Dolní Morava – skiX

cam_0001.JPGWell, tak tu máme pomalu léto. Ptáčci začínaji zpívat, kopce se začínaji zelenat a babička rozehřívá troubu na beránka.  Ale co jako nám je kruci do toho, když se má jet cross na DM. Kluci z moravy tradiční pohárovej závod o měsíc odložili, a tak se místo v únoru jelo až v půlce března. Nikdo netušil, že bude15 nad nulou a místo tratě solidní řeka. Ale začneme popořadě. Aby imaginace výletu byla bezchybná budu stručný a exaktní.

V pátek 11.3. odjíždíme z Tábora, je kolem poledního a je krásnej jarní den. To nám uplně radost nedělá, nicméně podle dosavadních informací se závod konat má. Cesta trvá něco kolem 4 hodin, jedeme po nejhorších cestách naší otčiny, a k tomu nás doprovází recitál Lenky Filipové šířený krajem vlnami rádia Blaník. Idilické cestování. V podvečer jsme ubytováni příjemnou paní recepční v hotelu Beseda na Kralickém náměstí. Páteční večer věnujeme již pouze návštěvě místního supermarketu a konzumaci vín, zde zakoupených.

Po ranní kávě v hotelové restauraci sedáme do auta a mastíme k trati v areálu Větrný vrch. Sníh taje šíleným tempem. Navíc po tom, co zaparkujem před barem u vleku a vystoupíme, trčíme po kotníky v blátě. SHIT! Znechucenej si beru jen na kopec jen krátký lušťovky, vosk je zbytečný řešit, všechno co namažeš jede nanic, nechávám teda grafit od BlackStaru. I když počasí nepřálo musíme všichni uznat, že pořadatelé udělali všechno, co bylo v jejich silách.

cam_0001.JPG

Tradiční předzávodní procedury, prezentace, číslo atd. Ještě než začnu prohlížet trať vidim, že vede úplně jinudy než vloni, a je o hodně kratší. I tak má však co nabídnout a nejen dvojice finálových skoků z ní činí nadmíru zábavnou záležitost. Během kvalifikace jsem udělal zásadní chybu ihned za startem, na spině, kterou jsem zřejmě vinnou přemotivování sebe samotného, málo prošlápl. Zbytek letim jak to jenom jde, bohužel to moc nejde a nakonec beru po kvaldě 8. flek.

Rozjížďky jsou odloženy asi tak o dvě hodiny. V Dolní Morvavě došla elektrika, a tak se koná generální opalovačka. Bohužel, dost lidí čekání na obnovení dodávky el. energie vzdává a mizí k domovům. V 16.00 půl hodinky po tom co v elektrárně skončila svačina, se tedy odehrávají finálové bitvy. V první osmifinálové jízdě si vedu, řekl bych, obstojně a z druhého místa postupuji do čtvrt finále. I v další rozjížďce  se snažím zachovat chladnou hlavu a hlavně si užívat, po startu držím třetí pozici a šlapu na paty druhému v řadě. Ten mně zavírá kde může, a tak se nejni čemu divit, že zhruba v půlce trati jdeme oba k zemi a tak jsme se postarali o jeden z mála chlapsky vypadajících pádů víkendu. Závod pro nás bohužel končí. Crash mně posunul na celkově desáté místo. Ale není třeba smutnit, zítra se jede znova!

cam_0079.JPG
Sobotní den protažený blackoutem mně zmohl natolik, že ridersparty jsem si užil opět až z vypravění druhý den. Zato však jsem odpočatý a plný elánu. Už mně nemůže zaskočit ani bahno na parkovišti. Neděle se nese v duchu klidové atmosféry. Celý závod, po zkušenostech ze sobotního odpoledne, kdy se trať změnila v řeku, se organizátoři snaží „nacpat“ do dopoledne, takže každý závodník má chvilku na prohlídku trati, potom rovnou kvalifikace a vyřazovací boje. V dráze je pár změn, které mají zaručit dostatek sněhu a méně louží. Finálový skok je už jen jeden, a proklatá spina za startem taky nestojí.

Volim tentokrát svoje letitý obřačky a mažu nějakej tekutej univerzál (je to opravdu jedno!). Dlouhá lyže rychle jede, já po kvaldě beru pátý místo. To je docela pěkná výchozí pozice do rozjížděk. Jelikož už nejni tolik lidí na startu jako v sobotu mi hobbíci jedeme taky jen šestnáctkovýho pavouka jako elita. Prkoukousávám se až do velkýho finále. První rozjížďku jsem mimochodem jel se Simonou Strychovou, jedinou ženou v nedělním startovním poli. Abych pravdu řek, měl sem z toho vítr, nechtěl jsem aby mě předjela holka. Jak jsem už psal dojel jsem si pro účas ve velkým finále, a v něm se bohužel opět ukázala potřeba tréninku. V první točce dostávám rameno od Honzy Totha a musim šlapat nad neprojetou bránu. I tak beru 4. pozici při vyhlášení. Trošku stín na celý závod hází ta skutečnost, že vítěz nedělního závodu hobby kategorie vynechal v kvalifikaci bránu a byl na papíře diskvalifikovanej . Nechápu, ale pravda je, že mu to jelo. Vyhlášení se může uskutečnit už kolem půl jedný jak to bylo rychlý.

cam_0096.JPG

Co k tomu závěrem. Byla to DM ! Atmosféra pohodová a závod parádní, trať i přes počasí zábavná, guláš z tlustýho výbornej. Výledky tady:

výsledky sobota MUŽI ELITTE:

1. Radek Čermák
2. Petr Takáč
3. Radim Palán

výsledky sobota MUŽI HOBBY:

1. Filip Kasal
2. Jan Toth
3. Jakub Kunc

výsledky sobota ŽENY:


1. Simona Strychová
2. Petra Mlejnková
3. Petra Nová

výsledky neděle MUŽI ELITTE:


1. Petr Urban
2. Petr Takáč
3. Radek Čermák

výsledky neděle MUŽI HOBBY:


1. Matěj Mrštný
2. Jan Toth
3. Petr Koudela

Více fotek na WWW.AREALVETRNYVRCH.CZ

Díky moc Hanicče za doprovod a bezchybnou práci s kamerou a Radimovi Palánovi z Dropit.cz za perfekní záběry z GoBandita.

-kumi-

skicrossDm (1).JPG skicrossDm (10).JPG skicrossDm (11).JPG
skicrossDm (12).JPG skicrossDm (13).JPG skicrossDm (14).JPG
skicrossDm (15).JPG skicrossDm (16).JPG skicrossDm (17).JPG
skicrossDm (18).JPG skicrossDm (19).JPG skicrossDm (2).JPG
skicrossDm (20).JPG skicrossDm (21).JPG skicrossDm (22).JPG
skicrossDm (23).JPG skicrossDm (24).JPG skicrossDm (3).JPG
skicrossDm (4).JPG skicrossDm (5).JPG skicrossDm (6).JPG
skicrossDm (7).JPG skicrossDm (8).JPG skicrossDm (9).JPG
skicrossDm.JPG    

4 komentářů pod “Dolní Morava – skiX”

  1. Čárys

    Kongras Kumimu ke třetímu fleku…
    A jen tak mimochodem, není Takač mladej Pedro, kterej dřív závodil v DH na kole ?

  2. kumi

    Jestli Pedro závodil na DH kole netušim, ale jo je to asi on.

  3. Pedro

    Čau Čárys to jsem já :-D Když náhodou nebudu zase celý léto léčit zranění ze skicrossu, tak bych nějaký DH zase dal :-D

  4. Čárys

    No nekecej, Pedro a ještě ke všemu monitoruje 72O – nevycházím z udivu ! Já si řikal, kam ses ztratil ze světa šouDHbyznysu. Tak at se ti zranění vyhejbá – a koukám že držíš celkem plnej. V elitě dobré umístnění…jen tak dál.

    Kongras i tobě.

Komentář: