Gravity meeting – zápis ze schůze

dsc09686.jpgTak jsem se vám rozhodl napsat, co se dělo v Poděbradech meetingu, pořádaném Polisem. No a tak je to tu !  Můžete si počíst, když zmáčknete více…

Táákže, nic nebylo jednoduššího, na mailu mi přistála pozvánka, a tak jsem se sebral, nafasovat tátovo veterána a na 12h jsem se v sobotu přihnal do Poděbrad. Proběhla schůzka s Matušíkem, Fíkem, a holkama v hospodě, polední menu za 70, a přesně na čas jsme si to přištrádovali na meeting.

O co vlastně šlo. Byl jsem tu poprvé, takže nemám srovnání s loňskými ročníky, ale to hlavní co letos bylo jinak, je probírání DH na tomhle mítingu. Neboť ten ze všech odvětví cyklistiky trpí největšími neduhy. Ha.

Na schůzku se dostavilo nebývalé množství lidí. Odhadem tak kolem 25 ti person, od Elity počínaje, jako třeba Márošáka, Tatarky, Adama, Matušíka Joziče, přes ženy, po hobíky a nebo lidi co pořádají jiné seriály – WBC a 3DH.

Polis to má zmáklý, rozdává termíny a body programu, a tak se po nějaký seznamovací řeči jde na to. Body byly tyto :

1.    Závody mimo český pohár.
2.    Sjezdové tratě v ČR
3.    Spolupráce se zahraničními pořadateli
4.    Soutěžní řád DH
5.    Český pohár DH
6.    Rozhodčí a traťoví komisaři
7.    Termíny 2008
8.    Kluby a výchova závodníků
9.    Metodika tréningu
10.    Spolupráce s médii.

Nově by se mělo dát na vědomost, že v komisi MTB je  Pěťan Bureš. Uvidíme.

Slovo si bere Petr Marek, mluví o svazu cyklistiky, že je to občanské sdružení, že je svaz limitovanej tratěma, že je problém sehnat pořadatele, že tratě i když jsou, nemusí být vyhovující kvůli své délce, zázemí, že není lehké sehnat povolení, od lesů a tak. Lehce se dotýká problematiky počtu závodů – zatím jich má bejt pět – vše se rozhodne v lednu.  Celkově se mi jeho projev jeví jako taková obrana před bitvou. Leč nastínil osnovu, a tak jdeme na to.

Slovo si bere Polis, a začínáme se někam posouvat. První bod je na přetřesu, a osloveni jsou kluci z 3DH capu. Koncepce, kam to povede, jaký systém závodu mají, jaké kategorie, co s časomírou, kolik závodů. Klucí to maj dobře rozmyšlený, a na všechno maj odpoveď – evidentně bude příští rok 3DH cup o kus dál. David Takač vznáší dotaz, kolik juniorů pod 15 let jezdí 3dh cupy, chtěli by rozšířit kategorii v ČP DH o mladší juniory. Řeší se detaily, myslím že to nedopadne, možná je zajímavá myšlenka že by 3DH cup sloužil jako takovej předpohár (kvalifikační závod) pro děti mladší 15 ti let, aby se pak např prvních 10 nominovalo do ČP DH (pokud jin ještě není 15, potažmo 14 let). Minimálně zajímavá myšlenka.

dsc09686.jpg

Je 14:10 a Adam usnul.

Po chvíli si bere slovo Flóra, jako zástupce pořadatele WBC rally, kterej se bohužel nemohl dostavit. Mluví  závodech, a tak, o rozdílech mezi 3DH cupem. Minimálně mají kategorii do 15 ti let,  na závody taky (stejně jako na 3Dh cupy) jezdí kolem 2OO lidí, trochu jinej styl závodu (RZ) a o seriálu zimních závodů. Nějak postrádám chuť k návaznosti na ČP, u obou cupů… Jen můj dojem,má spekulace… WBC to maj taky dobře rozjetý. Mají generálního sponzora, sanitky, leč občas ne lanovku.

Každopádně je vidět, že oba seriály jsou fungující, a mají budoucnost. Nevím jestli je to „konkurence ČP“ , myslím že ne až taková,….pokud však pomineme kategorii Hobby, kterou to oslovuje, a to velmi. Na 3DH je startovný do kila, nepotřebuješ licenci, tratě ne tak dlouhé (ne tak fyzicky náročné) a každej rok se mění. Já tu trochu konkurenci vidím…pokud se ovšem shodneme na koncepci, kam chce ČP DH směřovat. Protože…

Padá zde názor, že by měl bejt ČP DH víc prestižní, udělat ho jako takovej „malej svěťák“ se vším všudy, nevím, (proč pak tedy rozšiřovat kategorii Juniorů pod 15 let), ale Elita je pro, (to se dalo čekat, chápu, stagnující úroveň neprospěje ničemu.) a tak se tu vede zajímavá diskuze. Podotýkám, že celé je to o tratích a tak co tedy s tím..

Je 14:50 a my tím přecházíme k bodu 2. To je sjezdové tratě v ČR. Zde Slovo má Petr Marek, začíná opět mluvit o financování a administrativě, o tom že svaz není překážka, že pro pořadatele je to jen o adimistraci, neplatí svazu nic. Opět se odbočuje od tématu… Jenže motivace pro pořadatele je malá. Musí odevzdat část startovného, zaplatit sanitku, 4 rozhodčí, (jim ale cca 900 na den, ubytování, a cesťák) popřípadě pískače. Motivace mít teda svůj lokální závod pod hlavičkou ČP je jaká? Nějak se mi vytrácí smysl, snad jen kromě nadšení pro věc... Uvidíme, je třeba nad tím dále přemýšlet. Zatím se skáče od bodu k bodu…

Je 15 : 40, bla bla bla…

dsc09685.jpg

15 : 50 : Matušík a Shaman pojmenovávaj základní chybu – a tou je marketing celého ČP. Měl by zde být zájem to „prodat“. Agentuře je to ale jedno, a ze svazu slyším snahy se ospravedlnit, nikoli řešit… Odpovědi že to nemá kdo dělat… Co s tím teda? Opět mě napadá, proč vlastně dělat závod pod hlavičkou ČP. Chceš „krmit“ svaz agenturu, cizí lidi, atd ? Někdo se tam na to ptá.  Na to Petr Marek odpovídá, že svaz je občanský sdružení, a že my jako občané by jsme měli mít zájem na tom, aby to fungovalo…hahaha…to sem se složil.

Zdeněk Pól ale celou diskuzi vede smysluplně, nevznikají tu žádné záště, emoce nelítají vzduchem, a až na pár dotazů lidí z Moravy od DH brutal který byly fakt mimo, je debata rozumná. Prej co je to Sjezd horských kol, jestli by se to nemělo jmenovat jinak. MOC. Na to Adam reaguje : „YES“ !

16 : 45. Kamil usnul.

dsc09688.jpg

16 : 30 : Skáče se z bodu na bod, ale jinak to asi ani nejde – nelze se držet striktně tématu. Co se týče tratí, myslím že tady fakt můžu napsat, že to mělo smysl. David Takač, Zdeněk Pól, oba chtějí změnu stávající situace, oba v tom mají rozjeté jednání s pořadateli, a myslím, doufám, že je to na dobré cestě. My, protože chceme pomoct, jsme pro s případnou stavbou tratí (jedná se hlavně o její vytyčení) pomoci, oslovován je především Matušík, a mluví se i o dalších, což je logické – mají nejvíc zkušeností.
 
Z tohodle mám dobrej pocit.

17: 02 : problematika zabezpečení tratí, školení pískačů, co se jak dělá a co se jak bude dělat, je to hodně o pořadatelích jednotlivých závodů, kteří se ale bohužel na schůzku nedostavili. Zde vidím obrovský mínus celý akce. Jak se má něco vyřešit, když je tu přítomna defakto jen jedna strana?

17 : 10 Kamil se vzbudil. A hned má dotaz, nehlásí se, je to chuligán. Je napomínán. Heheh..

17 : 30 : Řeší se vyčlenění mistrovství republiky z celkového bodování poháru. Padaj návrhy spojit pro MČR celou kategorii Elite a Hobby, do jedné, k výsledku se nedochází, řeší se zda mají jet cizinci nebo ne, jde o body do Svěťáků. Mistrovství Evropy bohužel koliduje v termínu s ČP, chyba v matrixu, je přislíbeno to vyřešit. Pohoda. Řeší se zda jeden ze závodů nepřesunout na Slovensko. Problém v nedostatečném zabezpečení tamních tratí, myšlenka recipročně poskytnout jeden ze závodů ČP do bodování SP, minimálně zajímavé…ale.

ALE do mý unavený hlavy se vkrádá myšlenka, že pokud jsme schopní jen převzít výsledky ze závodu cizího pohádu a začlenit je do výsledků ČP, a problém v tom není, tak proč se tu vlastně lokální pořadatelé „menších závodů“ alá WBC a nebo 3DH cupu mají snažit se všema těma obštrukcema a omezeníma (výše zmiňované) do poháru začleňovat… měnit třeba pravidla, ladit kategorie, atd atd – když jde jen převzít výsledky. Asi je toho už na mě moc, ale na ostatní taky. Je vidět únava ze skoro 5 ti hodinové debaty..

dsc09684.jpg

Výchova talentů se jen letmo dotýkáme, Fík k tom má zajímavý dotazy, nicméně tohle téma asi nebude to hlavní co nás jednoho každého zajímá…

Jedno z posledních návrhů má Kamil, jestli by nebylo možné změnit repertoár hudby, a spíkra na ČP, no,  tady se musím pousmát, prej Ivan to je nadšenec, je nám blbý mu říct hele končíš… Nicméně Matušík že dá vědět nějakejm lidem, a i tohle téma je teda na cestě k vyřešení, zlepšení.

Online registrace, kluci z 3dh mluví o tom jak to mají oni, taky Shaman má rozumné názory, snad se to nějak zlepší, minimálně jsme to probrali – i když trochu pochybuju. Každopádně systém závodu zřejmě zůstane stejný – neděle povinný tréning, a semíčko, fajnl…

No a už je fakt hodně hodin, a ke slovu musí přijít taky ještě 4X a repre věci, a tak je to pomalu zakončeno. Zdeněk Pól nám dává na vědomí, že se máme s návrhy těch kterejch konkrétních věcí ozvat jemu, nebo Davidovi, a je fajn vědět, že ti někde bude dopřáno (ostatně tak tomu bylo i letos co se týče Davida T) sluchu. Uvidíme co z toho vzejde.


Tak a jsme na konci.
No tak jsem vám to tu popsal, jak jsem to viděl, možná jsem něco vynechal, možná něčemu nepřiložil až takovou důležitost, ale nejsem neomylný, a takhle jak jsem to popsal, takhle jsem to viděl. Napsal jsem tenhle článek pro to, aby jste měli představu, jak to tam probíhalo, a jaká témata jsme řešili, a aby jste viděli, že snahy o zlepšení tu jsou. Vše je v počátku otázka komunikace, a k té došlo.

Co bych asi nechtěl, je aby se tu teď rozjely rádoby chytré komenty, jak by to kdo udělal líp, a urážky a podobně. Komu na tom fakt hodně záleželo, a myslel si že by něčím mohl přispět, měl přijet do Poděbrad.

Nicméně internetová diskuze, ač hovno svede, je diskuzí otevřenou, a proto vám tu dávám prostor, to probrat, vyjádřit svůj názor, předvést svou inteligenci před 2000 IP adresama denně. Směle do toho !

Díky všem, co se chůzky zúčastnili, a především díky Polisovi, že schůzku uskutečnil, a monitoroval. Snad jen mý osobní přání na konec – snad aspoň něco vyjde!


Díky.

Čárys.

dsc09689.jpg

66 komentářů pod “Gravity meeting – zápis ze schůze”

  1. FunThomas

    Myslím že rozhodně dobrá věc a snad i vůle vyřešit aspoň něco ze současných problémů ČP… Držim palce :o)

  2. Ali

    No tak to já jen taky doufám, že se povede zlepšit úroveň závodů Čp!!…. Jelipatož by to byla škoda aby lidi jezdili radši někam pryč závodit nebo aby si nakonec neříkali:” co dneska pojedem na ten pohár ..?! Serem na to jdem jezdit k nám za barák” Bylo by to fakt zuppa kdyby se tu objevila zase ta prestiž….. jinak to : že my jako občané by jsme měli mít zájem na tom, aby to fungovalo…… tak z toho sem se posral!!!! hahahahaha to snad nemysli vážně

  3. nitro

    urcite dobra vec, dekujem tem co se snazi pro nejakou tu zmenu, jen se musim pousmat nad florou za wbc, proc zrovna on :-)

  4. Maverick

    N!tro: spusta mladých nadejných kluku?? :D:D

  5. Medved

    s vylepsováním tratí.. je na mysli stavet nové nebo vylepsovat staré trate?

    každopádně by možná bylo reálný vyhlásit brigády.. proste napsat termín a nastup s lopatama krumpacema a tak .. videlo by se kolik nadsencu dorazi.. kazdopadne se to da zkusit.. na takovou dobrou vec rad prijedu i kdyz pohár nejezdím.. ale jezním na tech tratích jen pro zábavu.. treba takova krupka.. krasna trat, ale chybej skoky.. nejakej drop, neco se vymyslet vzdycky da.. nekde to postavit jinudy a tak.. samozrejme taky je to o nejakych povolenich od lesů a tak.. to se asi pak musi poresit..

  6. Zdeněk Pól

    Martine, díky že jsi “zápis” takhle uchopil a ušetřil mi práci ;) Více či méně to tak probíhalo a i když některé věci “na druhém konci stolu” vyzněly možná trochu jinak, důležitější je, jak jste to vnímali vy. Naprosto souhlasím, že největší škoda je, že nedorazili jednotliví pořadatelé závodů, ačkoli jsem zval všechny kdo nějaký závod v posledních letech dělali a někteří účast předem potvrdili. Asi měli dost práce s přípravou areálů na zimu. Jen pro upřesnění, museli jsme končit kvůli repre, protože další kolo věnované 4X přišlo na řadu až v neděli ráno… Také doufám, že neznámému příteli špenátový krém s lososem, rump steak, půlky pečených brambor, tzatziki, pizza Campagnola a cola za 555 Kč chutnaly :-)

  7. Čárys

    4: Medvěd : Na přetřesu tu byly obě varianty. Jedna o změně tratí, např ve špindlu zrušit nesmysly alá z červené super rychlostí do nuly na modrou atp, jako i stavba zcela nové tratě, takže snad to nějak dopadne.

    Co si vzpomínám, tak tohle se už jedno stalo, bylo to na Božáku, brigádu svolal Pulpán, a přijelo nás asi 8. Já a Móra z jižních čech '(260km) a klucí z nejdku, Carlos 1OO a 200 klackové, Brozík, a drahoš..a myslím ještě pár. Pulpi si zatímco jsme makali s krumpáčema a balili stromy, jezdil s Bóďou vesele okolo. To jen tak, pro zasmání :)

    Každopádně, pokud to dospěje do stádia, že opravdu změny možné budou či snad dokonce nový trať bude povolena, určitě vydáme s Matušíkem nějakou zprávu, svoláme brigádu, a prostě dáme vedět.
    Díky za chuť pomoct.

    4: Zdeněk Pól : Aha, já nevěděl, sorry, jak jsem tam viděl 4xsaře, tak jsem si to blbě spojil…

    4: All : Co se týče neplatičů za jídlo, kdo to byl, vy chudí bezdomovci ? Kdybych to veděl, taky bych si dal něco na Zdeňka Póla, muhahaááá 

  8. deSperad

    Velké dík Čárysovi za informace.
    Pokud mám shrnout dojmy (z tohoto článku) pak bych řekl, že v diskuzi kromě pořadatelů jednotlivých závodů asi chyběl ještě někdo: pověřený zástupce DH bikerů.
    Ne že by tam zkušených a věci znalých jezdců bylo málo, to ne! Ale základní problém je, že neexistuje autorita zastupující všechny jezdce. Myslím že následující myšlenka už kdysi v diskuzích padla, tak jen zopakuju: “je protřeba založit ASOCIACI JEZDCÚ”, která by hájila jejich zájmy a názory v oficiálních jednáních a diskuzích se svazem, pořadateli, lesy, ochranáři atd. Možná něco jako je ČEMBA pro XC bikery.

  9. Radek - etbikez.com

    V první řadě díky za zápis pro ty, co přijet nemohli – tak, že těm, co přijet nemohli, je to jedno, to rozhodně není.

    Brigády: Jsi naivní, pokud si myslíš, že někdo přijde. Máme to odzkoušený jak na dh tak na 4x.
    V rámci korektnosti doplňuju, že brigáda na Klínovci byla několik let po sobě a minimálně posledně s náma Martin určitě šel s krumpáčem. Na druhou stranu je jasný, že se asi nikdo nepotáhne 150+km stavět na trať, kam se jinak dostane zajezdit 2x ročně, takže je to asi všude na 3 místních, kteří ale taky mají svoji práci/školu/musí někdy jezdit;-).

    Se změnama je problém, že vás příslušné orgány málokdy pustí mimo současnou stopu. Na klínovci byl prostor pro změny pouze na sjezdovce, v lese nikoliv.

    Neúčast pořadatelů taky celkem chápu – třeba na klínovci se už lyžuje, takže plno práce. Navíc to jde ruku v ruce se zmiňovanou motivací pro lokální pořadatele mít vůbez závod pod hlavičkou čp potažmo ho dělat vůbec.

  10. Petr Uiblein

    pro NITRO – nevím proč se usmíváš, asi nějaký tik, Pan Florián jen poreferoval o tom, jak WBC funguje, nic víc. Jinak na něj nasazovat je trochu laciné a hlavně zbytečné.

    K otázce brigád, asociací a vůbec ochotě něco dělat – probuďte se milánkové, i tady na schůzce bylo jen asi 30 lidí a to bylo svoláno přo přátele DH, nikoliv jen pro repre, či komisi.
    Lidi z areálů asi může omluvit, že napadl sníh, to jest jejich hlavní obživa… he he , pro tupce- ne nežerou sníh, ale zatím !!!! je živí hlavně ta zimní sezóna. Určitě najdeme cestu jak jim dát vědět o našich úmyslech a konáních v podpoře DH.

    Ve spojení David T., Zdeněk P. vidím naději, v některých poznámkách Petra Marka však bylo slyšet, že ten toho má už celkem dost, tak doufám, že některé komentáře a skutky neodradí i ten zbytek realizačního týmu.

  11. Zdeněk Pól

    Radku, už to ve mně bublá nějakou dobu, ale pokusím se to napsat slušně… Když už ti nestojí za to udělat si jeden den v roce čas na podobnou schůzku a argumentuješ mi vzdáleností a náklady na cestu (ačkoli toho času, co v součtu věnuješ všem komentářům za celý rok by možná bylo i víc), buď tak hodný, nemluv za pořadatele, kterých se na jejich důvod nepřítomnosti ani nezeptal a neodrazuj ani těch pár lidí, co by na brigádu přišli! Jak můžeš komentovat něčí motivaci uspořádat závod ČP-DH, když do hlavy nikomu nevidíš?

  12. Radek - etbikez.com

    Za pořadatele nemluvím, chtěl jsem se jich spíš zastat, jelikož to tu vyznělo, že se na to vykašlali.

    Nikoho neodrazuju, jen jsem realista a pokud někdo dostane nápad uspořádat brigády, je dobré mu říct, že už to napadlo někoho před ním a efekt to moc nemělo.

  13. bobek

    Zajímalo by mě, jestli tyhle schůze budou pravidelné ??? ( myslím že by to dost prospělo )

  14. Zdeněk Pól

    Bobku, podobné schůzky věnované fourcrossu už pár let minimálně jednou ročně, navíc máme před každým závodem ČP-4X schůzku s jezdci, kde je také prostor vyměnit si jakékoli informace. Sjezdu jsme se věnovali poprvé, ale nic nebrání tomu, abychom se znovu sešli třeba ještě před sezónou nebo nejpozději zase za rok. Poděbrady vadí všem asi tak stejně, takže místo nejspíš měnit nebudeme. To ale neznamená, že by jste se (já se ČP-DH většinou neúčastním) nemohli scházet třeba při závodech, protože od řešení konkrétních věcí kolem ČP-DH jsou “riders meetingy” vypsané snad odjakživa při ČP, až na to, že je zatím všichni úspěšně ignorují. V dobách týmu Author jsem se jich účastnil jen já a Zdeněk Florián…

  15. 100klada

    Zdenek Pol: Nekdy jsou i brigady placene, clovek maka 4 dni v bahne a desti, zatahne do toho i svoje kamrady a pak nedostane zaplaceno. I takovy vec se stavaj! Neni to zrovna motivujici!

  16. tandlis

    Zdravím, předem omlouvám liberečáky, že nedorazili. Ještě není jasné, jestli bude možné na Ještědě příští rok pohár konat, nějaký mistrovství světa má prej přednost. Díky Čárysovi za zápis. Celkem jsem z toho ale pochopil, že skupinka co se sešla měla podobné názory, ale ne moc s tím něco udělat. Ano, můžeme se bavit o zabezpečení a kvalitě tratí, o spíkrovi, o vyškolení pískačů atd. Ale pořád stojí otázka toho marketingu. Já prostě nevidím do toho, jak je možné, že svaz nemá lidi, peníze a peníze na lidi, když se na každém pohárovém závodě staví víc jak kilometr a půl banerů, na plakátě není pro samá loga ani místo pro harmonogram závodu (mimochodem celkem důležitý pro návštěvníky) a sponzoři se mohou předběhnout v darování věcných darů, jako kvalitních mobilních telefonů. Mě z toho vyplývá, že chyba je jen a jen v marketingu a pokud není kdo by ho dělal, musí se někdo najít a jeho prvním úkolem by mělo být, vymyslet jak se jeho místo zaplatí. Nechápu třeba, když je svaz občanské sdružení, proč není na plakátě logo EU, tam peníze na podporu jsou? S tím souvisí i věc brigád. Pár závodů už na Ještědu bylo a stejně jako Radek, vím jak to s nimi je. Málokdo z pořadatelů má jinou zkušenost než, že na úkor své práce oběhá všechna povolení, složí z vlastního kauci, zajistí si místní sponzory a po večerech chodí s partou místních nadšenců kopat. Jo, kdybychom byli co k čemu, tak seženeme víc sponzorů a zaplatíme brigádníky :-). Upřímně řečeno ale už někdy není kam šáhnout. Jsem rád, že podobné schůzky probíhají, ale nevím, jestli se jejich výsledky donesou do správných uší. Onehdy jsem zaregistroval podobné problémy v XC sekci. Všichni dotčení (závodníci, pořadatelé) to řešili, ale doteď jsem neslyšel žádnou reakci např. předsednictva svazu. Stejně tak mi to připadá v DH sekci. Petr Marek se Poldou snaží, ale nevím, jestli k tomu mají všechny prostředky…

  17. jose

    Jako puvodne jsem se chystal, ale musel jsem jet na oslavu synovcovejch narozek na sever. Takze se omlouvam za neucast. 2ZP – dostalo se na nase navrhy? diky a drzim palce vsem co maji chut neco zmenit a zlepsit.

  18. filipmat.us

    Dobrá práce prde…super písař, co dodat. Snad jen, že dle mých zápisků jsem na problém spíkra a repertoáru upozornil já a to proto, že mě to tak štve, že vozím hrající tel. v kapse a potom mi nefunguje…oákej?

  19. Junior

    mam v tom takovej všeobecnej guláš…chápu všechny snahy všech lidí, kteří mají snahu něco změnit, ale řekněte mi, co tam dělá SVAZ CYKLISTIKY?čim oni “POZITIVNĚ” příspívaj do naší DH scény? příde mi že třeba kluci z vedení 3DHCupu mají nějakou iniciativu zlepšovat, rozvíjet…ale svaz? …sou to moje názory…tak klidně opravte pokud se v něčem pletu…

  20. Kubik

    flora … a wbc no nevim no :) radeji bych tam videl nekoho jineho ale nevadi

  21. Kubik

    jinak ssamo je velice dobre ze se zaclo diskutovat protoze vsechny veci zacinaj u kulateho stolu pri diskuzi

  22. Zdeněk Pól

    Pro ET Bikez crew: Placené brigády jsou prostě placené a nic na tom nemění ani to, když se jejich pořadatel dostane do průšvíhu. Pro ostatní: Jde o narážku na to, že kvůli prodělku na SEAT 4X Masters stále ještě klukům a některým dodavatelům dlužím odměnu za jejich práci. Svoje závazky postupně řeším, ačkoli to trvá mnohem déle, než je nám všem příjemné.

  23. Zdeněk Pól

    Juniore, pokusím se to vysvětlit tak jednoduše, jak dokáži… Český svaz cyklistiky = Svaz = Komise MTB (a manager reprezentace) = Petr Marek + Zdeněk Pól + Petr Bureš + David Takač = iniciátoři schůzky v Poděbradech. Snad je z toho jasné, odkud přichází snaha věci kolem DH měnit.

  24. KUbajsz

    kubik: oni tam ale mohli přijet … proč nepřijeli? btw az začneme dělat něco s tratěma, tak to možná bude k něčemu vypadat :) jo a čarys, pěkně sepsáno. Já chtěl taky, ale nějak sem nevěděl, co napsat.

  25. Píďa

    Brigády sou fain, jak se řeklo problém je v lidech, trochu mě mrzí, že lidi co se vozí, byť jednou, dvakrat za rok, nejsou ochotni přijet. O čem to kolo pak je? O tom dostat cenu schrábnout prachy? Nebo se zviditelnit?…Myslím že to pravý jádro bikerů by mělo držet při tom pocitu radosti z jízdy, a ochoty pro to něco udělat. Právě na tý dobrovolný čínnosti by to mělo stát, když “marketing” jak říkáte není fain. Nic nevychvaluju nic nekritizuju, ale věřim, že celá ta machinace co se děje okolo závodů je velice sližitej proces..to se to mluví lidem co si jen jezdí. Bylo by fain aby se teda aspoň snažili pomoct. Todle ale asi fungovat nikdy nebude. Vždy tu bude víc lidí kritizovat, než pomáhat, ale věřte mi, kritizovat je taaak snadny, schválně si sedněte na prdel a zamyslete se co je na tom dobrý…Mě teda letošní pohár taky zklamal…ale..ale na tom aby to bylo jinak se musí pracovat…taková malá evoluce….takže doufám že když se přidá aspoň zlomek…zlepší se to i pro ty kydaly…..VELKÝ dík všem co se zapojují a co byli na schůzy…Zdeňkovi Pólovi, Davidovi Takačovi, Petrovi Markovi, Petrovi Burešovi a dalším…..doufám že o další se dozvám a zůčastním se :)

  26. Píďa

    a čárys, dík za report ty bejku:D

  27. Zdeněk Pól

    Honzo (Tandlis), je fakt škoda, že jste nedorazili, zrovna ohledně Ještědu bych se rád na pár věcí zeptal a na jednu z nich jsi teď narazil. Nešlo by z “překážky” z podobě lyžařského MS udělat spíš výhodu a tak trochu se s tím svézt? Tady to nejde dost dobře rozebírat, nicméně nějaké kontakty na organizační výbor i areiál máme a vy určitě zase na město… Otázka je, zda budou všichni rádi, až bude po MS v lyžování nebo by naopak rádi využil část konow how a toho, co tam budují i pro další velkou akci. Není velkým tajemstvím, že se bude ČR pravděpodobně ucházet o MS MTB 2011 a jaksi automaticky se uvažuje o Špindlu, ale z mého pohledu má Ještěd/Liberec své výhody…

    Pokud jde o množství bannerů, je třeba si uvědomit kolik ČP všech MTB disciplin stojí, protože často jedna dotuje druhou a hlavně to, že stávající agentura preferuje velké množství menších sponzorů, před (marným) hledáním několika velkých.

    Pokud jde o marketing a media, ČSC má člověka, který se o cosi pokouší, nicméně to dělá pro všechny disciplíny najednou a to prostě nemůže dost dobře fungovat. O totéž se bez valných výsledků pokoušelo několik velkých agentur, jenže ty jsou zvyklé nechat si za práci zaplatit a sponzora si na to nebyly schopné sehnat. Výsledkem je, že tak jako po celá léta, stále se “marketingu a PR” kolem ČP MTB věnují jejich pořadatelé.

    A pokud jde o motivaci pořadatelů jednotlivých závodů, o které se dost mluvilo i na schůzce… Já tu otázku otočím: Jakou motivaci chcete? Na tak prostou otázku nebyl v Poděbradech nikdo schopen odpovědět! Jsou to peníze, kolik? Chcete prostor na plakátu nebo víc vlastních reklam na místě? Medaili za zásluhy? Jednat se dá jen o konkrétních věcech, jinak z toho zbyde jen řečnická otázka.

  28. Čárys

    4: Kubajsz, Píďa : No já jsem měl asi 3 verze, ale nakonec vyšla tahle, dával jsem si bacha abych byl objektivní jak ještě nikdy. Většinou píšu co mi na mysl přijde, ale tenhle článek mi trval skoro hodinu.

    Jsem rád, že článek nesklidil bouři, i když sel vítr…

    4: Filip Matuš : Jejda, vidíš, to jsem nějak popletl. Pardon.

    4: Nitro : jak jsem ti už psal – Flóra měl připomínky, který měly hlavu i patu, celkem jsem byl překvapen…fakt v pohodě.

    4: Tandlis : mě přijde Petr Marek unavenej z těch debat. To mě přišlo.

    4: Radek Broz : Já chci bejt naivní, počkáme co z toho všeho vzejde, a když to nedopadne, tak si aspoň budu moct říct – snažil jsem se svým dílem přispět. Pak to možná vzdám. Uvidíme.

  29. Čárys

    4: Zděněk Pól : Omlouvám se za neustále problémy se zobrazováním tvých komentářů. Pořád mi tě to háže na blacklist, i když jsem tam vysloveně zatrhl, že tam nemáš bejt. Je to nějaký zapeklitý, nevím kde je problém. Občas tam kouknu, a musím tě vždy přepnout.

    Omlouvám se, ale chyba v Matrixu – nevím jak vyřešit…

    Díky za tvou trpělivost v boji proti technologiím

  30. Zdeněk Pól

    Houby Matrix, Radek si myslí, že je na nějakém mém blacklistu, tak mě určitě šoupnul na ten tvůj ;)

  31. Zdeněk Pól

    Kubiku, na schůzku jsem opakovaně zval všechny pořadatele WBC a to, že dorazil “aspoň” Zdeněk Florián jakožto člověk pořádající jen jeden ze závodů této série bych viděl spíš jako věc prospěšnou, než důvod ke tvé narážce. Nehledě na to, že Zdeněk po schůzce zaslal soubor celkem zajímavých postřehů, připomínek a návrhů.

  32. tandlis

    4 Zdeněk: Vím, že to je z naší strany trochu nezodpovědnost nedorazit na probíranou schůzku, ale kromě toho, že tu mám teď dost podzimních starostí se třemi parky, dost práce v práci a těhotnou manželku, měl jsem trochu obavu, že právě schůze skončí u diskuzí o tom co je špatně a mělo by být líp. To už jsem taky probíral s milionem lidí a chápu Petra Marka, že už ho to asi moc nebaví. pravdou je, že jsem prostě nenašel čas připravit konkrétní návrhy na zlepšení nebo řešení. Rád se ale s Tebou i Petrem sejdu klidně někdy v Praze.

    Co se týká toho marketingu, tak je mi jasné, že to není tak jednoduché. Ale taky vidím, že lidi, kterých se to nejvíc týká (závodníci, pořadatelé…) nemají prostě dost informací. Vidí to,že se staví kilometry bannerů, všude jsou nečí loga, na oficiálních akcích svazu jsou tlačeny disciplíny, které už jsou možná méně zajímavé než byly před lety. Taky si umí spočítat, že svaz dostává peníze od sponzorů, ze státních dotací, od členů, ze startovného a pak nevidí, jak se ty peníze rozdělují, jestli jich je někde víc nebo prostě všude málo. Co třeba takové výroční zprávy? Myslím, že ty dokážou ledacos z ročního hospodaření svazu alespoň svým vlastním členům vysvětlit. Jako člen jiných obč. sdruženích je dostávám i do schránky. Třeba by pak každých pochopil jak se situace má, že si nikdo nemastí kapsu a možná by to přesvědčilo pár lidí, že je prostě potřeba přiložit ruku k dílu a ne jen kritizovat.

    Co se týká té motivace pořadatelů, tak to je sice indviduální, ale asi taky dost obecně podobná věc. Člověk něco dělá rád a bude dělat, i když si přitom stěžuje. Myslím, že si dokáže stát za svým, i když mu tenhle nadává, že trať byla moc těžká, támhle ten, že byla moc lehká. Takový prostě lidi jsou. Když se ale pohár dostane do situace, kdy nadávají všichni, tak je otázka, jaká je pro pořadatele motivace se k němu připojit a neuspořádat raději závod ve vlastní režii. Mě fakt štve, když se začne po poháru prohlašovat, že se rozdávají použité ceny, že během něj dochází k chaosu a spoustě komických situací, které snižují jeho úroveň jak u závodníků, tak i u diváků. Ale i tohle jsou věci, které je lepší probrat osobně…

  33. tandlis

    4 Čárys: Petra Marka chápu. Otázka je, jestli ho to ještě aspoň trochu baví, jestli je ještě schopen tomu dát maximum nebo už je otupělý? A najde se vůbec někdo jiný, alespoň tak nadšený?

  34. Petr Heinik

    V prvni rade Carysovi diky za zapisky. Na schuzce jsem nebyl ( ne opravdu nikoli, ze jsem snad nechtel ), co vsak osobne vidim jako nejvetsi problem – at uz zde ze zapisku ci z rozhovoru s nekterymi poradateli – je naprosto nulova motivace kohokoli poradat zavod pod zastitou CP. Bohuzel s tim souvisi cela dalsi rada veci a pokud se nevyresi tento zakladni problem, je zbytecne resit cokoli dalsiho.

    Uprime pokud bych se postavil do role poradatele, nevidim jakykoli duvod zavod poradat, vynechejme srdicko a podobne veci, to byvavalo. Jako zdroj prijmu mam startovne, z ktereho mi navic cast vezmou ( mistni sponzory, ktere bych snad sehnal nemam bohuzel kam umistit, nebot vyhodne plochy u startu a cile a v divacky zajimavych mistech zaberou officialni sponzori, plakaty jsou natvrdo vytisteny, reklama v mediich – VELO atd. – je tez pevne dana ). Z tohoto mam platit sanitku, rozhodci a piskace? Zajistit kompletni pripravu trate a dalsi tuny drobnosti?

    Myslim, ze nejdriv je potreba vyresit/rozhybat vlastni zaklad a pote se bavit o dalsim. Pokud se podari namotivovat poradatele, je treba realne posunuti se v otazce uprav/zmen trati, kdy mistni motivovany poradatel ma vetsi sanci domluvy s lesniky/ochranari atd. Je treba realne, ze se ozvou novy poradatele s vidinou, ze jim zavod pod hlavickou CP prinese uzitek a ne jen starosti a nasledne osocovani ze strany jezdcu.

  35. Radek / etbikez.com

    PH to vystihl naprosto přesně. Doufám, že nebude jako já osočen, že pořadatelům nevidí do hlavy.

  36. Zdeněk Pól

    Ne, Radku, Petr bohužel nic nového nevystihl, prostě jen poněkolikáté zopakoval totéž. Takže i já se znovu ptám: Jakou motivaci chcete? Jsou to peníze, kolik a na co konkrétně? Chcete prostor na plakátu nebo víc vlastních reklam na místě? Medaili za zásluhy? Jednat se dá jen o konkrétních věcech, jinak z toho zbyde jen řečnická otázka!!! Je hrozně pohodlné, ptát se po tom, jak vás kdo bude motivovat, ale co až se na totéž zeptá Petr Marek nebo já? Za sebe vám mohu i odpovědět. Jedinou mou motivací, proč se angažovat v českém 4X, DH nebo komisi MTB je, že prostě chci a vím, že to za mě nikdo neudělá…

  37. Petr Heinik

    To Zdenek, pro me to je treba nova informace, ze poradatel plati rozhodci, sanitku, piskace. Nechapu totiz pote, co vlastne zajistuje komise/svaz ( jiste, casomira, doprava, atd., ale to neni dle meho nejak obrovska castka )?

    Myslim, ze na tu motivaci znas odpoved sam, to ze ji poradatele nechteji dat anebo natolik rezignovali, ze uz ani nemaji snahu ji dat je druha vec. Jedinou motivaci, ktera muze poradatele zaujmou, jsou v dnesni dobe penize. A nerikam, ze je musi nekdo nekomu dat. Podle me staci, pokud bude mit poradatel sanci na akci alespon mirne profitovat, zaplatit tak svuj cas a usili a na zaklade toho treba do budoucna planovat jak tu akci zlepsit a vydelat treba vic. Ono jak by ses jako poradatel tvaril, kdyz by sis zajistil sponzora, ale jeho schvaleni ze strany promotera by trvalo tak dlouho, ze by se na tebe celkem pochopitelne vyprdl ( vytazeno z rozhovoru s jednim poradatelem )?

    Jak rikam, je to muj pohled. Pitvani pres net je zbytecne, to oba vime, bohuzel na schuzku jsem proste nemohl.

  38. eMTy

    on když se čp dh nepojede, tak se svět nezboří…

  39. Radek - etbikez.com

    Přemejšlel jsem, jak na nelehkou otázkou ohledně motivace vlastně odpovědět a opět se vzásadě shoduju s Petrem. Jen bych podotkl, že ačkoliv pořád dost lidem zní “dělá to pro prachy” tak nějak nepatřičně, na snaze mít zisk není nic špatnýho. Provozovatel areálu z toho žije a musí mít šanci na tom něco vydělat, ne jen do toho investovat spoustu svýho času a dostat se na nulu.

    eMTy: To si zase myslím, že by byla hodně škoda a přesně takovýhle komentáře těm lidem, co to dělaj, moc energie nepřidávaj.

  40. tandlis

    4 Zdenek: Nechci se uz moc rozepisovat, ale zkusim rict neco jineho, nez ze jde jen o penize. Penize ted nejsou nikde. Muzu si na to stezovat, ale to je cely co s tim muzu delat. Na druhou stranu musis uznat, ze v marketingu ceskeho svazu cyklistiky jsou urcite rezervy. Ale ja, jako poradatel, nechci primarne penize. Myslim, ze i za stavajicich podminek se da udelat dobry zavod ceskeho poharu a ze to muze poradateli vydelat penize. Pro poradatele by mela byt ale motivaci pro zajem o poradani poharoveho zavodu jeho prestiz a tu v tuhle chvili proste nema!!!

  41. eMTy

    radek: já do týhle diskuze ani nechtěl nic napsat, ale když jsem se prokousal příspěvkama až na konec, tak jsem tu vaší veledůležitou debatu, kterou (a to si přiznejte) stejně nic nevyřešíte, musel trochu zlehčit. když nebude pohár, tak budu jezdit na malý závody typu 3dh. když nebudou ani ty, domluvíme se s pár kámošema a půjdeme si v klidu zalítat do lesa. chceš si to změřit? to zas takovej problém neni. a sponzoři? zeptej se kterýhokoliv z mejch sponzorů, ČP je moc nezajímá. takže vidíš nějakej důvod, proč utrácet spoustu peněz na špatně připravenejch závodech, nechat se od kdekoho jebat, nebo trávit sobotní odpoledne někde v poděbradech diskuzí s lidma, který nejsou schopni vytvořit ani smysluplný pravidla?

  42. Zdeněk Pól

    Petře a Radku, díky, konečně to někdo napsal. Není vůbec nic špatného na tom, že všichni chtějí na akci nějak vydělat. Někdo za tím vidí prachy na účtu, jiný propagaci areálu zdarma… to je úplně jedno. Sám sebe se na to často ptám a možná se dá za výdělek považovat i pocit, že jsem něčemu pomohl. Petře, chápu, že to na první pohled může vypadat tak jak jsi to popsal, ale když budeš chtít, klidně ti někdy pošlu položkový rozpočet závodu ČP-4X. Ano, jako promotér seriálu jsem platil i tu sanitu, rozhodčí a traťové komisaře, ale také nedostal lokální pořadatel ze startovného ani korunu. Jenže ona ta část startovného pro pořadatele ČP-DH dělá podle Petra Marka cca 50.000 Kč… Je to málo nebo hodně na sanitu, rozhodčí a partu dětí = “traťových komisařů”, co dostanou tak možná sváču?

    Honzo, možná máš pravdu, že “prestiž” ČP-DH není tam, kde by měla být, ale jak už jsem říkal na schůzce, jestli se tohle má změnit, tak jen těžko dokud místo konstruktivní debaty budeme troubit do světa, že pohár nestojí za nic. Pořád dokola čtu, že “je to o pohodě, hlavně abychom se bavili…” Koho si myslíte, že tohle zajímá? Proč by někdo psal o “partě pohodářů, co prokalí víkend” a proč by to měl někdo financovat? Výsledky ve světě nemáme, chybí tu skutečná osobnost, která by na sebe a potažmo na pohár strhla pozornost. Sám nevím, jak bych měl takový “produkt prodat”, proto jsem se ze sjezdu víceméně stáhl. Po těch letech mi došlo, že se většina “závodníků” chce jen vozit, ale makat se jim nechce a sjezd si víceméně pletou s freeridingem. Jasně, základ ČP-DH budou vždy tvořit hobíci, ale bez urážky, co o nich chcete psát?

    Tomáši, neuraž se, ale já tedy neznám sponzora, kterého by v takhle malém sportu a jen v národním měřítku, zajímalo cokoli jiného než jen vítězství v nejvyšší kategorii a je (bohužel) skoro jedno, jak dobrý/špatný ten pohár je…

  43. by

    to ZP: You have a point. Uprimne co po Ceskem poharu v DH chceme? Vic zavodu aby se kazdy z nas vickrat svezl, na novych, lepsich tratich, videl se s kamosema a uzil si vikend, zakalil? Aby byl pohar vice v mediich, aby se o nem psalo, aby byl aspon z kazdeho zavodu sestrih v TV a aby byl pohar “nejvyssi hra”?

    Mozna by se to chtelo zamyslet nad tim, zda by CP v DH nemel byt opravdu reprezentativnim zavodem, kde preci jen ta “zabava” jde stranou a je to vice o sportu (ikdyz porad by se u toho clovek mel “bavit”). V podstate nam vadi ze jezdime malo trati, je malo trati, je min zavodu v CP DH, tuhle chybej zachody, tamhle je spatna lanovka a tahle trat je XC.

    Jenze tohle zacinaj vynahrazovat 3DHcupy, WBC ligy – zavoy pro lidi, hobiky, pro vsechny.

    Znam spoustu lidi co delaj jiny sporty, vrcholove nebo pri praci, jako konicek. Ale fakt drou, kazdej den zavreny v posilce na dve hodky nebo trenink na jejich “kole” a drtej pripravu ale s usmevem na rtech ;) . Kolik lidi tohle dela co jezdi CP DH? 10 elitaku, 5 junioru a 10 hobiku? Proc tu chybi nejaka motivace i u jezdcu dat tomu vic? Prijde me ze spousta lidi dneska je rada ze se muze pochlubit tim, ze dela “extremni sport”….nic vic tomu nedaj.

    Takze rozhodne je potreba poradatelum nabidnout lepsi podminky, ne aby CP DH znamenal kolos obaleny stejnymi sponzory a ty si to bud koupis a nebo ne, nam je to jedno. Tohle se rozhodne musi zmenit a je to to, na co se upozornuje – spatny management.

    Ale druha vec by se taky mozna mela zmenit a to je uroven CP DH – aby i ze strany lidi se k tomu nahlizelo jako k nejvyssi narodni lize. Proto mozna by bylo spis lepsi klidne nechat mene zavodu – 4, ale at nekoliduji se svetakem ani s nicim jinym, at se tam sejde domaci spicka opravdu cela, at to prilaka pripadne i nej ridery ze zahranici (nemecko, rakousko, slovesko), at to prilaka lidi, at je harmonogram, kde clovek nebude trcet dve hodiny u trati a cekat az se neco bude dit, at se muze divak nejak zabavit kdyz jeden pres pul republiky sledovat zavody.

    Kdyz se zmaximalizuje uroven a zminimalizuje podnik co se tyce zavodu na unosnou uroven (4 zavody), rozhodne by to mohlo byt dobrym novym startem.

    A nebo je to cele v necem jinem a buh vi…

  44. filipmat.us

    2eMtý: ty voe, negře, se tady snažíme něco vymyslet a ty sem vyšleš podobně “konstruktivní” příspěvěk? O.k., když se ČP nepojede, tak se pro tebe nic nemění…v tom případě pšššt. Já beru ČP jako něco, co mě v ježdění posunulo HODNĚ nahoru a rád pomůžu zlepšení úrovně.

    WBC ani 3DH . to tady dřív nebylo. Jak se řeklo na meetingu, tak tady byl po několik let ČP + Všenory, Beroun a minilokál závody. Celou dobu to “někdo” dělal za nás. Organizoval, odměňoval. Nepomohla ti třeba HT kategorie v poháru ve zmedializování? TV a tisk + zahraniční závodníci pořád ČP berou jako prestižní akci. Podle mě se WBC ani 3DH “hobby” nádechu nikdy nezbaví ať jsou to seriály sebelepší ( ani jim o to určitě nejde ). Takže ČP by tady dle mě měl být a měl by lákat sponzory, udělat náš sport prestižním, zajímavým pro lidi a dělat nový jezdce…a bez nás to asi moc dobře nepůjde…

  45. Čárys

    4: Zdeněk Pól, a vlastně all : Já mám v podstatě jasno už od konce schůzky. Moje motivace, pokud u nás v novém areálu vyjde vše dobře, a např Matušík, nebo PH mi řeknou že ta trať může bejt pohárová, tak já mám pak jasno.

    Závody se budu snažit udělat, i vše zařídit, ale chtěl bych polovinu bannerů v cíli pro osobní sponzory, a neodevzdávat žádnou část startovného na svaz – protože cca50.tisíc (viz výše – tvůj komment, dle Petra Marka…) tak akorát pokreje sanitku, zázemí, vapky, možná nějaký el. přípojky a tak podobně, a toi toi, a možná i něco zbyde, za což pak oravíme trať.

    Takže pokud jde o mě, mám jasno. Pokud to bude akceptovatelné na vyšších místech (debatě se pak samozřejmě nebráním, samozřejmé) rád já poskytnu služby svazu. Nikoli naopak. Jestli víš, jak to myslím.

    to jen tak, že jsem se chtěl vyjádřit, co bych třeba chtěl já. Jestli jak znova podotýkám, to u nás dobře dopadne. Já vizi mám. Co myslíš, je reálná ? Jen tak nezávazně, jen tak tlacháme…

  46. Zdeněk Pól

    Tomu říkám slovo chlapa, Martine ;) Nemohu mluvit za Petra, ale až to bude aktuální, tak se můžeme sejít všichni tři a probrat konkrétně, co možné je a co není. Aspoň tak to děláme v ČP-4X. Každá lokalita má svá specifika a každý pořadatel jiné možnosti. V ideálním světě by promotér každému pořadateli přidělil nějakou částku, za kterou by se ten postaral o vše, včetně trati, ale zatím nemáme takový balík k dispozici. Takže, když někdo v 4X řekne, že nemá ani na postavení/úpravy trati, tak se promotér může rozhodovat, jestli je pro něj ta lokalita tak důležitá, že se bude snažit ty peníze někde sehnat a když je nesežene, tak se to tam holt nepojede… Sice v DH a ani 4X není tolik tratí k dispozici, ale to neznamená, že to nemá řešení, chce se to jen bavit o konkrétních věcech.

  47. Čárys

    4: Zdeněk Pól : No paráda, a je to. Já se prostě ozvu, jak budu mít něco v ruce, konkrétní materiály, fotky, ceny, služby, recenze na trať, prostě něco – atd… Jak jsem řikal již na schůzce.
    Díky.

    4: FilipMat.uš : slyšeli jste slovo boží. Amen.

  48. Petr Uiblein

    Hele lidi, já myslím, že jako diskuze pod článkem už by to mohlo stačit, jsem přesvědčený, že ti co to chtějí dělat si vcelku rozumí, bylo by asi teď dobré, aby se opravdu zapracovalo na nějakém místě na webu kam se bude vše ohledně “Nového směru ČP” směřovat, kde se důležité věci dozví jak líný závodník (kde bude moci zazávodit), tak i ti, kteří pomohou členům komise a kde bude i pro pořadatele jasně vysvětleno co to pro ně znamená. Já rozhodně na to místo zřídím link a budu o něm informovat na downhill.cz, samozřejmě nabízím i to místo u mně na webu, ale ten asi není tak profi jak by měl.

  49. eMTy

    zdeněk: pokud takové sponzory neznáš, tak evidentně něco děláš špatně. já je znám.
    FM: v čem mi čp pomohlo? asi v tom, že jsem se seznámil s pár kamarádama. to je sice moc fajn, ale koukni se na to, co mi to vzalo. dost peněz, protože prizemoney v HT jsou směšný, ceny licencí a startovný v porovnání nabízených služeb vysoký. čas, protože např. neexistuje přihlášení po netu a klasická registrace většinou nefunguje úplně hbitě. naštvání z toho, že: nejsou pořádný pravidla, špatně značená trať, pošlou tě proti sanitce…a milion dalších přehmatů, který mě osobně ubíjej. pokud s tim hodláte něco dělat, tak vám sice tleskám a přeju pevné nervy, ale na mém názoru to nic nemění.

  50. Petr Heinik

    To eMTy – sorry, ale jako jeden z tech sponzoru te muzu ujistit, ze ani to prvni misto v Elitni kategorii z CP nema moc valny vyznam – osobni dlouhodoba zkusenost.

  51. tandlis

    4 Zdenek and All: Poslední můj přispěvek. Ja za sebe můžu říct, že i přes veškeré, jak tu někdo řekl, přehmaty, rád do pohárového závodu půjdu a pokud to jen trochu na Ještědu bude reálné, udělám všechno proto aby, to co můžo zařídit já, klapnulo sto procent. Stejně tak budu očekávat, že se jako partner bude chovat Český svaz cyklistky. A protože by to partnerství mělo být o diskuzi, byl bych rád, kdyby svaz akceptoval připomínky, které pořadatelé nebo závodníci mají a udělal pro závod také maximum.

  52. Zdeněk Pól

    Tomáši gratuluji! Jen abych to správně pochopil, ty máš sponzory, které zajímají tvé výsledky ve sjezdu a zároveň je jim jedno, jestli jezdíš ČP-DH nebo ne. Tak? Jo a těch věcí, co dělám špatně je určitě dost, o tom žádná.

  53. eMTy

    petr a zdeněk: asi jste mě úplně dobře nepochopili, takže pro velký úspěch ještě jednou a jednodušeji: ze všech závodů, který jedu, zajímá moje sponzory český pohár ve sjezdu horských kol NEJMÉNĚ!!! takže pro mě, když se zruší, se v podstatě nic neděje. já ušetřim peníze, čas i nervy, protože jak říkal muj trenér na motorkách: jezdit takovýhle závody je mrhání materiálem a pokud se vynaložené úsilí nerovná výsledku, je na čase se na to vysrat.(a neberte tu slovo výsledek jen jako pořadí ve startovní listině, ale např. i subjektivní pocit).

  54. Petr Heinik

    To eMty – cece, mas recht. Uz je tu holt tolik textu, ze se mnohe ztraci :)

  55. Deny

    EMTy a jeho hláška: “jezdit takovýhle závody je mrhání materiálem a pokud se vynaložené úsilí nerovná výsledku, je na čase se na to vysrat” – přesně z tohoto důvodu jsem to udělal už dávno…

  56. MaVeRiCk

    a co 1000piv zdarma? na zavodech? to priláká jezdce idiváky :D

  57. Zdeněk Pól

    Tomáši, v té 69 to bohužel nevyšlo, snad příště;) Jestli ČP-DH tvé sponzory moc nezajímá, což docela chápu, protože tuším, že jsi je “ulovil” na jiné své kvality než výsledky v poháru, tak pak je v pohodě, že ani nehodláš řešit co s pohárem je nebo bude. Mě také moc netrápí, jestli Sáblíková krouží na rybníce nebo v supermoderní hale…

  58. eMTy

    zdeněk: škoda, byl jsi pořád zabraný do hovoru, nechtěl jsem tě rušit a pak jsi najednou zmizel. mohli jsme to tam probrat. je totiž zvláštní, že někteří ti sponzoři se třeba o 3dh zajímají…opravdu bych to ale už radši neřešil tady, ale někdy osobně ti to rád vysvětlim.

  59. KUbajsz

    eMty: to zní jako rande, to bych tady taky neřešil .
    A poldo, dej si na eMTýho pozor…

  60. Zdeněk Pól

    No jo, skoro rande naslepo… Tři hoďky jsme se známým probírali věci kolem ČSC a pak už čekal DJ Fletch. Měl jsem zato, že jste zmizeli ještě dříve, tak to pardon.

  61. Čárys

    4: Zdeněk pól: Už to fachá ? Myslím tvé přispívání ? Nebo stále problémy ? (4 all : myšleno k nechtěnému blokování Polisovejch článků zde ve foru, blbnul spam filter)

  62. filipmat.us

    Dědo, přiznej to. Prostě nemáš Brozáka pod kontrolou a pořád šoupe Poldu na blacklist;-)!

  63. Radek / etbikez.com

    Ba naopak, několikrát jsem ho ručně zveřejňoval. To Spam Karma pořád Zdeňkovi nějak nedůvěřuje:o)

  64. Zdeněk Pól

    Jen jestli ta Spam Karma nelevituje někde v oblasti mezi Táborem a Nejdkem… Jojo, už to maká. Že by Radek zrovna neseděl u PC?;)

  65. Čárys

    4: Zdeněk Pól : Muhahahá, tak to je moc… :)

  66. Radek - etbikez.com

    Mažu tě! :D

Komentář: