TUX

cam_0115.JPGSníh pořád nepadá a tak je třeba za nim dojíždět, i já sem teda konečně úspěšně dojel „až tam kam jen ptáci mohou.“ Na cestu sme se vydali lidovym vagónem se severoafrickou náturou, nutno podotknout, že sem se jen vez (díky Haničko).
Cílem cesty byl Hintertux, bydlení dražší a předem zajištěný, prostě nemáme takový koule jako Jandy a jedeme si na páprdy. Vyrazili sme tradičně kolem třetí v noci a i se zastávkou na ubytování mažeme v půl desátý kabinkou lanovky na kopec.

Nahoře rychlá rozcvička a jedeme k vleku. Je jich tu v provozu docela dost, každej si vybere. Já mířim rovnou ke krosový dráze. Nejdřív to potřebuju omrknout, potom se pudu rozjezdit na sjezdovku vedle, má perfektní profil a je uzavřená pro trénink, což mě starýmu špoňákovi s průkazkou svazu vyhovuje. Bafuňáři jedou!

 cam_0105.JPG

Krosovka, nebo vlastně dvě jsou postavený moc pěkně, všechny základní prvky tu jsou odděleně, takže se daji trénovat různý místa zvláš. Máme tu teda startovací boxy, na ně navazuje spin, kterej na mě působí dost svěťákově a fakt ho po následující tři dny nemůžu natrénovat! Potom dva docela veliký gapy, na který navazuje spousta vln, některý na prošlápnutí, některý na skákání, jede se jen přímo, žádná klopka, ty jsou nasázený vedle, a za nima několik menších koplejch skoků. Těžko celou scenérii popsat, líp si to asi představíte z videa, který se pokusim co nejdřív střihnout.

cam_0115.JPG

Jak sem napsal, tak sem udělal. Čtvrtek sem se projížděl kolem, sem tam skok. Navíc během prvních jízd potkáváme českou skicrossovou repre. Je tu malej Vrbič, Jirka Čech, Pedro Takáč a další. Koukám teda na jejich jízdy, abych se poučil a napravil svoje chyby. Dochází mi, že sem houska a radši se du vozit dál.

Kolem třetí hodiny to pomalu balíme, a podle klasickýho vzorce večeře, film, spát, zakončujem první lyžovací den naší sezony.

V pátek na kopec jedem jako jedni z prvních, jezdim už víc v krosu, a pomalu se začínám otrkávat, bavíme se, sníh je úžasně tvrdej sluníčko, držíme až do čtyř, sobota stejně tak. Nebudu tu psát slohovku, první lyžování v sezoně je vždycky perfektní. Něco sem snad potrénoval a v poháru to zkusim zúročit, navíc se znovu podívám i mezi branky, o všem budu na 720 informovat.

Díky za pozornost.

KUMI

CAM_0101.JPG CAM_0102.JPG CAM_0103.JPG
CAM_0104.JPG CAM_0105.JPG CAM_0111.JPG
CAM_0113.JPG CAM_0115.JPG CAM_0116.JPG
CAM_0120.JPG    

3 komentářů pod “TUX”

  1. Kuba

    Takovouhle zimu a sníh mám nejradši – pěkně jen ze stránek 720ky.

  2. Jr.

    Paráda…prosil bych víc materiálu přímo z tratě :) skicross je divácky (i po vyzkoušení) boží lyžařská disciplína…

  3. kumi

    bude bude, víc jsme točili než fotili takže snad něco vyleze, jinak další fotky a videa přímo od kluků z repre jsou na dropit.cz (viz odkazy tady dole)

Komentář: