane taktéž jen velice úzká skupinka lidí a média jsou pečlivě vybírána. Fotky jsou pak dispozici od oficiálních fotografů… Každopádně osobně si myslím, že je lepší mít v trati omezený počet lidí, než aby se stalo něco, co bylo třeba na BMX Worlds v Praze, kdy při finále streetu stálo v parku tolik lidí, že se chvílemi nedalo ani jezdit…

    K tomu davu – je snahou pořadatele aby přišlo maximum lidí a i pro diváckou kulisu je to lepší (pokud to nejsou mrtvoly). Bohužel to, že se naprosto ucpe průchod městem je fakt, se kterým se dá jen těžko něco udělat. Bylo to zatím vždy a všude na takových akcích. Způsob jak to řešit se hledá těžko, pokud se vytvoří koridory, ucpou se většinou taky. Prostě málo místa.

  14. Čárys

    Ty krávo, Fousmen, ty bys měl akreditaci dostat, neboť právě teď jsem shlédnul tvoje video, a nic lepšího jsem zatím neviděl. Jsi mistr. Chtěl jsem to vydat až zítra, ale vydám to hned, protože tohle je práce kterou lidi prostě musej vidět.

    Nejlíp. Zprostřed davu s kamerou nad hlavou? Nejlíp.

    4: Tom Nádr : Já si teď teprve přečetl tvůj komment, jasně, je třeba to udržet v mezích. O tom žádná. Jen ze mě mluví nadšení z toho co jsem právě viděl. Jdu to vydat. 30 minut. 

  15. fousmen

    och, ma skromna duse se cervena, jsem rad ze se to libi :-)

  16. Arki

    No, o tom posunutí odpalu nevěděli ani pořadatelé. Já vám prasknu, kdo to udělal. Byli to Marosana a Damjan.

  17. Jeliman

    Lol ja sem videl jak to posouvaj, predtim to totiz porad prelitavali, ale presne sem si rikal ze se tam budou jezdci hrozne krešit i kdyby to vedeli, to bylo fakt skoro o metr dal :D… Arki uz rek kdo to byl tak to aspon nemusim naprašit… ;) Ale skvela akce a Fousmene: To video je fakt bomba!

  18. jiřina

    ty jo mans se toho neboji!!!!4) Ceny-asi bylo málo sponzorů ………………..
    z vostra si to vzal

  19. "Hovado" Jiří Cipra

    Fousmen: jakto že není video na ETBikez?? to jsi kurwa Jomák??? ;-)

  20. Navy

    S akreditaci pro Zuzku El kloko ma Tom pravdu. Hodne se za ni primlouval…

    Dle meho nazoru zavod napul exhibicniho charakteru, ne tolik korovy pro bikovou komunitu, nicmene diky za nej. Ohrome priblizil tenhle sport normalnim lidem. Videt duchodce nebo rodice s detma na krku, jak koukaji s otevrenou pusou je dobry. Vecer pred akci kolem me prosla particka mladych lidi, z nichz zrejme ten nejchytrejsi vysvetloval ostatnim neco o “zitrejsim bikrosu”. Podle me z toho byl celej Pisek trosku vedle.

    Trat vic pro streetare, ktery na druhou stranu davaji vetsi motanice – coz samo o sobe smeruje k exhibici a dirtum. Slovo slopestyle bych taky pouzival uvazliveji. Trat z kopce moc nevedla a v podstate byla jedina lajna bez moznosti vyberu…

    Opravil bych taky Manasovo komentar k vecerni party. Indy a Wich vystoupili, ale bez Wiche… United Flavor sem si paradne uzil se Schwarou, klukama polskyma a Tomem. Dobra party…

    S tema konzumacnima listkama je to takovy divny. Uz sem zazil par akci kdy se na tyhle veci proste uz nedostalo a behem akce uz nebyl cas ani sila to nejak esit. Je mi to trochu lito vuci cizincum, kterym timhle ukazujeme jaky sme jantarove…

    Ceny jenom pro prvni tri dejme tomu. Rideri dostali par drobnosti na patecni porade. Kdo prijel v sobotu mel smulu. O cem treba nikdo z divaku nevi je preskrtanej napis na trofejich, kterej zrejme nekdo pomrvil a bylo treba ho prepsat lihovkou. Stane se… Nicmene ceny za 150 a v taskach promo bundy od Seatu… To me trochu prekvapilo…

    Hodnoceni si myslim ze bylo celkem objektivni. Jen bych si pro priste dal pozor na secitani bodu za jizdy. Loni sme na Kozzach udelali stejnou chybu – “bere se lepsi jizda” neznamena, ze kazdej rozhodci nahlasi vetsi ze dvou cisel. Musi se secist obe dve jizdy zvlast a teprve lepsi se pocita. Ale u scitani sem nebyl, takze muzu mit spatny informace.

    Pro priste mozna taky jeden zvuk pro vsechny speakry, abych nemusel porad dokola omylat sponzory a afterparty ;o)

    Suma sumarum to bylo hezky. Cechy maji za sebou dalsi novinku a je jenom dobre ze se u nas bikum dari. Vsechny ty nedostatky berte s rezervou, byl to prvni takovejhle zavod u nas… Diky za nej…

  21. fousmen

    Hovado: vim, vim… mam za to u tebe poradnyho wolkra :D jenze proste jsem vlastenec, za vlast se necham zwolkrovat, za vlast bych polozil i zivot…. viva la JČR! :-)

  22. Zer0

    pro emtyho….cau zde Petr Drabek (Kladno) jestli jedes na marosanu nemel bys nahodou volne misto???

  23. Čárys

    4: Hovado Jiří Cipra : Protože tohle nebyl 4x :)
    4: fousmen : díky za tvé vlastenecké JČR cítění !

  24. tomaass

    Zer0 : taxi&hotel služba maňas je boží, často využívám jejich služeb..

  25. "Hovado" Jiří Cipra

    4 Čárys: héééééj, za tohle bys zasloužil Wolkera!!! škoda že sem nebyl na kempu, tam bych ti jich pár dal… holt na jaře ;-)

    4 Fousmen: já ti jebu na nějaký 720.cz, jsi kurva Jomák, tak musíš držet s teamem a néé se chytat nějakých skinheadů ;-) ;-)

  26. Čárys

    4 : Hovado : Ty si ale kus Hovada ! Já jsem přirozeně punkově vyplešlej… :)

  27. TomKa

    2tommas: mels osahavat maxim defky, ty byly placeny tak se nenbranilly…

Komentář: