Bechyně – XC trial trail

bechyne_xc-19.jpgVe středu byl státní svátek, a my jsme vyrazili na vejlet na XC kolech do Bechyně. Neboť tu máme fakt trialovej 30 km trail, kterej by dal zabrat i Pepovi Dresslerů. A byli jsme čtyři.

Přijel Andy a Aly, Móra a Káťa, a domluvili jsme si sraz na nádraží "bechyňky" v 8:45. Já jsem naladil Rb 4X, takže kroskántry speciál, vytáhl jsem sedlovku že byla v rámu tak dva centimetry a na tomhle kombu se jal odšlapat ty 3 hodiny tohodle trailu. Neboť Petr kdysi řekl : „při troše snahy na tom i někam dojedeš“ jal jsem se toto tvrzení zevrubně prověřit.

Koupili jsme si lístky za 25 kč, což je levnější, než převoz kol – za kolo 30 kč – čemuž moc nerozumím. Bechyňka, trať postavená v roce 1903 podle návrhu Františka Křižíka, byla ve své době světovým unikátem –  měla dokazovat, že pohon elektřinou je možný i v „extrémních stoupáních“ a že má budoucnost. Z toho důvodu je tahle trať, tou nejzatočenější železniční trasou, jakou si umíte představit. Hodinová jízda a zastávky v polích a hlubokejch lesích jen umocňujou tenhle luxusní zážitek, stejně tak jako cestování s vlakem po silnici mezi autama – kde se ti tenhle pohled naskytne ? (informace čerpány z bakalářské práce Kateřiny Kubešové, děkujeme, byl jsem pozorným posluchačem:) )

 bechyne_xc-21.jpg

V 10h jsme v Bechyni, dělám ještě poslední XC úpravy mého 4X speciála, jako třeba sedlo posunout co nejdál dozadu a vyrážíme. Po počátečních problémech s navigací, způsobenejch odbočením na nesprávnou stranu toku řeky, se dostáváme do lesa, kde začíná ten trial.

Povrch je samozřejmě slizkej a sem tam je i bláto, ale to nám nikomu nevadí. Andy začíná vypadat spokojenej, když se k řece spouštíme prudkým trailem na klouzavém povrchu a ještě víc, když hodně točitým pokračováním driftujeme kolem řeky. RB se ukazuje jako ideální kolo na takovouhle část tratě – sedlovka mi nevadí, (jak je níž), ani při větších sjezdech, a jen snad při nějakým to vejšlapu, kterých tu moc není, bych ocenil něco většího.

bechyne_xc-25.jpg

Zastavujeme se na Stádleckým mostě, dáváme si svačinky, pijeme lektvary pro přežití (kokainkola) a děláme fotos. Jsme asi v třetině tratě, po hodině. Teplota je v pořádku, jen ta vlhkost…další co zjišťuju, je fakt, že kokoska KALI definitivně NENÍ určena na XC vyjížďky – absence čelních otvorů v kombinaci s nulovým porostem mé hlavy, nezadržujícím tím pádem ani kapku potu, mi z hlavy dělá na pohled úplnou sprchu jak z reklamy na koupelny SIKO.

Další část trailu vede po loukách, kde už slalomák není tak vhodnej – přeci jen šlapu trochu před sebe, a ubírá to síly…a hlavně tady to kolo fakt nejede. Taky se trochu bojím dosedávat na tu 2 cm zastrčenou sedlovku, a tak tu většinu odšlapu ve stoje.

bechyne_xc.jpg

Fotíme se na dalších skalních monumentech a pak to s Andym trochu napalujeme – vedu, a držím to fest. Tady začíná bejt profil trailu fakt super, pořád 5 m výjezdy, točky, 5m sjezdy, furt v rytmu, houpání a mačkání boulí, to vše na listí a morkých macatých skalách, občas o šířce tak 50 cm se srázem k řece – a když říkám, že jsme neubrali – tak nekecám. Když se třeba přede mnou objeví slizký klády, jen to přidržím s modlením se abych přežil, Andy drží taky, a jen řve : „šílenec, šílenec !“  :)

Bylo to fakt super.

bechyne_xc-11.jpg

Po další asi hodině, konečně dorážíme na Harachovku, což je hospoda pod DH tratí už skoro v Táboře. Michal s Káťou si jdou dát čaj, a my mizíme dom, aby jsme nevychladli. Za 15 minut už stojíme pod horkou sprchou, a je nám fakt hodně dobře.

14h. 4h XC trialu na trailu, kterej mě baví snad nejvíc.

RB 4X se dalo, myslím že jet to s někým rychlejším, asi bych umíral, a jet jinej trail, umíral bych taky – nicméně pro takhle obtížnej trail, s defakto nulovým převýšením a minimální průměrnou rychlostí (danou techničností trailu) bylo tohle kolo, takřka ideální.

Moc jsem si to užil.
Tak zase někdy – třeba zejtra v Praze – Prokopák ? Uvidíme…

bechyne_xc-19.jpg

Fotil : Andy, čárys

bechyne_xc (1).jpg bechyne_xc (10).jpg bechyne_xc (11).jpg
bechyne_xc (12).jpg bechyne_xc (13).jpg bechyne_xc (14).jpg
bechyne_xc (15).jpg bechyne_xc (16).jpg bechyne_xc (17).jpg
bechyne_xc (18).jpg bechyne_xc (19).jpg bechyne_xc (2).jpg
bechyne_xc (20).jpg bechyne_xc (21).jpg bechyne_xc (22).jpg
bechyne_xc (23).jpg bechyne_xc (24).jpg bechyne_xc (25).jpg
bechyne_xc (26).jpg bechyne_xc (27).jpg bechyne_xc (3).jpg
bechyne_xc (4).jpg bechyne_xc (5).jpg bechyne_xc (6).jpg
bechyne_xc (7).jpg bechyne_xc (8).jpg bechyne_xc (9).jpg
bechyne_xc.jpg    

26 komentářů pod “Bechyně – XC trial trail”

  1. Petr

    Jj, v létě jsem to dal mnohokrát. Největší trial je to za Lužničankou a když je ještě blátíčko… :0)

  2. Los tomanos

    Nebreč nám tady, víme že jsi trpěl…. Je to ale jen a jen tvůj problém, protože, to ty jsi si rozprodal GTčko! :D

  3. Kuba Nepraš

    Davide, ty vole dres z roku 1998?? :o)))) Brácha ho taky občas vytáhne ze skříně a zamačkávám slzu, zlatý 90. léta…….. fňuk, fňuk

  4. ddd - andy

    2Los: A z jakýho kola si myslíš, že má komponenty na tom 4x? :)
    2Čárys: ..hlavně ta vlhkost teda. (HLAVA, kde je HLAVA!?! Muhahaaa..)

    Jo a velkej respekt Kátě! Nechápu s jakou pohodou to celý dala. Já byl ne konci v pěknym deathu.

  5. Duchna

    A to mě kámoš varoval vloudit se sem s reportíkem z Rychlebek. A už je to tu, Čárys přešel na XCéčko :))

  6. ddd - andy

    Kuba: jooo to byly časy, ty naše vyjížďky. To by bylo taky na článek. :-D

  7. tomaass

    to jsi ho vytáh letos po třetí ne? a to bylo na jaře řečí, že budeš skákat..

  8. Los tomanos

    DDD: Napadlo mě to… Čárys: šoupni si čas :)

  9. Kuba Nepraš

    ddd – andy: minimálně bychom mohli na pivo a lehce nostalgicky zavzpomínat….. teď se mi narychlo vybavují peklo věci, třeba ten zimní výlet jak jsem tlačili to auto asi 300 metrů tím polem-sněhem a ty kotouly na kole!!!!! Nejvíc, ááááccchhhh….

  10. Pesimum

    Tu trasu Bechyně-Tábor jste jeli po červené turistické?

  11. Raf

    Kuba a Andy: Kluci, jdu s vama, taky mam ten dres a dokonce i kolo z te doby…

  12. deutsch

    Já tam jel před pár lety se ženou (Tábor-Bechyně) a jí to asi moc nebavilo.Poznal jsem to podle toho,že mi mávala pěstí ze zatáčky dole u řeky,já už byl někde nahoře o hřebínek dál.Taky byl podzim a sychravo a to jí na náladě nepřidalo :o) .Ale singl je to pěknej.

  13. Čárys

    4: Andy : jojo, ale ta teplota :) (pro nezasvěcené – neustále jsme se s ANdym dohadovali, co je horší, jestli nízká teplota, nebo vysoká vlhkost, hehe :) )

    4: Los : GT je v pánu, ale komponenty zůstaly ! a já nebrečím, jen hodnotím…co jsem odbrečel, byl RB kemp na Dragstru, mrk mrk.

    4: tomaass : Hele, já na něm jezdím skoro každej tejden, jen abych tak pravdu řekl…ehm…to co na dirtech umím já, nestojí opravdu, ale opravdu za publikování. Jezdím s ním občas na bikrosku, občas jsem dal dráchov, a spoustu štreetu – jen se tu o tom nepíše. Jak říkám, není to k publikování, neboť moje skills na dirtech oproti 90 procentům mejch známejch jsou fakt nulový. Thats it, thats all…

    4: Pesimum : Jojo, po červený, přesně tak.

    4: kuba : jak to že jsi nepřijel pro kokain ? Kdo to tu má pořád skladovat .)

  14. ddd - andy

    Raf, Kuba: Hele zitra dopo budem na BMX v Repich – prijedte bude sranda.. pak domluvime pivo-limo.

  15. Čárys

    sranda bude každopádně – ANDY na bikrosáku, já na HT. Kávu a koláčky sebou !

  16. Páník

    Jo tenhle singlík mám taky moc rád, vetšinou ho teda dávám jen ke stadleckýmu mostu a pak nekudy horem zpatky, ale je to bomba. Taky jsem tam jednou zkoušel autofilmařinu:): http://www.panikuvblog.estranky.cz/clanky/video/rivertrail—video

  17. Hajes

    2carys: pridam zkusenost ze skotska. vlhko, sul a 7st je horsi jak cesta do hospody v -20 :o)

  18. koZa

    Duchna:Report z Rychlebských stezek by nebyl špatný.Viděl jsem na jejich stránkách video a strašně se mi to líbilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Duchna

    4: koZa : Je u mě na blogu (stačí kliknout na jméno:)), jak říkám nakonec jsem se neodvážil :(

  20. Mára

    Krása, já byl jednou na točný a byl tam andy na xc a já ho vůbec nepoznal on mě zdravil a já ani nevim jestly jsem mu to oplatil,tímto se omlouvááám!!

  21. perry

    “Za 15 minut už stojíme pod horkou sprchou, a je nám fakt hodně dobře.” … ajajaj .. spolu kluci? to vám muselo bejt fakt hodně dobře

  22. ddd - andy

    2Mára: hehe to je OK, já jsem na tohle nezdravení mezi disciplínama zvyklej.. Já mácham na všechny. :-)

  23. Čárys

    4: Duchna : Chyba ! Tady bys s tím prorazil… Příště publoguj u nás .)
    4: perry : I s Alicí…
    4: Mára : on se umí hrozně měnit. Někdy je za Sama hilla http://720.cz/foto/pec/images/Sn%EDmek%20315.jpg někdy je za dirtaře http://720.cz/wp-content/vana-blizko.jpg někdy za krosaře http://720.cz/foto/bechyne09xc/images/bechyne_xc%20(9).jpg  někdy za fr star http://720.cz/wp-content/5160.jpg někdy za skilegendu http://720.cz/wp-content/4182.jpg někdy za motocrossaře http://720.cz/wp-content/3209.jpg a hodně často, hodně často je za MEFa http://720.cz/wp-content/1556.jpg

    těžko ho poznat, když je to muž mnoha tvárí…

    muhahaááá

  24. ddd - andy

    Čárys: A sakra! :-D

  25. Robin Tattoomaster

    Rychlebky jsem dal a je to super. jen ten zacatek, asi 4 km do kopce, byl na Reignu X trošku naročnější (málem jsem blil :)) ale potom už paráda! některé pasáže by i Pepa Dressler chrochtal blahem :D

  26. Duchna

    4: Robin : Kámoš měl Scotta Ransoma a taky se mu uphill začátek vůbec nelíbil, nu a pak uháněl směr Krakonošovo :))

Komentář: