Trick tip – Houmr !

homur.jpgTakže dneska se podíváme na další trick tip, protože to už tu dlouho nebylo. V dnešní době co nepřijde z BMX, to není, a proto my vám teď představíme novej trik, kterej vzešel z velkejch kol. Houmr je tu !

Předem našeho cvičení si prosvištíme některá stará slovíška. Například už máte zvládnutého koně ? Umíte nasadit Heiníka ? Dáváte Ploce ? Dokážeš to zasadit na Klauze ? Celé věty raději pilovati nebudeme. Vrhněměž se tedy na nový trik – HOUMRA.

homer20simpson.jpg

Houmr je již ve svém úvodu trikem poněkud složitějším. Již nelze jen tak přijít, vzít si kolo a jít nasadit koně, protáhout Heiníka, poladit ruce podle Pavla Ploce. Nene, na Houmra je nutno se pořádně předem připravit. Však taky toto je pokročilá škola triku, tudíž to nebude zadarmo – je třeba suchá příprava !

Na takového pěkného Houmra, musíš především vytrénovat postavu. Zde se dostáváme hned v začátcích k bodu, kde to asi pár z vás odradí, jelikož jste pohublí, nicméně zase pár z vás bude mít v začátcích nespornou výhodu, neboť už má Houmra jak Paroubek.

jiri-paroubek-05.jpg

Indoor training technique : Nakoupíš zásoby domů, Lídl je levný a hnusný, ideál, chipsy, koly, rozvoz obědů od MCD výkrmen, perníčky a hlavně hodně cukru. Takže po měsíčním vyjídání ledničky, lití piváků, pravidelné noční zteče spíže, byste měli být připraveni. Máte ho tam. Před započetím trénovaní druhé fáze – outdoorové části, je třeba udělat nějaká statická fota pro sponzory, neboť ti se budou po nové dirtové hvězdě určitě ptát.

vana-zblizka.jpg

Outdoor training technique :  tak a přistupme tedy k dokončení a doladění druhé části triku. Jak nasadit Houmra, popřípadě Houmra jak prase, si popíšeme tady. 

Takže, nejlepší je vybrat si nějakej dirt, a zaskočit ho párkrát pěkným koněm, neboť opakování je matka moudrosti. Toto máš zmáklé, jdeme teda na to. 

Rozjíždíš se na skok, odrážíš se a plynule s nabírající výškou vyvaluješ Mílu. Musíš být povolený, nikoli zatuhlý, neboť jinak se ti ochablé zbytky břišního pseudosvalstva pokusí zastavit neustálé vyvalování tvého bavoráku. A to nechceme! Pro maximální protaženost Houmra je třeba být povolený, v korespondencí s tvou břišní oblastí.

vana-blizko.jpg

V nejvyšší letové a také vyvalené fázi musíš Milana natlačit co nejvíc k řídítkům, aby tvůj skvost vynikl a případně se i zaleskl na slunci. Opravdoví experti, mezi něž se náš figurant jednoznačně řadí, umí vyvalení Milana načasovat tak, že tě v nejvyšší letové fázi dokáže trailsově překlopit přesně pod úhledm blížícího se dopadu ! 

Přichází konečná fáze letu. Trochu se zatahuješ zpátky k sedlu, Míla je trochu vtažen zpět, nikoli však zcela, neboť je ho třeba pro dokončení triku – plynulý utlumený odjezd. Na dopadu se opět valí ven pomocí gravitační síly a vektoru rychlosti v závislosti na kolmosti či placatosti dopadu a jelikož všichni známe tlumící schopnosti velké vany, pomáhá nám tato v pěkném čistém a klidném odjezdu. Holky zvrací, klucí řvou. Houmr je tvůj ! 

 vana-dalka.jpg

Nejčastěji dělané chyby. 

Málo jsi se vyžral.  A jéje, tak to je problém. Nedá se nic dělat, musíš zpět do fáze jedna a víc trénovat. Není nic horšího než dělat Houmra bez fyzických předpokladů – znalci okamžitě poznají rozdíl. 

Moc jsi se vyžral. Vyžral jsi se tak moc, že už nemůžeš na kolo. Přehnal jsi to brácho, ale sumo je taky krásný sport, tož neváhej a zabíjej je ! 

Máš lavór jak prase, ale nejde ti vyvalit.  Zde je jednoduché řešení, které většinou pomáhá. Zkus si utáhnout pásek, a posunout kalhoty k bokům, tak jak to nosí tlustý emaři. Přes dotaženej opasek se vana vyvaluje mnohem lépe.

Na dopadech to bolí.   Tak to ti kamaráde nafackovala vana. Těsně před dopadem je třeba jí malinko zatáhnout, jinak se ti špek ve vlnách rozleje přes pásek a to bolí. Ano, je to složité, ale odměna v krásném houmím je tak sladká ! 

Takže, tím bych dnešní výuku zakončil. Vím že tahle škola triku nebyla nic jednoduchého, ale zase máte možnost říct – tohle je MTB signature trick – žádný BMX copy ! 

Dobrou chuť ! 

Figurant : Andy, fotil a sepsal čárys.

vana-cercany.jpg

29 komentářů pod “Trick tip – Houmr !”

  1. Hárwyov

    Z tohohle vždy brečím..smíchy..:D moc tyhle tricktipy..:D Pěkný Pěkný..=)

  2. Los tomanos

    Tak do toho du, vanu na to mam dostatecne velkou…

  3. MRbrian

    heeej mazac :D marog tryk

  4. Schwara

    Hohoho! To mi pude, jdu trénovat!

  5. Switch z Brna [Koloshop Team.cz]

    napadl mě trick tip pro křesťany =D to je zase můj signature trick =D není nad kříž na hrudi =D =D =D =D tento trick ale nejde jen každému =D http://img2.rajce.idnes.cz/d5/1/1852/1852129_76863912e58b282f4ec106392de8add3/images/DSC_0119.JPG ….. jinak na houmra by mi to taky šlo =D

  6. Franta

    sexY !!!

  7. eMTý

    předevčírem jsem ho viděl na silničce, jak si to mašíruje přes stodůlky a pak prej byl trénovat na točný. andy dává do tréninku tohohle triku prostě všechno!

  8. Jehněmut

    Odkládám ladení formy, odkládám shazování špeků, okamžitě jdu trénovat(tláča, chipsy, kolaloka), pak zase trénovat(teď už ty dirty..), pak fotit…
    Čárys dík, dals mi konečně důvod jezdit na kole dál takle vyžranej!!!
    Ps: první trik speciálně a jedině pro vyžrany prasata jako sem já :-)

  9. Wlk

    Hahá, konečně trik pro mě jako dělanej :-))) Díky!

  10. deutsch

    che che,pobavilo… jdu žrát :o)

  11. BULWAjsz

    Pláču pláču…mé fyzické předpoklady pro tenhle trik sou mizivé :-( a JR. bude plakat taky protože je teď z něj švihák lázeňský a ten už si taky nezahoumruje…

  12. Manas TL

    A me se smeje … fix! :-P

  13. fousmen

    Muheheee, pecka :D Ale myslim, že houmr není jen o vyžraný želvě.. Pro úplnou dokonalost by to chtělo, aby ti při odrazu/dopadu (podle toho, kde se figurant víc předkloní) ještě vylezla půlka frdele z kalhot.

    Jinak Andy, klobouk dolu, já myslel, že jedinej těhotnej chlap byl guvernér Arnie.. :-)

  14. Čárys

    Jen všichni hezky papejte !

    4: Fousmen : guvernér Arnie, nuhahahááá
    4: eMTý : Je to můj tajný favorit na víkendový závod co se jede u Robyna !

  15. Radek / etbikez.com

    Hmmm, tohle sice neudělám, ale v sobotu mi nadělí tak 15minut:)

  16. Vyklef

    …to ti kamaráde nafackovala vana…Dobře :-D

  17. ddd - andy

    s helmou!!! za 1, sekera, sekera, sekera… fotoshop – takhle hubenej ja nejsem.

    2 nejtlustsi Fanto-manas: prijed dame contest!

  18. Jr.

    bulwajsz: ale néé…nějakej Míla tam ještě je :D …jen se bojim že neumim skákat tak velký dirty, abych ho stihnul…tak přemejšlim, jestli sem s tim hubnutim udělal dobře, když teď dou na scénu takovýhle libůstky

  19. Pól Bulva

    hned se mi ten houmr zdál počítačovej, při detailnějším pohledu je tam docela vidět rozmazanej pruh :)

  20. LíLa

    Fakt je to jen z koblih, coly a dalších sajrajtů obsahujících Éčka??? Mně to spíš přijde, že se v něm schovává vetřelec :D…. Ale pěkný! :D Navíc je to první trik, ke kterému mam předpoklady :D Dík za typ

  21. Čárys

    4: Pol Bulwa : no dobře, trošku jsem mu pomohl fotoshopem, neboť jsem nepředpokládal, že někdo bude takový labužník, aby zblízka studoval Davidovu vanu.

    Popravdě jsem jí opravdu předělal.

    Malinko jsem jí zmenšil.

  22. Maaca

    ale holky rikaly: NO TO SNAD NENI MOŽNÝ :D

  23. Hajes

    ROFL

  24. Spon

    čarys: myslim ze az uvidis myho Houmra tak mi nabidnes sponzoring. tady vsichni mluvite o vane ale myslim ze na me nikdo nemate. NIKDO

  25. Čárys

    pošli prosím foto :)

  26. Spon

    čarys: vydrz tedkon sem se o tom triku docetl, zejtra kdyz bude hezky pojedu trenovat, a fotit.
    ukazal byhc ti ho na kempu ale ja jezdim s druhou skupinou.

  27. Větvička

    Lacondeguy ho taky v NWD8 zkoušel, ale nemá na to ty správný proporce, ale zase se u něj cení snaha s jakou se snažil vyšpulit.(minutáž 2:37) http://www.youtube.com/watch?v=Os6qaUuLc3k

  28. perry

    čerwe konečně trik pro tebe

  29. mazlík

    krááááááááááása ;) brečím smíchy a dávím se ;)

Komentář: