Schladming – world cup final – report

ss.jpgHu, dobře tedy, tak vám to teda řeknu. Na svěťáku jsem ještě nebyl, a protože mi bylo řečeno, že je tam trať boží, a že to stoji pár kaček, a že mě vezme RB karavan – nebylo nad čím váhat…

Ve středu jsme vyrazili ve 14h. (Podotknul bych jen že sraz byl ve 14h a Petr opět přijel neskutečně přesně ve 14h. Nechápu. Podle mě čeká někde na parkovišti kousek od nás, a pak přesně na čas dorazí. No nic.) Cesta do Schladmingu pohoda, kára van letí, 5h a jsme tam, je to kousek – z Tábora 300km, z PHA 410, n.u.d.a. Nakoupili jsme si tuny žrádla v Makru za pár kaček, a kolem 8h už jsme na parkingu. Zde již Plamenovci s Červem, časem doráží i Hubajzovci, Filip s Kaschtanem a Kubou, Číža, no je tu lidí tuna. Celkově asi 50 čechů, a snad estě víc slováků… WC ČP DH?

1534.jpg

Druhej den vstáváme brzy. Tady na WC máš přesně určenou dobu trénování, a tak jdem od 9 – 13h na to.  

Trať. Hm. No takže, je to kopec jak kráva, přes 600m převýšení. Táhne se to v lesích a konec je na loukách. Start, hned sestupák do slušnýho svahu, klopka. Boule, vracečky, dlouhej sestupák asi jako poslední na kozzách, menší skok s MX dopadem, klopky, klopky. Kořeny. A jsme u silnice. Přejedeš silnici, a je tu postupák nahoru, tak 5md na 2mv (metrů dálky na metry výšky) ale dá se skočit daleko dál. O kus níž, a o cca 10 votáček o 180stupnů, kterejma traverzuješ trať,
je první lesní úsečka. Zde kopec jak kráva, a vyjíždějící se kořeny,
ale nějak to jde. A kus dál druhej "les" prudkej zase s težkým
nájezdem. Pak mrsky votáčky, klopny vysoký a strašně zavřený. A blížíš se dolů. Zde louky. Odkloněný votáčky, přeskok cesty, a konečnej úsek po černý sjezdovce dolů. Skok do cíle. Hua.

2019.jpg

Tak to jezdíme. Nějak. Já teda zjišťuju, že mi to fakt nejde. Přiznám to bez mučení. Neumím zatáčet. Klopka na BMX, to ještě tak jo. Ale tohle? Klopky od nájezdu po konec měřící tak 4metry, kolmý, v nich vyjetý koleje a boule někde i 15cm hluboký? Má smrt. A je to tu samá klopka, takže se tu spíš plácám. Dáváme asi 4 jízdy, a jdem se vypauzovat.

Ale místo zaslouženýho odpočinku, přijíždí nějaký kluk z Finska, Petr pro něj má připravenou novou zadní stavbu, protože ten čuník vytrhal šroubky z patky, a ve své nekonečné dobrotě mu jí jde vyměnit. Prej ať přijde za hodinu. Tak mu tak nějak sekunduju, nejde to, kouše se to, žvejká se to, hrůza je to. Končíme v 21:30 s pilkou na železo…

1925.jpg

Pátek. Celou noc chčije, a to dost. Ráno má bejt tréning od 8 – 12h, nějak to posouvaj. Moc se nám nechce, ale jdem jezdit. Lesní úseky jsou suchý, louky bahno, lesní úseky bez stromů mokro ale tvrdo.  Dole hrozná klouzačka. Mejem kola. Jedem nahoru. Po startu je hned kratší sestupák do velkýho svahu, končící klopkou. Naskakuju. Kule jak prase, jako vždy, jdu na brzdy a NIC. Mokré Shimano nechce. Rodeo nad představcem, nakonec vyhrávám souboj se zdivočelým RB a klopku proletím jak nikdy. Petr jde na asfaltovým přejezdu zatáčku moc pod plynem do smyku, a na držku, a to tak moc, že láme řídítka. Dává si slušně. Dolů ho vezou autem, a my dáváme ještě jednu jízdu, při níž poprvé a naposledy čistím do měkka největší doublesestupák v závěsu za Kaschtanem…

1826.jpg

A je ende. Jdem dodělat Finovi kolo, nakonec se to daří, po dalších 2h práce. Fin je šťasten, a my taky a moc. Začíná kvalifikace 4X. Jede i Červ. Trať na 4X není ultratěžká, naskákal by jsi tam vše. Start, dva schody, votáčka a double, trensfersestupák, schodíky hnusný rozmrdávaci, klopka. Dva doubly, cca 4m, ale hamráš na ně dost – jsou lehce do kopce, hehe. Dvě odkloněný zatáčky, kde se často rozhodovalo, trensfer, postupáksestupák, double cca 8m, čtyřka která šla projet nebo skoči několika způsoby, divná poloklopka a boule a cílový schody 3 za sebou, nebo spíš dropy.

 3120.jpg

Klucí jezděj dobře. Červa naskákává vše, jezdí pěkně, kluk jeden starej. Tatarka čistotky, Marošák tvrdě, Kovařík rychle. Nakonec Kovárna vyhrává kvaldu, Tatarka je druhej, dobře on! Jedna buchta si tu dává strašně do držky, to sem neměl vidět. Je KO, nehejbe se, ani když jí nakládaj. Fuj.

Večer dávámě nějaký vínko, protože mám narozky (48) a kolem půlnoci jdem spát. Ráno tréning už od 7h, do 9h – hrůza.

V sobotu, dáváme to 3x, jdu jednou slušně na držku, ale ok. Myslím že natrénováno nemám, protože tohle je běh na dlouhou trať, abych se na tomhle DHčku cítil natrénovaně, to bych tu musel bejt měsíc. Zatáčky mi stále nejdou, navíc je tam pořád víc kolejí, no nic… Sme znavený, dávámě spací pauzu, a jdem kouknout na start Huddyho, což je kluk kterej loni nebo předloni vyhrál ČP DH hobby, a dal se na XC. Je hrozně pohublej, ručičky jak hůlčičky, fyzičku jak kůn. Start XC je strašnej. Kopec jak kráva, a oni letěj, že se to ani nedá popsat. Nechápeme nic. Kroužej tam 2h, dvě hodiny brácho !  Velkej respect. Kdo vyhrál, nevím.

1627.jpg

Večer je WC 4X final race. Berem foťák, předávám ho Kubovi, koukáme na to. Závody jsou vostrý. Je tu čechů fakt dost, dokonce jedna z rozjížděk vyšla tak, že startovali 4 češi spolu. Prokop je mazák, dává si je moc v klidu, je přesnej a rychlej. Vždy vede od startu. Červajze vyřadili v první jízdě, hodně lidí se loktuje, občas se proletěj ven z trati, tohle je fakt hell. Tatarka prochází přes borce až do…finále. Prokopák taky. Dobře vy dva ! Jana Horáková nakonec vyhrává malý finále, nějak to nevyšlo líp.

1241.jpg

A je tu poslední jízda. Prokop, Tatarka, a nějaký dva joudové, který mě nezajimaj. Start. Michal 3tí. Kamil druhej. Michal padá. Dva doubly ze sebou. Tatarka zrychluje jak kráva, dává si na druhým doublu chlápka co vede. Rvem jeď ty vole, sejmi tu děfku, a on jede ty vole a čistě a dobře, kus před cílem už je to jasný, voe, Tatakra vyhrává ! Hurá ! Je šťastněj a my mu to moc přejem. Dobře on. Prokopák dojíždí 4 tej, ale vítězství ve Světovém poháru celkově bere on. Kamil je nakonec po součtu všech umístnění třetí, tak to je dvojnásobná gratulace…

g.jpg

Jdem spát.

Neděle, WC DH final. Ráno 2 jízdy na rozehřátí. Jezdím to tak na 4 zastávky, do pohody, pojímám to tu jako tréning, protože závodit když mi to nejde, a mám to no control, je vo držku. V kuse si to dám jako překvápko až na kvalifikaci. V 11:26 startuje Petr, já 11:54, hu, jdu na to.  

2142.jpg

Jsem v totál klidu. Píp, jedu. Skok, dobrý. Jedu radši pomalejc, než v tréningu, nechci to přepálit a jít na držku. Dlouhej lavicosestupák nedávám, rána, uf, pak celkem dobrá jízda. Kolem takováho dementního stromu, kde mi to v tréningu vždy vycházelo, mi to teď nevychází a já jdu skoro ven, nohu vyklapnout, popondat kolo, a jedem dál. Postupák gut, pak blbě. Vyklaplej sem snad minutu, nemužu se nacvaknout, tak si v jednom lese sedám v tu chvíli slyším jak někdo česky řve : "jeď vole, tady se závodí.." tak jedu. V lese ramenem strom, au, totál rozhoz, válím se. No comment. Dál nic moc, na louce si mě dává nějaký chlápek, a do cíle už to nějak domrskávám. Celkově – hrůza. Muhahaááá. Bé.

 ss1.jpg

Petrovi prej nějak došlo v půlce, už nemohl. Plamen docela dobře, čas prej lepší než loni. Filipovi to přestalo brzdit, vzdal to. Kubajsz a Kaschtan hodně dobře, Adam s pádem nejlíp z našich.  Marošák láme vidli… Michal Červenka na HT strašná palba…

Balíme se, já nejsem freš, rameno mě bolí jak kráva. Jdem se ale koukat na finále, do kterýho z našich postupujou  Hynča a Wagína.

Závody? Hell. Ženský, strašná palba. Skáčou, letěj, fakt peklo. A chlapi, no. Hele, oni prostě jedou. Nějde provedou nějakou fatalitu, třeba v klopkách, to je vidět že jedou vostře, ale jinak prostě jedou. Techniky nepřeháněj, plynule, ale čím víc se blížíme dolů, a ve startovce dozádu, zvětšuje se střelba. Adam jede nějak vlažně, Hynča dobře. Adam dole vytváří strašnej úlet, když nedoskakuje mocnej sestupák, kterej loni skočil prej jen Sam Hill. Mega prdeláč. Posledních 10 lidí je hroznej MX, Sam Blenkinskop co ho vyhodili ve Špindlu jede bez rukavic, nechápu, nejvíc MX předvádí Sam Hill, dole po zadním ze zatáček, styl, hell, a vyhrává…

c3.jpg

Pro výsledky zčekujte jiný stránky.

Tak a my to balíme. Jedem dom. A nějaký shrnutí toho celýho? Takže : Schladming svěťák – posun jinam. Tratě fakt težký. Brzdíš, aby jsi jel, ne jako u nás, že šlapeš aby jsi jel. ZATÁČKY a votáčky na všechny způsoby. U nás jezdíme mrdku rovně. A ceny v poho. Na 4 dny permice – 50E, včetně startovného. Paráda. Zázemí gut. Hodně stánků, zdarma servis na vše, pohoda v depu, motocross na trati.

Nu a pro mě osobně : Po 4,5 letech ježdění zjišťuju, že na tom fakt ještě stále neumím…  :)

a10.jpg

2420.jpg

2321.jpg

2224.jpg

1436.jpg

1336.jpg

11102.jpg

1044.jpg

944.jpg

848.jpg

756.jpg

666.jpg

580.jpg

4105.jpg

3120.jpg

2141.jpg

f2.jpg

e1.jpg

1726.jpg

b5.jpg

 

12 komentářů pod “Schladming – world cup final – report”

  1. Mox

    Hu ha. Hu ha.

  2. Mox

    Přeloženo do čestiny: Dobrá práce, dobrá práce.

  3. šafy

    NO pěkný no. Přijd na wapku, máš to zasraný jak jetel.hehe

  4. Radek / etbikez.com

    Jak to ten Petr s tim časem dělá, prostě nechápu… Fakt někde čeká!;-)

    Dědo, přeju vše nejlepší k osmačtyřicetinám, ať ti to jezdí i v tom blížícím se důchodu;-)

    Jinak super report jako bždy!

  5. Radek / etbikez.com

    …jo, večer bude něco u mě, měl jsem tam 2 akreditované novináře :o)

  6. shimano

    kua mazakér! Nedožil bych první klopenky…

  7. Grifter

    ten prvni report se mi libil vic

  8. Grifter

    nee kecam:-)) bezvadny, jako vzdy, dekuji a blahopreji k narozeninam

  9. Hubajz

    Jo bylo to pěkný poježdění Dědo…škoda, že tyhle kopce a tratě u nás nejsou.

  10. Čárys

    Jo, takovyhle trate bejt u nás, tak se mozna naučíme jezdit. Neudelame tam nekdy vejlet, jen tak? Je to kousek, a je to dobry… treba pristi rok. Jel bych.

    4: Grifter : Díky :)

  11. jose

    hehe..dik za super fotku voe…kazdopadne po zavodech jsem tu trat zkusil a je fakt MOC

  12. mkds

    Čárys neboj. Seš mladej kluk. To ještě najezdíš…

Komentář: