Trip to SAN REMO – část druhá.

dsc00108.JPGNo a je tu pokračování našeho tripu ua sluncem a prachem. Jak to dopadlo ? Kdo si co zlomil? Proráželi jsme? Kolik to vyšlo ? Víc se dozvíš když klikneš…

No a je teda večer, a my přijíždíme do Peille, na štěrkovej parking, vybalujeme stan, a rozděláváme grill. Klasická večerní zábava, složená z hory masa, sejrů, Dudáka, a kydů. Ani jsem nevěděl, že jsme toho tolik zažili, ty jo !  No a celkem pozdě spát..

Je ráno den čtvrtý. Dneska se budíme do nejlepšího počasí. Totál azuro, na nebi ani mráček, a teplota? VEDRO. Tak snídáme, odmontováváme závoru která je na konci tracku, a jedem nahoru. Rozcvička, jako každej den, jsme ještě trochu víc zatuhlý než normálně, hehe, není to jen tak 3 dny sbíjet. Tak a jedem na začátek tracku. Maveho jsme přinutil vzít si páteřák a lokty, neboť tahle trať neodpouští. Sedře kůži na kost, když jí dáš šanci.

dsc00064.JPG

Je to tu jako dycky, hodně volnejch kamenů, a klouzavej povrch, skála a prach. Oproti loňsku se mi to zdá lehčí, buď si zvykám, a nebo je to vyházenější – teď nevím. Dáváme to dolů, Hubajz si pochvaluje, že je to super, a tak i ostatní. Dáváme si to několikrát, občas někdo prorazí, Hubajsz dvakrát, já jednou, Filip taky, Mave nic, je to asi čistej jezdec, muhahaáááá…

Sem tam něco přidrtíme, ale celkově je to úplně jinej styl ježdění oproti San Remu – tam se dá jet bikros, hodně nad klackama, a tady si musíš dávat víc bacha a sem tam smykovat. 

dsc00077.JPG

Nikdo naštěstí nepadá, teda ne tak aby si něco udělal, jasně že nějaká ta zahazovačka je :) Je příšerný vedro, to se nedá, vytahujeme naší zplihlou bílou českou kůži, a siesta na slunci při lepení, hehe, vzpomínáme na píchače, co asi dělá…

 dsc00078.JPG

Dneska dáváme asi 6 jízd, a balíme to, neboť klucí projevili přání vykoupat se na pláži v moři. Ha, no tak teda jedeme, směr Menton. 

V Mentonu jsme byli dycky ubytovaný s Petrem Heiníků, takže to tu znám jak svý boty, a po lehkejch problémech s parkováním (jede se tu totiž Rally San Remo, a všude je turistů a lidí jak nasráno) to dáváme. Jdem na pláž, slunce už skoro zapadá, všude lidi s bundama, ale to je hovno, neboť Jiří to rozsekává, ukazuje jim pořádnou českou koninu a přímo v centru Mentonu jde do plavek a do moře. Horský muž yeti, zvěřina z lesa !  

dsc00119.JPG

Hážu po něm kameny, aby se nevracel, nicméně voda není nic moc, a tak jde ven. Lidi moc nevěří, to víš, leden. Jdem na procházku městem, a nacházím pizzerii, kde si za pár euro dáváme pizzu a vínko – aspoň jednu večeři, když už jsme na dovolený. Mňam !

Další přání je vidět Monte Carlo, štětky a casina, tak jedeme tam, nicméně  tady zaparkovat je fakt peklo, nakonec se to daří jen Filipovi s Hubajszem, a já už tu byl 2x, a tak to s Mavem balíme a berem čáru směr San Remo, klucí že dorazej později. Cestou jedem s Mavem takovou zkratkou, že sem myslel že se poseru. Popíšu.

Navigace řekne vpravo. Beru vpravo. Kopec. Šikorý tak 2metry, kolem betonový stěny a domy. Jednička to skoro nebere. Kopec jak kráva. Ujedu asi 200metrů, zůží se to. Zpátky to nejde, to nedám. Najíždím do toho. Zastavuju na poslední chvíli.

Chybí nám na každý straně tak 10 cm. Podotýkám, pořád kopec že to musíš pomalu spojkovat. To co následuje, je největší punk, kterej si už NIKDY nechci dát.

Sklápíme zrcátka. Rozjíždím se. Ručka to nebere. Vjíždím do toho. Mave čumí z okýnka, hlásí že ok, a já jí těma zatáčkovatejma 2m uličkama beru nahoru. U mě není nic, u Maveho mě hlášky "2cm, jeď voe, 3 cm, dobrý, drž to…" taky nějak neuklidňujou. Občas vezmeme strom střechou. Strašný. Po nekonečnejch cca 50 ti sekundách vyjíždím na hlavní. Ani škrábanec. Nechápu nic, srdce mám v krku, a tepovku jak ve Špindlu 100m před cílem. 

Stále zpocený rozděláváme depo, Mave stan, a jdeme spát – jsem fakt unavenej, je skoro 23h…

dsc00142.JPG

Den pátý.

Kluci dorazili nějak v noci. Budíme se do nejteplejšího dne pobytu. Klasicky raní snídaně a hovínko pod kamen, a zase nahoru na trať. Dneska se shodujeme, že by to bylo ideální proložit  krosovkou – na DH jsme docela už unavený. Krosáky jsme si sice sebou vzali, ale protože vstáváme každej den pozdě, tak na ně nějak nepřišla řada, hehe. (Přesně jak řikal Petr Heiník, měls pravdu kamaráde)

Dáváme tu druhou trať, neboť je lehčí, a taky myslím zábavnější. První jízdu mám pocit že na tom sedím opačně, pak se to naštěstí zlepšuje, a dáváme jich několik, ve slušným tempu. Hubajsz jde jednou nádherně na držku, takový ukázkový podjetí předku aby člověk v učebnici vyhledal :)

dsc00076.JPG

Cestou nahoru potkáváme docela dost lidí, Commencal team, a pak nějakej testing vidlic BOS, ale co je nejvíc jsou nějaký místní klucí, s tříkolkou s malou korbičkou. To je hustota. Dávám s nima dole řeč, a ten kluk povídá, že je to fakt peklo. Když s tím prej v tý vracečce zabrzdíš, tak jdeš do přes boudu. Taky povídá, že je tu trail až dolů k moři, že jeslti jsme to jeli, řikám že ne, a on že to musíme, že to má 30km. Ty krávo !

No jenže my dneska potřebujeme odjet, takže snad příště. Uvidíme…

Jsou asi 2h odpoledne, a my to pomalu balíme. Jídlo, káva, naházet krosáky a motokrosáky dovnitř, a kouknout na olej (ani kapka za 5000km) a pomalu to vodmrskat směrem dálnice. Dálnice je tu hned, sice trochu špatně nájezd, ale pak už praskání domů, s jednou lehkou cca třičtvrtě hodinovou zácpou..

Solíme to rychlejc než sem, neboť chceme přijet nějak rozumě (čti do 3h ráno) domů. Takže 150 – 160 kmh, transpík jede jak střela, dáváme hudbu, kecáme, je to fakt pohoda. Jednou málem nehoda, myslím že to bylo tak 99procent, chlápek nám tam najel, když jsme byli vedle něo, to jsem se nadzvedl… Spotřeba roste úměrně rychlosti, takže já cestou zpátky za 9,2, Filip kolem 11ti. 

Do čech dorážíme v pohodě kolem 1: 30, v Budějkách ve 2h. Loučíme se a počítáme ceny, a na nějakou velkou rekapitulaci není moc čas, Filip veze Hubajsze a Maveho domu, a já to mám taky eště asi na hodinku.

Já jsem v půl čtvrtý v Táboře na parkingu, naposledy lezu dozadu do postele, a bufík, a jdu na chvíli spát… Trip je u konce !   

dsc00154.JPG

ale samozřejmě musí následovat nějaký zhodnocení. Takže co mi na mysl přijde.

————————————————————————————————————————- 

- Vejlet by dlouhej 2560km, i s přejezdama tam. Vyšel nás s Mavem každýho na 170 euro (26,50 kč nákup) to je 4500 kč na každýho (včetně dálničních poplatků. Celkově za naftu jsme dali 213e, a za dálniční poplatky 100e, a něco za pizzu a tak.) Ta nafta mohla vyjít i levnějc, ale my jsme na to kašlali, a vzali jsme jí na zpáteční cestě drahou a plnou. Takže myslím příště ještě levněji. Za dálniční známku a naftu v čechách jsme dali dohromady 1100. Takže suma sumárum je to za 5700kč.

- Za tuhle částku se ti dostane peckovýho poježdění na slunečnejch trailech, s vůní moře…Dle mě je to za dobře.

- Spotřeba se nám pohybovala kolem 9 ti litrů, tam 8,3, zpátky 9,2, ale to jsme to zbytečně vraždili, myslím že bych byl schopnej jet za 8,2 to celý, tak tou 130tkou – 140tkou. filipovi to ovšem žralo víc, a to o hodně. Tam asi 9,5, zpátky 11. To víš, 2,5 multivan. Jsem happy, že jsem si vzal 1,9. 

- Žrádlo jsme si vezli vlastní, já jsem to zase dal za prd, jestli jsem sežral 400kč tak to je moc. Vařili jsme si sami, a nežili jsme si špatně. Grilling, těstoviny s omáčkama, sejrem, hermelín s brusinkama, pečená slanina, k snídani jogurty a vlošky, ovesná kaše..

- Mytí, zázemí. Já jsem měl sprchu, kterou mám v dodávce, vodu jsem si ohříval tak že jsme zapnul bufíka, dalo se to ouplně v klidu, Mave a Jirka dávali potok, kterej v San Remu je hned u tratě. Takže pohoda. Srát jsme chodili do lesa, ale kulturně, vykopat kamenem díru, a do toho to naložíš a nebo aspoň přiklopíš.

- S Mavem cestování ve velký pohodě, ponorka ždná, hodně se teď zklidnil a je to bezkonfliktní cestovatel. Fakt jsem byl překvapenej. Sehnal navigaci, byl v pohodě a když bylo něco třeba udělat, tak to udělal, takže s tebou kdykoliv znova, ty jeden pražskej prepucio ! 

- 1150 km za volantem v kuse po několika dnech ježdění se dá se třema red bullama v pohodě.

- Nezničili jsme nic, a na držku nešel nikdo.

Takže co napsat závěrem. Super vejlet, s výbornejma friends, vše šlo hladce a já bych se nejradši vrátil. Protože když vidím tu tmu, zimu a hnus tady…tak tu nechci žít, ani za tu piču ! Rozumjeťe ma ?

bonžórno, prepucio !  

dsc00108.JPG

DSC00062.JPG DSC00063.JPG DSC00064.JPG
DSC00066.JPG DSC00067.JPG DSC00069.JPG
DSC00072.JPG DSC00073.JPG DSC00074.JPG
DSC00075.JPG DSC00076.JPG DSC00077.JPG
DSC00078.JPG DSC00080.JPG DSC00083.JPG
DSC00085.JPG DSC00088.JPG DSC00089.JPG
DSC00090.JPG DSC00091.JPG DSC00102.JPG
DSC00105.JPG DSC00107.JPG DSC00108.JPG
DSC00110.JPG DSC00111.JPG DSC00112.JPG
DSC00116.JPG DSC00117.JPG DSC00118.JPG
DSC00119.JPG DSC00128.JPG DSC00130.JPG
DSC00135.JPG DSC00136.JPG DSC00137.JPG
DSC00138.JPG DSC00141.JPG DSC00142.JPG
DSC00149.JPG DSC00154.JPG  

45 komentářů pod “Trip to SAN REMO – část druhá.”

  1. milhaus

    za málo peněz, hodně muziky. Pěkný jste to měli

  2. CERW

    páni vy jste se teda měli..taky bych t někdy chtěl zkusit

  3. Broněk

    Božííí !

  4. Manas

    Pekne pekne :-)

  5. coolo

    …. jaky by asi bylo pouzit jiz pouzitej kamen?

  6. ddd - andy

    To zni moc hezky kamaradi!

  7. raf

    S vyšší spotřebou komplet 5900,-/os s pojištěním a jídlem + cesta Praha-Strakonice. Taky myslím že to je za dobře. Kdy jedem zase, než mi tady z té tmy mrdne?

  8. Maverick

    skoda ze si nenapsal o zberacich hoven :D jinak fakt paradní výlet!! teším se na dalsííí!!

  9. tomaass

    ach

  10. ITI

    parádní trip, velká závist

  11. Frenk

    Pěkně !! Hlavně že se líbilo a užili ste si !! jen tak dál klucí !!! super !!

  12. Petr Heinik

    Ja ti to rikal, ze ty XCcka nezuzitkujete. Hehe.

    No, ikdyz me napada, ze jste mohli jezdit na XCckach po ose na kopec a na Dhckach dolu, v ramci treninku ( samo ze ridic by DH vyvez a XC svez ). Pak by se dalo rict, ze trip nebyl jen valecka na slunci, ale radny treninkovy kemp :).

    V dobe, kdy jste mysleli na pichace, ten behal po lese s lopatou a vymyslel a kopal peklo :)

  13. filipmat.us

    Testovačka Bos? Nebylo to náhodou tohle pane? http://www.dirtmag.co.uk/news/category/press%20release/vouilloz-returns-to-bos/dirt-123962.html

    Jinak chválím..hezkej trip to musel bejt..

  14. fousmen

    Tak to je fakt za hubicku! kdyz si uvedomim ze more sem nevidel pres 8 let a na kole nesedel od zari tak bych natahoval moldanky..

  15. Čárys

    4: raf : Jedem 13 – 17 únor. Já, Cruzo, Mave.
    4: Petr Heiníků : Super, jsem na tebe zvědavej… :)) Já ti to připomenu :)
    Já bych do toho i šel, ale kluci chtěli např do MC, nebo se přesunout do další lokace, a prostě na to nezbyl čas…

    A taky my se raději váleli na slunci, mrk mrk.

    4: filip Matus : Ten jeho xicht byl opravdu nezaměnitelnej…ano, to je ono.

  16. Petr Heinik

    Ok, jsme domluveni. Priste silnicky sebou. Aspon nebudes nahore zatuhlej :)

  17. Bazy

    asi tam bylo hezky a teplíčko :-))) není nad to si udělat v zimě takovouhle radost :-)

  18. raf

    Čárys: A nechcete to o týden posunout? V té době jsem pryč :-(
    Zkusím to ale nějak pořešit…
    Případně je tu někdo kdo by ještě chtěl ke mě do auta? Ve třech ve voze už by to byla naprostá paráda!

  19. Čárys

    4: raf : no já bych to klidně posunul o tyden, ale klucí kolem VELA to maj předběžně hozený na tenhle tejden. O tejden později má myslím MAVE dokonce jarní prázdniny. Uvidíme.

    Nebo pojedu oba dva termíny, no, a počkám tam na vás na ten další tejden :) Konečně bych si třeba taky zalezl…

    Prodavačka se mi tu totiž stará o krám líp než to dělám já (je mi těžko to přiznat) a tak bych jí to tu nejradši předal :)

    4: Petr Heiník : blbý je, že já jsem zatuhlej i dole, i nahoře, i v půlce trati :)

  20. raf

    Čárys: Viz tvůj komentář v předchozím článku… “V uvolněným štýlu umí jezdit každý!”
    Termín který jsi zde psal už začínám zařizovat. Snad to nějak klapne, uvidíme a do konce týdne vše potvrdím.

  21. raf

    Pro Mavedicka by byla škoda jet o jarních prázdninách… myslím. Takhle by měl více volna :-)

  22. Hubajz

    No já jsem ještě myšlenkama o 1100Km jinde hehe.
    Mavedick : sběrači u toho kostela …to byl posvátný Henkíí:)

  23. tomaass

    Čárys : když jsem šel dneska ze školy, tak jsem ti koupil dárek, myslím, že se bude na jaře hodit, až utratíš všechny peníze :-D

  24. Čárys

    Tomaass : Ty jsi přeci zlato.
    4: Raf : okej, počítám předbežne s tímhle termínem. 13 – 17. Mave tam pak muže zustat, má přece prázdniny :) Já tam zustanu s ním, a Cruza vezmeš domu ty :)

  25. jurka

    pánové dobře utracené peníze!!! pěknej reportík :)

  26. Luk-ass

    Tam se chci taky podivat:)

  27. The Skreth

    sakra.. proč já musim dělat tu debilní maturu zrovna teď??? chjo..
    Jinak nejdražší to neni. Nejhorší je finančně pouze ta cesta, ale když tam zůstatneš dýl tak se požitek zvyšuje neúměrně k ceně..

  28. u6e

    ja chci z ruska :(

  29. Junior

    čárys: asi sem nepozornej, ale vy se tam někam chystáte opět?

  30. Los tomanos

    Stan mam, spacak taky, nekde za mnou je i kolo, takze uz jen vyrust a naucit se jezdit…. Za ty prachy supr dovca…

  31. DD

    novej ue?

  32. DD

    http://www.punkbike.org/fotky/4xweb/PICT0755.JPG btw transpo asi malo koni :-)

  33. Čárys

    4: Junior : Ano ano, urcite ano. Teplo teplo žádný bahno…
    4: DD : Hezky jsi to přenastavil… :)

  34. Kubik

    kurwa kdybych nematuroval taky bych jel :( fnuk skola je ale zaklad zivota a az me bude jak dedkovy tak budu taky cestovat :D

  35. Kozel

    To Kubik – vzdyt maturovat se da i v zari, po sezone pekne v klidu, mno ne?

  36. Kubik

    mno kdyz chces jit na vysokou tak ani ne :D

  37. Schwara

    No krása, vejlet jak se patří! To počasí to je nádhera! I když tady to na leden taky neni zlý.

  38. DD

    2Cara- prave ze realita hochu, hehe. Ale zase to mam vyrazne mensi a i ten komfort neni nic moc

  39. Čárys

    Já myslím že Kozel šel na vysokou i tak, pokud teda vím kdo je kozel ve skutečnosti… :) vid Kozle.

  40. Kozel

    To Kubik – ale jiste, i na vysokou muzes. Potvrzeni o maturite dodas pozdeji :)

  41. Kubik

    heh super :D dik za info ale ja to radeji udelam na prvni termim a cele prazdniny projezdim :D

  42. raf

    4:Čárys, Mave: Jak se řekne voda francouzsky? :-)

  43. MaVeRiCk

    raf: voda vole!

  44. Čárys

    4: Raf : A víš jak je to Italsky ! Vole voda, ty černej prepucio !

  45. Schwara

    Akva pičo porko dio!

Komentář: