Kozákov. Real face of BC.

dsc01849.JPGTo se tak pořád povídá, co je to to BC, FR, XC, voe, já už teda vím. Mám odpověď na vše. BC, XC, FR, MX ? Kozákov.

Takže, kde to je, co to je. Je to kousíček za Turnovem. Je to kopec. Řádnej kopec. Velkej kopec. Dlouhej kopec. A z něj vede několik možností, jak to sjet až do Turnova. Tož neboť sjem slyšel samou chválu, vyrazili jsme s Milhausem a Tomaassem, kteří to tu znají, na vyjížďku.

Naladili jsme velký svině, já Rb monster, Tomasoj Gigant, Milhaus UK styl. Kecky, kokosky, brejle, kejml a pitíčko, golfistu do batůžku, a jedem. Nahoru musíme autem, takže můj dodž, s tím že ho tam necháme, a pak se pro něj nějak vrátíme. Oki !

dsc01849.JPG

Nahoře je to krásný. Výhledy jak z pohlednic, louka na startování glajdů, a slunce a příjemných 22C. Ještě než se stačíme odrazil, slyším 4t a zjevuje se Saša, na hondě 250. Je pěkná, koťátko, je to jak kolo… Ach.. No jdem se podívat na výhled, a pak už to vodpalujeme dolů.

Dolů vede singletrack, a hned se to rozjíždí do slušnejch kulí. Tak 25 – 30kmh, a hup do lesa, kořínky decetně, ale zatáčky super, to nemá chybu, bleská mi hlavou, to je super ! V tu chvíli za sebou slyším Milhausoj, jak jde na držku. Hehe, pěkně to začíná.

 dsc01851.JPG

No nic, mrskáme to dál. track vede neustále z kopce, je to zakroucený, ale pořád tu máš rychlost, a ani nešlápneš. Sem tam to tomaass vodpíchne z kamenu nebo kořenu, a dá se tu vlastně pořád někde na něčem skákat – jsi hodně vzdušnej. Držím to za ním, a na držku se mi přilepuje takovej ten úsměv, jako když je něco boží. Znáš ho. Viděl jsem ho u tebe.

dsc01852.JPG

Uf, zastávka, na výhled. Skály trochu kloužou, bro ! Výhled je noblesní, je vidět až do krtkonoš, no nemám slov, a příroda jak z Kanady, pyčo. Napít od Milhause, a valíme dál.

No, konešně jsme dole. Řikám klukům, že je to boží, a že chci víc, a a to mi povídaj – voe, jsme tak ve čtvrtce. Takže krátkej přesun (z kopce po asfaltce) a kousíček nahoru, a znova to rubem down. Saša nás pronásleduje na MX, slyšíme ho vrkat v dálce…

U hospody drink, a vyjít prudký schody. Nahoře společné vrcholové foto, a moč, a opět kochání výhledy. Následuje snad ještě lepší singl, kterej sice musíš trošku držet u držky, ale nemá to chyvu. Velký oblý balvany a klopky, no nejvíc.

 dsc01853.JPG

A takhle pořád dál.

Celé to končí prasečím štrýtem v parku, pitím z fontánky a stále z kopce až k dirtům. Uf, čistej čas, skoro 2h. Z toho z kopce, tak 1:45. Já to chci znova, kurva !

dsc01856.JPG

Klucí dole blbnou na dirtech. Je tu i Uďánek, a místní partička. Uďánek dává strašný věci, to sem nežral, nac nac kde se kopne do zad, jsem nějak nepochopil. Ach ne.

 dsc01871.JPG

No a jelikož nemáme, kdo by nás odvezl nahoru, tak tu akci končíme. My pak ještě s Tomaassoj k němu, se pomazlit, a klucí ještě na takovou tratičku, kterou jsem vynechal – jsem mrtvej…

Děkuji klukům za provedení, bylo to fakt best. Sašovi za vývoz, a tomaassovi za výborný toustíky, krkal jsem je eště v 22h, a hlavně, My name is Earl, moc.

Tenhle track je prostě best. Takhle si já představuju BC FR XC MX. Prostě ježdění v přírodě. No takové to nepochytitelné cosi, o čemse všude mluví.

Díky !

dsc01857.JPG

DSC01847.JPG DSC01848.JPG DSC01849.JPG
DSC01851.JPG DSC01852.JPG DSC01853.JPG
DSC01854.JPG DSC01856.JPG DSC01857.JPG
DSC01858.JPG DSC01861.JPG DSC01862.JPG
DSC01863.JPG DSC01864.JPG DSC01866.JPG
DSC01868.JPG DSC01870.JPG DSC01871.JPG
DSC01872.JPG DSC01874.JPG

21 komentářů pod “Kozákov. Real face of BC.”

  1. FS "Switch" BO

    oooo, tak kozákov vypadá luxusně podle článku =) jinak, co je tohle za hnusotárnu? http://720.cz/foto/kozakov/images/DSC01874.JPG

  2. Bloodychristmas

    Vypadá to jak kočičí blití.

  3. Luba

    Druhej MT.. http://720.cz/foto/kozakov/imagepages/image9.html

  4. tomaass

    no parádní den, co dodat víc, jo už to mám, proč jsme se museli večer, tak hrozně ožrat? :-D

  5. Los tomanos

    Neni ta presnidavka pro deti? :)

  6. El Kloko

    Luba: hezčí než MT.

  7. Camel

    No kdybych porad nekde nelital svetem tak bych to dal s vama jako asi kazdou sobotu cyclobusem 2xdenne!Po tech prudkejch schodech a singletracku na klokockach jsme mohli u me doma v Zaholicich krasne zagrillovat.Jo kdyby!Tak treba priste dit zivot je dlouhej!
    Jinak cyclobus uz skoncil a lepsi ho asi moc nezverejnovat,pac se do nej hovno vejde co…

  8. brody

    Čárys: zapoměl si BD (BONE DETH), sjížděl jsem to na prckoj:-)

    Jojo.. Kozákov je boží. Kdo by byl zvědavěj tak pár fotek z toho kopce http://fp.rajce.idnes.cz/20_07_2008_Kozakov/

  9. u6e

    Kozákov je boží… a já byl první… heč :) tomaass: aby jsi nevypadl ze stereotypu!

  10. eMTý

    jj, tohle je super, ještě když jezdí bus, tak to nemá chybu! a tomášku, ten modeling ti jde!!!muhehehe

  11. Jr.

    u6e: nééé…já byl ještě dřív :D

  12. Los tomanos

    Hami, hami jako od mamy

  13. vóťa

    jojo bekkántry je boží věc :D

  14. T.H.O.mas

    ten Tomaass asi moc velkej dříč nebude… takhle otočený ruce dozadu sem dlouho neviděl :heh: :heh:

  15. networ

    Kudy konkrétně to vede, není nějakej plánek, nebo tak něco? Dík

  16. markéta

    Jojo… tak až si tam někdo z paraglidistů zlomí kostrč, budete mít tu čest s mým tátou.. je tam pořád .) skoro…

  17. Králík

    parádní čtení… jen tak dál
    sarkra Sašo, takovou mašinu bych bral taky :-)

  18. Fox91

    Muzu se zeptat pana PH.???? Jak si spokojenej s tim novym STIčkem??? A kdyz to srovnas proti Evu jestly si v nem jel teda.

  19. tomaass

    Camel: a to nevis, ze letos jezdil cyklobus bez drzaku na kola
    U6e a Jr.: ja tam byl driv
    T.H.O.mas: ted jsem prilitnul z prace mrdko
    networ: mi radeji jezdime na kole, nez abychom kreslili plánky :-)

  20. koři

    tomas ještě sukýnku a elastáky a budeš super baletka !!! pěkně

  21. Camel

    tomaass:To vis ze vim kamo,dal jsem ho letos dvakrat v kombu s tim druhym co jede ze sedmihorek takze to vlastne jedes za den 4x a to uz je dost narez :)
    No a jak rikas,bez drzaku pekne zasrany primo na sedacky at jim to dojde-hruza-nechapu nic!!!

Komentář: