Obžérství na jihu

index1234.jpgNa jihu byla návštěva z Prahy. Je to zázrak, když nás poctí svou přítomností hned dva skvělí mladí perspektivní jedinci – Davídek a Mááří z Klánova. Přijeli se sem nažrat. Gastronomický příběh vevnitř…

Ač jsem si ve středu večer udělal takovou obřízku sekyrou na palci pravé ruky, nemohlo mě to zastavit a akci na víkend jsem prostě nezrušil. Palec přece na kole nepotřebuješ a protože hláásili krásné počasí, a vůle z Prahy navštívit JČR byla, tak jsme plán ponechali. V plánu byla žranice.

V sobotu ráno přiletěl Mááří z Kláánova, a Davídek, oba sbalení a připravení na celovíkendové ochutnávání. V opulentním víkendovém meníčku, které jsem jim připravil, nechyběla žádná správná položka – však pohleďte sami.

Snídaně : K snídaničce jsem klukům naservíroval lehce stravitelné papáníčko v podobě FR tracku na Dobré vodě. Již jsme tam kdysi byli, ale klucí ne, a tak pod vedením zkušeného kuchaře Rosse, který tu často se Schvárou vaří různé přísady a omáčky tohodle skvělého žrádýlka, začínáme ve 12h tlačit směr kopec. 

dubne_sobota09-1.jpg

Trail je tu kompletně pocukrovaný listnatou nadílkou, která v žemlbábové konzistenci podkladu dává tušit, že to bude chutnat skvěle. Je to dlouhé asi 800m, a obsahuje to vše, co tak rádi papáme. Zatáčky, kořínky a hlavně i pár skoček, který jsou spíše jednodušší, ale i tak tě umí celkem nakrmit !

Ross si dává první chod, hned za ním si jdeme ochutnat i my tu svou porcičku. Až dolů je to opravdu hodně kalorický, leč my nějak nemáme dost, a tak si jdeme přidat. David si na dnešní meníčko vzal neobvyklou kombinaci jídelního náčiní – posuďte sami – navštívil JČR bike vývařovnu s jedním XC Ruinem od Banshee, a jedním malým BMX harem. Ideální to zrovna není, ale je vidět, že mu chutná.

Nejvíc se klasicky krmí Ross. On to prostě umí, a ještě že se do něj a do jeho RBčka tolik vejde. Mára je v množství konzumace spíše střídmější, za to si ale vybírá mnohem větší lahůdky. 

Na závěr snídaně si dáváme opravdové soustíčko v podobě sladké tečky kolem stromu, mocně to kroutíme a koníme, a tím uzavíráme snídaňové menu na Dobré vodě. 

 dubne_sobota09-15.jpg

K obědu se přesouváme do Dubného, kde prostřená tabule s množstvím pokrmů a nákrmů láká i ty největší gurmány naprosto neodolatelně. K obědu se tedy podává Vráž – FR trail. Tady potkáváme už pár místních krmičů, s nimiž pak ládujeme ty naše bestie vším co zdejší lokace nabízí. A že nabízí opravdu mnoho !

Místní trail je už za ta léta opravdu německá specialitka od Herr Obera Schwarze. Ty tam jsou doby, kdy sice chutnal, ale pro přídavek si si prostě nešel, a raději se přežral vedle na skokách a gapech. Ty už bohužel jsou minulostí, neboť je hladoví stavitelé odvozili, písek zadarmo se dycky hodí, však… Dnes je ale tato trať opravdová lahůdka, nabízející ti mnoho zatáček, skočíků, předělaných odpalů, boulí, a ve svém konci příjemným dřevěným chuťováým ocáskem končící dobrotou.

 dubne_sobota09-23.jpg

Již slušně přežraní, domluvili jsme ještě lehkou večeři. K večeři jsme se objednali na místní hliněné dirtoviště, které jako by z oka vypadlo UK videím, které tu uvařil italský maestro Diego Tchicholliny a partička kuchtíků jako třeba FRenkie a další talijáni.

Toto ovšem není jen tak nějaký plytký nášup na konec, tohle může být taky pěkně nestravitelným soustem, které je mnohdy příliš velkým kusem žrádla, pro nenavyklé obtloustlé sjezdaře. Tady vám to sice chutná, ale musíte vědět, co jste si objednali. Ostrá, silně kořeněná směs s ostrejma hranama, s přílohou neustále se kroutících zatáček, si bezesporu musí najít toho svého znalce. David vytáhl malé BMXo a začal ochutnávat tu to, tu ono.

dubne_sobota09-34.jpg

To takový Máářa z Kláánova, je jak vidno z fotek, již zkušeným pojídačem dirtových dobrot. S otevřenou tlamou řádil mezi lesejčkovskými dirty jako Halina Pawlovská v ledničce. Tu si spápnul macíka, tu celou lajnu menších dobrot, tu vyplivl velké sousto aby ho pak na druhý pokus posoukal dočista celé. 

 dubne_sobota09-30.jpg

A když se pak navečer dostavil i jeden z kuchtíků Frenkie, a ještě později dokonce sám šéfkuchař maestro Diego mafioso, naše blaho neznalo mezí.

Totálně přecpaný jsme zakončili tenhle den plný obžérství obligátně, jak je na jihu zvykem. 

ŠLI JSME NA SMAŽÁK.

Tak děkujem všem. 

Omáčku přidal Čárys, menu nafotil Andy..

dubne_sobota09 (1).jpg dubne_sobota09 (10).jpg dubne_sobota09 (11).jpg
dubne_sobota09 (12).jpg dubne_sobota09 (13).jpg dubne_sobota09 (14).jpg
dubne_sobota09 (15).jpg dubne_sobota09 (16).jpg dubne_sobota09 (17).jpg
dubne_sobota09 (18).jpg dubne_sobota09 (19).jpg dubne_sobota09 (2).jpg
dubne_sobota09 (20).jpg dubne_sobota09 (21).jpg dubne_sobota09 (22).jpg
dubne_sobota09 (23).jpg dubne_sobota09 (24).jpg dubne_sobota09 (25).jpg
dubne_sobota09 (26).jpg dubne_sobota09 (27).jpg dubne_sobota09 (28).jpg
dubne_sobota09 (29).jpg dubne_sobota09 (3).jpg dubne_sobota09 (30).jpg
dubne_sobota09 (31).jpg dubne_sobota09 (32).jpg dubne_sobota09 (33).jpg
dubne_sobota09 (34).jpg dubne_sobota09 (35).jpg dubne_sobota09 (4).jpg
dubne_sobota09 (5).jpg dubne_sobota09 (6).jpg dubne_sobota09 (7).jpg
dubne_sobota09 (8).jpg dubne_sobota09 (9).jpg dubne_sobota09.jpg

11 komentářů pod “Obžérství na jihu”

  1. Los tomanos

    Není od Vás vůbec pěkné, takhle se cpát. Ostatní mají taky hlad….

  2. Tchitcha

    mno řekl bych zatim ten Lesík neni zas až tak ostra směska podle našich představ, uvidíme až jak kořeněné jaro.

    To Čárys: poprosil bych o ty fotky na mail, z ty hřbitovní lokality:). díks

  3. ddd - andy

    Ňam.. mňam.. ňamm!

  4. Jr.

    tak se nabízí otázka…jestli vy ste se pak večer hrozně nepos*ali?

  5. dr.zack

    Doneslo se ke me, ze budete o vikendu cestnymi hosty u nás v Klánově…chcete taky pripravit nake pochoutky?

  6. Čárys

    4: Tchitcha : Už to jede k tobě, diegos !
    4: Jr : Já ne, ale Máára…
    4: Dr.Zack : Ovšem ! Plán na víkend jak ho vidím já, uveřejním brzy v bleskovkách…
    4: Losos : V Praze není co žrát ? :)

  7. Maara z Klaanova

    Pěkně napsáno. Byla to pecka. ale už mám opět hlad, ještě že víkend je už za chvilku:)

  8. Schwara

    Jsem rád, že jste si pochutnali, já byl zrovna na dietě…

  9. Ross

    jo jo byla to ňamka veliká…. už aby byl zase víkend a hospůdky všude otevřený a plný dobrot….

  10. ice

    článek jak víno!

  11. Los Tomanos

    Je ale není čas :(

Komentář: