Maňas Tomek o horách, ženách, vínu, zpěvu

dscf1272.JPGTenhle report jsem napsal proto, abych uvedl na pravou míru Čárysovo tvrzení o tom, jak si užívám na horách s mladými děvčaty…

A taky proto, abyste si vy starší trochu zavzpomínali, jaké to bylo v období školních povinností, prvních lásek, večerky v 10 a nudlí s mákem ze školní jídelny. Vzhledem k tomu, že článek zřejmě budou číst i někteří žáci (tím existuje nebezpečí, že i rodiče), budu se snažit být slušný:-). poznámka Čárys : Speciálně pro rodiče a jejich děti – přečtěte si kdo je Tomek opravdu zač – tady .)

hpim0916.JPG

Na hory jako instruktor jezdím už pár let, vždy to bylo se základkama. Na nějakou střední (třeba zdrávku…) jsem zatím nenašel odvahu, už tohle je někdy dost peklo. Uplynulý týden se týkal ZŠ Petřiny, ke které mám nejbližší vztah, s některými dětmi se znám už dlouho a mimo hor jsem s nimi byl i na soustředěních. Jedná se totiž o školu se sportovními, hlavně atletickými třídami…

Na lyžák jelo cca 40 dětí, asi dva dorazili později, na druhou stranu dva odjeli pro zranění dříve. Byla to taková směs od šesté až do deváté třídy.
Většinou se odjíždí brzo ráno a už cesta autobusem bývá zábavná, naložit tam všechny tašky, lyže a nakonec děti a nikoho v Praze nenechat je boj.

dscf1254.JPG

Po příjezdu na místo (tady to byly Vítkovice v Krkonoších) začíná chaos v podobě rozdělení do pokojů – někdo chce být s tamtím, další tam určitě nechce tohohle…Začíná vybalování, nestačím se divit. To že většina dětí má lepší mobilní telefon či mp3 než já mě nepřekvapuje.  Ale že si většina tahá na hory notebook nebo aspoň dvd přehrávač…asi stárnu. (Ale ty máš nejlepší bundu ! – pozn. Čárys)

hpim0957.JPG

Po obědě se vyrážíme na běžky, jsou to atleti a musí se trochu hýbat, takže na běžky se ten týden jde celkem tři půldny plus závody. Snažím se jim něco vysvětlit z techniky, ale úspěch pro mě je, když si zvládnou zkrátit poutka hůlek a správně si je nasadit… Na některých je vidět, že na běžkách jezdí hodně, jiní jsou absolutní začátečníci. Klouže jim to, křičí, že je to nebaví, že už nemůžou.

dscf1249.JPG

Jedem zpět, samozřejmě po sjezdovce. Říkám jim, že kdo se necítí, může jít dolů pěšky, to se jednomu sedmákovi vymstí, zakopne, pouští běžky z ruky, ty ujíždí dolů a my je pak asi 15 minut hledáme v lese. Zbytek scéna jak z filmu Sněženky a machři, někteří kluci se předvádí a i přes mé zákazy to pouští, co to jede, smotky neskutečný, ještě že ty děti jsou skoro nerozbitný.

Já se bavím, trénuju na běžkách oblouky v telemarku, ze všech zimních sportů jsou teď běžky můj favorit, snowboarding a lyže jsou neuvěřitelná póza a sjezdovky a snowparky plné husťáků, co v nejnovějších hadrech a na vybavení za padesát papírů neumí ani zatočit, nebo mají problém ke skoku v parku vůbec dojet. Dost mě baví ty jejich pohledy, když je po sjezdovce předjíždí buzík v elasťákách…

hpim0935.JPG

Po příjezdu do chaty následuje chvíle na převléknutí a véča. Po ní večerní program, ten se týká buď mých přednášek o bezpečnosti, vybavení a oblečení, hrách nebo učení, když je potřeba trestat. Následuje čtení programu na další den, udělení pochval a důtek, přidělení služby do jídelny, lyžárny, botárny…Večerka je v 10, ale všichni vedoucí víme, že spát půjdeme nejdřív ve dvě. Děti se totiž neustále baví, chtějí se navštěvovat na pokojích, chlapci se perou…

dscf1237.JPG

Snídaně je v 7.30 a po ní se jde na svah. Zde probíhá rozdělení do skupin. Já si vybírám bandu asi 7 začátečníků, sice se s nimi člověk moc nesveze, ale jsou tam vidět pokroky. Na odpoledne už čtyři posílám do lepšího družstva, se zbývajícími třemi trávím následující dny. Vysvětlovat někomu po stošedesátéosmé, že má dát špičky k sobě a paty od sebe vyžaduje velkou dávku sebeovládání, ale nakonec se daří a všichni jsou schopni sjezdovku sjet slušným stylem. 

dscf1274.JPG

Třetí kritický den se jde odpoledne na procházku, hrají se venku hry a staví se sochy ze sněhu. Čtyři družstva mohou postavit cokoliv je napadne a vedoucí výtvory ohodnotí. Překvapilo by mě, kdyby se mezi skulpturami neobjevil penis. Letos se jim sice obzvláště vydařil, ale z pochopitelných výchovných důvodů neměl šanci na vítězství. (Kdo jim stál modelem, Tomkku ? Muhahaááá – pozn.Čárys.)

hpim0872.JPG

Já se místo procházky šel sám svézt na běžkách, udělal jsem si výlet na Dvoračky, celou cestu hustě sněžilo, viditelnost 100 metrů, cestou tam jsem za deset kiláků potkal dva lidi, boží. Cestu domů jsem si užil o to více, že je celá z kopce a já si dal sjezdovku pod Dvoračkami v asi třiceti číslech prachu a okolo dvou „vostrejch“ freeriderů, kteří za mnou volali, jestli si z nich náhodou nedělám prdel.

Zbytek týdne probíhá obdobně, blbneme na sjezdovkách, dělám s nimi třeba carvingová cvičení a musím říct, že dost z nich jsou opravdu šikulové, staví to na hrany, jedou náklony. Běžky se jim snažíme zpestřit vybráním zajímavé trasy, takže to napálím, kam mě zrovna napadne, pole, stráně, meze, hluboký sníh, to je baví, padají, ale stále se smějou, těžko je unavit. Po návratu stejně dělají bordel, takže neustále řešíme nějaké průsery, jako např. rozbitá postel, či otřes mozku holčiny, která praštila hlavou do stěny, protože na ni spadla jiná slečna, která se vozila na zádech nějakého chlapce…

Další klasikou lyžařských kurzů jsou závody. Půjčujeme si branky a stavíme slalom, děti se fakt snaží, samá Záhrobská. Poslední večer je diskotéka, chlapci skáčou do loveckýho, holky si malují obličej všemi barvami. Hodně slušná přehlídka.

dscf1272.JPG

Následuje odjezd domů, čím více se blížíme ku Praze, tím větší strach je znát na tvářích hříšníků, rodičům je předáváme, vypočítáváme kolik musí zaplatit za škody (jak dobře ten pocit znám i ze strany toho provinilce…), loučíme se.

Takže závěrem, skóre :

jeden otřes mozku, jedno zraněné koleno, spousta naraženin, rozbitá postel, asi dvacet ohnutých holí, jedny ztracené úplně. Ale celkově týden super, není to pro mě dovolená, prachy za to nejsou skoro žádné a ani tam nejezdím s tím, abych balil lolitky, jak si Čárys myslí. (Jen se nedělej ! Všichni víme, že lolitky jsou ti vším ! :) pozn 720)

dscf1244.JPG

Většinou se s dětmi snažím vyjít spíš v klidu, ještě si stále živě vzpomínám, že i já strašně zlobil, takže dost věcí jim toleruji. To ale neznamená, že bych na ně neuměl zařvat a pořádně jim vynadat. Prostě to chce nějaké meze a sem tam je usměrnit, když už jde o zdraví. Snažím se je něco naučit a v rámci možností ovlivnit jejich výchovu. Je to práce a stres, zodpovídám za ně, ale zase s nimi člověk tak nějak nezestárne. Jsou bezprostřední, se spoustou energie a někdy je s nimi lepší komunikace než s dospělými.

Mám ty děti prostě rád:-)

Napsal eMTý aka Tomáš Marek, lolitas instructor

Za fotky děkujeme Tomkovi, a taky Markétce, která nám poskytla svůj pohled na věc. Takže report taky z druhé strany – tady !  

DSCF1237.JPG DSCF1238.JPG DSCF1241.JPG
DSCF1242.JPG DSCF1244.JPG DSCF1245.JPG
DSCF1246.JPG DSCF1247.JPG DSCF1249.JPG
DSCF1250.JPG DSCF1254.JPG DSCF1260.JPG
DSCF1262.JPG DSCF1266.JPG DSCF1268.JPG
DSCF1269.JPG DSCF1270.JPG DSCF1271.JPG
DSCF1272.JPG DSCF1274.JPG  

71 komentářů pod “Maňas Tomek o horách, ženách, vínu, zpěvu”

  1. Čárys

    Čárys: já bych k tomu chtěl dodat asi milión věcí, úplně se mi klepou prsty nad klávesnicí, ale vydržím to, musím být silný, musím být silný, ano tak ano…

    Moc díky Tomkovi za report, bylo to opravdové deja-vu . THX !

  2. Radek - etbikez.com

    Chci k omu taktéž dodat milion věcí… Je to silnější než já… Pokud bych byl tak pracovitý a dodělal sem možnost psaní článků přístupných jen přes heslo, napsal bys nám, jak to doopravdy bylo?;-))))

  3. Čárys

    Ano Tomku, napsal ?

  4. tomaass

    já s tomkem na hory nejedu, dejchne na něj ta atmosféra a v deset mě bude z hospody nahánět dom..

  5. milhaus

    cituji o markáty: “Ve tři v noci u nás byla návštěva.. MTý” nebo “V noci k nám jdou zase MTý a Míla” a tohle:”zastavuju se u MTýho dodávky, ten se ptá jestli to zvládnu donýst domů, řikám že jo, sem přeci silná žena, hehe :D Řikám mu ahoj, dává mi pusu na rozloučenou”
    manas z tohodle se nevykecáš :D a ještě jim radši řikáš děti :D

  6. maverick82

    já musim k MTmu podotknout: nerozumim tomu, že někdo má tu odvahu se dobrovolně přihlásit k takovýmu extrémnímu sportu, jako je dozor a výchova těhle “dětí”, protože když tu zvěř vidim a slyšim v autobusech, metru, nebo to potkám venku… nemám slov :-/
    RESPEKT!

  7. Manas

    Ty kravo, ten druhej odkaz to je dobrej backstab :)))))

  8. Manas

    2 milhaus: Ano! ano! ano! eMTy na hrad :-)))

  9. MaVeRiCk

    velká zrada :D

  10. tandlis

    Je neuvěřitelný, jak se u takovýho článku člověku rozjede fantazie. Když si pak přečte článek od makush, tak už ho trýzní vnitřní muka…aby nevybuchl před kolegy v kanclu. Nejvíc mě dojala věta: “Děti se totiž neustále baví, chtějí se navštěvovat na pokojích, chlapci se perou…,” pravil Tomáš eMTý Komenský, učitel lyžování národa. Hrozná “frdel”…

  11. vita_dbs

    ´´čtu si rok a kousek starej dirtbiker, je tam řádek i o tom, jak si MTý zlomil čéšku na Kozzách :D no, živě si pamatuju, když mi to vyprávěl loni na lyžáku při ploužáku :D,,
    Tomek jak to zkouší))) pofoukala?

  12. Pádlista

    Ctu mezi radky: poslední nakládání… hromadný…poslední focení…a roztahuje se…čuring….u holek…bože..hnus, ach jo…dávám v půli cesty Tomášovi, kterej mě s Drbíkem málem zabíjí, dyk tam teďka byli…velkej na záda, malej dopřed, …do volný ruky…zastavuju se u MTýho dodávky, ten se ptá jestli to zvládnu…řikám že jo, sem přeci silná žena, hehe :D … dává mi pusu…, bože, ty city, ty city… najednou na mě…lehá, všechno je mi líto, je mi líto, že sme pokazili lyžák nejen sobě, ale i ostatním, všem,….sedám ke compu, projíždim….bolí mě.

    A to je jen posledni odstavec. Jako fakt narez ta dnesni mladez (vc. eMtýho).

  13. The Skreth

    Mega supr. Sice jsem byl na posledním lyžáku ještě před dvěma rokama, ale jak to tak čtu, tak je to všude a vždycky stejný.. Bomba :-D

  14. The Skreth

    jinak Markét mi šíleně někoho připomíná.. že si všechno ty holky tak berou :-)

  15. Buba

    eMTy: kdybych Te neznal, tak bych rekl ze jsi mohutne pedagogicky poznamenán…

  16. Grifter

    Kdyz vidim tu brunetku v tech cernejch elastakach jak spuli tu prdelku, s tvym nadsenym zvolanim “ja mam ty deti proste rad” nezbyva nez souhlasit:)) Za clanek dik, skoda jen ze se nejmenuje “Manas Tomek – detaily o nocnich navstevach”

  17. ddd - andy

    Chci taky eMTyho jako instrukrtora, aby me ucil lyzovat!

  18. kotleta

    MT:takze uz mas holku?:-) a Betce neber perinku

  19. markétka

    Šmarjásem zase něco někam napsala :D A nejen za odkaz, ale iza fotky, někerý sou made by me .)

  20. TomKa

    V noci k nám jdou zase MTý a Míla, Míla jde ke mě, a řiká mi.. asi je fuk co, ale přes veškerou jeho přiopilost ty slova beru vážně, ponědaž nikomu jinýmu nic neřikal no.. MTý bere Bětě peřinu, ta se vzteká, jak jí to děsně vadí.. ach bože, kdy ta holka vyroste…

    Hahahaaa Emty aby te nezavreli kamarade! Sice hrozej ze to posunou ale nespolehal bych na to… Emty bere perinu…. :D hahaaa to je moc bavim se

  21. Junior

    ddd, eMTý, Čárys: jak to vidíte? závod Andy na sjezdovkách VS eMTý na běžkách? a na konec málá fotosession na rejlu… podmínkou sou elasťáky co vy nato?

  22. bedna

    miluji 720.cz, čáryse a pádlistu :))

  23. Čárys

    4: Markétka : Pardon, děkuju moc za fotky !!! dovolil jsem si je stáhnout. Pár. Parádně mi dokreslily článek…

  24. Czert

    Pádlista má bod a eMTýý malý bezvýznamný plus za odvahu vše zveřejnit!

  25. hýbňoš

    uff jak to tam moh vydržet?

  26. Luba

    eMTy je porad stejne skaredej. :D at v bunde nebo tricku :D btw. jednou se ti sny vyplni. :) viz lolitky :D

  27. eMTy

    normálně bych se na ten report vykašlal, ale chtěli jste ho, tak se nedivte, že jsem napsal, jak to doopravdy chodí:-)
    co si představujete mezi řádky, to je jen a jen na vás, já jsem zodpovědný a slušný chlapec, studovaný člověk a budoucí pedagog, uvědomte si, že někdy můžu mít na starosti i vaše děti…hehehe
    jsem rád, že jsem vás pobavil, tušil jsem, že se to zvrhne, ale co bych pro vás neudělal…
    luba:díky, mám stejný názor! konečně někdo drží se mnou. a k těm snům: mě se už vše splnilo…

  28. Kuzmič

    Souhlasím s tím že běžky jsou cajk…já před vánoci pořídil taky a je to super…dál souhlasim s pozírkama na horách co nic nedávaj a kingujou. Jinak lyže jsou lyže a na snb jezděj ty co se bojej lyží:))

  29. 100klada

    MT… CROSS COUNTRY: Veselac si ted koupil ty bezky Fishery Jibskate, delany bezky na skoky a raily… to je pecka. Nejlepsi je videt ty modely co o nich mluvis jak koukaj na typka co nahoru brusli rychleji nez vlek a dolu dava salto na airu :)))) A vsechno volna pata, jak jinak. Kouknete na http://www.jibskate.com

  30. lucka

    z kteryho je to roku ,vsechny deti co znam jezdej jen na snb ,to je usmevny vydet zas tolik lidi jen lyzych he he

  31. Junior

    100klada: koukam jako PUK!!!nechápu nic!běžky na fs…no ty krávo…tak teď to je jasny…andy pojede klasiku…mt pořídí tohle a honem na rejl kontest!

  32. eMTy

    lucka: je to z letoška, maj dokonce možnost vzít si prkno, ale většina má lyže. když máš instruktora kterej ti vysvětlí, že snb je dneska většinou póza, že lyže jsou jinej level a mezi řečí tam loupne třeba switch360, tak to dost dětí přesvědčí…

    100kláda: jj, na to sem čuměl, kolik za ně dal? je to bombice, je to neskutečný, ale mě ty běžky vrátily chuť do lyžování. a spousta lidí do toho teď zas nastoupila, největší husťáci a pankáči si kupujou běžky. vyběhneš někam, příroda, palba ve stopě, dáš svařák a letíš dál. vybavení stojí skoro nic, nemačkáš se ve frontě, neplatíš vleky. a ta prdel po sjezdovce nebo v prašanu? nejvíc!

  33. markétka

    čárys: ne, v pohodě .) Stáhni si jich kolik chceš, sem ráda za reklamu, hehe :D

  34. 100klada

    MT: Ani moc nestaly (asi 5000) ale byl problem, ze se tady s tim ani nepocitalo, ze by je nekdo koupil. Ma je z nemecka. A jak rikas… Ja sem se k bezkam vratil 2 roky zpet. Je to pocka, zdravy, zabavny hihi. Udelali v perninku (myslim ze vis kde toje) osvetleny kolecko, chodime vecer a nadhera! Nebo s celovkama! Sem rad ze si dostal taky rozum a bezkujes ;)

    Brozak: vem si ze MT priklad :)

  35. tomaass

    Kuzmič : příští dva víkendy jsem na horách, tak doufám, že se zase potkáme a máš pravdu nějakýho freestylu na lyžích se bojim, mam pouze lyže pro dementy, který při naklánění hlavy zatáčej a tim to končí..

  36. lucka

    2 emty ja vim jak se to ma, jenze 20 let na snb na tobe necha nasledky ,přiznam se že pošilhavam po telemarkach že bych byl zasa za exota ,to vis ale co by tomu u nas rekli deti ze sem zradil víru,ale spravnej přistup dyž si mužou decka vybrat ne vsude je tomu tak bohužel pro decka

  37. Tůra

    Hohoho,pěkný články,voba 2!Ty jo,já chci taky eMtýho jako instruktora…:)

  38. bartic

    TO ZAVÁNÍ KULÍNSKÝM

  39. eMTy

    100kláda: v tomhle jsem rozum ani nikdy neztratil, s rodičema jsem běžkoval od mala a v podstatě ani nikdy nepřestal, dokonce tu mám i nějaký diplomy z lokálních závodů, co se běhaj u babičky a pak se mi to hodilo u zkoušek na cvičitele, kdy jsem asi jako jedinej z ročníku vykous u zkoušek z klasiky i skejtu samý jedničky. ten sport mě prostě baví a je logickým vyústěním mé averze vůči přeplněným sjezdovkám a parkům plných šakalů v pižamových kompletech.

  40. maverick82

    eMTy&100klacík: a co skialpy?

  41. 100klada

    MT: Kazdej ve svych 9 letech vyhral nejakej zavod. I my jsme s bratrem reprezentovali TJ Jiskra Nejdek :D Je to pohoda… ale nebudu tvrdit ze me sjezdovky taky nebavi. Mam twim tipy, levny obleceni a jezdim pro radost ;)

    Mevrik : SKI alpy jezdi Krizal a Kralyk a asi taky dobry ale…. Je to vic o drine a prirode. Precijenom mam rad svezeni. A s tulenakama si vyjit sjezdovku je nahovno a podminky na FR je malokdy, dale sena vybaveni atd…

  42. eMTy

    lucka: tohle je na dlouhou debatu, ale většinou by to mělo být tak, že dítě by se od mala mělo učit lyžovat (je to bližší jeho přirozenému pohybu čelem dopředu a s rozdílnou funkcí volných dolních končetin) a pokud má zájem tak cca od 7-8 let naučit na snb. pak si vybere, co mu je bližší. telemarky mě taky strašně lákaj, už na ně šetřim a zatim jdu cestou vyšší obtížnosti a trénuju to na běžkách, to je ještě větší vostřáctví, jet to bez hran…

  43. eMTy

    100kláda: v 9ti jo, ale ten poslední diplom je myslim z předloňska:-)))
    jinak já taky neříkám, že mě sjezdovky vůbec nebaví, twintipy mám podle mě už třeba šest sedm let, první třišede sem dal tak někdy ve třinácti, jel jsem první závody v čechách v bigairu, byl jsem tenkrát snad čtvrtej?, pak druhej někde na dolní moravě, jel jsem dokonce nějakou exhibici v peci od balantinky, velký bavení, prostě úplný začátky toho sportu, kdy lyžař v snb hadrech byl za exota. když si uvědomim můj dnešní přístup, že si radši natáhnu elasťáky a utíkám, tak mě popadne panická hrůza z toho, že asi stárnu:-))))

  44. Tom

    ….Tome, kdybych býval nečetl deníček té holčiny, řekl bych si, že jsi perspektivní pedagog…

    …ale takhle se bojím jestli tvoje kariéra neskončí dřív, než začne :-)

  45. markétka

    Tom: I perspektivní učitelé jsou lidi .)

  46. Pádlista

    … a chybovat je lidské.

  47. Manas

    2 eMTy: Z toho si nic nedelej, me se smejou za XC a pritom me to bavi. Bezky jsou supr, odmala jsem jezdil, akorat posledni dva roky to flakam. Stejne je to o tom se bavit, tak co :-)

  48. Radek - etbikez.com

    Manas: To je ale úplně jinej level – ty se vykašleš na DH závod jen, aby ses projel na žiletce :P

  49. Manas

    Jaky ziletce, ty salame?! :-)
    Jeste furt na XCcku naskacu vetsi dirty nez ty :-)

  50. ddd - andy

    Manas vs. Radek – chceme betl!

  51. Čárys

    4? MAnas vs Radek : to je slovo do pranice ! :) Přichystáme battle. Ja si vezmu Brozaka do parády, a uvidíme :)

  52. Radek - etbikez.com

    Do battlu v XC nejdu;-)

  53. Čárys

    Nene, Radku, battle bych udělal takhle : Ty, vs Manas na dirtu. Manas na XC, povinost mít aspoň 7cm představec a minimalně 20″ rám.

    A ty na klasice.

    Manas se tu holedbal, že tě přeskáče :)

  54. Radek - etbikez.com

    1) Moje klasika je v podstatě XC;-)
    2) klidně bez mučení přiznám, že mě přeskáče, dirt je mi blízkej asi jako silnice

  55. Manas

    2 Carys: Jinak mam jenom 17” ram ale zase 13cm predstavec :-))))
    http://www.bike-forum.cz/img/upload/fotogalerie/1/big/4994.jpg ale sedlovku musim zatahnout, ta se na dirty nehodi :-)))

  56. Čárys

    tak z batlu asi sešlo :)
    Tak co DDD andy vs Manas – a sedlovky až v prdeli ?

    chci prostě krev :)

  57. Manas

    S Andym do toho nejdu, ten me preskace i na trikolce. I kdyz by bylo vostry si nekde pucit BMX a dat si to na tom. Ja na tom stal asi 2x v zivote :-)

  58. ddd - andy

    Ja nebyl na dirtu ani nepamatuju, natoz na XCecku – to by byli teprv heinici! :-D

  59. Manas

    No ty kraso, tak si dame malinkou vyjizdku :-)

  60. Manas

    Sem si tak vzpomnel jak sme byli na Tocny a najednou prijel nakej blazen na RBcku a proskakal vsechny dirty a nakonec si dal ten velkej drop se sedlovkou hore. Zadny div, byl to PH. Vsichni cumeli jak pera z gauce :-)

  61. Čárys

    Vyjížďka je naplánovaná ne neděli… V 10h u Andyho :)

    Jinak ten člověk je šílený, pořád to říkám. Celou zimu se válí doma, má mílu, v bazéně se topí, neudělá 2 shyby, a pak nám zase všem nadělí minutu na prázdným kole.

    Se na to mužeme všichni víš co, ne? Jo VYSRAT. :)))

  62. Manas

    2 Carys: Tak ted si to trefil naprosto presne. Z toho pak nemame mit komplex. Kdyby aspon drel a byl nabusenej, ale on ne. Ach jo :-)

  63. Čárys

    amen. Jdu do posilky. Aby to bylo tak jen třeba no…40 sekund. Jo, to by bylo fajn. Zatím pa !

  64. lucka

    2emty jo jo sme na stejny notě běžky mě ted taky bavěj,ale znam par šakalů co dávaj na telemarkach na špičaku a je to mazec,frestajlujou v parku,prasej peří v lese a na sjezdovce zajížděj slalomáře,vživotě bych nevěřil že tohle de na běchžkach,s dětma maš recht muj prcek jezdi snb vod 5 ale byla to kurevska dřina

  65. Manas

    Ty jo, ted mi doslo ze v sobotu v noci az do rana si hraju v praci na kokota .. kua. To me jebe. Pojedete i za tejden? Pac budeme v praci koncit nekdy na sedmou a to bych nedal vyjizdku ani za boha.

  66. tomaass

    Manas : co to delas, fuj

  67. Kačer

    nechápu že samí takovíhle šašci jezděj do krkonoš na mně blízký vleky doufám že jsi si eMtý, všiml mích zatím menších , ale na leto chystajicích velkých změn dirtů???Jestli ne možná se tam pojedou závody tak předem zvu aspon na polítání i bez závodu:-)

  68. hout

    720.cz rules, kdyz sem vlezu, tak se dobre pobavim. diky carysovi za super vsuvky a komenty na techhle strankach, opravdu vydareny. nadhled, prdel, ale pritom dobre vime, jak to je. carysi, ja si po tobe precetl i zapis ze schuze s polisem a to uz je hodne. ja si snad koupim velky kolo a vyseru se na tu vypozovanou bmx scenu, heh. no mozna ne, ale stejne dobre vy.
    a Tomku, ty pacholku, priste mi v lese budes muset vysvetlit, jak ze to na tech lyzacich vlastne chodi:-)

  69. Tom

    Houte, sakra, to je slovo chlapa. Kup si pořádný kolo konečně…

    to Markétka: …perspektivní učitel je taky člověk. Ale je Tom Marek člověk?

  70. Čárys

    4: hout : Tak pochvala od Pana dirtaře, lebende dirt legende, potěší velice. Díky za přízeň !

  71. Kuzmič

    Tomaass : ty seš celkem v poho snb:))

Komentář: