5 days tripin – 1.část – Zelezná ruda bikepark…

11116.jpgPodzim právě obsazuje čechy, pomalu a nezadržitelně se blíží bílý zlo. Proto je nutno využít všech krásnejch dní, než ten hnus spadne z nebe a nám spadne hřebínek.. Proto jsem tentokrát vyrazil už ve středu…
Dušanbe to za mě vzal v práci, a já si to odfrčel směrem do Strakonic na konzík Kačkaly. Konzertík jako vždy fine, pokecali jsme ajá si to vodpálil v nočních hodinách směr ruda. Tady sem to háknul v lese, udělal čajík a zamknul dodge a se vzpomínkou na Blair bitch šel spát.

DSC03761.jpg

Ráno je kanadský. Mlha, les, kapky rosy a klapot enginu studený hjundajský nejtovačky vytvářej nezapomenutelnou atmosféru pohody. Pod lanovkou se scházíme s účastníky dnešního FR tripu. Havro, Mave, Dudy a Trouba, a další lidi. Tomáš s mega Navarou, kterej se nás jal vozit nahoru, 7 kol dozadu a 3 kola na lana, 4kolka, černou sjezdovkou nahoru silniční slajky, ani hrábnutí, nechápu nic. 

DSC03772.jpg

A co že se tu buduje? Kluci Lučanovic z Irone Stone Freeride crew zde vytvářejí, podle plánů udělaných loni s pomocí Whistlerských stars, bikepark v kanadském stylu. Zatím mají z tak pěti šestin hotovou jednu trať s označením easy..

DSC03766.jpg

Tak si jí jdeme dát. Trať prostě nemá chybu. Teda, už slyším ty kibice, až si to sjedou, a budou říkat že je to malý, atp. Možná ano, ale toto není sjezd. Tohle je trať, postavená s vizí "pro všechny". Je zde odvedenej neskutečněj kus práce. Moře klopenek, samej tobogan. Lávky. Nejsou uzký, ani vysoký, jsou příjemný. Skoky malý, muže to dát i malej kluk, kterej se teprv učí, stejně tak i starej fotr, kterej má strach. Spousta zatáček, který na sebe neskutečně navazujou, je to nejvymyšlenější trail, kterej jsem doposavad jel. Žádná nelogičnost, super návaznost, hravost. Klobouk dolů, builders !

DSC03787.jpg

Tak si to dáváme. Poznatek další. Když chceš, dá se tu jet nesutečná střelba. Něco není zadarmo, je třeba dávat bacha, můžeš si dát dost do držky, když fakt letíš. Klopky drží do veliký rychlosti, skoky tlumíš a celkově jí mužeš fakt solit. Stavím si odraz přes pařez..

DSC03789.jpg

krmím kolo, hell…

DSC03790.jpg

Střídáme se za volantem jeepu. Vetšinou to vychází tak, že dolů přijedou první kola, a za chvíli pilot jeepu. Jdu za volant. Hm. Prej necha tam dvojku a nech to jet. Nějak to nejede. Za tři. Lehce plyn, hůůůa. To auto je neskutečný. Vatanen dolů, a asi minutku na ně čekám. Hehe, pak už mi to nepůjčili, bé. Nahoru se vozíme venku na liště, někdo na korbě, někdo za autem na laně. Prdel je se nechat táhnout chvíli po zemi, pak naskočit. Super!

DSC03773.jpg

Pomáháme klukům dodělat jednu z klopenek. Vytahujem jeepem mega balvany, pobíjej se lávky, háže hlína, s vizí toho, že to cheme ten den eště nalítat.

DSC03779.jpg

Jezdíme až do večerních hodin. Je tu s náma i jedna rybka, solí jí hodně slušně a vypadá taky slušně, radost na to koukat. Večer konečně je vsazen i poslední hřebík, a klopka může bát odpaněna. Je parádní, rychlá, prostě dobrá práce.

DSC027823.jpg

A jedem dolů. Dáváme jídlo, kecáme, a u přesouváme se do vily velkých bratrů. Zde FR párty, pizza, bike videa, kecy, plány, a rum. My s Andym opouštíme lehce unavenou crew, a v nočních hodinách to valíme směrem Gaiskopf, světla, hukot nafty bez turbíny, a kolem 1h v noci jdem spát v bikeparku Gaiskopf…

To be continued tomorow… 

Fotoa : Andy, já

DSC03763.jpg

DSC03762.jpg

DSC027832.jpg

DSC027672.jpg

DSC027812.jpg

DSC027742.jpg

DSC03764.jpg

DSC03771.jpg

DSC03767.jpg

DSC03782.jpg

DSC03778.jpg

DSC03775.jpg

DSC03777.jpg

DSC03784.jpg

DSC03785.jpg

 DSC03797.jpg

DSC03786.jpg

DSC03770.jpg

 

29 komentářů pod “5 days tripin – 1.část – Zelezná ruda bikepark…”

  1. Havrosh

    V patek vecer jeste dorazili Gaspi s Marosim, kterejm se to taky moc libilo. Tocili tu nejaky zabery do jejich pripravovanyho videa. Velka legrace…

  2. yeahh

    Parada….

  3. Maverick

    yeah super report!! a hlavne bylo tam super pojezdení!!!!!!!!! RESPEKT stavitelum!!!(ja delal 5 min s lopatou!!!:)))))

  4. Čárys

    No ty pak dorazili i do gaiskopu. Prdel este vetší, Pulpi by mohl vyprávět :)

  5. ddd - andy

    Z kluku se stali lesni muzi a stavi telem i dusi! Uplne sem se tam zapomel – je to fakt Kanada!!!

  6. Tygr

    no vyzerá to hodně pjekně. prodlouženej vejkend Gaiskopf – Ruda si na příští rok dokážu představit… . co je tam dalšího f plánu a má tahle lokalitka i svůj ofiko web?…

  7. Petr U.

    hrozí, že by ještě letos bylo nějaké ofiko poježdění, případně i s fungujícím lanem????

  8. manas tomek

    čárys: takže horsefeathers riders vyrazili každej na jinej konec republiky, já sever,klíny u litvínova, dh open rejs, ty jih a ještě větší jih. holt havroš chce abysme byli vidět tak musíme obsadit všechny akce:-) jinak do téhle lokality každopádně někdy chci!

  9. Radek / etbikez.com

    To vypadá sakra dobře!

  10. Los tomanos a spol.

    Tam musime :)

  11. iBE

    Mnam ;-)

  12. Ali

    bukake!

  13. Dudák ( tech. služby strakonice )

    Nádhernej pojezd fakt paráda ….kloubouk dolu …….a dík Havrošovi za vývoz ta jeho kára je fakt mega !

  14. Havrosh

    Kara je Tomase, bohuzel :-) Diky jemu…

  15. mart

    super!!!, kluci jedni usaty je to super!!!

  16. plamen

    letos už bohužel lano nepojede ofiko až od příštího roku na jaře opening chystají se odbočky z týhle easy trati pro zabijáky a dh track a spousta dalších bláznovin

  17. honzaS

    super! cetl jsem o tom.. a myslel sem ze to umrelo.. neumrelo a to je sakra dobrá zpráva!

  18. honzaS

    mit tak na to cas…( prace je mrcha! zere mi ho.. svina.. ) … tak si taky neco postavim… uplne sem na to tedka po dvou dnech na geiskopfu dostal chut.. . este ze tu mame frantu mrázka, ale i dalsi lidi z cernosic. ti nam to tu v okoli stavi vesele .. posledni dobou, kamkoli jdu do lesa, tak tam objevim neco novýho..

  19. Maverick

    honzaS::dej me na tebe kontakt!! nekdy zajezdime sem z prahy!!!

  20. Lemič

    Co je to za hnusný auto Čárysi? :-D muselo to být dooobrééé

  21. riči

    kua,to mam ale stesti ze tu bydlim:)a taky stavim:D

  22. Lukas-au

    Sakra to abych se rychle vratil :)

  23. fousmen

    no tak to je parada!

  24. Tomas ISF

    Predevsim bychom chteli podekovat vsem brigadnikum, kteri prilozili ruku k dilu!!! A taky vedeni arealu Spicak. See you next year!!! Freeride never dies!!!

  25. 100klada

    Kdo je ten Ruda Zeleznej?

  26. Čárys

    Manas tomek : Bracho, co koleno, uz je teda ready? Zavodils? Jak připadně dojel? A propo, neposles mi nejaky povidaní, treba?

    4: Havroš. Máš u mě 200 stovky za pizzy. Nemysli, nezapomeli jsme. Dekujeme… (prihod mi to k nejaky fakture, treba, hehe )

    4:Big brothers : Diky za spršinec, čaje, a hlavně za super den. Nejlepší práce, kucí !

  27. honzaS

    to maveric: no klidne, kdyz budes chtit. mailni.. honzaschauer@freeskiing.cz

  28. majkl

    Čárys:tak ty si iny priipad,hehe

  29. Vlck

    Tak to mam jeste co stavet, kdyz to vidim. Mysli ze tohle je luxus.Musim to tam taky nekdy testnout.Vlcak.

Komentář: