Rakovník – Downtown

tnimg_2826.JPGTuhle se mi pzval Michal Englický aka Šampón, že kdybych chtěl, občas mi něco stvoří pro naší webovku – neboť on taky dělá skoro vše od wejku přes lyže až po bike. Větší radost jsem už dlouho neměl, neboť  publikovatele, co by se nezištně nabídli je nouze jak o nezkorumpovanýho politika a ještě ke všemu…když dodá materiál, jako je vevnitř – tak pak nemám slov. Tedy, dámy a pánové, prvotina od……a hned začerstva z Rakovnického downtownu – spolu s fotkama je vevnitř !

Tak další závodní víkend máme za sebou. Buď jste si mohli vybrat elitní, závoďáckej a velice blátivej Špindl, kde se jelo o titul MČR 2011, nebo jste si mohli udělat příjemnej sluncem prolitej víkend v Rakovníku, kde se celý dva dny nesly v rytmu „Rakovnického Cyklování.“ Nakonec to dopadlo tak, že do špindlu jeli asi jenom junioři a eliťáci, kterejm šlo o titul a ostatní jeli na dovolenou do Raka. Včetně mě a takhle to tam zhruba vypadalo.

   img_2836.JPG

Vyrazil jsem sám v sobotu před polednem, cesta zhruba na 2 hoďky, protože byly avizovaný spousty dalších, zajímavě znějících doprovodnejch akcí. První co mi padlo do oka, když jsem přišel na náměstí, což bylo centrum všeho dění, byl Gaspiho Simple Ride sektor, kde měl postavenejch pár jednodušších překážek, na pučení tři bighity v různejch velikostech, 4 helmy Kali, 2 luxusní hostesky, který měly v popisu práce hezky vypadat, starat se o děti, aby z překážek nepadaly a to nejlepší – obě maj papír přes masáže, což tam měly jako veřejnou nabídku. Takže kdokoliv chtěl, přišel, sednul, hodil do placu dobrovolnej drobák a moh se těšit masáží celý horní části těla – příjemný! Krom toho, rozdávali Frí pivka bez alkoholu a kdo byl na dráze velkej umělec, moh si vyjezdit i pěknej dres od Dakine. Za dobu co jsem tam stál, se nikdo z nich tří nezastavil a co já sám jsem viděl, tak rozmezí věku od 3 let na odstrkávadlech do 60 let? Na půjčenym bighitu – obdiv! Mimo jiné si Gaspi pořídil novýho hlásiče, kterýho využívá k lákání kolemjdoucích v případě nezájmu. Video bude, a je zlý!

p7230066.JPG

V průběhu celýho dne se jelo asi tak 15 různejch závodů, všech možných věků, všech možných vzdáleností a to na XC. Všechno široce open source, takže se moh zúčastnit kdokoliv. Jedinej známej, kterýho jsem postřeh, byl starší seriozní pán – Zlovouš, kterej jel profi závod na cca 7 kol, což bylo něco přes 20km. První tři kola zdravil, ve 4. se jen podíval v dalších kolech už ani to. Ale dojel a přežil!
    

Co dál k vidění? Tak třeba přímo na středu náměstí stálo pěkně rozměrný účko, který bylo celej den otevřený veřejnosti, takže si moh každej zajezdit na čem chtěl. Veřejný ježdění bylo jen chvílemi přerušovaný, a to kvůli různejm bmx, skate a bruslovejm exibicím. A jamovejm závodům na prkně, bruslích atd., kde si každej moh něco pěknýho vyhrát. Další jam na prknech se jel na mini railu. Šlo o asi dvacetiminutovej rozjezd pro dvě kategorie, zase o parádní věci. Takže co se vyžití veřejnosti týče – vysoce úspěšno.

p7230070.JPG
   

No a co mě v sobotu zajímalo nejvíc, byl contest na rakovnickejch dirtech. To bylo jediný stanoviště, který bylo trochu z ruky, ale kdo závodil, jel na kole, kdo byl divák, udělal si pěknou procházku a já zneužil Electric car, který vezlo Klauzovi nějaký nový podpultový zboží a ceny pro závodníky, a svez jsem se s nim, takže jsem byl na místě akorát včas, abych stihnul rozjížděčku open skupiny.

Celej den na dritech si vzal pod svoje stále rostoucí spíkerský křídla sám Big Bubba. Má drštičku prořízlou, slovníček nevybraný,  byť obsáhlý, takže průběžně sesekával množství diváků o starší generace, které s oky v sloup a rukama zakrývajíce uši vnoučat utíkaly pryč, seč jim nohy stačily. I přes to byla divácká kulisa celkem na úrovni a je fakt příjemný vidět, že má takový množství lidí zájem alespoň okouknout nějakej jinej sport. Ty jména z dirtů moc neznám, ale bylo vážně celou dobu na co koukat.  V open kategorii jelo asi 10 lidí, který měli každej zhurba pět kol, aby ukázali to nejlepší co v nich je. 360 padaly snad od každýho a na všechny způsoby, beka, tejbly, lookdowny atd. atd. Kdo nejen mě fakt zaujal byl jakejsi Kudrnáč? Kterej jel na dvacítkovym kole a celou dobu byl tak o 2 úrovně nad všema ostatníma ve skupině. Vejšky hrozný, triky na čisto, fakt pěkný.  Výsledky vám fakt neřeknu, to už jsem byl pryč. Potom přšila na řadu dirt smetánka – Zero, Frenk, Mlaďák v čele s lokálním sedlákem Klauzem, který jeli stejnym systémem, jako předchozí skupina. Triky opět něco parádního, supermany, beka, 360 atd., ale to byl teprve překrm, protože se všichni šetřili na následující exotprohibici, která se jela ná parádním dřevěnym kopáku zakopanym v zemi s do bezpečna načechranym dopadem, takže si každej troufne ještě o mnoho víc. Tim začla ta pravá podívná, kluci sesbírali veškerý síly a začly padat 720, superflipy, 360 tailwhipy a spusta dalších. Kdo si počkal, neprohloupil, protože bylo fakt na co koukat. Chválim! Aj organizaci a zvučení.
    

p7230096.JPG

Z dirtů jsem se opět za pomocí Electric-mobilu přesunul zpět na náměstí za Gaspim, kde jsme mu pomohli složit stuff do dodávek a vyslat ho na další cesty. Balení bylo za doprovodu již zmiňovanýho soukromýho singera, kterej nám notoval známejma peckama. To všechno jsme stihli už asi kolem půl sedmý, což bylo na dopředu avizovanou party na místním koupališti dost brzo, takže sem sebral malou skupinku a vypravili jsme se kousek od Raka, do jakési Lužné na hrad vesnickou party, ta nestála za nic, takže od 7 do 10 vám neřeknu nic. V 10 se nám podařilo sehnat odvoz zpět do Raka na Tyršovo koupaliště, kde už to žilo všem dobře známým cyklistickým, velice společenským životem. Už když jsem poprvý slyšel, že bude party na koupališti, začaly se mi tvořit divoký scénáře o koupání alkoholem omámenejch bláznů uprostřed noci. V době příjezdu na místo bylo naštěstí asi 9°C, takže zima na koupání. Jsem si myslel. Ani jsem se nerozkouk a na 3,5m vyskokym skákacím prkně stáli tři velmi veselí společnící v trenkách. Co se dělo pak, se popsat ani nedá. Nejhorší věc co padla, bylo jednoduchý salto vzad. Seběhli se diváci a začlo hecování. Po zhurba pěti minutách padaly dvojitý beka, dvojitý frontflipy, dvojitý sideflipy…smrt za celou dobu nepoložila kosu. Mráz venku všechny naštěstí včas probral, tak se to přesunulo inside, kde sice měly bejt nějaký kapelky, ale asi jsem přišel pozdě, takže už tam byly jen solo vystoupení různých bicích a tak dál. Nicméně pro tanec dostačující, takže tanec probíhal. Pak se lezlo po stropě, opíjely se místní lolity, který všem vřele doporučoval Cerw. Víc k tomu asi nemám co.

 p7230136.JPG

Včas jsem se zapakoval domu, do teplý postele jednoho z místních hostitelů, kterou jsem okupoval už kolem 1 ráno, takže ráno fresh a v 9 zase na námku, kde už byla v plnym proudu registrace hlavní disciplíny - DownTown.

img_2826.JPG

S uzavřením registrace bylo na papíře bezmála 110 závodníků, zhurba půl na půl HT a fully. Jak jsem řikal, do Špindlu nejeli zdaleka všichni Závorci, takže na startovce byli lidi jako hlavní organizátor Červ, Kubajsz, Jouda, celá západní crew kolem Lepa, mediální hvězda Klauz, Spíkr Bubba, pan podnikatel Maverick, Radek Mrožů, 100kláda – všichni na pérech a pak skupina sama pro sebe, vyhrocený forkrosáci Stašek, Pytlík, Pošvi a tak různě. Takže o konkurenci rozhodně nebyla nouze. Co se trati týče, fakt paráda. Začátek rychlej lesík s jednim dropikem, rubačka po panelce, přeskok přes rozkopanýho fiátka, kličkovala mezi panelákama, parádní lavice, na kterou se muselo jet fakt v high speedu a navíc před ní byla roztomilá šikana, která nejednou trestala. Joudo? Pak byl extrémně úzkej průjezd vedle brány, takový malý velmi kamenný dveře, který měly šířku cca metr, takže lidi s širšíma rodlama už tam maj vážně hodně co dělat. Co přišlo potom, byl prostě dar z nebes. Červ si dokázal podplatit veškerou rakovnickou papaláškovst a zařídil to tak, aby se začla rekonstruovat silnice zrovna v době závodů , takže po průjezdu úžinou byl krásnej, asi 100m úsek rozházenejch dlažebních kostek, rozsypanýho kačírku, zabetonovaných obrubníků a jinejch podobných pozemních stavitelských lahůdek. Bylo to fakt pěkný zpestření trati a mě to potěšilo. Pak zas rychlá kličkovačka mezi barákama, přejezd přímo přes střechy místního tržiště a plná palba na cílovou lavici, která opět nejednoho závoďáka vybičovala k divácky atraktivním kreacím. Jako třeba Klauze, kterej si tam střelil no foot can can…aby se neřeklo. Bez komentáře. Časově všechno vycházelo parádně, až na menší, větší pauzu mezi první a druhou jízdou, která teda nakonec byla o hodně delší než měla, ale všichni to nějak zvládli. My šikanovali 100kládovic pesana a pózovali pro kamery. Nakonec se všechno uzavřelo kolem 4 hodiny, což je pěkný a každej měl dost času na cestu domu. Výsledky si někde určitě dohledáte, co bych chtěl určitě vyzdvihnout, byl výsledek Mavericka, kterej se oproti prvnímu kolu polepšil o víc než 20 vteřin a to mu hodilo první flek, deset vteřin před druhym. Ale protože to je charakter, nebo se bál dopingových testů, tak se prvního fleku statečně vzdal. Celkově časy kolem 1.30.

 img_2832.JPG

Celej víkend hodnotim vlekym počtem dostupných hvězdiček a Smolíků, bavil jsem se, nenudil jsem se, sluníčko svítlo, na kole se jezdilo, jedlo se a pilo a hotovo. Tady je pár fotek, kterýma jsem se aspoň trošku snažil procvakat atmosféru, ale měl jsem jen kapesní kompakt, takže žádná do nebe volající kvalita to nebude. Než jsem se vydal domu, tak jsem ještě na rychlo podplatil jednoho z fotografů, abyste měli k článku aspoň něco. A v nejbližší době by mělo přibejt ještě jedno minividejčo. No a to je ode mě pro dnešek vše, doufám, že se vám to líbilo a když mě neukamenujete, budeme se tady potkávat častějš a při různejch jinejch akcích.

-Šampón-

————-

Čárys dodává :

foto bude zítra  – kompletně od Ronnie Kerchnera - tHX a koukněte k němu na blog. Dále některý fotky nafotil Šampón na krabičku od mejdla, a ty jsou taky tady. Rozdíl poznáte, hehe :) Díkuju kluci. 

A vy poděkujte v komentech. Dobrá práce !!!

PS : galerie bude zítra, neboť se mi zde vyskytl blíže nespecifikovatelný problém s ftp a já už si tady v kavárně fakt 3 tí kafe nedám :)

 img_2851.JPG

18 komentářů pod “Rakovník – Downtown”

  1. Yeaaah

    Coze, Kudrnac z VDF ?? :)

  2. Týlos

    Ty jo Šampoon a Ronnie Ústí jede. :) Jinak dobrý počtení fotky už jsem nějaký viděl a taky pěkný.

  3. Wlk

    Nice :-)

  4. hout

    Ne Kudrnáč z VDF ale Kudrsan z lesa, kdo jinej. Nebyl jsem tam, ale moji buddies jo, na tom dirtu myslím. Takže trochu z jiný strany: Už loni jsme to Klausovi zachraňovali a letos to bylo zase vymakaný. Speaker zlo, super ozvučení zajistila jedna bedna, kterou si Klauz půjčil od mých buddies. Účast mizerná, promo žádné. Toť od člověka z vnitřku, asi tak. Pokud náhodný turista naprosto neznalý věci je spokojen, pak účel splněn a za rok zas. Snad lépe.

  5. klauz

    to Hout…musím se obhájit. Akce by byla taková jaká byla, ale jak sám dobře víš, bez peněz do závodu nelez. Dělal jsem to všechno za svý. Město nedalo ani kačku , když jsem jim poslal plakáty aby je vytiskly a daly je na městké vývěsky…nic. Ani na DT nebylo nic. Všude po městě bylo vidět jen, že přijede Aneta Langerová. To zaprvé. Za druhé, speaker… Nevím jestli si to myslel ironicky ale Buba mě potěšil. a za třetí..aparatura včetně mikrofonu byla domluvená dlouho předem,.ALE! Když jsem se ráno s jedním s organizátorů chtěl domluvit, řekl mi, že bude až ve 12. No a k čemu by mi pak byla? Půjčil jsem si teda od Gaspiho malou aparaturu. Jsem klukům vděčnej, že pomohli. Já jsem byl rád, že to nakonec všechno dopadlo celkem slušně. Sice foukalo jako kráva a pořád sem to musel natahovat ale nakonec se nikdo se nezranil a hlavně se dalo jezdit. Ve středních čechách probíhá nejvyšší stupeň povodní a na skocích se prášilo. Za což děkuju Zerovi, protože kdyby nepřijel. Dělal bych to sám.

  6. hout

    Hehe, tvl. Ládíku, doufám, že tady máš svoje zastoupení (který mě rozbije a zachrání tvé pošramocené ego), protože u nás ne. Jako ty se vymlouvají jen děti, co víc ti mám říct. Bohužel. Díky čau.

  7. Venca

    Nebylo třeba nic zachraňovat já bych se bavil uplně stejně i bez kluků z Jičína.. A koho zajimá nějaká aparatura a promo . Šlo především o srandu a ta byla . Co vím tak každému se to líbilo. Howgh !!

  8. Bogus

    2Klauz, sice sem tam nebyl, ale vim přesně co popisuješ, dělat závody je krapet jiná realita, než si každej představuje, nikdo ti nedá ani vorla všichni řeči o tom, jak je doba zlá, pak dostaneš pár cen a zbytek hrotíš dopředu přes známý a známý známejch, z čehož se ti půlka vysere tejden před a 10procent v den závodů. Ty pak lítáš jak vocas a hrotíš nemožný, což se nakonec shodou okolností povede. Potom se povedou závody, nikdo se nezrakví a když máš kliku, nikdo nepíše smyšlený udání. A potom začnou chytrolíni prudit. Kašli na to. Udělat závody sám tak, abys byl aspoň na nule, je paráda. V černejch číslech nebudeš nikdy, za celej den máš 50 infarktů, ale ty je uděláš příští rok zase, protože to za to prostě stojí. This is the wayof life. Howgh.

  9. KUbajsz

    bože, dokud ta “naše” komunita bude hnít zevnitř, díky lidem, který rejpaj do takovejhle akcí, tak se to tu asi nikdy nezlepší. Protože se na to všichni dobrovolníci, co dělají takovyhle akce, brzo vyserou.

  10. hout

    Bogus: V podstatě máš pravdu a kdybych nikdy nic nedělal, ani neceknu. Ovšem lecčemu se dá předejít, ledacos se dá udělat líp. A není to jen o rozpočtu, o známých (dobrých známých) to trochu je, to je pravda.
    Znovu však opakuji, pokud náhodný kolemjdoucí byl spokojen, pokud se to jezdcům líbilo a rádi přijedou znova (u Kudra si tím fakt nejsem jistej), pak dobrá práce Ládíku a za rok zas.

  11. Honza

    Musím souhlasit s Bogusem,protože dělat závody,to je sakra dřina.Já dělal minulej rok u nás(Dh Race Vysoká) a můžu ti sakra říct,že zajistit aparaturu,speakra, nějaký to občerstvení atd… je fakt dřina!!!….pak přijdou s prominutím takový debílci,který ti začnou do toho valit že tohle mohlo bejt lepší a tohle taky,ale při tom tam udělali velký hovno a pak se akorát zlijou,udělaj bordel a ty jak debil,když si jim to řikal,ať bordel nedělaj musíš druhej den jít a všechno poklidit…proto komunita organizátorů klesá a dost rychle.Kdo by chtěl dělat závody,když se snaží a ostatní jen kecaj a nic nedělaj?…v ČR by mohl bejt tuny závodů každej víkend,ale jak říkám,komu by se chtělo,když ostatní nic nedělaj a kecaj.Už se opakuji,bohužel je to ale pravda.I já letos zvažuju,jestli vůbec něco pořádat…

  12. Bogus

    2Honza&Klauz…Aparatura, speaker, elektrika, kabely, agregáty, auta, nafta, pískači, doktor nebo horská, zamykatelný místa, povolení na cokoli od x úřadů, schopný lidi do service teamu, občerstvení, bar, barman, trika, nálepky, web, audio/video záznam, poslové, stany, časomíra, kompy, tisárna…to je jenom pár věcí, co potřebuješ na místě, plus další věci, co patřej do těhle kateorií, nebo podkategorií. A pak ti někdo řekne, že to kyselo je málo kyselý a brambory moc bramborový a dal bys mu dělo… asi tak no…

  13. Roman

    No Hout už dost akcí pořádal, takže ví o čem mluví.

  14. TIBORSKI

    hlavní je jezdit, neprudte se….

  15. Buba

    Tý jo, hele, jako určitě měla akce svoje mouchy – teď mluvím o Horsefeathers jamu…ale už jen ten název akce napovídá, že to mělo bejt o pohodě, žádnej hrot…možná to bylo vyzevlený trošičku do extrému, ale všichni se bavili, nikdo se nezranil, večer se zakalilo a cajk…samozrejme kdyby to byl oficiální závod, tak by to bylo veliké faux pas…ale co jsem si tak všiml, tak Hout dokáže najít chyby na všem, viz. http://www.bmx-jicin.com/clanek.php?id=618 …takže Klauzi, nevěš hlavu! ;) …

  16. klauz

    jdu si ovázat oprátku :D

  17. vyschlej Belmondo

    ty jo jenom to.., že vám to město povolilo je už uspěch . proč tady řešíte blbosti v tomhle kocourkově . dytˇ to je jak v domově duchodcu. rozhodně palec nahoru

  18. Franta N.

    Na Jamu jsem se byl jen podívat, DT jsem si sjel alespoň vyhlídkově na turistu a přes všechny tyhle drobný blbosti mi ta atmosféra přišla pohodová na obou akcích, lidi vesměs příjemný a jsem rád že jsou podobný závody jako alternativa za ČP, kde máš sice spíkra dobře slyšet, nicméně se poslouchat nedá, všichni nasraný už od příjezdu apod… kdo má ambice závodit ve velkym stylu, nechť si k tomu vybírá odpovídající akce a věčně neprudí lidi co maj snahu dělat něco pro ostatní…

Komentář: