disaster day

moninec2011brigadka-21.JPGTak jsme byli na Hájence, jezdit s Kachnou, Duchnou, Andym. Bohužel nás půlka nevodjezdila víc než hodinu. Duchna se nepěkně rozstřelil, a Andy taky.

No je to prostě tak. Děláme sport, u kterýho se padá. Snažíme se tuhle skutečnost sice eliminovat, všema možnejma přostředkama, nosíme chrániče, helmy, modlíme se k bohům a snažíme se aby si pro nás ten den ruka pana Murphyho nesáhla. 

Tentokrát si sáhla pro Andyho, kterej si nepěkně pošramotil rameno, a o 30 minut poté pro Duchnu, kterej si bohužel rozdrtil 12 hrudní obratel. Štěstím snad může být jen fakt, že Duchna se z toho vylíže, vypadá to že bez následků. Operace, štěpy, krása, fakt…:(

Nicméně stejně nikdo nepřestane. Nepřestaneme jezdit, nepřestanem blbnout, nepřestanem pokoušet štěstěnu, protože už jsme prostě takový. Vím to, ve špitále jsem se válel už mnohokrát. Takže ani video, který jsem rychle střihnul, nemá bejt nějaká tryzna nebo depresivně emotivní dokument, jen odpověd na to, co jsme tam proboha vyváděli, že to takhle dopadlo. 

Odpověď je : Nic výjmečného. Prostě si pro nás sáhl pan Murphy. 

Všem co jsou v současný chvíli zranění, nebo v průběhu rekonvalescence a především Duchnovi přeju, ať se z toho brzy oklepaj. Držte to pevně, šakalové ! 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

31 komentářů pod “disaster day”

  1. Maara z Klaanova

    Kucí kucí, tak doufám že ste nám tu smůlu vyžrali za všecky. Respekt Duchnovi že se odhodlal do transféru, i když to tentokráte nedopadlo. Nenech se odradit a hlavně se dejte co nejdřív do kupy!!! Jinak kam máme Duchnovi posílat pomeranče??

  2. coolo

    Kdo nepada nezrychli:D
    Kazdopadene dej se rychle do poradku Duchno!!!

  3. miki

    Kluci, zrovna vim, jak se cejtíte a přeju vám ať jste rychle zase v pohodě a bez následků! A naklesejte na mysli, není to poslední léto (poslední bude až příští rok – 2012 ;) ).

  4. Deny

    Hoši hoši, já bohužel žádný chrániče na videu nevidím. Všichni na Hilla, tj. v triku s holýma rukama. Ale co se dá dělat, kdo chce kam, pomozte mu tam. Zasloužili byste na prdel do maminek všichni, ale na to už jste staří…

  5. Zvolouš

    Deny: a myslíš si vážně že přitroublý chrániče na lokty by ti pomohly proti zranění páteře?….no to jen tak že mě tvůj komet zaujal…nic ve zlym ;-) (vesta, nebo Leat , to už je něco jinýho, ale to je stejně na každym) ps. maminka mi dodnes řiká před závodama: a jezdi opatrně :-D tak jí poslouchám a jezdim tužku

  6. Yeeeeaaaaaah

    Zvolous: “ps. maminka mi dodnes řiká před závodama: a jezdi opatrně , tak jí poslouchám a jezdim tužku” Super:)

    Zajimalo by mne, jestli mel Duchna paterak, protoze jestli jo, tak to musela bejt strasna mrda na pater. Hlavne at se to da do cajku, zdravi je fakt KURVA nejdulezitejsi….a az malinko v zavesu jsou defky a chlast:)

  7. Šárka

    Jo, je to sport, u kterýho se padá. Kdyby rodiče jen tušili, kde jezdím, myslím, že by mě raději zamkli doma. Někdy se bojím spíš o ostatní než o sebe a najít ležícího kamaráda pod skokem je strašný zážitek. Pravdou je, že se zabijou i lidi na xc (Svatojánské proudy minulý rok).

  8. drzhor

    … ten konec jak tam skočí a vidi ležicihospiciho :( docela nepříjemný , mnoho zdaru při uzdravováni!!!

  9. Jr.

    hned mi to přidalo do letošního skákání :/
    get well soon guys!!!

  10. Kachna

    Páteřák měl, všichni sme měli, takže žádný na Hilla…

  11. Čárys

    4: deny : Jak už píše Kachna, páteřák a integrálku, chrániče kolen jsme měli všichni.
    Já – (Čárys, kamera), Andy, Kachna (dokonce k páteřáku i leatbrace), i Duchna.

    Lokty jsou ti tak k tomu, aby sis neodřel lokty a nemusel na šití – a ke zranění páteře je ti to ale myslím ouplně na pytel.

    Whatever – jak už jsem psal všude možně tolikrát, chrániče určitě ANO. Náhoda je blbec a pán Murphy číhá. Leč nezlob se na mě, ale proti KOMPRESNÍM zlomeninám, vykloubeninám, klíčním kostem, atp jsou ti chrániře stejně k ničemu. Chríniče slouží především k rozložení síly, působící do jednoho bodu, na větší plochu a tím k jejímu “zmenšení” laicky řečeno. Pokud tě píchnu klackem do zad bez chráničů, a s chráničema, rozdíl určitě poznáš. (Přeneseno spadneš na kámen, atp…)

    Bohužel když člověk hodí záda, tím že dopadne na zadní kolo a to mu podjede, můžeš mít sebelepší chránič, ale spolu s panem Murphym je neštěstí na světě – jako v případě Duchny.

    Já už jsem měl zlomený snad všechno. Ruce, kličky, lopatku, prsty, obratle, kotníky, vše. Na biku jsem se zlámal dycky v all inclusive komplet vestě. Tak jsem radši zpomalil, a odložil to, co mi bránilo v rozletu.

    Duchna hodil záda. Nic víc, nic míň. Měl smůlu. Byl odvážnej. A já mu přeju hodně síly do rekonvalescence.

    Nicméně, až na předcenění vlastních skills, žádnou botu nepředvedl. Takže asi tak.
    Tvůj komment je teda uplně mimo mísu.

  12. Čárys

    4: drzhor : Ty čoveče, celkem jsem se lekl. A jsem rád, že jsem ho nezaskočil.. A ten den už to bylo podruhý, co se mi někdo válel na dopadu. A pak se div, že nechci za nikým jezdit, haha : ) No viz třeba tohle : http://720.cz/?p=13153

  13. Pedro

    Pánové, to je fakt v pýči. Co se týče duchny sem psal už do fóra.
    Každopádně sestřih na muziku za jedna:)

  14. ferda

    zvolous zabil …me maminka rykala at si kolo radsi nekupuju, ze lidi jsou dneska na silnicich jak blazni, tak jsem ji slibil, ze po silnicich jezdit nebudu, jenom v lese …a od ty doby je klidna :p

  15. blue

    a nejen Andy a Duchna… http://www.singletrackworld.com/2011/04/chris-akrigg-broken/

  16. Mr. Black

    prosim co to je za song? jinak respekt vam

  17. Čárys

    south park – uncle fuckha

  18. Kubas

    Doufám, že bude brzo v pohodě. Čárys jenom takovej technickej dotaz – nedávno si psal o a jezdil na prototypu, a tady máš zpátky Dragstera…nestřídáš to nějak často? :-)

  19. Brbic

    I já ti kamaráde přeju brzké uzdravení. Drž se draku!!

  20. Schwara

    Ojoj, dejte se brzo dohromady!

  21. Los tomanos

    Je to blbý, přesto věřím že se kluci dají rychle dohromady.
    Deny: dva roky zpět, zlomená pánev. Proti tomu ti nepomůžou žádný chrániče…

  22. marsch

    tam se každej válel po zemi :-D

  23. ddd - andy

    Doteď ruka v ortéze, nezvednu jí nad hlavu.. :(
    Nicméně Duchna drž se a za měsíc tě čekám na bikrosce! ;)

  24. marsch

    kua, teď sem si přečetl text. Hodně zdaru bééci!!!!

  25. ňů

    Ten song tomu dal tu správnou atmosféru :-D

  26. Dawe

    Brzké uzdravení hoši!!!! Jsem na tom podobně první MX race sezóny a výsledek 7 šroubů+ titanová destička v kliční kosti, prasklá lopatka, zhmožděná pánev, otřes mozku a odražená ledvina…jinak chraniče sem měl všechny, kdybych je neměl možná bych teď neseděl u PC!

  27. Los tomanos

    ddd: Já očekávám, že za měsíc bude s náma běhat po lese a hrát paintball! :)

  28. xup

    TY VOLE, brzský uzdravení!

  29. Tůra

    Taky přeju brzský uzdravení všem,hlavně v pohodě a bez následků!

  30. Tůra

    Ty jo, já jsem fakt z toho nějakej přešlej, ještě navíc když se to stalo u nás, jak jsem řek,hlavně se dejt do kupy kluci!

  31. Čárys

    4 : Tůra : Hele z tohodle hlediska to neřeš, je to prostě náhoda, dle mě to tam máte super a i bezpečný – nikde žádnej strom metr od dopadu atp. Tohle prostě neovlivníš.

    Viz dneska Monínec.

    Krom Vlčáka a mě šli všichni. Petr dorvanej, pan Pimpr smrkal krev, pan Štětka taky po medvědí rvačce. To víš, když se to sejde…a daří se…

    4: Kubas : Stříbrňák byl Prototyp EVO 2, dneska na Monínci už na scéně EVO 3, vývoj nezastavíš.

Komentář: