Točná je skočná

tocna-14.jpgTak jsem zas po delší době vyrazil na Točnou. Pokoukat, jak se rok od roku tahle lokalita mění v další trailsovej lesík.

Pamatuju si ještě za dob začátku XC, jak přes údolíčko na Točný vedla jedna cestička se zatáčkama do úvozu a už tehdy to byla super lokalita. Po dlouhý vyjížďce se vracet přes Točnou a dát si klopený zatáčky a pokud zbyl morál zaskočit ten jeden skok co se tyčil uprostřed. Vzpoměl jsem si na tohle přesně ve chvíli když jsem se rozjížděl na kombo třech step-upů po sobě, který tam mimo jiné nově vyrostly. Teď je to tam prostě jeden skok vedle druhýho a tak oblíbená zábava – kombinování různejch skoků až do naprosto nesmyslný lajny, na týhle lokalitě dostává naprosto šílenej rozměr.

 tocna-14.jpg

Na místo, resp. pod kopec dorážíme s Martinem těsně před hroznym mrakem a tak za urputnýho tlačení do kopce nám začíná kapat za límec. Naštěstí kapky byly asi 3 slovy, tři a mrak si odnes zbytek vody asi na Monínec – vyzkoušet nový odvodnění. Potkáváme nějaký krosaře a v údolíčku se už prohání několik lidí na pevňácích a pár fůlů. Popravdě tahle lokalita je určitě víc na pevňáka, ale se vzrůstající tendencí všech skoků zde se tu celopéro neztratí, tak jako v minulosti.

 tocna-7.jpg

Potkáváme zde i slečnu M a po její zahajovací větě: Zrovna jsem se vrátila z křoví, něco tam vyfotit.. dáváme zavděk vlastnímu náčiní a já cvakám pár fotek ze skoků kolem. Na pevňácích se tu zrovna prohání Koulecz a Mára Petelík a to vám teda řeknu, jak jsou mladý tak zaskočej všechno, co se jim do cesty postaví. Na paty se jim s momentální důkladnou bikrosovou průpravou snaží šlapat Zvolouš – všecko tlumí a všude strká čumák, ale 16ti bylo jen jednou a tak to na gapu jednou přehání, až nasazuje luxusního heiníka. Já si dávám pár novejch poskoků a zjišťuju, že i s těma velkejma zdvihama se to tu dá naskákat do pohody. Nakonec nasazuju goučko a točíme pár jízd, ale s mojí momentální frekvencí střihání to vydám tak za dva roky na podzim, čili dnes pouze letmo fotograficky.

 tocna-8.jpg

Čas ale kvapí a já musim domu stihnout koupání pana Tobiáše. Dáváme poslední kombo na spodní lajně skoků a Martin je tak pomalej, že když ho dokonale zaskakuju na třetím skoku, na dalším už měknu a jdu moc pěkně ven, akorát.

Finále je jasný a to, že si tohle údolíčko vybudovalo nejen spoustu skoků, ale snad i svoje stránky a bandu co se tady o to stará, za což jim patří velkej dík. Osobně se dost těšim na příště, protože pořád mi doma stojí v koutě BMX a to teprv bude jízda…
-a-

tocna (1).jpg tocna (10).jpg tocna (11).jpg
tocna (12).jpg tocna (13).jpg tocna (14).jpg
tocna (15).jpg tocna (16).jpg tocna (2).jpg
tocna (3).jpg tocna (4).jpg tocna (5).jpg
tocna (6).jpg tocna (7).jpg tocna (8).jpg
tocna (9).jpg tocna.jpg  

20 komentářů pod “Točná je skočná”

  1. tomaass

    M žije a Zvohlouš má moc pěkný kolo

  2. psm

    To kolo na poslední fotce má left side drive?

  3. milhaus

    psm: když srovnáš tu fotku s předchozí, je záhada vyřešena:)

  4. perry

    haha ty zvoloušovo raketový průlety .. boží

  5. coolo

    pekne ve stylu koulecz a mara

  6. Manas TL

    O muj boze! tahleta – to mi nerikej ze to doletel na cisto: http://720.cz/foto/tocna_andy2010/imagepages/image8.html
    :-P

  7. Zvolouš

    čéče, nečekal sem to, ale fakt sem to tam dotlačil…..ale měl sem pak 20min. tepofku tak 200 :-D

  8. Kachna

    Sapristi, ček je tam vobden, a jak přijedou média tak chybí, sem moh bejt taky slavnej, až bych vykonal ňáký robustní rozmetadlo – což se mi tam zatim letos daří asi v 85% případů, ale progress musí bejt žejo ;)

  9. Duchna

    Andýno, andýno, až tam příště pojedeš tak dej vědět, pls pls smutně koukám.

  10. shimano

    Kachna?! Ty krávo to mi nedělej takovýhle komenty! :D:D (ale zajedu se tam podívat taky, vypadá to moc pěkně)

    ps – samo že “kachna” stylem :)

  11. Jr.

    Zvolouš: Maňas ještě nepochopil, že ty jedeš ten bikros…o to přece neni o nějakym tahání do nebes :D

  12. Zvolouš

    Jr.: :-D pravdu máš, ale v tomhle případě sem to trošku přehnal :-D

  13. Jr.

    Zvolouš: ne, to neřikej! jsi prostě bikrosař…ať už v lese, nebo na dráze :D …máš konečně možnost vymlouvat se na všechny nedolety a ty takhle :D

  14. Manas TL

    2 JR: kdyz jsem poprvy v zivote stal na BMXku a na malejch dirtech tak jsem bikros styl nasadil hned. poprvy sem skoky proskakal jak sem zvyklej a rikam si: “sem buh, poprvy na bmx a skacu dirt”. I nasadil jsem bikros styl. Jiz prvni skok jsem tak trochu zapomnel kolo mezi kozama a na dopad prijel na tucnaka po brise.

    uznavam ze i s titulem Ing. z techniky nechapu jak Zvolous to kolo tam mohl dotlacit. Nejspis zavolam Mulderovi a reknu mu ze sem videl jak Zvolous levituje i s kolem :-)

  15. Jr.

    Maňas: musíš chtít! řikal to Yoda! feel the power!

  16. Kachna

    4Manas – že sem tak smělej, sorry že spamuju tady, ale mužeš chvilku na icq? ne a ne tě tam potkat, a že bych se potřeboval domluvit trochakolem tý šaltrpáky :)

  17. markéta

    achbože :)) tak ti andy děkuju. je třeba udržovat jistou hladinu adrenalinu v mých žilách, ať žijou tyhle stránky :)) věčný vysvětlování už mě přešlo :)

  18. ddd - andy

    markéta: jiný spílaj, že o to přišli a ty, že tu jsi.. chjo – člověk se holt nemůže zavděčit všem.. ;)

  19. markéta

    né tak tentokrát když si aspon vzpomínám jak to bylo to pobaví :) ale klidně už přenechám místo jiným, mě bylo dost :-D

  20. marsch

    andy: to woe, pomalej jo! Si křičel ať nerubu :-D

Komentář: