720 roadtrip v roce 2009 – den poslední, RUŽOMBEROK DH

ruzodh.JPGPoslední den ježdění, našeho roadtripu. Jsme stále v Ružomberku, protože na dnesek tu kluci otevřeli nový DH, takže by byla škoda to neprojet, však ?

Ružomberok nás prostě nadchnul. Po včerejších 8 mi jízdách nejsme vůbec freš, neboť 8 jízd tady je fakt jízda na dlouhou trať. Jak už to tak bývalo celej tejden, nechvátali jsme se vstáváním, i kvůli vidině toho děsnýho přesunu večer – prostě se nám nechtělo pryč.

Permice máme ze včerejška, a tak po kvalitní snídani a další lekci slovenskýho jazyka, kterou uděluju klukům, s upozorněním že řvaní „zákaz fajčenie kokotů v celom areáli“ není nic, co bys v češtině chtěl pořvávat kupříkladu ve špindlu. Jenže když ono to tak skvěle zní, čo, chalani ?

ruzodh1.JPG

Po včerejšku, kdy v noci sprchlo, padá jasná volba na DH trať, ať je nějaká komedie. Takže hned nahoře od lanovky se vrháme ve směru vysekaným v lese, značícím start tratě. Kluci se tu s tim teda neserou, rubou tu zdatně – motorovka si tu asi párkrát zakvičela. Start tratě se ztrácí ve slušným padáku, takže se dlouho nerozmejšlíme, a jdem si to užít.

ruzodh.JPG

Je to super ! Prvních asi 7mm metrů tratě je ve svahu jak kráva, surfování po lese největší, lesní podkald je měkkej a tak se nebojíme to pustit. Pár skoků a tarásků, kamenejch klopenek, zatím superflow a to jsme ve čtvrtce. Dál se to trošku zmírňuje, jedině dobře, a asi v půlce to navazuje na DH trat, kterou jsme v jejím spodku jezdili už včera. Tak na jejím konci konečně zaskakujeme ten dlouhej skok, s měkkým povrchem to nebylo jen tak, ale koule jsme tam nenechali. Do cíle už je to jen o udržení speedu, a záverečnej padák k wapce a jsi dole.

Ty jo, tak to je hodně dlouhý. A dle mě super – vršek technika velká, fakt šířka od 4 do 8 mi metrů, milion možností kudy, atd, spodek plnej plyn, prostě fakt fajn.

ruzodh3.JPG

Moc neváháme, a začínáme to drtit. Ani jsme se nemuseli moc dohadovat, jestli máme jet ještě na klopenky – tohle u nás vede. Nahoře dáváme soutěže, kdo nevyndá nikde nohu z pedálu, dole zase kdo nevyměkne před bahením dablem, no legrace je moc. jednu jízdu pak jedem s andym jako že to vyhrotíme, a když si občas pomůžeš MXnohou, tak se to najednou dá letět děsivě. Fakt pecka !

Nicméně je třeba vám to natočit, že jo. Jedem pro GoPro, máme za sebou asi 6 jízd, a začíná se to zatahovat. Už cestou nahoru tušíme mokrej průser, v lanovce začíná vostře chcát, a když v celý partě dorážíme nahoru, tak už je tu průtrž mračen jak z vídea. Asi 1ř lidí na kolech tu moc štastne nevypadá, a tu říkám Andymu…

“…bejbe, stejně chčije, budem stejně mokrý, pojeď !“
„V tomhle totálním pekle ?“
„Y.E.S.“

ruzodh5.JPG

Okamžitě ho to chytá, a jdeme na to. Startujeme, slejvák je takovej, že jsem za 5 sekund úplně durch, co následuje je peklo. Po 15 ti metrech nevidíš kompletně nic, ale ne, vlastně vidíš – bahno a hovna na brejlích, po 3é sekundách nevidíš už ani to. Klouže to jak prase, přesto to držíme, já dávám nožky jak pejsek prostatik u každýho stromu, děs. V půlce se zastavujeme, řveme nadšením tohle je prostě HELL.

Rubem dál, před dlouhým skokem na Andyho řvu že to udělám, on že to udělá taky, tak to poslepu držíme až k němu, boží, pak už jen cíl a totální bahenní koule v něm.

Mejem se ve vapce, a sme jak malý – tohle bylo na závěr to úplně nejlepší.

ruzodh7.JPG

Místní klucí dorážej asi 15 minut po nás, když už zase vykukuje sluníčko – přišli o moc. My se jdeme tak nějak zabalit, neboť nás čeká děsnej přesun do čech.

Ružomberok nás fakt nezklamal. Za pár korun jsme si tu 2 dny zajezdili ouplně nejlíp, tratě tu maj potenciál a jelikož se s budováním ani zdaleka nekončí, myslím, že tady to bude časem z nejlepších středisek co znám.

Loučíme se bratmi zo Slovenska a najíždíme na dlouhou cestu domů. Jelikož v ČR chčije, tak se návštěvou Brna nezdržujeme, a nebot máme stejnou cestu (pražská část Andy a Máří – Praha a já a Ross – JČR) až do Humpolce, tak se domlouváme že přespíme v horní Cerekvi na útesu lomu. Každej si kupujeme flašku červenýho slastu, rozděláváme oheň a debatujeme o uplynulejch 10 ti dnch, o štětkách, životě a kolech….

…kolem jedný si vzájemně zamačkáváme slzy, a jdeme na poslední spánek tripu.

V neděli už jenspolečná snídaně a nikomu se nechce domu, neboť nikdo neví, co má vlastně doma dělat. Jen třeba jit přece jezdit, ne ? Cože domu…

Návyk denních programů tripu je neúprosnej. Leč…rozjíždíme se k domovům.

 ruzodh8.JPG

Roadtrip 2009 skončil.
Pro mě byl nej, co jsme zatím jeli. I díky menší účasti, (hodně lidí se bálo hroznejch dálek) to bylo víc o pohodě – žádný eparé partičky, jedno depo ala MAD MAX,  společný večeře a ježdění v jedný tlupě. Za celou dobu nebyla ani jedna ponorka, přesuny tak nějak v pohodě, a celkový vyúčtování bych si dovolil přednést tady :

lanovky :
Rokytnice : 200,-
Špindl : 300,-
Dplní Morava : 200,-
Hlubočky : 200,-
Mosty Shore : 0,-
Jasná : 260kč,- (prodano za 10 euro)
2 dny Ružomberok new středisko cca 600kč,-

to je 1760 kč za 8 dní na lanovkách.
Cesta 1280 km jihu na jih.
Jídlo (já 500,-) na celej trip.
Spotřeba dodávka : 6,8 l / 100km.
Celej trip sakumprdum sám v dodávce – pod 4000kč.

Nu, a jelikož to na vzdálenosti nebylo tak strašný, příští rok to vidíme nějak podobně.
já děkuji všem co jeli, co nás někde navštívili, co nám zařizovali vleky a zázemí, a všechny zdravíme. Díky za fajn 10 dní !

čárys, Mááří, Andy, Ross.

dentridm-701.JPG

PICT0001.JPG PICT0002.JPG PICT0003.JPG
PICT0006.JPG PICT0007.JPG PICT0008.JPG
PICT0009.JPG PICT0010.JPG PICT0011.JPG
PICT0012.JPG PICT0013.JPG PICT0014.JPG
PICT0015.JPG PICT0018.JPG PICT0019.JPG
PICT0020.JPG PICT0021.JPG PICT0026.JPG
PICT0027.JPG    

37 komentářů pod “720 roadtrip v roce 2009 – den poslední, RUŽOMBEROK DH”

  1. Beata

    Hele faaakt mazec… jste machři – VŠICHNI. Diky za super reportáž – bavila jsem se od začátku do konce…

  2. Wintel

    Ja chci taky umět jíst za 500 na 8 dní. Abych za tyto peníze pokryl energetickou náročnost mého těla, tak bych snad musel koupit pytel pšeničních vloček a celý týden je jíst jen s vodou :).
    Dyt jestli jsi dal každej den flašku vína (budu levnej, cca 40 Kč) tak tě při 8mi dnech muselo stát 320 Kč. I když je pravda, že jídlo je fixní náklad :)

  3. KOLOhnatbriza

    Vole zase žádný bábovky.Híml vždyť jsem mladý,krásný muž v rozpuku,jehož tělo je přeplněno C19H28O2 a tudíž přece potřebuju bábovky.Takhle si akorát zadělávám na latentní homosexualitu a to se mi fakt nelíbí :)

  4. Los Tomanos

    Kedy bude video?

  5. Duchna

    Přesně tak videjko need.

  6. Kozel

    Ovsem jidlo 500Kc na 8 dni. Bych posel hlady hned den prvni. Nebo bych se musel jit napast.

    On nas Carys urcite lakuje a potaji v noci ukusuje ze schovanych zasob :)

  7. assassin

    carys ja se hlasim ze chci taky sestavit jidelnicek…

  8. Manas TL

    Carys, rozsekni to a napis co jis :-)

  9. Who_knows

    Carys, chceme podrobně každy jídlo za těch 8 dni! :D

  10. Eda

    A škoda, že jste nestavili do Brna. Žádnej déšť se nekonal, tratě byly parádně sjízdné a počasí bylo akorát na ježdění. Tak třeba příští rok…

  11. Čárys

    4: Beata : bylo nám potěšením !

    4: all : Ach jo, tak teda jo.
    Jdu na to. Jdu vám spočítat to jídlo.

    4: Los Tomanos : jedo jen pro dokreslení pridám ještě dneska, jinak Andy střihá jak o závod, tak snad brzy… Vydržet plííís !

  12. Čárys

    Takže jsem to dal do kupy, ještě se mi v peněžence válej učty, naštěstí :

    Tesco chleba : 2x krajeny balený, 18 kč
    přesnídávky : 8x (každé dopoledne 1x) 64kč, tesco.
    Vločky : 2x pytlík, 72 kč, tesco
    Banány (4x – billa, 24kč)
    těstoviny vaječné, trubky, vřetena, 35,50 kč
    fazole, hnus,2x ve slevě (prošlé) 32kč
    šťáva lesní směs (1x 11kč)
    Tunak v konzervě,3 x 56 kč
    sejra mazací, v akci + 25procent zdarma 2x 48kč
    Hermelín (stále dlužím slečně rozkuřovačce) 0,-kč
    horalky, TESCO, (10x) 29kč – jsou výborný !
    oříšková směs 16kč
    taška jablek (natrháno u cesty) 0,-kč
    polívka zalejvací 2x 8kč
    medík meda (od Péťi Heiníka zadarmo)
    čaje ( od pět od PH zadarmo, zapoměl si je u mě v autě)
    Lahvinka červeného 1x (tesco,64 kč)
    lentilky, 12,50,-benzínka.
    ——————————
    Total price : 498,- kč

    Thats it, thats all.
    Ještě jsem něco přivezl domů.

    Zbytek vín platili klucí, nechal jsem se pozvat, ano, a jednou jsme byli na smažáku, ano. Takže takhle. Stejně žereš jen ráno a večer, jen občas.

    Obvyklý jídelníček :
    ———————

    snídaně : vločky s přesnídávkou, kousek banánu a nebo oříšky, ovčas přidat pulku tatranky.
    Přesnídávka : jablíčko, horalka.
    Oběd : jezdím, nežeru.
    Večeře : těstovinky, se sejrem, sejrovou omáčkou, nebo na sladko – trochu medíku a marmelády a třeba jablíčko.
    Káva, čaj.

    Any question ?

    :)

  13. Radek / etbikez.com

    Hele, žereš na tripu stejně jako doma, takže bysto u tratil stejně… Nicméně těch 500 mě dost zarazilo už, když mi to psal Ovar. Chápu, že chceš ukázat, jak to bylo levný a tlačíš cenu dolu:o) Nicméně tvoje snídaně musli/přesnídávka/oříšky za ten tejden daj těch 500 asi samy o sobě. Ty zásoby, co máš v autě, jsi taky někdy koupil. Nechci se nijak hádat, ale za 500 prostě nepřežiješ. Relevantní je jen nafta a lanovky.

    A permanentka v Jasný za 300 – to je tak jedna jízda. Kdybyste jezdili pořád a nezadržovali dech po lomech, vyjde to dráž;)

    Pro srovnání mých 16 dní v Les Gets cca 9000czk komplet. S tím, že jsme měli apartmá s bazénem.

    Jinak na týdenní jídelníček rozepsaný do halíře se těším;)

  14. Radek / etbikez.com

    Tak jsi byl rychlejší. Moje poznámka jen: Sežral bych to za den a měl hlad, nechápu:o)

  15. hýbňoš

    ještě si zapoměl salámek co si dostal od tatínka, mlíčka a asi tak 10L kečupu:)

  16. Čárys

    Ano ! Uplně bych zapomněl : salamek, dal mi tatík (5 den nebyl už ouplně v kondici, ale blbě mi nebylo, kečup zbyl z minula, a mlíčka koupil Andy :)

    4: radek : To nemužeš sežrat, fakt to takhle vyšlo. Vzpomínám si, jak jsme jeli s PH na 10 dní do Skotska karavanem, a nakoupili jsme za 2500 žrádlo, a nemohli jsme to sežrat. Ve dvou. I když koncovka byla dost dobrá, a to jsme si debužírovali… http://720.cz/wp-content/_c_fw_059844.jpg

  17. Čárys

    4: radek : Permanentka v jasný : 20 euro, dali jsme 5 jízd, prodali za 10 euro, kurz je 25 kč, takže jsem cenu ještě nadhodnotil… :)

  18. Qeex

    Nabízím se, že koupím vše na čem čárys přežije 8 dní(hrozně si žiješ, jistě by to šlo stáhnout na 300kč :-D ) a nechám radka aby to dal za den (třeba dva bochníky chleba s kilem těstovin zalitý šťávou (lesní směs) by nebylo málo).

  19. hýbňoš

    a ještě ti tam chybí vstupné do bazénu a žena říká že hrášek:) ses najed jak si od každého všechno ochutnával, hlavně ty dobroty od rosse :D

  20. Čárys

    Díky těm “dobrotám” od Rosse jsem ušetřil hodně za jídlo – neboť na blití mi bylo z těch jeho armyshitů několik dní :)

  21. Boris

    Chtělo by to celou galerku armyshitu, jelikož to vypadá, že Rossík vařil jenom ze začátku tripu… :)

  22. Jen!K

    armyshity myslíte ”pochoutky” z ”BDP”?? xD xD

  23. prochajda

    jo tak taková strava, to je dost:D nežeru, jezdim:D

  24. Los Tomanos

    DDD: makééééj :)
    All: za 800,- by se s jídlem dalo vyjít ouplně v pohodě…. a to sem žrout…

  25. Radek / etbikez.com

    Tak jelikož jsem to měl původně připraveno do reportu z Jasné a nakonec tam nedal, tak kopíruju sem: (Marty se divil, kolik toho sežeru za den)
    sídaně:
    -párky 3 ks
    - med
    - máso
    - sýry
    - rohlíky 6ks
    - velká porce jogurtu s musli
    - káva
    - džus
    - horká čokoláda (je potřeba se pořádně nažrat, protože nebude oběd)

    místo oběda na tiskovce:
    - chlebíček
    - koblížky s marmeládou 2 ks
    - redbull

    později:
    - bageta
    - zbytek balení vaflí
    - tatranka

    odpoledne:
    corny velká oříšková

    v podvečer (hlady šilhám já i Marty a Vít ne a ne nikde zastavit):
    - svíčková s knedlíky
    - vídeňská káva
    - palačinka se šlehačkou, banánem a zmrzlinou

    o chvíli později v McDonalds potkáváme Marošáka:
    - velká kola
    - velkej shake vanilkovej
    - přemejšlim o mase, Marty nechápe a tak na to radši kašlu
    - a dávám si v autě velkou Corny čokoládovou
    - později v autě Kofila, ice-coffee, pár loků z flašky Zelený, kterou mi Vít v Pze vrazil do ruky se slovy: “To máš na cestu”

    doma po půlnoci po návratu:
    - těstoviny s kuřecím masem, cca 1,5 talíře

    Věř mi, že bych hlad měl;)

  26. Maara

    Díkes za skvělej vejlet!! Čarysovi za super plán, Andymu za boží fotky a Rossíkovi za skvělou show all the time!
    Jinak sem měl doma co dělat se přeučit na “normální” stravu:) už aby byl víkend, konzervy čekají:D:D

  27. Jr.

    Radek: jako myslim, že toho taky dokážu sníst dost :D, ale to co si napsal…opravdu asi ne :D enough…

  28. Kozel

    To Radek – doporucuji navstevu doktora. Ponevadz pri tve telesne konzistenci je absolutne jiste, ze v utrobach zivis jeste neco/nekoho jineho. To totiz jinak nemuzez SEZRAT :)

  29. Motlik

    jo chlape tak to máš hada :-) ……..

  30. Jr.

    yess…zákonitě bys měl detonovat

  31. hýbň◊š

    Radek: tvůj jídelníček je absolutně v pořádku, hlavně snídaně, ale dodržuj ještě pitný režim. Málo zelený a hlavně ti tam chybí pivo.

  32. Čárys

    P.A.N.E.B.O.Ž.E.

    600 v hajzlu za jeden den. On to fakt dokázal !

    4: Hýbňoš : muhahaáááá
    4: kozel : M.U.H.A.H.A.H.A.Á.Á.Á.

  33. Robin Tattoomaster

    jako slusny…..celej vejlet………skoda ze uz jsem na to starej :D
    ale jinam Ruzomberok mam ne zas tak daleko…..popremyslim :)
    a to Les Gets za 9kk je normalka nebo je treba mit konkretni tip na ubytko??? bych mel zajem pristi rok….

  34. Radek - etbikez.com

    hýbň◊š: Jo vlastně, 2 malý u tý večeře taky byly. Tak aspoň něco;)

    Robin: Teď se chystáme ještě na tejden a čtyřlůžkový apartmá do 200€/tejden není problém sehnat – nechápu, že se jim to za ty ceny vůbec vyplatí pronajímat, když jim tak půlku schramstne agentura.

  35. Ross

    jo jo neni nad army stravu a to jsem toho jeste pulku privezl domu a vzal ted sebou na tydeni trip do livigna

  36. Robin Tattoomaster

    radek: to jsou dobre zpravy…..pristi rok to musim poresit :)

  37. Denisa

    Pobavilo, včetně komentů. Super náhodnej článek :)))

Komentář: